LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
boxer
Berichten: 89
Lid geworden op: 13 okt 2008 12:31

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door boxer » 22 feb 2015 12:00

het is verstandig om de bijsluiters van de potjes en blisters te lezen. het kan zijn dat er een stof in zit die wel in de ene zit en niet in de andere.
mijn man is diabeet en heeft dat ook gehad met een medicijn.

de apotheker zegt alleen,het is hetzelfde medicijn,alleen in een andere verpakking,maar ze kijken niet naar de ingredienten.

MichielFRL
Berichten: 2414
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door MichielFRL » 22 feb 2015 12:16

A.Meijerman schreef:Euthyrox krijg ik niet (heb hierom gevraagd) want deze moet ik dan zelf betalen. Nou, dat wil ik wel maar het antwoord was,Euthyrox koste € 10,00 en de Tyrax € 4,07. Wanneer ik zelf de Euthyrox betalen zou, moest de dokter er € 1,00 zelf bij betalen omdat hij apotheekhoudend is.
Mijn antwoord daarop was, dan betaal ik toch deze erbij? Nee, dat kan niet, allen als er een levensbedreigende situatie zou zijn , zou dit mogen.Waarop ik hem zei,"als het levensbedreigend is, dan is dat waarschijnlijk ook niet meer nodig". Wie is er nu de baas, de verzekering of de arts, heb geen idee meer.
Wat nu, want de Euthyrox moet je toch vanaf de dokter krijgen?
Sterkte allemaal, hopelijk komt het nog ooit goed.
Lulkoek wat die huisarts zegt, kijk maar op http://www.medicijnkosten.nl.
Euthyrox en Thyrax zijn even duur (de 150mg variant in ieder geval).

PaulineR
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 feb 2015 12:51

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door PaulineR » 22 feb 2015 14:07

Beste A.,
Wat een zak is die huisarts! Die bultjes zijn overduidelijk door de Thyrax hoor, zit nu aan de Euthyrox en nergens meer last van, ook geen jeuk.
Andere huisarts nemen. Of neem een uitsmijter mee en oefen wat druk uit op die huisarts...laat hem gewoon een medische noodzaak opstellen, heeft die van mij ook gedaan. Dan wordt alles gewoon vergoed, ik moest wel na 2 weken terugkomen om te rapporteren, dat is verplicht.
Vraag anders een verwijzing naar een specialist, omdat je 'uren wakker ligt van de jeuk'.
Heel veel sterkte en moed gewenst! En gooi de vraag ook even op het Sonforum, daar zitten wat experts.

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door tenormin » 22 feb 2015 14:19

Wilde net schrijven dat u dan naar de internist toe/terug moet gaan. Als u nog in de molen van de internist zit kan dit zonder verwijzing. Succes.

jpderuijter
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 okt 2007 09:35

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door jpderuijter » 27 feb 2015 23:17

Ik wil toch reageren op de hype van Thyrax in doordrukstrips. Ik ben toch wel hogelijk verbaasd dat er zoveel ophef ineens schijnt te zijn. Alsof de problemen die genoemd worden al niet veel en veel langer bestaan. Ik durf zelfs te zeggen dat die al bestaan vanaf het moment dat thyrax en euthyrox als vervanging van de toen aanwezige Thyranon kwam. Ik ben inmiddels al ruim 40 jaar schildklier patiënt en heb in het begin Thyranon geslikt. Dat ging prima niets aan de hand. Totdat ik bij de apotheek kwam en ineens thyrax meekreeg omdat ze Thyranon niet meer mochten gebruiken! En ja, toen begonnen de problemen.
En het zat gewoon in een potje! Ik ben lid geworden van de schildklier stichting, en later van een forum, waar allerlei wetenswaardigheden langs kwamen. En velen heb ik geprobeerd maar helaas de problemen bleven. Wel of geen eten er bij, wel of geen melk, koffie enz enz. En nooit werd er door wie dan ook iets meer mee gedaan. Maar nu ineens hebben ze het gevonden hoor: de doordruk strips zijn de boosdoeners! En iedereen massaal aan de euthyrox! Alsof die niet in doordrukstrips zitten! Ik slik nu al jaren euthyrox op aanraden van de internist want hij gaf aan dat veel mensen daar beter op zouden reageren. Niet dus. Laat je niet gek maken. Er is een probleem met de medicatie van de schildklier patiënt maar geloof maar niet dat die over gaat als je ineens een ander merk gaat slikken. Mijn ervaring is dat in ieder geval niet.
Het zou goed zijn als er eindelijk eens werkelijk naar de klachten gekeken ging worden: zoals b.v. overgewicht! Goed ingesteld volgens de normwaarden maar je op zijn slechts voelen, het koud of juist heel warm hebben, moe, moe, moe moe......Ohw ja, en enorme jeuk! Er liggen hier in huis vele ruggenkrabbers!

tenormin
Berichten: 6831
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door tenormin » 28 feb 2015 00:24

@jpde ruijter, ik kan er nog maar een half jaar over meepraten, dus ervaring met potjes e.d heb ik niet. Kreeg, nadat er werd geconstateerd dat ik geen diabetes 2 meer had (April vorig jaar) na enige weken zonder deze medicatie een flink overgewicht, out of the blue, zwol op, kon schoenen niet meer aan en kwam in de medische molen. Cardioloog (of er iets veranderd was, ben hartpatiënt); mri scans, echo buik, echo van alles, bloedprikken etc. uiteindelijk bij internist terecht die een trage schildklier constateerde. Heb nu, eerst 12 weken Thyrax 0.2 tablet daarna 2 tabletten, een half uur voor ontbijt in te nemen, nu 24 !!! weken verder, nog geen stap verder gekomen. Lig nu liever te slapen dan ook maar iets te ondernemen. Ben down, ongeïnteresseerd in alles. Ik zelf vind het echt vreemd dat ik, zodra gestopt met Tolbutamide (de medicatie voor diabetes 2) dit probleem zich voordeed. Alleen, geen enkele specialist legt dit verband en misschien is het ook toeval. En kon ik nu terug naar mijn huisarts: de allerbeste arts die ik ooit had: die vrij jonge man is gestopt, door een burn out en zoekt nu naar een permanente vervanger. Dus ik krijg telkens een (andere) part-time vrouwelijke arts die niets van me afweet, wat ook niet bevorderlijk is voor goede communicatie. En door alle rarigheden van de tegenwoordige Ziekenzorg zit mijn interniste in 4 ziekenhuizen, dus een tussendoor afspraak maken is zo goed als onmogelijk. Kan niet ver reizen, dus ...Zou bijna wensen dat het Ziekenfonds weer terug kwam. Okay, is lang(er) wachten, maar dit is ook niets.

astridostermann
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mar 2015 19:36

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door astridostermann » 02 mar 2015 19:52

Hallo. Sinds 7-97 gebruik ik thyrax en wordt netjes geprikt. Ik vul een schaaltje met tabletjes vitrines enz wat ik nodig heb voor 14 dagen.
Sinds t potje weg is is alles van slag. Hoofdpijn. Steken hoofd. Zweterig. Opgejaagd chaotisch en rusteloos. Concentratiestoornissen. Avond koude rillingen. Misselijk en dodelijk vermoeid. Maagpijn. Nacht. Koud. Warm. Onrustig slapen en ga zo Door. Ik ben bekaf. Bij navraag aspen limited gebeld werd ik afgeblaft door jonge meid. Ik zal t niet snappen enz. Er is niets aan de hand. Ik leg ze nog steeds in schaaltje voor 14 dagen maar in de strip zouden ze sterker zijn dan in potje. Echter ik doe alles al 16 jaar t zelfde.
Ik heb nu zelf de dosis verlaagd en morgen huisarts en door naar Internist. Het is echt veranderd.. het afhalen Door aspen was echt erg. Bedankt voor deze site groetjes astrid

J/Monique
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 feb 2015 12:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door J/Monique » 03 mar 2015 09:59

Hallo Astrid ik weet niet hoeveel tabletjes je slikt per dag maar ik heb zelf ook het heft in eigen hand genomen en slik nu 2 ipv 3 tabletten per dag ik voel me nog steeds niet goed maar mijn klachten zijn wel minder en het lopen/staan is wat beter vol te houden heb jij daar ook last van? Het onbegrip en de houding tegenwoordig als je je mond open doet is heel erg triest net als wat je aangaf hoe durft ze je te afblaffen dat kan toch niet.... je verzint het toch niet allemaal! ik moet over een paar weken weer bloed laten prikken en dan ga ik in overleg met de huisarts toch misschien kijken of ik er nog een halve tablet kan afhalen. deze verandering van verpakking verziekt van vele mensen het dagelijkse leven.In mijn geval moet ik regelmatig afspraken afzeggen omdat ik gewoon te moe ben nou zullen er ongetwijfeld mensen zijn die denken van hup zet je daar maar overheen ik gun dit echt niemand maar de mensen die ons niet serieus nemen zouden eens 1 dagje moeten voelen wat wij moeten doorstaan dagelijk!
Veel sterkte toegewenst!!

PaulineR
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 feb 2015 12:51

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door PaulineR » 03 mar 2015 16:03

Astrid en Monique,
Er is wel degelijk wat veranderd in de tabletten, merk ik ook na 11 jaar slikken. Gewoon terugblaffen en overstappen naar Euthyrox, is mijn advies. Het was wel een moeilijke maand, maar ben nu van al mijn klachten af...veel succes!

J/Monique
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 feb 2015 12:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door J/Monique » 17 mar 2015 05:32

Hallo allemaal zit weer midden in de nacht op weer slecht geslapen pfff en dacht ik ga alle berichten nog eens lezen wat me helaas opvalt is dat er helemaal geen nieuwe berichten geplaats meer worden!
Na de uitzending werden veel mensen wakker en deden er iets mee maar nu een paar weken later is het weer stil op deze site laten we alsjeblieft!!! blijven aankloppen en ons verhaal hier blijven doen en laten we svp scherp blijven en niet 'indutten' .... compliment voor Lareb mijn klacht wordt serieus genomen en ik krijg geregeld een mail met opnieuw vragen van ze nadat ik een vragenlijst op hun verzoek had ingevuld.

PaulineR
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 feb 2015 12:51

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door PaulineR » 17 mar 2015 14:56

Hoi Monique,
Tja, ik ben blij met de overstap naar Euthyrox dus hoef ik niet meer zo nodig op het forum te zijn. Geen klachten meer. Blijf wel benieuwd naar wat anderen hier schrijven.
Ga anders 'ns naar het sonforum of naar schildkliertje/eu. Daar blijft dit onderwerp wel leven.

J/Monique
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 feb 2015 12:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door J/Monique » 17 mar 2015 16:49

Hallo Pauline dank je wel voor de tip fijn voor je dat je geen klachten meer hebt.

anitaverkooijen
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jun 2015 07:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door anitaverkooijen » 07 jun 2015 07:38

:oops: ik slik nu al 25 jaar thorax. nooit problemen.
ineens sinds 12 weken ben ik erg ziek. ze dachten een virus. er werd dus niks gedaan.
tussen de virus kreeg ik een acute blindedarm ontsteking dus hup met spoed een operatie.
na de operatie voelde ik me zo slecht dat ze mij nog 2x hebben opgenomen.
niks kunnen vinden en zelfs met verhoging naar huis gestuurd.

ik moest maar verder met de huisarts.
eenmaal daar alles geprikt wat niet meer chirurgisch was.
en ja hoor de schildklier was zomaar ineens na tig jaren versneld!!! :( :(
mooie meegemaakt! wa voel ik me momenteel toch slecht zeg....en dan ga ik over 5 weken op vakantie :-(. eerlijk?? ik zie het niet zitten.

ik heb steeds verhoging. jeuk.bultjes.trillen,hyperen zweten, koud.. benauwd op de borst. hoofdpijnen. en vreselijk moe,maar nachts wil de slaap niet komen !

ect ik voel me zo vreselijk ziek! ik slik een behoorlijke dosering namelijk 01,75
een roze en een blauwe dus.
ik moest maar gaan minderen met een halve blauwe???? zo weinig.terwijl ik zo hyper ben..pffff
ze zeggen dat ik ineen druk ben..ik ben nooit druk. ja op zijn tijd wat normaal kan zijn!
ik ben een zeer vrolijk type..maar ben nu omber en zeer depressief.
werken gaat me bijna niet lukken..
jeetje ik ga nu maar 1 blauwe 0,25 laten staan. ik minder nu sinds ongeveer bijna 2 weken, dus ik heb nog een weg te gaan.

al met al ben ik al 13 weken flink ziek!!
leve de strips. ik ga morgen weer naar de huisarts..en ik ga flink KLAGEN :evil:
allemaal veel sterkte. anita ede

J/Monique
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 feb 2015 12:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door J/Monique » 08 jun 2015 08:15

Hallo Anita tja welkom bij de club :( helaas wat je schrijft is allemaal zoooo herkenbaar! je wordt gewoon niet serieus genomen en je moet het zelf maar uitzoeken ik zelf ben van 3 x Thyrax naar de 2 per dag gegaan de hartkloppingen zijn wel weg maar nog steeds een benauwd gevoel op de borst en slecht slapen rond 5/6 uur ben ik al weer op. ik heb nog een poosje om en om geslikt 11/2 dan 2 maar toen was ik te moe om zelfs maar koffie te zetten je wordt er verdrietig van ik kan me voorstellen dat je als een berg opziet om op vakantie te gaan triest toch!! het is mooi weer maar ik kom bijna nergens gewoon geen puf en dat je aangeeft hoofdpijn te hebben en koud/warm is voor de meeste patienten heel herkenbaar
ik kan je een tip geven ga naar een specialist die weet zoveel meer dan een huisarts met alle respect!
Ik slik ook al zo'n 12 jaar Thyrax maar sinds ik de doordrukstrips gebruik is het erg belemmerend allemaal
ik werk als vrijwilligster met dementerende wat zeer dankbaar werk is en ik doe het ook nog steeds maar de tranen staan soms in mijn ogen omdat ik gewoon niet meer kan (rolstoelen duwen) en maar je vrolijke gezicht ophouden want een ander kan er niets aan doen als ik dan ook thuis kom na een paar uur plof ik op de bank en ben 100% uitgeblust dat is toch triest ik ben pas 53.kortom iedereen loopt te roepen dat de pillen hetzelfde zijn en na bloedonderzoek dat je waardes goed zijn maar waarom voel ik mij en vele andere dan zo beroerd??? veel sterkte en volg je eigen gevoel! Groetjes Monique

anitaverkooijen
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jun 2015 07:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door anitaverkooijen » 08 jun 2015 14:26

ach lieve Monique ,
wat vervelend ook voor jou.maar ik heb denk ik de gouden TIP! :D
ik krijg altijd thorax voor 4 maanden.ik heb ze gisteren allemaal uitgedrukt en 2 dagen leg ik ze open en bloot op het aanrecht.
daarna gaan ze in een bruin vitamine potje. alles!
daarbij hou ik voorlopig 0,25 eraf. dus ik lijf even op 150.
ik heb echt vernomen dat dit helpt!!!! bij de schildklierorganisatie nederland op Facebook!.
en ze hebben geen klachten meer dan. dus ik ga ervoor.dan is de sterke werking minder en is hij weer net als voorheen in het potje :-)
op hoop van zegen!!! knuffel. Anita :mrgreen:

J/Monique
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 feb 2015 12:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door J/Monique » 08 jun 2015 19:23

Hoi Anita,
Wat een super goede tip!!!! ik druk ze inderdaad altijd meteen eruit en doe ze in het bruine potje maar ik ga ze nu ook eerst een poosje op bv het aanrecht leggen THANKS!! :)

Duimen maar weer! Groetjes Monique

n.polman
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jul 2015 21:01

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door n.polman » 24 sep 2015 10:42

geacht forum.
wij klagers van tyrax,die nog steeds ons leven verzieken, zijn nu weer een half jaar verder,met de belofte dat er een reactie zou komen voor een oplossing in juli2015,
ik denk dat ik maar een dubbele bril aanschaf,want wat ik ook lees of hoor is allen maar blijvende klachten en gezondheids problemen maar geen oplossing.
worden wij maar blijvend als proefdier gebruikt,of verdienen de medicijn leveranciers nog steeds niet genoeg aan onze ellende,
kan er niet een nieuwe uitzending gewijd worden via radar om met hardere hand nu eens te eisen dat wij het gewoon zat zijn om deze troep te slikken en desnoods een rechtzaak aanspannen om voor ons recht op te komen.

ik hoop dat u voor ons slachtoffers nog een keer de moeite wil nemen om ons te helpen.

J/Monique
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 feb 2015 12:29

Re: honderden klachten na veranderen van verpakking thyrax

Ongelezen bericht door J/Monique » 03 jun 2016 06:42

Hallo na lange tijd meld ik me hier weer even om mijn ervaring te delen over de overstap van Thyrax naar Euthyrox.Na ruim 15 jaar Thyrax gebruikt te hebben en na veel ellende na de nieuwe verpakking daarvan nu sinds een week begonnen met Euthyrox de eerste dagen waren echt vreselijk nou had ik al pijnlijke benen en steken op mijn voeten kouwelijk moe maar dacht help!! word het nou nog slechter mijn sociale leven stelt al weinig meer voor omdat
ik gewoon geen energie en teveel pijn had.Volgens mijn huisarts moest ik gewoon net als de Thyrax 2 tabletten nemen nou heb ik uit mezelf besloten
om dat te verlagen naar 1 1/2 tablet..........nu na 4 dagen slaap ik beter en heb echt veel minder pijn!! nu zal ik ongetwijfeld van iemand commentaar krijgen van dat kan niet op zo'n korte termijn dat je verschil voelt maar mensen luister naar je eigen lichaam ik lieg hier niet over!! ik heb in het verleden ook wel eens veranderd qua hoeveelheid pillen maar het gekke is dat je dan evengoed hoort je waardes zijn hetzelfde raar toch? iedereen beslist over zichzelf natuurlijk maar ik wilde het hier toch delen met jullie dat ik me ECHT beter voel met een half tabletje minder succes allemaal!!

Gesloten