LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Another one bites the dust (Vemma)

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
newmikey
Berichten: 4423
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Another one bites the dust (Vemma)

Ongelezen bericht door newmikey » 16 sep 2015 13:30

Hier ook populair een paar jaar geleden heeft de Amerikaanse justitie in augustus het bedrijf nu in z'n geheel gesloten en beschouwt het als een illegaal pyramide-spel (alsof we dat al niet wisten). Voor diegenen die het Engels een beetje machtig zijn: http://amlmskeptic.blogspot.co.uk/2015/ ... g-200.html

De 5 conclusies van de FTC (Federal trade Commission) waren:
Count 1 – Vemma is een illegaal pyramide spel
Verdachten promoten deelname in Vemma, wat een compensatieplan heeft wat gebaseerd is op de aanwas van nieuwe leden, niet voor de verkoop van producten en deze handelingen worden gezien als frauduleus
Count 2 – Claims mbt inkomen
Vemma heeft vele malen gesteld dat klanten die Vemma distributeurs worden substantieel inkomen van hun zaken kunnen genieten of hebben genoten. De waarheid is dat geen van de "affiliates" heeft verdiend aan de scam. (Noot: ik geloof dat ik elders heb gelezen dat 88% van de inkomsten van het bedrijf uit premies kwam en maar 12% uit de verkoop van producten.)
Count 3 – Gebrek aan openheid van zaken
De verdediging (noot: Vemma top) heeft vele malen gesteld dat er geld te verdienen was. Door niet transparant te laten zien dat de meeste affiliates onmogelijk een substantieel inkomen zouden kunnen verwerven hebben ze potentiele nieuwe deelnemers vals en frauduleus voorgelicht.
Count 4 – Middelen en instrumenten
Door Vemma affiliates te voorzien van promotie- en reclamemateriaal om gebruikt te worden in de werving van nieuwe leden, heeft de Vemma top bijgedragen aan frauduleuze activiteiten ontplooid door die affiliates zelf.
Count 5 – Gelden verzameld door de Vemma top
Deze hebben gelden en tegoeden verzameld die direct traceerbaar zijn naar de financiele inleg van Vemma klanten/affiliates door middel van de hierboven beschreven frauduleuze praktijken. Als de Vemma top dit geld zou mogen houden zou zij zich op oneerlijke wijze hebben verrijkt.

Mijn vertaling zal hier en daar iets afwijken van het origineel in de link hierboven maar desondanks past het prima op alle nog rondgaande MLM systemen die wij, ook hier in Nederland, vandaag nog kennen.

Laat ook zien dat niet alleen de top frauduleus bezig was maar de distibuteurs/klanten/affiliates ook frauduleus bezig waren. Dat geldt eigenlijk voor alle MLM'ers: als je meedoet en vrienden/buren/familie werft op basis van vage beloftes waarvan je vooraf dient te weten dat ze niet correct zijn, maak je je schuldig aan fraude, óók als je alleen maar het reclame materiaal gebruikt wat door de MLM in kwestie aan je wordt verstrekt.

De Econometrist
Berichten: 303
Lid geworden op: 24 dec 2011 14:31

Re: Another one bites the dust (Vemma)

Ongelezen bericht door De Econometrist » 18 sep 2015 11:28

Ojee, waar moeten we nu vruchtensapjes gaan halen voor 35 euro per 0,75 liter? En wat moet nu onze vrije radicalen gaan opvangen? Dit wordt een humanitaire ramp...

brokkel
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 mar 2011 13:11

Re: Another one bites the dust (Vemma)

Ongelezen bericht door brokkel » 03 okt 2015 11:45

Net als WIN, wat ook weg is. Alleen die zijn nog gemener. Die hebben een nieuwe firma opgericht en riepen eerst dat dit geen MLM meer zou zijn maar uiteindelijk lijkt ook deze weer als MLM te gaan werken.
En alle oude deelnemers kunnen fluiten naar hun residuele inkomen.
Maar goed, aangezien die toch al nul was verliezen ze daar uiteindelijk niets op. Zitten ze alleen nog met die duizenden euro's aan "fantastische" producten.

Gesloten