oxycodon 20mg

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
stofzuigertje

Re: oxycodon 20mg

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 06 aug 2018 09:00

https://nl.wikipedia.org/wiki/Oxycodon

Dit geeft duidelijk en reclame vrij weer dat dit relatief nieuwe product een vervanger is voor...
Ja, na verdwijnen andere is dit een zeer zwaar middel, en zomaar stoppen met pijnstillers als je dit weet kan een ramp zijn.
Daarom adviseer ik tijdens de afbouw van dit zware middel wat zowel een snelle als trage werking kan hebben om een andere pijnstiller op te bouwen om de pijn problemen over te nemen, en dan zouden de ontwenning verschijnselen ook minder erg moeten zijn.
De Huisarts is vermoedelijk niet deskundig genoeg, de specialist die operatie heeft uitgevoerd of een goede apotheker moeten dit regelen en de huisarts mag dan briefje schrijven wat zij willen en voor hem/haar ook leerzaam.

De betere Apotheken kunnen ook de voordelige 20 mg vermalen en ingemengd tot 15, 10 en 5 mg... en zo afbouwen.... zonder dure strips.
Wel moeten ze malen en persen maar zelf gemaakte komt nog voor... een stagiaire kan dit al uitvoeren mits het recept bekend is.

Zomaar stoppen blijkt erg vaak ellende te geven dus de Huisarts mag niet het Antidepressiva schema volgen voor dit veel zwaardere product maar moet beter informeren bij de speciallist of de apotheker.

Chrisbeijer
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 nov 2019 06:01

Re: oxycodon 20mg

Ongelezen bericht door Chrisbeijer » 16 nov 2019 06:06

Hoi Joeppie. Ik hoop dat je hernia klachten ondertussen weg zijn en dat je bent afgebouwd met de oxycodon.

Helaas is oxycodon inderdaad verslavend 3n de een heeft hier meer last van dan een ander.

Ikzelf ben nu aan mijn 3e hernia geopereerd. 3x op dezelfde plek. Ik heb 7 maanden 100mg oxycodon genomen en ben nu aan het afbouwen met 20mg per week. Ik merk er gelukkig niet veel van. Een beetje slapeloosheid af en toe en wat druk op de maag met wat misselijkheid.

Chrisbeijer
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 nov 2019 06:01

Re: oxycodon 20mg

Ongelezen bericht door Chrisbeijer » 16 nov 2019 06:14

Ondersteuning Humax schreef:
05 aug 2018 01:06
Ik gebruik al jaren Oxycodon en Oxycontin, maar heb daar niet heel veel bijwerkingen van. In ieder geval niet degene die jij noemt. Wel kan ik er enorm op slapen, maar ik kan ook zo even minderen of stoppen. Nu heb ik een enorme waslijst aan medicatie, en wellicht bouw ik daardoor toch iets op waardoor ik minder klachten van de bijwerkingen ervaar. Maar als je er zoveel last van hebt, is het wellicht toch een idee eens met de arts, of wellicht de pijnpoli van het ziekenhuis te gaan praten over andere medicatie of mogelijkheden. Ik gebruik b.v. ook zenuwpijnstillende medicatie als Lyrica, en wellicht is dat voor jou ook een optie, maar de pijnpoli kan ook veel. Je zou b.v. ook eens kunnen vragen naar de mogelijkheden voor blokkades, Qutenza pleisters, of Amitriptolinezalf. Ik kan die laatste zo bestellen daar een arts dit voor me heeft geregeld. Qutenza kan ook veel doen, maar is heet. Heel heet! Al ervaren mensen dat allemaal weer anders. En een nadeel daarvan is dat je dat om de 3 maanden moet herhalen. Maar ik heb er zeker baat bij. De mogelijkheden zijn tegenwoordig bijna talloos. Pijnvrij word je niet altijd helemaal, maar ik zou zeker eens gaan goed in gesprek gaan. Als je zo ziek van medicatie wordt, dan is dat middel wellicht helemaal niet geschikt voor je. Bij de start kun je bijwerkingen ervaren, maar die mogen niet hinderlijk aanwezig blijven of terugkeren. Zeker niet op deze manier waarbij dit wellicht nog erger word dan de kwaal.
Lyrica is nog grotere troep dan oxycodon.... het werkt ontzettend goed tegen zenuwpijn maar dit is nog vele malen verslavender dan oxycodon. Ik heb ze zelf een 3 maanden geslikt en ben vanzelf ermee gestopt. Ik heb liever de pijn van een hernia dan die troep in mijn lijf.

Ik zou zeggen begin niet aan lyrica tenzij je echt niet anders kan.

Plaats reactie