LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Auping: veel au au, veel pingping

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Au Pingping
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 jun 2019 14:02

Auping: veel au au, veel pingping

Ongelezen bericht door Au Pingping »

Service net zo inflexibel als het matras:

Op 22 december 2017 werd ons nieuwe bed met geleverd samen met twee Cresto medium matrassen. Bij het uitzoeken van deze matrassen hebben we in de winkel in Heerlen telkens aangegeven dat wij vermoeden dat de medium matrassen te hard voor ons zijn. We zijn een man van 178 cm en 71 kg en een vrouw van 162 cm en 58 kg. De medewerker die ons hielp bleef daarbij stellen dat dit de juiste oplossing voor ons was en dat we na een tijdje zouden merken dat de flexibiliteit van het matras zou toenemen en we er goed op zouden kunnen slapen.

Toen we na drie maanden rugklachten nog steeds vonden dat de medium variant te hard voor ons was, hebben we contact opgenomen om te spreken over de omruilmogelijkheid binnen de daartoe gestelde termijn. Opnieuw stelde de medewerker van het filiaal dat de medium variant voor ons de juist was en dat we moesten lopen over de matrassen om de flexibiliteit te vergroten.
Vertrouwend op het advies van de medewerker, hebben we toen geen gebruik gemaakt van de omruilmogelijkheid en verder geprobeerd te wennen aan het medium matras. Nu, inmiddels bijna anderhalf jaar later, hebben we geconcludeerd dat er geen kans is dat we nog goed zullen gaan slapen op deze matrassen. We hebben ze terzijde gelegd en slapen nu, voor het eerste weer zonder rugklachten, op oude logeermatrassen van de zolder.

Met dit verhaal hebben we ons twee weken geleden gemeld bij de telefonische helpdesk van Auping, die ons adviseerde het te delen met de medewerker van het filiaal, in het kader van een mogelijke coulanceregeling. Navraag daar leverde niets anders op dan de mogelijkheid tegen de normale kostrijs van ongeveer €500 per matras de binnenkant van het matras te laten vervangen. Op onze verbazing van de onmogelijkheid van een tegemoetkoming heeft vervolgens de medewerker die ons in eerste instantie telkens de medium variant aanwees, contact gezocht. Zij bood aan verder te kijken naar mogelijkheden, zij het dan tegen de gewone kostprijs en nog steeds met het advies geen soft variant te kiezen.

Ons verhaal is dus dat we nu anderhalf jaar gelegen hebben op dure matrassen die ons alleen rugklachten hebben opgeleverd. Ze liggen nu op zolder en we hebben het gevoel dat onze eigen inbreng in de keuze van matrassen nooit serieus genomen is, maar telkens gepareerd met een standaardverhaal, waardoor nu alle formele coulanceopties verlopen zijn. We vinden het geen goed idee om nu opnieuw veel geld te investeren in een andere oplossing waarvan we niet weten wat die oplevert.
De Auping klantenservice meldt tot slot nog per e-mail op onze teleurstelling: “Helaas kunnen wij dit niet beslissen voor onze Auping winkels, omdat zij zelfstandig ondernemers zijn. Naast de reparatiekosten zijn onze Auping winkels vrij om ook voorrijkosten in rekening te brengen.”
Laatst gewijzigd door Radar op 13 jun 2019 15:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ten behoeve van duidelijkheid / leesbaarheid.

Lady1234
Berichten: 27109
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Auping: veel au au, veel pingping

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Koop een soft topper, niet van Auping natuurlijk, en leg die op de matrassen.

U hebt zich met een kluitje in het riet laten sturen. “Lopen over de marassen om de flexibiliteit te vergroten”. Wat een onzin verhaal.

Arizonakid
Berichten: 1128
Lid geworden op: 20 dec 2018 19:11

Re: Auping: veel au au, veel pingping

Ongelezen bericht door Arizonakid »

Tja, je laat je iets aansmeren wat eigenlijk direct al niet naar je zin is, laat de omruiltermijn verstrijken, en wil anderhalf jaar later verhaal halen. Lees het eens met neutrale ogen, en je ziet dat het niet echt logisch klinkt.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Auping: veel au au, veel pingping

Ongelezen bericht door berndv »

anderhalf jaar slapen met rugklachten. U bent wel heel geduldig geweest. Maar ik ben bang dat uw geduld u nu opbreekt. Na anderhalf jaar vrees ik niet dat u nog iets hoeft te verwachten.

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Auping: veel au au, veel pingping

Ongelezen bericht door moederslink »

U heeft wel lang gewacht...
maar er zal toch ook nog wel garantie op zitten?

Ik zou niet meer bellen, maar bij die zaak naar binnen stappen met bon en garantiebewijs en vragen nd mogelijkheden.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Auping: veel au au, veel pingping

Ongelezen bericht door crazyme »

Lady1234 schreef:
13 jun 2019 15:14
U hebt zich met een kluitje in het riet laten sturen. “Lopen over de marassen om de flexibiliteit te vergroten”. Wat een onzin verhaal.
Geen onzinverhaal. Het effect is alleen niet groot.

Gesloten