Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door solleila » 15 dec 2009 18:30

Niet alleen bij de Mirena zijn er problemen. Eigenlijk bij alle anti-conceptie. Waarom roepen ze nou steeds dat er een mannen pil komt. Laat die kerels eens een hormoonkuur nemen. En zich een rot voelen. Dan weten ze een keertje wat het is. Altijd wordt het vrouwen hun probleem gezien. Ik heb de nuvaring gebruikt,ik was moe en kapot kon niet meer. Nu slik ik de yazz ook problemen met moeheid. En ben al sinds augustus niet meer ongesteld.

miss-aussie
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 dec 2009 14:34

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door miss-aussie » 16 dec 2009 15:29

Ook ik heb de mirena nu ruim 1 1/2 jaar. En ook bij mij gaat ie er weer uit.
4 jan. staat de afspraak, ben er helemaal klaar mee. Oke het is makkelijk niet meer ongesteld geweest en niet meer aan de pil te hoeven denken. Maar daar is dan ook alles mee gezegt. Heb bijna dagelijks enorme hoofdpijn (had altijd wel snel last van migraine, maar dit is niet leuk meer), enorme stemmingswisselingen (terwijl ik altijd heel vrolijk was), heel erg moe elke dag (moeie benen, terwijl ik altijd bezig was en een bezig bijtje was), heel veel aangekomen (13 kg in 1 1/2 jaar tijd, terwijl ik daarvoor nooit een gram aankwam ook met het slikken van de pil niet),enorm droge huid, acne, opgezwollen buik (lijk wel 5 maanden zwanger) en zit echt totaal niet lekker meer in mijn vel. Kan niet wachten totdat ie er weer uit is....slik wel weer gewoon de pil. Nee voor mij nooit geen Mirena meer..

marietje1
Berichten: 90
Lid geworden op: 18 jul 2007 16:32

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door marietje1 » 13 jan 2010 14:27

Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb het heeft mij een lampje doen laten branden.
Ik heb 7 jaar geleden de mirena spiraal laten plaatsen en van de eerste eigenlijk geen klachten gehad eens in het half jaar een kleine bloeding maar daar hield het mee op, het enige wat ik had is dat ik zo moe was en met bloedonderzoek kwam er uit dat ik een B12 en foliumzuur tekort had, dat bij laten spuiten en geslikt, dat ging op een gegeven moment weer beter en heb ik geen noemenswaardige klachten gehad. Tot 2 jaar geleden mijn nieuwe spiraal geplaatst werd toen kwamen de klachten terug tintelende vingers last van mijn gewirchten enz. hartkloppingen en eigenlijk sinds afgelopen oktober ook veel hoofdpijn zo'n 2 migraineaanvallen per week niet leuk meer, geen link gelegd met de mirena. Nu wordt het eens tijd om een afspraak met de huisarts te maken om de spiraal te laten verwijderen. En dan is eens nadenken over een anticonceptie die voordelen van de mirena mee heeft dus geen menstruatie niet hoeven nadenken aan een pil hmmm moeilijk. Wordt vervolgt laat ik maar zeggen.

laantje27
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 feb 2010 22:52

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door laantje27 » 02 feb 2010 22:58

Ik ben naar het ziekenhuis geweest vanmiddag omdat ik hevige buikpijn had. Nu zit mijn spiraal in mijn buikholte, hij is door mijn baarmoeder heen geboord!!!!!!!!!!!! Wie heeft dit ook meegemaakt? Ik moet binnenkort voor een kijkoperatie, ik hoop dat ze hem kunnen vinden :?

Chocomelk
Berichten: 11418
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Chocomelk » 02 feb 2010 23:02

laantje27 schreef:Ik ben naar het ziekenhuis geweest vanmiddag omdat ik hevige buikpijn had. Nu zit mijn spiraal in mijn buikholte, hij is door mijn baarmoeder heen geboord!!!!!!!!!!!! Wie heeft dit ook meegemaakt? Ik moet binnenkort voor een kijkoperatie, ik hoop dat ze hem kunnen vinden :?
Binnenkort voor kijkoperatie, zou denken dat zoiets met spoed zou moeten.
Sterkte !

Sen0rita
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mar 2010 16:28

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Sen0rita » 07 mar 2010 16:34

Hey iedereen,

ik heb sinds 6 maanden een mirena spiraaltje, ik dacht : Dit is echt perfect voor mij (van de pil word ik misselijk, prikpil word je dik van enz) Eerst had ik totaal geen klachten, alleen wat krampen in me buik. Na 6 maanden zijn er heel veel dingen veranderd, ik ben heel snel moe, ik schrik van een heleboel dingen en ik heb stemmingswisselingen, het is echt niet normaal dat had ik ervoor dus helemaal niet, ik ben een vrolijke gezonde meid van 18 en ik voel me soms wel iemand van 50 nu, nadat ik dit allemaal heb gelezen is het echt klaar voor mij, en maak ik morgen gelijk een afspraak met de dokter, dan maar weer aan de pil maar beter dan dit depresieve gevoel wat ik nu heb :S Dus ik raad dit af aan iedereen!!!

v7001
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 mar 2010 20:15

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door v7001 » 23 mar 2010 20:28

Hallo Allemaal,

Ik heb vijf jaar geleden de eerste mirena spiraal gekregen, hiervan weinig tot geen last gehad. De eerste 6 weken een beetje bloed verlies, maar daarna niets meer.
Nu heb ik 2,5 week geleden de oude vervangen en een nieuwe laten plaatsen. Ik kon me niet herinneren dat het zoveel pijn deed. Ik ging echt bijna van mijn stokje.
Nu heb ik wel heel veel last van mijn onderbuik, die door trekt naar beneden en naar mijn rug. Het is niet elke keer, maar met vlagen. Ik weet op zo'n moment niet wat ik met mijn lichaam aan moet, alles verkrampt.

Ik ben naar de huisarts geweest en die zegt dat het niet door de mirena spiraal kan komen. Moet bloed prikken, uitslag nog niet bekend. Geen blaasontsteking en ik moest zelfs een SOA test doen :?. Maar goed, we zullen wel zien of daar iets uitkomt, maar hoe meer ik lees op internet hoe meer ik denk dat het hier niet aan ligt. Maar dat het weleens aan de mirena spiraal kan liggen.

Wordt vervolgd!

heppie26
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 apr 2010 22:04

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door heppie26 » 06 apr 2010 22:34

Hi,

Ik heb al ruim 4 jaar een mirena spiraaltje. En moet zeggen dat ik depressief wordt van het lezen van al deze nare verhalen. Ik heb gekozen voor het spiraal omdat het zo makkelijk is. Je hoeft nergens aan te denken en krijgt veel minder hormonen binnen. Ik ben al 3 jaar niet meer ongesteld en heb helemaal nergens last van. Soms merk ik dat het mijn periode is maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik herken echt helemaal niks van al deze nare bijwerkingen. Ik vind toch dat dat ook gezegd moet worden. Ik weet niet hoeveel vrouwen er een mirena spiraal hebben maar ik denk dat deze extreme bijwerkingen slechts een topje van de ijsberg zijn! Desalniettemin klinkt het allemaal wel heel erg vervelend! Maar vind ook dat er gezegd moet worden dat er vrouwen zijn die nergens last van hebben. En wa betreft de pijn van het laten zetten... Dat stelde echt niks voor. Ik heb nog geen kinderen en tegen de tijd dat ik wat voelde was het klaar. Ik mocht van mijn dokter niet alleen komen maar begreep eigenlijk niet zo goed waarom. Dat maakte me meer bang voor wat er komen ging. Ik ben een groot fan! voor mij niks anders meer!

wendaai
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 mei 2010 11:11

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door wendaai » 02 mei 2010 11:19

hee iedereen,

ik snap niet dat jullie deze onzin op het internet zetten.

jullie maken anderen der bang mee
ik heb 2 maand geleden een mirena spiraal laten zetten en ik heb nergens last van. ik ben 16 en ik vond het alleen net voelen alsof je heel erg ongesteld bent dus dat van dat je bijna van je stokje gaat dat is dikke onzin geloof niet alles wat mensen op het internet schrijven. ik had alleen 2 dagen nog beetje bloed verlies maar daar is ook alles mee gezegd. Als je dik word ofzo dan eet je gewoon te veel. echt geloof me het zit tussen jullie oren. als je depresief word dan ligt dat heus niet aan de mirena spiraal. dat komt gewoon door jezelf.
dus schuif neit alles op de mirena spiraal af dat is beetje te makkelijk gezegd.
ik vind de mirena een top ding en raad het iedereen aan!

x

klaasvaakje
Berichten: 30
Lid geworden op: 23 jan 2010 09:59

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door klaasvaakje » 02 mei 2010 12:30

Wij spreken je over een paar jaar hier wel weer als je 2 kinderen gebaard hebt en je je hormoonhuishouding eens eerlijk onder ogen durft te zien :D

Voor mij geen hormonen via pil ofzo meer in mijn lijf!

Meno
Berichten: 301
Lid geworden op: 26 nov 2007 14:35

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Meno » 03 mei 2010 14:54

Nee hoor Wendaai, wij geloven niet alles wat op internet staat. Misschien jok jij ook wel (?)
Wel toevallig dat er zoveel vrouwen met dezelfde klachten zijn en dat veel van die klachten , ook toevallig (?) op de bijsluiter staan.

http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h16681.pdf

irmie-28
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mei 2010 15:43

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door irmie-28 » 25 mei 2010 15:52

nou beste wendaaiii, ik wil je over 8 jaar spreken, de meeste verhalen die ik hier lees herken ik mij zelf in, met al mijn klachten , tja waar ligt het nu aan ?? voor mijn spiraal had ik nergens last van , nu heb ik deze 8 jaar (nu 2x er ingezet) en ik zie er uit als een krentenbrood zowel in mijn gezicht als rug , kan niet meer op mijn buik slapen vanwegens pijnlijke borsten,( 4 weken in de maand!!!) al mijn gewrichten doen pijn, de doktoren weten niet waar het vandaan komt, voel me vaak down,ook angstig , ongelukkig terwijl ik een top leven heb en mij alles voor de windt gaat!! tja wendy en dan zegt iets tegen je waar komt dat allemaal vandaan, zit het misschien tussen je oren,en je bent 40, je gaat zoeken op int. en dan kom je uit bij de mirena spiraal en je leest de zelfde soort klachten , en dat is zeker toeval?????
nou meis ik spreek je over 8a 10 jaar wel, en nog iets voor jou, ik las net in de buisluiter van beyer dat je boven de 18 moet zijn als je voor deze spiraal kiest!! en jij bent 16?????????

ps. aankomende donderdag gaat hij er uit!! :D
Laatst gewijzigd door irmie-28 op 25 mei 2010 18:07, 1 keer totaal gewijzigd.

anitasteba
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 mei 2010 17:01

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door anitasteba » 25 mei 2010 17:08

Hai Wendaii,

Dat zijn rake opmerkingen voor een meisje van 16 jaar. Ik hoop voor jou dat deze bijverschijnselen op jou niet van toepassingen zullen zijn, maar geen 2 mensen zijn gelijk, dus dat tussen de oren, dat nemen we dan ook maar niet serieus.

Ik weet in ieder geval wel beter.

irmie-28
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mei 2010 15:43

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door irmie-28 » 28 mei 2010 12:40

zo hij is er uit!! helemaal happy!! :P
wat mijn meteen opviel dat de pijn onder in mijn rug al weg was toen ik de dokter verliet!! als er nog meer dingen veranderen dan horen jullie nog van mij!! :D

Wendy1977
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mei 2010 20:35

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Wendy1977 » 28 mei 2010 20:45

Hallo ladies,

Ik geef eerlijk toe dat ik niet alle pagina's met berichten heb gelezen (dus ik hoop dat ik geen vraag stel die al eerder aan bod is gekomen) maar het is me wel duidelijk dat ik hier op de juiste plek ben. Ik heb na de geboorte van mijn zoontje, nu 2 jaar geleden, het mirena spiraal laten plaatsen. Wat ik me afvraag; kan het spiraal er de oorzaak van zijn dat mijn sex-drive zo goed als helemaal verdwenen is? In het begin dacht ik nog dat het ontbreken van mijn normaal zo gezonde libido alles te maken had met de nieuwe wending die je leven krijgt als je een kindje krijgt (compleet in de wolken van de kleine hummel, alle drukte die het met zich meebrengt, de ontevredenheid die ik over mijn te dikke lichaam voelde etc etc). Inmiddels zijn we dus 2 jaar verder, onze baby is inmiddels een vrolijke kleine man waarmee ik nauwelijks stress heb, de drukte is veranderd in routine en ik ben weer terug op mijn oude gewicht dus ik zit weer lekker in mijn vel. Ik had dan ook verwacht dat het verlangen naar sex wel weer terug zou komen. Maar niks is minder waar... Ik vind mijn man nog steeds onwijs aantrekkelijk, laat me even duidelijk zeggen dat daar de oorzaak niet ligt! Maar ik kom maar niet in de mood, ook niet met de nodige moeite. Ik weet niet echt meer waar ik het zoeken moet, tot ik me ineens bedacht dat het misschien ook wel eens aan dat spiraal zou kunnen liggen omdat daar hormonen mee gemoeid zijn! Wat is jullie ervaring hiermee? En weet iemand of er ook onderzoeken gedaan zijn naar dit onderwerp, en zo ja, waar ik deze kan vinden?

Alvast bedankt meiden!

Liefs, Wendy

Eldarwen1987
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 jun 2010 00:55

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Eldarwen1987 » 11 jun 2010 09:41

Hallo allemaal,

ik ben stacey 23 jaar en nog nooit zwanger geweest.

Ik ben zo blij. Ik heb nu 2 dagen geleden de Mirena spiraal eruit laten helen na bijna een jaar lijden. En binnen een uur waren mijn krampen bijna verdwenen en weer terug naar dragelijk niveau. mijn stemming en energieniveau schoten omhoog. ik ben al een hele tijd niet meer zo blij geweest.

De problemen die ik had:
mijn cyclus was:
voor spiraal: 3 dagen ongesteld (en dan maar een beetje) en her en der een kramp.
tijdens spiraal: 3 weken! zwaar ongesteld. en een-en-al hele heftige krampen. en dan 2 weken! niet ongesteld (1a2 dagen kramp halverwege) en dan begint t feestje weer. Ik verdroeg ook geen tampons meer.
Mijn stemming tijdens het spiraalgebruik: mijn libido was vreemd genoeg omhoog geschoten. onverzadigbaar. tijdens de menstruatie was ik niet te genieten sjacherijnig tot t aggressieve toe (wat helemaal niets voor mij is) Ik had pukkeltjes op mijn kin en voorhoofd. ben gelukkig niets aangekomen maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ik druk bezig ben met afvallen (ben nu al 25 kg kwijt in 1 jaar :-)!)

toen de huisarts hem eruithaalde voelde ik ff een scherpe pijn en daarna opluchting. tis niet zo eng als gedacht. ik zal t nooit aanraden. wat een rot ding maar ik weet dat veel vrouwen er plezier van hebben en tegen hun zal ik zeggen good for you mazzelaar.

bij mijn volgende ongesteldheid ga ik een implanon laten zetten. (de pil is geen optie voor mij. heb een veel te onregelmatige leefstijl) ik hou jullie op de hoogte hoe dat bevalt.

_Annabel
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jun 2010 06:26

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door _Annabel » 17 jun 2010 06:45

Ook ik had de nodige klachten. Spanning, geïrriteerdheid, depressiviteit, lichte angststoornissen, libido nagenoeg 0. Toch maar eens Mirenaspiraal laten verwijderen. Ik ben nu ongeveer een maand verder en het gaat veel beter met me. Het is heel opvallend. Ik ben rustiger, voel me prettiger en gelukkiger, meer energie en mijn libido is significant beter, veel beter dan het ooit geweest is na plaatsen van die Mirenaspiraal.
Goed om te weten dat het nu alleen maar beter kan gaan, als ik lees dat het wel 6 maanden kan duren voordat je lichaam alle effecten van die Mirenaspiraal kwijt is! Voor mij is het in ieder geval zeker dat ik zo'n verschrikkelijke Mirenaspiraal nóóóóóóóit meer zou laten plaatsen. Wat een verschrikkelijk onding! Ik vind het wel schokkend dat je er pas achteraf achterkomt dat een Mirenaspiraal zoveel negatieve effecten kan hebben. Natuurlijk is er genoeg over te vinden als je zelf opzoek gaat. Maar natuurlijk moet je hier vooraf al op gewezen worden door de huisarts of betreffende specialist. Dat had in mijn geval veel leed kunnen besparen! Mij is niets verteld over de mogelijke ernst van deze bijwerkingen. Het toegeschoven foldertje gaf uitleg over de werking, veiligheid en voordelen. Het heeft mij er echter niet op attent gemaakt dat er ook zulke zware nadelen aan de Mirenaspiraal kleven.
En dan te bedenken dat er nog vele vrouwen zijn die te lijden hebben onder die Mirenaspiraal, zonder dat ze al de link hebben gelegd tussen hun klachten en de spiraal. Dit is niet nodig en het is triest dat deskundigen en markt daar onvoldoende aandacht aan geven omwille van wat voor'n belangen dan ook.
Overigens wil ik best geloven dat veel andere vrouwen erg gebaat zijn bij hun spiraal. Prima, dat is hen gegund. Maar ik heb 2 jaar getobd met dat ding en dat is echt 2 jaar te veel geweest.

vlamar
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jun 2010 21:31

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door vlamar » 27 jun 2010 21:41

Hallo allemaal,

Wat ben ik blij dat dit forum bestaat, ik heb alle berichten gelezen. Ik heb nu een jaar het mirenaspiraaltje. In het begin had ik direct een eileiderontsteking, omdat het spiraaltje waarschijnlijk niet hygiënisch genoeg was geplaatst. Het was ook een drama, wel bij de gynacoloog, maar dat ging fout en toen moest ik met spoed naar de POK. Dus het begin was niet geweldig. Ik heb twee zware menstruaties gehad en daarna nooit meer bloedverlies, alleen wat spotting. Dus ik was daar best content mee.
Ongemerkt kwam ik steeds meer aan en wat ik ook probeer, ik krijg het er niet meer vanaf. Elke 4 weken in mijn cyclus krijg ik zo'n opgeblazen buik dat ik wel zwanger lijk en ik mijn kleren niet meer pas. Ik word daar echt ongelukkig van. Ook mijn energiepeil lijkt veel minder en ik ben ook veel emotioneler, zit als het ware in een dipje. Na het lezen van alle reacties ben ik eruit: morgen bel ik de dokter en het spiraaltje gaat eruit! In mijn omgeving zeggen mensen dat ik vol moet houden, maar ik ben er klaar mee. De gewichtstoename is echt vreselijk, om van alle puistjes ook maar niet te spreken. Ook altijd problemen met de seks, heel droog en altijd bloedingen. Niet echt een pretje
Ik was pilmoe, maar ik kijk er naaruit om hier weer aan te beginnen, toen had ik nergens last van!
Ik hoop dat ik mij net zo snel beter voel als de anderen waarvan ik op dit forum lees, ik houd jullie op de hoogte.

Fingers crossed! :!:

bikkeltje3
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 jul 2010 15:33

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door bikkeltje3 » 22 jul 2010 20:53

Hallo iedereen

In jan. van dit jaar heb ik een mirena spiraaltje laten plaatsen door de huisarts. Hevig veel pijn en ben die dag veel stolsel bloed verloren. ook had ik veel last van buikpijn. Later zakte dit wat af. Na 2 maanden op controle geweest om te kijken of hij goed was. Kon hij de draadjes niet meer vinden. Op naar de gynocoloog. Deze deed een inwendige echo. Het spiraaltje zat er niet meer in. Direct een nieuwe geplaats. 6 weken later op controle hij zat prima, maar wel een cyste van 5 bij 6 cm. Had wat last van angsten en vroeg de gyn. of het door de mirena kon komen. Nee dit kon niet. Drie maanden later was ik zo de weg kwijt terwijl ik dit niet van mezelf ken dat ik niet meer verder wilde. Op internet gezocht of het aan de mirena kon liggen en ja hoor de ene forum na de andere. Ik naar de huisarts. Nee hier kon het niet door komen. Kreeg de pil mee en oxazepam en een gesprekje met een psycholoog zou me goed doen. Heb hem daarom er zelf maar uit gehaald.
Het ging wel iets beter maar niet veel. Ben in het weekend weer de weg totaal kwijt geweest en ben opgevangen door het crisisteam. Daar ben ik gestart met anti depresiva.
Vandaag had ik een afspraak met de gyn. ivm cyste en ik me zorgen over de eerste. Had op internet gelezen dat het mogelijk was dat hij door de baarmoeder in de buik terecht kon komen. Mocht gelukkig een echo laten maken. De gyn. verwachte niet dat hij erin zou zitten. De gyn. belde vanmiddag terug dat ik wel een mirena spiraaltje in mijn buik heb. Nu moet ik onder narcose geholpen worden. Heeft iemand hier ervaring mee??
Nu heb ik dus drie maanden lang dubbele hormonen binnen gekregen waar ik niet tegen kan waarschijnlijk.

aruna
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 aug 2010 23:50

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door aruna » 02 aug 2010 12:49

Lieve mensen,

Eerst wil ik zeggen hoe blij ik ben dat deze forum bestaat en dat er meer mensen zijn met deze klachten.
Zelf heb ik de Mirena spiraal in april laten zetten, me 2e zoon was toen 3 maanden en omdat ik zeker weet dat ik geen kinderen meer wil heb ik gekozen voor de spiraal (pil geen optie vergeet ik elke keer in te nemen)
Met het plaatsen had ik geen problemen, geen pijn helemaal niks.
Ben daarna helaas bijna 3 weken ongesteld geweest. Hoort erbij dacht ik dus verder geen aandacht aan besteed.
Toen begon me eerste paniekaanval. Sindsdien durf ik niet alleen over straat en ben het liefst ook niet alleen met me 2 kinderen thuis.
Ben erg onredelijk tegen me vriend en sex moet ik niet aan denken.
Ik ben erg moe, heb regelmatig last van hoofd en buikpijn, ben aangekomen en ik zit totaal niet lekker in me vel.
Ik ben misselijk en voel me alsof ik zwanger ben (ben ik niet)
Heb al regelmatig bloed laten prikken en na aantal bezoeken hij de huisarts heb ik het opgegeven en ben ik gaan geloven dat het allemaal 'tussen me oren zit'
Ik ben zo nooit geweest en begon de ergste dingen te denken.
Tot ik deze forum heb gevonden en zag dat er meer mensen dezelfde problemen hebben.
Aan de ene kant stelt het me gerust. Maar aan de andere kant weer helemaal niet. Wat moet ik nu doen.
Ik heb de spiraal nu 4 maanden, moet ik nog even wachten met het verwijderen, moet ik het wel verwijderen, liggen me klachten wel aan de spiraal??
Ik sta met me handen in me haar.
Me vriend is geweldig en blijft gelukkig ondanks hoe ik tegen hem doe nog steeds van me houden.
Hij zegt zelfs dat als ik ervoor kies om de spiraal weg te laten halen dat hij zichzelf toch laat steriliseren(hoe erg hij het ook vind)

Ik ben 24 jaar en moeder van 2 leuke knullen (1e bijna 3 jaar en de 2e 7 maanden) Ik wil heel graag van deze problemen af zodat ik weer de leuke moeder en vriendin word die ik altijd ben geweest. Wie kan mij helpen?? :?: :(

Plaats reactie