LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Overheid verdient aan medicatie

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
16again
Berichten: 16031
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: Overheid verdient aan medicatie

Ongelezen bericht door 16again »

snuffel1 schreef:
24 jul 2019 19:51
Nog even terugkomen op het ziekenfondsstelsel die sommigen wel terug willen om dat die 'gratis' was. Gratis was het ziekenfonds zeker niet omdat de werkgever/uitkerende instantie een deel van het brutoloon inhield maar dat merkte verplicht verzekerden niet. Keuze van huisartsen was er bijna niet omdat die enkel wijk gebonden patiënten wilden toelaten, als de huisarts het zelf niet meer wist werd de patiënt doorverwezen naar het plaatselijke ziekenhuis en als de specialisten niet wisten wat er aan de hand was werd de patiënt opgenomen en was de kans dat de patiënt in het mortuarium belandde relatief groot. Ziekenfondsen hadden geen concurrentie te duchten en waren eigenlijk een logge slapende instantie geworden. .....
Een hele lofzang op het huidige systeem. Maar zijn we daar nu echt op vooruit gegaan?
Wachtlijsten zijn ingeruild voor budget, heb je in November een behandeling nodig, dan grijp jer mis als het zorgbudget van ziekenhuis is opgesoupeerd.
Totale bedrag besteed aan ziektekosten is fors gestegen. En jaarlijks volgt een reclame-ronde, om mensen tot overstappen te bewegen. 3 keer raden waar de rekening van die reclame terecht komt.

Stoplichtsysteem , zorgcowboys, zorgfraude. Directeuren van redelijk bescheiden thuiszorg instellingen in vette Mercedessen, en forse vergoedingen.

Lady1234
Berichten: 26921
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Overheid verdient aan medicatie

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Maar dat heeft dus allemaal niets met een huidkanker behandeling met een bepaald medicijn te maken.

Gesloten