Overheid verdient aan medicatie

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
snuffel1
Berichten: 3854
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Overheid verdient aan medicatie

Ongelezen bericht door snuffel1 »

Nog even terugkomen op het ziekenfondsstelsel die sommigen wel terug willen om dat die 'gratis' was. Gratis was het ziekenfonds zeker niet omdat de werkgever/uitkerende instantie een deel van het brutoloon inhield maar dat merkte verplicht verzekerden niet. Keuze van huisartsen was er bijna niet omdat die enkel wijk gebonden patiënten wilden toelaten, als de huisarts het zelf niet meer wist werd de patiënt doorverwezen naar het plaatselijke ziekenhuis en als de specialisten niet wisten wat er aan de hand was werd de patiënt opgenomen en was de kans dat de patiënt in het mortuarium belandde relatief groot. Ziekenfondsen hadden geen concurrentie te duchten en waren eigenlijk een logge slapende instantie geworden. Toen kwam de regering met een plan om de patiënt te belonen als die geen gebruik van zorg zou maken en aan het eind van het jaar een bedrag terug kon krijgen maar dat was een sigaar uit eigen doos omdat de ziekenfondspremie al betaald was. Met de komst van de verplichte zorgverzekering werd de ziekenfondspremie niet meer van het bruto maandsalaris ingehouden en ziekenfondsen gingen de concurrentieslag aan om de beste zorg te kunnen leveren en dat heeft er wel toe geleid dat er veel meer in behandeltechnieken wordt geïnvesteerd en de patiënt pas uitbehandeld is als er echt niets meer mogelijk is. Wat dat betreft is ons zorgstelsel goed en betaalbaar in elkaar geknutseld en de overheid draagt er een groot deel aan bij maar de farmaceutische bedrijven die bijna verlopen patenten op medicijnen opkopen verhogen die prijs tot wel 300% en daar mag wat mij betreft een halt aan toegeroepen worden. Maar krijg dat wereldwijd eens voor elkaar tenzij prijsopdrijving van medicijnen strafbaar wordt gesteld.

Lady1234
Berichten: 15011
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Overheid verdient aan medicatie

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Maar ja, de meeste klagers hier, over van alles en nog wat, stellen het alleen op prijs als er meegehuild wordt met hun klacht en als er voorbeelden aangehaald worden die hen stijven in hun veronderstellingen.

16again
Berichten: 11128
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Overheid verdient aan medicatie

Ongelezen bericht door 16again »

snuffel1 schreef:
24 jul 2019 19:51
Nog even terugkomen op het ziekenfondsstelsel die sommigen wel terug willen om dat die 'gratis' was. Gratis was het ziekenfonds zeker niet omdat de werkgever/uitkerende instantie een deel van het brutoloon inhield maar dat merkte verplicht verzekerden niet. Keuze van huisartsen was er bijna niet omdat die enkel wijk gebonden patiënten wilden toelaten, als de huisarts het zelf niet meer wist werd de patiënt doorverwezen naar het plaatselijke ziekenhuis en als de specialisten niet wisten wat er aan de hand was werd de patiënt opgenomen en was de kans dat de patiënt in het mortuarium belandde relatief groot. Ziekenfondsen hadden geen concurrentie te duchten en waren eigenlijk een logge slapende instantie geworden. .....
Een hele lofzang op het huidige systeem. Maar zijn we daar nu echt op vooruit gegaan?
Wachtlijsten zijn ingeruild voor budget, heb je in November een behandeling nodig, dan grijp jer mis als het zorgbudget van ziekenhuis is opgesoupeerd.
Totale bedrag besteed aan ziektekosten is fors gestegen. En jaarlijks volgt een reclame-ronde, om mensen tot overstappen te bewegen. 3 keer raden waar de rekening van die reclame terecht komt.

Stoplichtsysteem , zorgcowboys, zorgfraude. Directeuren van redelijk bescheiden thuiszorg instellingen in vette Mercedessen, en forse vergoedingen.

Lady1234
Berichten: 15011
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Overheid verdient aan medicatie

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Maar dat heeft dus allemaal niets met een huidkanker behandeling met een bepaald medicijn te maken.

Plaats reactie