Paroxetine. Aanbeveling?

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
DaisyS
Berichten: 15
Lid geworden op: 19 nov 2008 19:45

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door DaisyS » 05 mei 2009 12:03

Ik gebruik nu sinds 6 maanden paroxetine, veel bijwerkingen heb ik er niet meer van en voel me nu super. Ik doe bijna terug alles, soms in de auto durf ik nog eens last te hebben. En ja dat zweten heb ik ook, maar beter dat dan al die dingen die ik voor ik de medicatie nam had.
Toen durfde ik bijna niet buiten te komen of een winkel binnen te stappen en zeker niet zonder mijn man. Ik had constant last van hyperventilatie aanvallen en angsten. Ik ben er wel 10 kg van verdikt. Er mochten wel paar kilo bij. Nu is het aankomen toch precies wel gestopt.
Hoop dat iedereen die paroxetine neemt zich er zo goed mee voelt als ik, al is het in het begin wel even doorbijten

groetjes Daisy

bovenhof
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 mei 2007 23:00

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door bovenhof » 05 mei 2009 12:11

Hoi Jantine30

Wat heb je met je kinderwens gedaan, ben je gestopt of heb je de pillen gewoon door geslikt. Ik wil ook nog graag een 2e en ben pas geleden 6 weken gestopt, maar voelde me gelijk weer vervelend dus ben ik weer begonnen met de pillen.

Groetjes

jantine30
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 apr 2009 14:39

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door jantine30 » 05 mei 2009 13:47

Hoi Bovenhof,

Mijn kinderwens staat even in de koelkast, maar komt daar volgend jaar weer uit denk ik. Wat ik op dat moment doe weet ik nog niet. Het afbouwen is me vorige keer dusdanig tegengevallen dat ik nog niet weet of ik het opnieuw aandurf. In elk geval zullen we zorgvuldig overleg hebben met huisarts en gynaecoloog wat het beste voor ons. De (minimale maar deels nog onbekende) risico's aanvaarden of nogmaals een poging doen te stoppen. Op dit moment weet ik het nog niet.

Ik kan me voorstellen dat je weer begonnen bent! Ik weet maar al te goed hoe je je voelt. Maar zes weken is wel erg kort om het effect ervan te zien, denk ik. Ik heb het heel langzaam afgebouwd met na 3 maanden pas algehele stop. En dat dus 5 maanden volgehouden. Ik denk dat het voor iedereen erg verschillend is en let wel: ik stopte op het verkeerde moment, toen mijn burn-out zich aan het ontwikkelen was.

Heel veel sterkte en ik zou zeggen: overleg het met specialisten!

bianca75
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 mei 2009 16:09

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door bianca75 » 05 mei 2009 16:27

Sinds 3 maanden gebruik ook ik paroxetine 20 mg.
Ik had zomaar uit het niets last van hyperventilatieaanvallen en
paniekaanvallen.
Door mijn fantastische huisarts met een luisterend oor, en familie
die mij begreep( eerst dacht ik dat ik mij aanstelde), voel ik mij
op dit moment prima, en zit heerlijk in mijn vel.
Ik had nergens puf voor en was erg depri en had nergens zin in,
terwijl de buitenwereld dit niet aan mij zag. Mijn trein denderde maar voort, totdat ik hem niet meer bijhield ! Nu denk ik meer om mezelf,
durf ook eens nee ! te zeggen. Probeer ook eens iets uit te stellen tot morgen en neem ook eens tijd voor mijzelf. Ik ben weer opgewekt en
heb 's morgens geen last meer van spierspanning. Ook mijn aanvallen zijn verdwenen. Tevens heb ik een praatsessie gevolgd en ademhalingsterapie gevolgd, dit in overleg met de huisarts.
Mijn advies luidt daarom: blijf er niet mee rondlopen, praat erover met iemand en ga naar je huisarts. De eerste week is even slikken, maar na 3 maanden merk je duidelijk verschil !!

yvonne-m
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 mei 2009 22:46

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door yvonne-m » 16 mei 2009 23:05

Hoi allemaal, ook ik ben een gebruiker van paroxetine vanaf augustus
2008. Ik slik 3tabletten van 20gram per dag en vind dit erg veel. Heb het rustig opgebouwd gedurende 6weken en de oxazepan toen afgebouwd. Ook ik had last van paniek-en angstaanvallen met veel huilen en depressie, ontzettend moe en een burn-out. Het heeft me erg geholpen,want ik was de controle over mijn lichaam en geest volledig kwijt. Ik krijg alleen totaal geen begeleiding in het gebruik evt. afbouwen en wil graag stoppen nu het al een tijdje wat beter gaat. Hoe doe ik dat? En wat ik ook nog vragen wil; rijdt iedereen gewoon auto tijdens het gebruik? Dit omdat ik niet goed durf, omdat het afgeraden wordt door de apotheek al zegt mijn psychologe dat half nederland op paroxetine rijdt. Ik zou graag willlen weten hoe de leden van het forum hier over denken? Groetjes Yvonne.

mama25
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mei 2009 12:42

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door mama25 » 19 mei 2009 12:51

Hoi,

Van mei 2004- jan 2006 heb ik zonder problemen paroxetine geslikt vanwege angstaanvallen. Ik heb in die tijd wekelijks therapie gehad.
Jan 2006 heb ik (ook zonder problemen) afgebouwd vanwege een kinderwens. Sinds toen had ik geen angstaanvallen meer. In mrt 2006 was ik zwanger van mijn nu 2 jarige zoontje. Ik voelde me tot ongeveer een maand geleden fantastisch! En ja, een maand geleden kwamen vanuit het niets de angstaanvallen weer terug :( . Omdat ik in korte tijd niet meer normaal kon functioneren naar de huisarts gestapt. Hij schreef mij wederom paroxetine voor. Deze keer verliep het helaas een stuk minder als de vorige keer. Al op dag 1 wilde ik het liefst uit het raam springen vanwege een grote onrust en agressie in mijn lijf. Hierop de huisarts gebeld die aangaf dan de volgende dag maar een halve te nemen. Nou dat maakte het niet veel beter, wat een onrust en agressie voelde ik zeg! Ik ben toen onmiddelijk met de medicatie gestopt en voelde mij de dagen erna een stuk beter. Nu komen langzaamaan de angst en paniekaanvallen weer terug en sta ik dus voor een moeilijke beslissing: ga ik mij toch door die eerste weken heen worstelen of is het middel erger dan de kwaal?? Advies gewenst!
grtz

guusje01
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 mei 2009 11:51

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door guusje01 » 21 mei 2009 12:00

Hoi,

Ik gebruik nu sinds een jaar Paroxetine. Ik kan gelukkig zeggen dat ik er alleen maar blij mee ben. Na jaren tobben, maatschappelijk werkers, psychologen, welzijnschoaches en weet ik wat nog meer, zorgt dit ene pilletje per dag er gewoon voor dat ik me goed voel! Als ik dat eens eerder had geweten..
Het enige nadeel (is geen drama, maar gewoon vervelend) is dat ik 's nachts af en toe enorm transpireer. Niet elke dag, maar ongeveer 2 keer per week. Heeft iemand daar ook last van? En misschien tips wat ik er aan kan doen (ander beddengoed of zo?). Misschien snapt iemand ook waarom ik de ene nacht wel transpireer en de andere nacht niet? Graag ontvang ik jullie reacties!

Groetjes Guusje01

diepdal
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 mei 2009 14:57

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door diepdal » 21 mei 2009 21:27

Hallo, Ik ben bijna 71 jaar, en noem mij maar Sija
Acht jaar geleden begon ik met Seroxat, in een heftige periode, waar ik niet meer mee kon leven. Het hielp. Ik kreeg weer vat op mijn leven. Na 2 jaar wilde ik stoppen. Dat gelukte dus niet. Toen dacht ik nog dat ik zo zwak was dat ik perse antidepressiva moest gebruiken. Via, via kwam ik er achter dat het ontwenningsverschijnselen waren. In totaal heb ik 3 x geprobeerd af te bouwen en de derde keer is het gelukt. Weliswaar met vloeibare seroxat en 0,1 mg per 14 dagen minderen. Het heeft in totaal ruim 18 maanden geduurd voordat ik zonder kon. Een heel nare periode. Ik was alleen maar bezig met het afbouwen. Heel veel akelige bijwerkingen. Duizelig, angstig, griepaanvallen, heel veel gewrichtspijn. Akelige gedachten. Ik ben nu 8 maanden zonder en ga me steeds beter voelen. De warmteaanvallen zijn verleden tijd en ik kan weer gewoon een aantal uren achtereen slapen. Heerlijk!!!!!
Ik ga nooit weer aan de antidepressiva!!!!!!

diepdal
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 mei 2009 14:57

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door diepdal » 22 mei 2009 19:16

Dag mama25
Die paniekaanvallen en agressie en grote onrust (ik herken het allemaal). (Ik dacht echt dat ik gek werd) Ik vind het moeilijk om je raad te geven, want je kleine jongentje is er ook nog. Maar het duurt zeker een paar weken voor je er weer aan gewend bent en dan gaat het weer beter. Als je later wilt stoppen, begint de ellende opnieuw. Is er niet een andere optie? Er zijn zoveel goede hulpboeken, ik ben zelf op yoga gegaan. Je moet proberen rust te vinden in je zelf. Goede voeding, die zorgt voor de aanmaak van serotonine. Het was voor mij een ware speurtocht, maar het is de moeite waard om nu zonder antidepressiva te leven. Heel veel info vind je op internet. Heel veel sterkte. Gr. S.

mama25
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mei 2009 12:42

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door mama25 » 26 mei 2009 13:30

Bedankt voor je reactie, diepdal!
Fijn dat je je langzaam weer beter gaat voelen :D .
Ik zal inderdaad proberen om een andere manier te vinden om die nare gedachten en de daaop volgende lichamelijke ongemakken wat te verminderen.. Jij ook veel succes!
grtz

sandra1233
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 jun 2009 23:22

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door sandra1233 » 01 jun 2009 23:31

Hallo allemaal,

Ook ik gebruik het al jaren, zwaar depressief geweest, angsten, altijd ruzie, nergens naar toe durven, enzenz...
Alle therapie gehad die er was van emdr tot psychologe en niks hielp..
Tot ik dit medicijn kreeg, het ging perfect met de tabletten.
Afbouwen dacht ik, tot ik weer in een diep dal zat en nu weer sinds een jaar begonnen.
Gaat super goed nu, alleen 10 kilo erbij en veel zweten..
Als ik terug kijk op de afgelopen 10 jaar dan vraag ik me af: of over doen met of zonder medicijnen????
Antwoord is MET...
Als je je eigen er goed bij voelt dan is de keus gauw gemaakt...

bovenhof
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 mei 2007 23:00

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door bovenhof » 02 jun 2009 08:37

Ik ben zwanger en moest stoppen met de peroxetine, ik voel me echt niet zo lekker zie de wereld heel anders dan met paroxitine, en ik slikte maar een kwart per dag. Ik hoop wel dat ik kan genieten, maar dat is nu nu niet zo.

sandra1233
Berichten: 3
Lid geworden op: 01 jun 2009 23:22

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door sandra1233 » 02 jun 2009 09:00

Hallo bovenhof,

Ook dat had ik toen ik zwanger raakten, zo wat ben ik ziek geweest...
Maar dat wordt echt minder...

DaisyS
Berichten: 15
Lid geworden op: 19 nov 2008 19:45

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door DaisyS » 03 jun 2009 15:44

ik gebruik ook paroxetine en dit zo ongeveer 8 maanden en ik voel me er echt super mee. dat zweten heb ik ook zo vooral dan 's nachts en ook als ik de vaat doe. maar toch beter beetje zweten dan je slecht voelen. ik denk dat dit bij de bijwerkingen hoort.

groetjes daisy

jan1272
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2009 12:29

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door jan1272 » 04 jun 2009 13:36

Ik liep al 57 jaar verloren, geplaagd door angsten die mijn ontwikkeling altijd in de weg hebben gestaan.
Ik ben 45 jaar lang verslaafd aan de drank geweest.
Ik krijg nu ruim 7 maanden paroxetine 20mg voorgeschreven en voel mij sinds die tijd als herboren, alsof ik voor de eerste keer de baas ben over mijn eigen leven.
Wonderbaarlijk genoeg was mijn drankzucht waar ik zolang onder had geleden binnen een week volkomen verdwenen !!!
Waar anderen misschien spreken van gevoelensvervlakking daar heb ik het liever over beheersbaarheid van mijn gevoelens.
Over het woord verslaving wil ik niets horen, als je het nodig hebt dan heb je het nodig, zo eenvoudig ligt dat !
Eten en drinken is de gewoonste zaak van de wereld, als je gewrichtspijn hebt dan neem je daar iets voor.
Awel, als het in je bovenkamer wat stroever loopt dan is paroxetine een prima oplossing.
Het heeft mijn leven veel meer dimentie geschonken en dat gun ik aan allen die dit lezen. :roll: :idea: [/i][/b]

wokkie
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 dec 2007 16:36

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door wokkie » 09 jun 2009 02:15

Hoi hoi,

Ik slik nu 5½ week paroxetine (30mg) van het merk "intas" (merk uit Thailand)....iemand hier bekend mee?

Ik slik het vanwege veel down voelen en onzekerheid met sociale contacten.

Het effect bij mij is dat ik nu sterker in het leven sta en me stukken beter voel! Ik geniet weer van de kleine dingen en heb meer rust gevonden en kan beter relativeren en ben sterker en assertiever geworden.

Ook sociale contacten lopen veel beter en sta achteraf versteld van mezelf door mijn positiviteit en dat mijn onzekerheid niet overheerst qua gevoel op dat moment...Ik ben nu een lekkere prater en voorheen een stille onzeker man :oops:

Mijn negatieve gedachtes zijn er nog steeds, maar het negatieve gevoel niet meer. Het is net alsof ik in een 'waas' leef (negatieve gevoel uitgeschakeld) Dit is voor mij een mooi moment om stil te staan, en om aan mijn negatieve gedachtes aan de slag te gaan, maar ik heb er zeker baat bij op dit moment aan deze medicijn!


---------------

Nadelen zijn er ook en vooral de bijwerkingen in het begin....meer down voelen, ernstig moe, weinig eetlust en bibberen, maar dit verdwijnt wel na een paar weken en blij dat ik het heb volgehouden

Heb nu alleen last van slaperigheid en trillende handen. Ik voel me nu neutraal kwa gevoelens (zowel negatieve gevoelens als positief), maar dat is beter als voorheen, want toen was alles vaak negatief en zie nu ook vaak de positieve kant.....heerlijk


Kortom ik heb er veel aan.

Zijn er mensen die zich herkennen in mijn verhaal? Ik ben op zoek naar herkenning en positieve ervaringen.

mvg,

Wokkie

jan1272
Berichten: 8
Lid geworden op: 04 jun 2009 12:29

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door jan1272 » 09 jun 2009 08:41

Beste Wokkie
Niet iedereen staat even sterk in het leven, het is vandaag aan de dag ook een hele opgave om je staande te houden.
Als je daarnaast de pech hebt om van huis uit niet de juiste bepakking te hebben meegekregen, of met een genetisch foutje zit dan kom je al snel strop te zitten.
Dit kan resulteren in angst- en paniekgevoelens,sociale onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens, die mijn ontplooing altijd in de weg hebben gestaan.
Jarenlange therapieën, korte opnames, en NIETS opschieten. Totdat ik vorig jaar met paroxetine van mijn huisarts kreeg omdat ik zo "somber"overkwam !
Na 7 maanden heeft het mijn leven danig veranderd. Ik moet er niet aan denken om deze medicatie op te geven (hoeft ook niet gelukkig)
Ik heb het gevoel dat ik eindelijk zelf de touwtjes in handen heb, dat ik baas ben over mijn eigen leven, niet langer gekweld door onredelijke angsten of onzekerheid.
Mij heeft het enkel en alleen goedgedaan!
Als je de angst voor paroxetine hebt overwonnen dan zou dat het een nieuw begin van je leven kunnen zijn.
Zettumop. Jan :D

spg
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 jun 2009 18:22

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door spg » 10 jun 2009 18:45

hey ik ben nieuw hier, toen ik een jaar of 17 was kreeg ik in ene keer last van angstaanvallen en hyperventilatie waardoor ik nie meer buiten durfde komen, mijn toenmalige vriend heeft mij toen met veel tegenzin een weekje mee naar zee genomen en daar is da eigenlijk stillekesaan voorbij gegaan, heb da ongeveer een maand gehad. sindsdien had ik daar nog wel is last van maar dan nie zo erg en durfde ook nog alles te gaan doen. maar nu sinds een maand, ben nu 29, heb ik da van de ene dag op de andere terug last van, durf weer nergens meer naartoe, ben ik naar de huisarts geweest en heeft mij paroxetine voorgeschreven,neem de pillen nu 8 dagen, eerste week aanvallen in tienvoud gehad, heb nu temesta erbij gekregen en da helpt wel, ik hoop dat na 2 weken weer stillekesaan alles anders gaat worden en de dokter zei omda ik die pillen al is eerder heb genomen dat die dan ook sneller gaan werken hopen hopen hopen want echt niet leuk om zo te leven want je wordt er ook nog is depressief van pffff

spg
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 jun 2009 18:22

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door spg » 11 jun 2009 11:35

kan iemand mij toch een positief gevoel geven.....................??????

spg
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 jun 2009 18:22

Re: Paroxetine. Aanbeveling?

Ongelezen bericht door spg » 11 jun 2009 20:48

zit nu aan dag 9, constant last van droge mond, moe, soms misselijk, geen fut........ :cry: hoop dat het volgende week voorbij is want die dagen duren precies weken..... zit aan 20mg

Gesloten