Bijwerkingen bij medicijn van ander merk

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Esceha
Berichten: 149
Lid geworden op: 17 nov 2003 21:28

Re: Bijwerkingen bij medicijn van ander merk

Ongelezen bericht door Esceha » 06 mei 2018 19:55

[/quote]
Ik vind dat Esceha wel een punt heeft, we klagen over de kosten per maand voor onze zorgverzekering. Dan kiezen we voor de goedkoopste en dan vinden we het vreemd dat zij ook de "goedkoopste" medicijnen kiezen.
[/quote]

EXACT!!! Nagenoeg elke maand is er wel ergens een discussie over hetzelfde onderwerp inzake dat men - zoals ik dat altijd noem "gemalen dakpannen'' krijgt geleverd.

Annemieke67
Berichten: 51
Lid geworden op: 29 mar 2017 18:44

Re: Bijwerkingen bij medicijn van ander merk

Ongelezen bericht door Annemieke67 » 07 mei 2018 00:44

Esceha schreef:Citaat: want zij verplichten je iedere keer dat je andere medicijnen neemt"

Absolute kolder. Bij ONVZ worden merkmedicijnen onveranderd vergoed. Hanteren geen preferentiebeleid. Kost per maand iets meer premie dan bij de gemiddelde verzekeraar, maar geen enkele ellende. Degenen die klagen moeten derhalve zeer terecht op de eigen veroorzaakte blaren zitten !!! Eigen schuld.....
Wauw top reactie(sarcastisch bedoelt)
Misschien eens bedenken dat het merendeel van de chronisch zieken al heel veel extra kosten hebben en vaak ook minder/lager inkomen hierdoor en dus niet de kans hebben om een dure verzekering te nemen?! Daarnaast is de apotheek wel degelijk verplicht om, wanneer er bijwerkingen zijn van een ander medicijn de notitie van de arts “medisch noodzakelijk” op te volgen. Waarbij aangetekend moet worden dat mensen soms juist de klachten krijgen van het “dure” merk medicijn en baat hebben bij het generieke medicijn! Want vaak wordt bij een eerste uitgifte al het “goedkopere” medicijn gegeven. Dat mensen klachten krijgen van een ander merk, betekent dus helemaal niet dat het eerste medicijn een “dure” versie was! Dus deze opmerking van u raakt kant nog wal en is nogal denigrerend!

Esceha
Berichten: 149
Lid geworden op: 17 nov 2003 21:28

Re: Bijwerkingen bij medicijn van ander merk

Ongelezen bericht door Esceha » 07 mei 2018 03:14

Ons inkomen is nagenoeg kale AOW, dus waar heeft u het over.

Plaats reactie