LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
jaap70
Berichten: 19
Lid geworden op: 16 feb 2009 19:52

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door jaap70 » 22 nov 2009 22:28

@ tullio fan

Nav je stukje over die mevrouw die dat boek had geschreven heb ik een reactie gegeven. Maar daar kan je wschl niet op antwoorden gezien de mallotige inhoud van het boek.

Maar je hebt gelijk het was geen formele vraag.

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Tullio fan » 22 nov 2009 23:11

@ Jaap 70,

Alles wat je vindt moet je bij de politie brengen dat weet je toch wel? :lol: :wink:

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Tullio fan » 22 nov 2009 23:32

@ Marer,

Via deze site kunnen wetenschappers uitleg geven.


Nou die wetenschappers heb ik de laatste weken vaak op TV gezien. Maar daar heb ik geen hoge pet van op!!! Sommigen met dubbele petten op en zo.

Eerder gaf ik een link van het IOCOB daar staat te lezen wat wetenschap nou inhoud hé? Lekker clubje hé? En dan de mond willen snoeren van alternatieven met het argument dat er geen wetenschappelijk bewijs is!!!! Hoe durven ze!!!!
Goed dat Prof. Jan Keppel Hesseling van het IOCOB eens een boekje open doet. Bravo!!

Hieronder enkel links met wat citaten!!!! Effen lezen jongens.

http://www.iocob.nl/gezondheidscolumn/e ... rheid.html
Literatuurreferenties en de creatie van waarheid. Dat was de titel van een beschouwing van Dr. G.J.D. Hengstman, neuroloog uit het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Deze neuroloog richt de aandacht op een onderdeel van hetgeen wij in de laatste artikelen over Evidence Biased Medicine besproken hebben. Namelijk de maakbaarheid van zogenaamde harde Feiten.

http://www.iocob.nl/Science.html

Home Complementaire behandelwijzen Science
Science
Wanneer de term wetenschappelijk of scientific valt, lijkt argumentatie ineens veel aan kracht te winnen. Er is echter een groot verschil tussen verschillende typen onderzoek, en wat de één wetenschappelijk vindt, veroordeelt de ander. Wat is evidence en wat niet? Hier kunt u meer lezen over deze boeiende materie.
http://www.iocob.nl/science/medische-we ... visie.html
Medische wetenschap in revisie
Onze reguliere geneeskunde begint nu wel heel veel scheuren te vertonen. De keuze voor wat het hoogste wetenschappelijke bewijs is, is willekeurig en berust op flinterdunne argumenten, termen die al jaren gehanteerd worden, zoals schizofrenie worden achterhaalde concepten genoemd, en bij het voorschrijven van medicijnen worden richtlijnen gebruikt die sterk beinvloed zijn door de farmaceutische industrie.
http://www.iocob.nl/science/hypes-doorboord.html
Hype's doorboord!
Hype's. De nieuwe generatie middelen...veel beter dan de oude generatie... (en duurder). Iedereen gelooft de wetenschap. Gelooft de feiten. Maar de feiten liegen vaker dan we denken. De zogenaamde wetenschappelijke feiten zijn opgepompt met hete lucht.
http://www.iocob.nl/science/tis-anderso ... t-was.html
'T is andersom als dat we dachten dat het was
De argumenten dat iets kwakzalverij is, berusten altijd op 2 pijlers. 1. Het is niet bewezen en 2. Het is niet plausibel. Waar nooit rekening mee gehouden wordt is bij 1. bewijs van vandaag wordt morgen verworpen en 2. wat vandaag niet plausibel is, is morgen mainstream. Leuk voorbeeld daarvan in het Britse tijdschrift The Lancet van 10 Januari 2009. En wel op het gebied van de behandeling van astma en de behandeling van hartfalen. Bijzonder boeiend. Waarom? Omdat de mainstream opvatting dat je bij hartfalen GEEN beta-blokkers mag geven, en bij astma GEEN beta-blokkers mag geven op zijn kop gezet is. Het was allemaal zo logisch, gezien vanuit simpel medisch en farmacologisch denken.
Zo Marer, wat nou met je wetenschappers die uitleg kunnen geven? Laten ze dit dan maar eens uitleggen, denk ik dan!!!!

zvoni
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 nov 2009 13:57

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door zvoni » 23 nov 2009 15:49

Heel knap Tullio fan dat je dit allemaal hebt gevonden.
Maar ik ben bang dat jou ONTKENNERS weer wel een WETENSCHAPPELIJKE verklaring zullen hebben waarom je er naast zit .
Maar nogmaals , tot op heden heb ik nog altijd geen antwoord op mijn vraag die ik hier eerder heb gesteld,en liefst een antwoord van de ONTKENNERS .
BIJ WIE KAN IK EEN SCHADECLAIM INDIENEN ALS HET MIS GAAT NA EEN VACCINATIE TEGEN DE MEXICAANSE GRIEP ?
Is het antwoord hetzelfde als in Amerika en die is, dat zowel de regering als de producent niet aansprakelijk kunnen worden gesteld.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 23 nov 2009 20:18

Als het misgaat neem je een advocaat in de arm, begint een procedure tegen de overheid en probeer je te bewijzen dat de schade is ontstaan als gevolg van de vaccinatie.

Ik snap ook niet dat je die vraag hier stelt. Waarom ga je niet naar een jurist voor een togagesprek? Dat kost niets en hij/zij kan je misschien vertellen waar je moet wezen. Wel eerst even bellen en zeggen wat je wilt weten, dan kunnen ze zich voorbereiden.

Waarom ben je eigenlijk zo bang?

zvoni
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 nov 2009 13:57

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door zvoni » 24 nov 2009 05:23

Hier een stukje dat ik heb gevonden op een belgische site

Qua beleid draaft de Belgische regering braafjes in de pas. Meer nog, ze was de eerste Europese regering om een uitzonderingswet goed te keuren. Maar daarover meer hieronder.

De hele Belgische actie wordt gedragen door de COMMISSIE INFLUENZA. Dit is een speciale werkgroep in de schoot van Volksgezondheid. Voor Vlaanderen wordt de commissie geleid door prof. Marc Van Ranst van de KUL.

De overheid heeft zowel bij monde van prof Van Ranst als via haar persbeleid in beduidende mate bijgedragen tot de angstpsychose die in de hoofden van de bevolking gezaaid werd.

Bovendien heeft de regering alle grenzen van de redelijkheid overschreden door een UITZONDERINGSWET aan te nemen, eerst unaniem goedgekeurd in de commissie volksgezondheid begin oktober, en op 15 oktober ook gestemd in het parlement. Geen enkele partij heeft de moed gehad tegen te stemmen tegen deze aanslag op de democratie. Want dat is wat de uitzonderingswet is. Waarom? Een paar voorbeelden.

- de overheid behoudt zich het recht voor alle nodige maatregelen te nemen die ze nodig acht om de pandemie in te dijken. Hieronder vallen ook het opvorderen van medisch personeel om te vaccineren.

- de farmaceutische firma die het vaccin produceert, in ons geval GlaxoSmithKlein, krijgt juridisch carte blanche van de regering, dat betekent dat ze niet kan vervolgd worden in geval van manifeste fouten of tekortkomingen aan het vaccin, of indien gevaccineerden te lijden krijgen van nevenwerkingen. Ook de artsen die meewerken aan de vaccinatiecampagne krijgen volledige juridische immuniteit. Dit zet uiteraard de deur wagewijd open voor misbruiken. Dat dit juist gebeurt bij het gebruik van een vaccin dat zo onvolledig getest is, terwijl het manifest gevaarlijke stoffen bevat, is gewoon misdadig.

- slechts in extremis is een amendement aangenomen waarin de Belgische regering zich er toe verbindt de vaccinatie niet algemeen verplicht te stellen. Dan nog is het de vraag of ze zich daar zal aan houden, of dat ze in extremis toch zal beroep doen op “medische overmacht”, of op haar internationale verplichtingen (zie elders) om alsnog een verplichting door te duwen.

- het parlement wordt in de hele procedure buiten spel gezet.

- apothekers kunnen niet langer hun controlerende en kwaliteitsbevorderende functie uitoefenen, want medicatie zal rechtstreeks via de artsen verdeeld worden.

Dat een veralgemeende vaccinatie niet zo evident is blijkt uit de houding van de Duitse regering. Die beslist pas half november of men een dergelijke vaccinatiecampagne zal invoeren of niet. Indien niet... worden de overtollige vaccins verscheept naar de ontwikkelingslanden. Een dankbare vuilbak voor ons slecht bestede belastgingsgeld ?

In het buitenland is het beleid in verband met vaccinatie een heel stuk voorzichtiger en genuanceerder dan in ons land.

In de USA worden vaccins met adjuvantie verboden voor de hele bevolking. Enkel indien er een nijpend tekort zou optreden aan vaccins zonder adjuvantia wil de overheid desnoods het gebruik van vaccins met adjuvantia overwegen.

In Zwitserland acht men de veiligheid van vaccins met adjuvantia (zoals Pandemrix) bij kinderen en zwangere vrouwen niet bewezen, en opteert men bijgevolg voor andere vaccins.

spooks
Berichten: 12
Lid geworden op: 14 nov 2009 10:23

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door spooks » 27 nov 2009 10:32

Beste dhc,

inmiddels hebben mn beide dochters de mexicaanse, beide afhankelijk van de tamiflu omdat de ziekte toch heftiger verloopt dan ik verwacht had.
Mijn oudste reageert idd met abnormaal gedrag, met name delier in de nacht!!!!
Gedrag wat we van haar nooit eerder hebben gezien en paniekaanvallen. Ook overgeven, diarree en pijn in de buik waren dagelijks aan de orde.
Het is maar net hoe iemand er op reageert, maar als t het laatste middel is wat je kan helpen, dan moet je wel wat en de oudste is er al weer helemaal bovenop.
Nu ben ik wel blij dat ze t gebruikt heeft, het heeft een ziekenhuisopname voorkomen. Mn tweede gebruikt t nog, heeft morgen de laatste dag en reageert goed op het middel en geen vreemd gedrag.
Dus het is geen herrieschoppen, maar reeel dat er zo gedacht word. K had deze berichtgevingen nog helemaal niet gelezen en bij al deze dingen dacht ik wijzer te worden uit de bijsluiter en die klopte met het beeld wat wij gezien hebben.
Dus die bijwerkingen, ze zijn er echt!!!!

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Tullio fan » 28 nov 2009 13:07

Effe een boekje open over zeer belangrijke zaken:


http://janneskoetsier.com/Weblog/
Gezondheidsraad geeft onder druk van advocaat van Stichting MWOF vreemde 'vergissing' toe. (27-11-09
Vrijdag 27 November 2009 12:58

Gezondheidsraad geeft onder druk van advocaat van Stichting MeerWetenOverFreek vreemde 'vergissing' toe.

De Gezondheidsraad heeft in het advies dd 9 nov om gezonde kinderen (6-35 mnd) en zwangeren ook te vaccineren met thiomersal en squaleen houdende vaccins Focetria dan wel Pandemrix, minister Klink op één van zijn vragen onjuist geïnformeerd.
De bewuste vraag van de minister was of er reden was om zwangeren en kindjes met een ander adjuvansvrije vaccin te enten.
Het het antwoord van de GezRaad aan de minister in het advies dd 9 nov. luidde dat dit niet aan de orde was omdat een dergelijk vaccin niet geregistreerd was en dus niet beschikbaar.

Advocaat Hellingman van de Stichting MeerWetenOverFreek heeft de GezRaad schriftelijk op de onwaarheid van dit antwoord gewezen en hierover vragen gesteld, waarop werd toegegeven dat dit antwoord onjuist was.
Het veiliger vaccin Celvapan, in sommige andere landen gebruikt voor deze groepen, zonder thiomersal en zonder squaleen, was immers al wel geregistreerd door EMEA en bij het CBG (College Beoordeling Geneesmiddelen).
De GezRaad heeft nu een erratum op zijn eigen website moeten plaatsen, zie de volgende link:
http://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/fil...

De vraag van de minister naar mogelijke redenen om een adjuvansvrij vaccin te gebruiken voor deze groepen blijft echter nog steeds onbeantwoord.
Daarom is 24 november een nieuwe brief van advocaat Hellingman uit gegaan naar de GezRaad waarin hierop wordt gewezen en om antwoord wordt gevraagd.
Wij zijn benieuwd of de GezRaad nu eindelijk de vraag van de minister wel gaat beantwoorden en hoe dat antwoord dan luidt.
Vreemd is wel dat het ministerie zelf e.e.a. kennelijk niet nagaat en aan de GezRaad vraagt.
De volledige briefwisseling namens de stichting MeerWetenOverFreek met de Gezondheidsraad is in te zien op http://www.meerwetenoverfreek.nl

mvrgr, Jannes Koetsier, arts, med.adv. Stichting MeerWetenOverFreek

jor
Berichten: 4542
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door jor » 28 nov 2009 14:09

Tullio fan
Nieuw bericht Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu
Effe een boekje open over zeer belangrijke zaken:
Dat heb jij hier nog nooit gedaan, verder als wat kopieer en plakwerk van anderen kom je helemaal niet! Je lijkt niet veel meer dan een meeloper/ster te zijn die klakkeloos plaatst en roept wat de rest verzint.

zvoni
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 nov 2009 13:57

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door zvoni » 28 nov 2009 17:21

Ik snap sommige echt niet wanneer ze zeuren over knippen en plakken,dat doet hier toch iedereen of gaan jullie soms alles zelf overtypen ,nee dat dacht ik al . Zijn jullie allemaal soms microbiologen die alles zo direct weten ?
Als ik dit hier soms lees dan denk ik dat de pro-prikkers denken dat wat hun onderzoekers publiceren altijd de waarheid is en als een andere onderzoeker een ander conclusie trekt dan is het onzin terwijl die mensen toch echt niet hun tijd gaan steken in onnodig onderzoek.
Think OUT OF The Box

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 29 nov 2009 14:32

Out of welke box?

En waar kom je dan terecht?


trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 02 dec 2009 09:31

O, dat is interessant!
The operations at this facility will use modern, cell culture-based manufacturing technology. Cell culture-based production operations are cleaner, can be scaled up more quickly to respond to a pandemic and do not rely on eggs for rapid response to a pandemic.
Zijn we tenminste van die "levensgevaarlijke" :-) adjuvants af en wordt de productietijd van vaccins een stuk korter, waardoor er beter kan worden ingespeeld op spoedeisende situaties.


Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Tullio fan » 02 dec 2009 21:56

http://janneskoetsier.com/Weblog/


RIVM en Gez-Raad verdraaien feit over pandemievaccin!


Het RIVM zegt over thiomersal:
“Thiomersal (waarin het discutabele ethylkwik) is een stof die al sinds 1930 in veel vaccins gebruikt wordt. Thiomersal is, een organische kwikverbinding. Thiomersal voorkomt dat er bacterie- en schimmelgroei in het vaccin kan plaatsvinden. Van thiomersal zijn kleine hoeveelheden in het vaccin aanwezig. Deze stof is niet schadelijk voor de gezondheid. Thiomersal wordt door het menselijk lichaam gewoon afgebroken. Binnen 7 dagen na vaccinatie is de helft ervan uit het lichaam verdwenen, het andere deel verdwijnt in de periode daarna ook.” Mevrouw Buitendijk van de Gezondheidsraad beweerde op televisie zelfs dat ethylkwik een lichaamseigen stof is, terwijl het een farmaceutisch produkt is van Eli-Lilly.


Janna Koppe, emeritus Hoogleraar Neonatologie van de Universiteit van Amsterdam, in een e-mail aan het RIVM en Gezondheidsraad, met CC naar 'Ouders Online':
“Na 7 dagen is de helft van ethylkwik uit het bloed verdwenen. Niet vermeld wordt door RIVM en Gezondheidsraad dat de halfwaardetijd voor de hersenen meer dan drie keer zo lang is. Het duurt namelijk 24 dagen voor de helft van deze stof uit de hersenen verdwenen is”.

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 02 dec 2009 22:03

Je kwaakt weer na zoals gewoonlijk zonder dat je er ook maar iets van snapt.

elmo43
Berichten: 542
Lid geworden op: 03 sep 2009 19:53

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door elmo43 » 03 dec 2009 07:04

Over complotten en waarom je je niet zo inenten, en de woorden van egoisties dat je je niet laat inenten etc.
Daar mee kan gestopt worden want de mensen die niet tot de risico groepen behoren krijgen gewoon de vaccinatie helemaal niet meer.
De overige vaccins worden verkocht aan andere landen.
Deze vaccins worden niet verkocht aan mensen in nederland die wel die vaccinatie graag willen hebben.

En dat vind ik dus associaal dat dat gebeurd, mijn kinderen krijgen geen vaccinatie en ik ook niet, ik mag dadelijk gewoon lekker ziek worden.
En ben ik dan nog steeds egoisties, en ben ik dan ineens geen risico voor anderen mensen meer.

Deze hele regering moet eruit, eerst zeggen dat iedereen ingeent gaat worden en nu ineens niet meer. Is het ineens niet mer nodig en vorm ik geen risico voor anderen.

Tullio fan
Berichten: 1033
Lid geworden op: 08 dec 2007 16:05

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Tullio fan » 03 dec 2009 11:16

http://janneskoetsier.com/Weblog/


Prof. Koppe vind ons pandemievaccin wel een probleem. Zij raadt alle zwangere vrouwen en babys af om zich met dit vaccin te laten vaccineren, dus ook na 13 weken, omdat het schadelijk zou kunnen zijn voor de ongeboren vrucht! Waarom beperkt het RIVM zich tot die 7 dagen, en noemen ze die 24 dagen er niet gewoon bij?! Waarom is de overheidsvoorlichting over vaccins toch steeds eenzijdig en te rooskleurig??
Kijk als deze Prof. ( hoogleraar Neonathologie) het een probleem vindt wie kan dan nog zeggen dat het veilig is om zwangeren en baby's te vaccineren?

IJskonijn
Berichten: 60
Lid geworden op: 10 okt 2007 12:44

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door IJskonijn » 03 dec 2009 11:25

elmo43 schreef:Over complotten en waarom je je niet zo inenten, en de woorden van egoisties dat je je niet laat inenten etc.
Daar mee kan gestopt worden want de mensen die niet tot de risico groepen behoren krijgen gewoon de vaccinatie helemaal niet meer.
De overige vaccins worden verkocht aan andere landen.
Deze vaccins worden niet verkocht aan mensen in nederland die wel die vaccinatie graag willen hebben.

En dat vind ik dus associaal dat dat gebeurd, mijn kinderen krijgen geen vaccinatie en ik ook niet, ik mag dadelijk gewoon lekker ziek worden.
En ben ik dan nog steeds egoisties, en ben ik dan ineens geen risico voor anderen mensen meer.

Deze hele regering moet eruit, eerst zeggen dat iedereen ingeent gaat worden en nu ineens niet meer. Is het ineens niet mer nodig en vorm ik geen risico voor anderen.
Ik heb hetzelfde, echter zie ik het anders, ik zie het meer als bevestiging van wat ik al dacht, dat het sowieso al niet meer nodig was (ooit geweest?). Als het écht zo'n "pandemie" zou zijn dan had ons eigen landje toch wel zeker de eerste keus gehad wat te doen met de rest-vaccins? Nogmaals, mn moeder heeft ook de Sombrero griep gehad, was 3 dagen ziek, ik ben gewoon bij haar geweest, mn vrouw ook. NIETS aan de hand, inmiddels al dik een 1,5-2 maand geleden dat dat was gebeurd. Tevens werd ook mn moeder niet gevaccineerd erna en kreeg ze ook geen oproep om dat te laten doen.

Persoonlijk zou ik me meer kl*te voelen als ik het wél had laten doen dan hoe het nu is afgelopen uiteindelijk. Ik vind het wel een smerige zet dat ze niet de Nederlanders de eerste keus geven maar goed, we zijn al heel lang geen democratie meer.....

trijntjewinkel
Berichten: 774
Lid geworden op: 30 aug 2009 14:42

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door trijntjewinkel » 03 dec 2009 16:41

Tulliofan,

Hier staat hoe het zit met dat onderzoek:
http://cryptocheilus.wordpress.com/2009 ... mievaccin/

Zoals gewoonlijk verdraait Koetsier weer de hele boel.

Gesloten