LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hästens bedden

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Lennert Z.
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 jul 2009 21:45

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door Lennert Z. » 26 jul 2009 21:54

Ik zou sowiezo voorzichtig zijn om nu een Hastens aan te schaffen door al het gedoe met de crisis zijn er al 18 filialen van hastens failliet en het ziet er ernstig naar uit dat Hastens uit Nederland gaat verdwijnen. Ik heb vanuit een bron die dichtbij zit begrepen dat Hastens het standpunt heeft om zich op andere markten te gaan richten. Ze zijn ten ondergegaan aan hun eigen succes. Let op als je toch een Hastens wilt kopen betaal dan absoluut niks aan, het zijn allemaal onafhankelijke dealers en kunnen zo het loodje leggen. Tevens minimaal 35 procent korting vragen, is helemaal niet gek in deze tijd en ze worden voor nog minder verkocht omdat de dealers ze kwijt moeten voordat de hele boel instort!

doenormaal
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 jun 2009 07:32

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door doenormaal » 01 aug 2009 21:56

Beste Lennart, het moet een fijne tijd voor je zijn, ik merk steeds vaker aan mensen om me heen dat ze de crisis aangrijpen om goedkoop te kiften over produkten die ze ook met 35% korting niet kunnen betalen....

doenormaal
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 jun 2009 07:32

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door doenormaal » 03 aug 2009 11:55

Valk10 heeft groot gelijk, in zijn Hästens pleidooi.
Ik slaap samen met mijn partner al 2 jaar op zo een heerlijk bed!

Mensen die goedkoop klagen op internet hebben geen Hästens of hebben inderdaad een Hästens gekocht die bij hun budget paste maar niet het advies was.
En dan maar janken....

Ik heb een zwaar fysiek beroep en slapen is voor mij uitermate belangrijk anders kom ik de dag niet door.
Hästens zorgt goed voor mijn nachtrust.

baggersan
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 aug 2005 14:13

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door baggersan » 06 aug 2009 13:13

ik ben in 2005 met deze topic gestart. Begin 2006 is mijn hastens type continental geleverd. Ik slaap sindsdien als een roosje in dit fantastische bed. Er zijn tot dus ver geen problemen geconstateerd. Wel elke 2 weken de matrassen even omdraaien incl de dekmatras. Kortom dit is een van de beste investeringen in mijn leven geweest. Het was niet goedkoop, maar dubbel en dwars waard. Ik kan ieder zo'n prima bed aanbevelen. (baggersan uit het noorden des lands)

bedweter
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jan 2009 14:14

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door bedweter » 14 aug 2009 15:46

Als je op marktplaats kijkt dan is volgens mij bijna elke dealer in Nederland tegen dumpprijzen zijn Hastens modellen aan het uitverkopen.
Ook in de media zijn ze elkaar over en weer aan het beschuldigen van dat ze elkaars handel kapot maken. En nu hopen ze ook nog dat Hastens vanuit Zweden hen de helpende hand komt bieden. Eigenlijk een zielige vertoning!

pat70
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 okt 2009 21:05

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door pat70 » 03 okt 2009 10:23

Ik ben eigenlijk opzoek naar rh2500 daar ik begreep dat hij reeds bij de geschillencommissie is geweest. Na het lezen van bijna alle reacties is er toch wel een duidelijke rode lijn te zien. Ook wij slapen in een hastens bed Sheraton en slapen daarin echter heerlijk. Daarnaast nog 2 classics in een ander huisje waarvan er 1 lekker slaapt en de ander matig. Echter in de logeerkamer hebben wij nog een Sheraton en die ligt voor geen meter. Je eindigt altijd in de geul in het midden. Waterpas erop en je ziet duidelijk dat er iets mis is. Maar ja... inmiddels al een jaar bezig. Ze bellen inderdaad NOOIT terug en voor mijn gevoel de ene smoes na de andere. Ze zijn hier 1 juli geweest en hebben foto's gemaakt en nu heb ik gister gebeld en kreeg te horen dat een computer gecrased zou zijn en dat alles opnieuw moet. Op de vraag waarom ze me dan niet even bellen kreeg ik het antwoordt dat ze wel meer te doen hadden. Ik noem in deze nog geen namen/plaatsen omdat ik ze nog de kans wil geven dit goed te doen maar inmiddels is er wel een grens bereikt. Wij weten dat een hastens goddelijk kan slapen maar het bewijs is voor mij geleverd dat niet ieder bed hetzelfde is. Ik zou vreselijk graag de stappen willen horen van rh2500.

Nesth
Berichten: 26
Lid geworden op: 01 sep 2007 14:40

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door Nesth » 09 okt 2009 01:23

Bedden van natuurlijke materialen hebben wel het grote risico dat er kuilen in kunnen gaan ontstaan. Niet erg prettig maar normaal voor een dergelijk product.
Als er echter dikke afdeklagen worden gebruikt dan ontstaan er ook diepere kuilen.
Aangezien ze in Zweden ook nog eens gemiddeld met zachtere kernen werken wordt dat voor ons, Nederlanders, als snel onplezierig. Elke goede matras is echter aan te passen en kan, zoals dat vroeger ook gebeurde, weer worden hersteld. De gemiddelde winkel heeft hier echter geen verstand van aangezien zij alleen maar verkopen. In het geal van geen gehoor kunt u contact opnemen met [email protected] Een klein bedrijf met gespecialiseerde matrassenbouwers zoals die er vroeger ook waren. succes!
Laatst gewijzigd door Nesth op 09 okt 2009 01:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Nesth
Berichten: 26
Lid geworden op: 01 sep 2007 14:40

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door Nesth » 09 okt 2009 01:28

Ons worden vaak veel vragen gesteld over de opbouw van matrassen, bedden en boxsprings. Het materiaalgebruik en de daarbij behorende eigenschappen zijn vaak volledig onduidelijk. We hebben daarom gemeend een pagina op onze site hieraan te moeten wijden. Graag verwijzen wij u hierna door.
Op deze pagina vindt u een overzicht van alle veel voorkomende materialen en wat hier verder van te verwachten valt.
Ook zijn we een speciale site hiervoor aan het voorbereiden zodat de aspirant koper zich hier beter en neutraal kan informeren voordat u overgaat tot de aanschaf van matras of boxspring.
U kunt deze informatie vinden op: http://www.nesth.com/?page_id=646
Graag staan wij open voor verdere suggesties en/of vragen.
Nesth®

robert24041965
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 nov 2009 20:59

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door robert24041965 » 03 nov 2009 21:06

beste mensen,

sinds een maand of twee lig ik te slapen op een hastens. nog nooit zo heerlijk geslapen
had ik deze maar jaren eerder gekocht.
het lijkt mij dat een bed heel persoonlijk is maar zeker geen miskoop het is het geld zeker waard.

ps ik werk niet bij hastens!!

pat70
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 okt 2009 21:05

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door pat70 » 04 nov 2009 21:44

Beste Robert.
In ons eigen hastens bed slapen wij ook goddelijk! Het probleem is dat hetzelfde type bed tien meter verderop in de logeerkamer staat en dat je daar absoluut niet met 2 personen normaal in kunt liggen zonder naar elkaar toe te rollen.
Net een reactie van Hastens binnen via de dealer: Vanuit Zweden service:
This issue is and will never be considered as a fault and is therefore rejected.
Further actions will not take place. PS Vrienden van ons hebben de T2000 en hebben precies hetzelfde probleem! Als meer mensen dit probleem hebben zouden die zich dan op dit forum willen melden?
..... en dadelijk heerlijk slapen!

hk2008
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 dec 2008 17:26

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door hk2008 » 13 nov 2009 10:19

Beste Pat,

Wij slapen zelf al een jaar of 5 op een 2000T (met hemel), en wij hebben nu al een tijdje last van hetzelfde probleem als U...
Kuilvorming!! Wij kunnen er helaas weinig aandoen, omdat we in het buitenland wonen...
(we hebben de 2000T toendertijd bij van Dam gekocht...is alweer even failliet!!)
Voordat we naar het buitenland gingen hebben we nog wel 2 x 1-pers bed aangeschaft (voor de kids)
en 1 x 2-persoonsbed aangeschaft alle 3 van het merk Lavital (mijn ouders hebben rugklachten, vandaar een goed bed als ze bij ons voor langere periode blijven logeren) Ik moet zeggen, dat ik meer over die Lavital bedden te spreken ben, dan over hastens
Ik heb gehoord dat ze bij Lavital van dezelfde leveranciers gebruik maken (paardenhaar, wol etc...)als hastens...(alleen zijn de bedden bij Lavital zowat de helft goedkoper)
Wij hebben bewust voor bedden met natuurlijke materialen gekozen,omdat we in een land gingen wonen met een tropisch klimaat (het bed moet dan wel kunnen ademen vonden/vinden wij)
Ik (wij) denken erover om ons topmatras(van de 2000T) te vervangen ( maar dan niet voor een nieuwe hastens, maar zoals je begrijpt een Lavital)
Ik weet niet of iemand er iets aan heeft, maar dit zijn mijn/onze ervaringen met een hastens en lavital bed!!!
Veel succes verders...

Lennert Z.
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 jul 2009 21:45

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door Lennert Z. » 17 nov 2009 22:53

Ben het helemaal met de vorige spreker eens. Lavital bedden staan in de beddenbranche bekend als de beste bedden die er gemaakt worden en zijn fors goedkoper dan hastens. Wij hebben zelf een Hastens citation het duurste verstelbare bed. Na 3 jaar overal kuilvorming en de dekmatrassen zo plat als een dubbeltje. Reactie hastens ...hoort zo bij natuurlijke materialen. Ja we konden wel de dekmatrassen laten vullen en de matrassen ook kosten 4400,00 euro. Want ja alles moest weer naar zweden etc etc....Toen maar even gebeld naar lavital nederland of zijn wat konden betekenen..Geen probleem....we doen de laatste tijd niet anders aan service dan hastens matrassen vullen. Uiteindelijk alles keurig geregeld door lavital, dezelfde en soms zelfs betere materialen(kamelenhaar etc). Voor een fractie van de prijs die hastens vroeg want ja tis in Nederland he!! Gelijk maar even kijkje genomen in de showroom van hun, tja als je dat dan ziet dan kan je wel zeggen dat ik goed ziek ben dat ik ooit zoveel geld voor die hastens heb neergetikt. Keurig de matrassen en dekmatrassen teruggekregen en we liggen weer goed, Jammer alleen dat de massagemoter van me vrouw het heeft begeven en dat de verstelling rammelt aan alle kanten. Nou iedereen moet voor zich zelf weten wat ie doet maar ik koop nooit meer een hastens en die 25 jaar garantie is een lachertje want die geld bijna voor niks. O ja ben nog wel gebeld door de hastens dealer dat ze nieuwe dekmatrassen konden regelen met 10 procent korting..........heb er vriendelijk voor bedankt......!!

pat70
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 okt 2009 21:05

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door pat70 » 18 nov 2009 22:11

Heftig om dezelfde problemen zo te lezen. Ze zeggen inderdaad te staan voor kwaliteit en service maar dat is gewoon 1 grote feak. En inderdaad het verhaal van natuurmaterialen doet het ook aardig bij fam. hastens. Ik twijfel echter nog steeds of ze allemaal zo slecht zijn. De ene hastens ligt echt fantastisch maar de andere van 10 meter verderop is gewoon een drama om in te liggen. De dealer schreef dat we het advies van hastens zweden moesten opvolgen en gewoon in het midden van de matras moesten gaan liggen, DAT is nu juist het probleem. Je zakt gewoon van je matras af. Je ligt niet in een geul in je matras maar je ligt als het ware tegen een heuvel op. Ik zal kijken of ik een foto kan toevoegen. Reactie hastens was dat de foto helemaal niets zegt. Lijkt me dat iedere leek kan zien dat je niet echt fijn ligt! Foto lukt me dus helaas niet. Ik ga ze nu eerst maar naar Maarten ... hoofd technische dienst van Hastens Zweden sturen, kijken of die wel weet wat service betekend. En als de dealer niet verder komt met overigens een alleraardigs bedoelde deal om een nieuw dekmatras te kopen dan moet alles maar uit de kast komen.

goederaad
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 dec 2009 20:12

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door goederaad » 30 dec 2009 20:28

kan iemand mij informeren of je op dit moment hier nog iets kan kopen zonder risico.

Moet je aanbetalen?

Ik hoor het graag.

pat70
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 okt 2009 21:05

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door pat70 » 30 dec 2009 22:28

Ik dacht van wel, maar vandaag hoorde ik via iemand dat Hastens Zweden failliet zou zijn. Heb ik nog niet gecontroleerd maar is zeker de moeite waard lijkt me.

goederaad
Berichten: 7
Lid geworden op: 30 dec 2009 20:12

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door goederaad » 13 jan 2010 21:05

gelukkig hebben we gewacht, ik lees nu op internet (retailnews) dat Hastens Zweden met alle dealers wil stoppen.

Ik koop er niet meer, onbetrouwbaar

just_me_peet
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 jan 2010 22:21

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door just_me_peet » 16 jan 2010 22:30

Hallo allemaal,

Vandaag zijn mijn partner en ik gaan kijken voor een nieuw bed in Doetinchem. Nu zijn wij gaan kijken voor een Auping bed en een Hastens bed (Swiss Sense werd ons afgeraden door gebrek aan kwaliteit). Wij hebben op een Auping Monaco Maximus gelegen die ons erg goed beviel. Tevens in de Hastens store vonden wij de Hastens Superia het lekkerst liggen. Nu lees ik hier allemaal nare ervaringen over Hastens en zijn wij erg gaan twijfelen. Wij vonden de Auping lekker liggen, maar het Hastens bed lag toch echt wel lekkerder. Heeft iemand suggesties over wat we het beste kunnen doen?

Alvast bedankt!

just_me_peet
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 jan 2010 22:21

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door just_me_peet » 16 jan 2010 22:34

Zie het bericht over Hastens niet meer staan op retailnews...:s

pat70
Berichten: 5
Lid geworden op: 02 okt 2009 21:05

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door pat70 » 17 jan 2010 17:26

Ha Just-me-peet.

Zoals ik al schreef, als je een goed bed hebt lig je prins heerlijk! Naar mijn mening moet je niet 2 bedden nemen als het totaal 1,80 breed is. Dan moet je 1 matras nemen. Wij hebben 2.10 en 2 bedden en dat ligt dus echt prima. En de 1,80 met 2 bedden niet. Ik denk dat de vering voor die breedte niet hezelfde effect geeft in vergelijking met een bredere matras. Het is inderdaad zo dat de topmatras naar onder schuift maar dat zal bij andere bedden, neem ik aan, ook zo zijn. Nemen wij op de koop toe. Succes met de keuze!
PS Dealer hier in het noorden heb ik uitgenodigt om naar de bedden te komen kijken maar zoals gewoonlijk laat hij nu niets meer van zich horen. Volgens mij krijgen ze daar speciaal een training voor, haha. Eigenlijk ongeloofelijk dat zo iemand gewoon doet alsof er niets aan de hand is. Ik zou me doodschamen voor zo'n service!

harry_spider
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 jan 2008 17:56

Re: Hästens bedden

Ongelezen bericht door harry_spider » 18 jan 2010 15:54

Hallo Just-Me-Peet,

Paardenhaar toppers liggen nu misschien wel lekker maar zijn over 3 jaar volledig ingezakt en 'ingeklonken' en daar zit nou net geen 25 jaar garantie op..
Bij Auping weet je wat je koopt. Een nederlands kwaliteitspoduct, en als er iets mee is, is er service! Het is maar de vraag of er volgend jaar nog een Hastens dealer in Nederland is.
By the way ik heb er geen belang bij wat je uiteindelijk koopt. Ik zou zeker wel 2 losse matrassen nemen op 180 breed. Ik heb al meer als 40 jaar ervaring in de beddenwereld en heb al veel klachten gezien met 1 groot matras met 2 boxen.
Succes met je aankoop!

Spiderman

Gesloten