Medicijnvervangers hebben niet dezelfde werking

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
H.Wiedenhoff
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jun 2018 18:51

Medicijnvervangers hebben niet dezelfde werking

Ongelezen bericht door H.Wiedenhoff » 19 jun 2018 22:17

[Persoonsgegevens verwijderd door moderatie]

Ter verlaging van de kosten van medicijngebruik (zelfs min enkele centen), worden medicijngebruikers gedwongen om vervangers te aanvaarden die niet volledig dezelfde werking hebben, maar wél onbekende (vaak ernstige) bijwerkingen hebben. Zelfs aanbeve-lingen van huisartsen en specialisten worden genegeerd.
Om het vertrouwde, goed voldane middel te krijgen kan met niet
slechts de meerprijs hiervan betalen, maar is verplicht de volle prijs te af te rekenen !
Daarbij worden de kansen op fouten bij het medicijngebruik enorm vergroot. Namen, verpakkingen, kleuren en vormen zijn totaal verschillend !
Omdat héél veel patiënten de "strijd aanbinden" met apothekers,
heeft het"College ter Beoordeling van Geneesmiddelen" een leugenboekje beschikbaar gesteld : "Antwoorden op vragen over merkloze medicijnen". Dit boekje staat vol aannames die als waarheid zijn afgedrukt !
In de "Gezondgids" van de Consumentenbond (juni 2018), wordt het Wisselen van medicijnen ernstig bekritiseerd : Zie :
tinyurl.com/medicijnwissel !
Samen gebruiken mijn echtgenote en ik ieder 5 medicijnen en zijn de ellende ernstig moe.
Mede namens hééél veel medicijngebruikers vraag ik U om Uw zeer gewaardeerde publieke aanpak in deze te willen inzetten.

U bijvoorbaat hartelijk dankend,
Met vriendelijke groet,

Huib Wiedenhoff
Laatst gewijzigd door Radar op 20 jun 2018 11:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onderwerp aangepast, persoonsgegevens verwijderd

bprosman
Berichten: 9941
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Medicijnvervangers hebben niet dezelfde werking

Ongelezen bericht door bprosman » 20 jun 2018 13:38

Ter verlaging van de kosten van medicijngebruik (zelfs min enkele centen), worden medicijngebruikers gedwongen om vervangers te aanvaarden die niet volledig dezelfde werking hebben, maar wél onbekende (vaak ernstige) bijwerkingen hebben
Heb dit ooit gehad met een neusspray waarbij het "Origineel" prima werkte en zijn vervanger (met zelfde werkzame stof) mij bloedneuzen bezorgde.
Dit verlegd met de huisarts en sindsdien krijg ik weer gewoon het (inderdaad duurdere) origineel.

Beertje1975
Berichten: 127
Lid geworden op: 12 apr 2018 11:59

Re: Medicijnvervangers hebben niet dezelfde werking

Ongelezen bericht door Beertje1975 » 20 jun 2018 13:53

Heb dit niet met medicijnen gehad, maar in het verleden met tubigrib. (is ook verkrijgbaar op doktersrecept.). Kreeg bij de apotheek de goedkope versie van de tubigrib. Deze was niet van katoen gemaakt maar was 100% synthetisch. Ben hier allergisch voor. Terug naar de apotheek en ik kreeg toen de oude weer terug. Er kwam een melding bij mijn naam te staan in hun systeem, alleen de originele tubigrib meegeven.

tttlocke
Berichten: 1791
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Medicijnvervangers hebben niet dezelfde werking

Ongelezen bericht door tttlocke » 20 jun 2018 14:03

Ik vraag mij af waarin de meeste leugens of aannames voorkomen, het 'leugenboekje' van het CBG of in uw post.
H.Wiedenhoff schreef:.... die niet volledig dezelfde werking hebben, maar wél onbekende (vaak ernstige) bijwerkingen hebben. Zelfs aanbevelingen van huisartsen en specialisten worden genegeerd...
Ja, er kan inderdaad soms een probleem ontstaan voor sommige patiënten. Maar problemen kunnen, in overleg, opgelost worden, zoals blijkt uit de bijdragen hierboven.
Uw bericht heeft veel weg van stemmingmakerij,
Hoewel ik niet uitsluit dat dit typisch een onderwerp is, dat wel eens in een uitzending van Radar terecht zou kunnen komen.


wilhelmima1
Berichten: 696
Lid geworden op: 06 feb 2012 19:13

Re: Medicijnvervangers hebben niet dezelfde werking

Ongelezen bericht door wilhelmima1 » 20 jun 2018 14:24

Leesvoer:
@9: ben ik niet met u eens en wat mijn betreft te kort door de bocht. Ik slikte vroeger langdurig fenylbutazon van Geigy; toen die er mee stopte, kreeg ik een loco; zelfde dosering, werkte echter ca. 1/3 minder lang en "ondieper" dus kleinere werking. Omdat ik gedurende vrijwel mijn gehele werkzame leven op een groot laboratorium heb gewerkt, had ik nogal wat mogelijkheden om hier eens naar te kijken. Het spul op een GLC en GC-MS gezet en daarna bleken er nogal wat stereo--isomeren in te zitten, die in het oorspronkelijke produkt van Geigy niet of nauwelijks zaten. Wel dezelfde bruto-formule van fenylbutazon maar toch anders. Omdat veel medicijnen werken via het sleutel-sleutelgat principe, ligt het voor de hand te bedenken dat bepaalde (andere) ruimtelijke vormen van een molecuul niet of minder werkzaam zijn. Kennelijk een ander productieproces en/of zuivering en de kans is zeker aanwezig dat dit ook voor andere medicijnen opgaat. Dus niet zonder meer afdoen als "bias"; gewoon een keer een dubbel-blind testje doen, maar ik denk dat ziektekostenverzekeraars daar niet op zitten te wachten.

Simpele uitleg: de bijzet kan voor problemen zorgen niet het middel zelf.

Plaats reactie