LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Amyl » 09 apr 2010 13:35

Nee nee kees, dit heet selectief quoten. Kijk maar even naar de link die je hebt gegeven en de conclusies die hierin staan en vooral naar de eindconclusie die daaronder staat. Lijkt me heel helder. Dit is net zoiets als zeggen dat er één onderzoek is waaruit blijkt dat je van het dragen van roze schoenen langer leeft terwijl er tien zijn waaruit het tegendeel blijkt. Hiernaast heb je nog niet geregeerd op één van de andere argumenten die ik al als zwaktebod in het Canadeese artikel had aangemerkt. Risicofactor bij jongeren... maar ga nu eens na welke jongeren een gewone griepprik krijgen kees. Dat zijn niet gezonde gewone jongeren maar zieke jongeren. Natuurlijk zijn die vatbaarder voor de griep dan jongeren die die prik niet hoeven. Dat is een ééntweetje.

Kritisch lezen en logisch nadenken ....

Dit neemt tevens nog steeds niet weg dat je de informatie hebt verdraait door te zeggen dat de personen ook ingeent waren tegen de mexicaanse griep. Dat lijkt me een nogal essentiele misvatting.

Kees Braam
Berichten: 902
Lid geworden op: 11 feb 2008 14:12

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Kees Braam » 09 apr 2010 14:09

@Amyl ik heb niet geselecteerd. Ik heb het letterljk overgenomen van de site waarop de Canadese organisatie deze studie presenteerde. En om het netjes te houden heb ik ook alle andere studies die er zijn gedaan bij gezet.

Misschien heb ik me wat ongelukkig uitgedrukt en zou de zin zou moeten zijn waarmee ik de studie aankondigde: mensen die eerder gevaccineerd waren voor griep waren 2 tot 3 keer vatbaarder voor de Mexicaanse griep. Ik had ook kunnen zeggen 200 tot 300% vatbaarder maar dat leek me sensatiebeluste berichtgeving.

Ik zie ook wel dat er andere studies waren die deze conclusies niet bevestigden enz. maar veel gerenommeerde sites maken melding van deze studie met het opzienbarende resultaat.

Maar @ Amyl het gaat mij er om dat de twee populairste vaccinaties van afgelopen jaren met heel veel twijfel zijn omgeven en rieken naar doordrukken van deze vaccinaties met belangenverstrengeling (zie interessante video's gemaakt door Argos van de VPRO: http://www.argusoog.org/?p=6115 )en zonder goed onderzoek naar effectiviteit en bijwerkingen. Bij de Mexicaanse griep was de hele bevolking doelgroep, bij de vaccinatie tegen het HPV virus kinderen en jongeren.

D. Lip
Berichten: 130
Lid geworden op: 19 jun 2009 20:41

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door D. Lip » 09 apr 2010 18:17

Ik zie ook wel dat er andere studies waren die deze conclusies niet bevestigden enz. maar veel gerenommeerde sites maken melding van deze studie met het opzienbarende resultaat.
Wat versta jij onder gerenommeerde sites Braam?
Argusoog e.d.? Mag ik dan heel hard lachen?

Perdita
Berichten: 370
Lid geworden op: 07 jul 2008 14:08

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Perdita » 09 apr 2010 19:57

Kees,

Je zegt "ik zie ook wel dat er andere studies waren die deze conclusies niet bevestigden enz." maar je verwijst jammer genoeg naar geen enkele daarvan.

Als je echt zo geïnteresseerd bent in het geven van eerlijke, evenwichtige informatie, waarom noem je dan bijvoorbeeld de onderstaande studie niet?
http://www.bmj.com/cgi/content/full/339/oct06_2/b3928

Conclusies:
When the association of influenza A/H1N1 with vaccine status for each age group was modelled, the adjusted odds ratio continued to show a protective effect, although this was statistically significant only for the age group 41-60 (table 3). Vaccine effectiveness against laboratory confirmed cases of influenza A/H1N1 was 73% (95% confidence interval 34% to 89%).
en
these results are to be considered cautiously and in no way indicate that seasonal vaccine should replace vaccination against pandemic influenza A/H1N1 . Our data support the hypothesis that partial protection provided by the seasonal vaccine may be explained by the boosting of existing antibodies that were elicited by previous exposure, through either infection or vaccination, to an influenza A/H1N1 virus genetically and antigenically more closely related to the novel influenza virus than contemporary seasonal H1N1 strain.

Amyl
Berichten: 356
Lid geworden op: 29 dec 2009 15:21

Re: Vaccin Mexicaanse Griep en medicijn Tamiflu

Ongelezen bericht door Amyl » 09 apr 2010 21:18

Kees, op het punt dat de HPV vaccinatie er te snel doorheen gedrukt is, ben ik het nooit met je oneens geweest. Wat betreft de mexicaanse griep: achteraf makkelijk praten dat het meeviel, maar als het ook maar iets ernstiger was geweest en we ze niet hadden gehad, dan was er één groot drama ontstaan; beter safe then sorry. Bovendien trad er wel degelijk een dramatische daling op van het aantal gevallen nadat mensen massaal waren ingeent.

Doch dit is een andere discussie. De conclusies uit de door jouw gequote artikelen leren ons met name het volgende:
De gewone griepprik kan mogelijk een beschermend effect geven tegen de mexicaanse griep, maar de onderzoeksresultaten zijn tegenstrijdig. Er zijn ook onderzoeken waaruit blijkt dat de gewone griepprik het risico op het krijgen van de mexicaanse griep verhoogd. Dit onderzoek was echter biased; met als belangrijkste criterium: het zijn de zwakke groepen die de normale griepprik krijgen en het zijn ook de zwakke groepen die vatbaarder zijn voor andere vormen van griep, zoals de mexicaanse. Dit wordt ook duidelijk uit het feit dat met name jongeren een hoger risico liepen: nogmaals dat zijn dus zieke jongeren, want normale jongeren krijgen geen gewone griepprik.

Maar goed, ik geloof ook niet dat iemand hier aannam dat de gewone prik beschermd tegen de mexicaanse griep, anders hadden we geen nieuw vaccin hoeven te ontwikkelen toch?

Gesloten