LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
kuklos
Berichten: 5123
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door kuklos » 23 dec 2015 20:15

Deze link biedt een interessante kijk op de verdiensten van een aantal mlm systemen:

http://www.finance-guy.net/streetonomic ... y-with-mlm

wim.bosboom
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 nov 2015 20:10

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door wim.bosboom » 10 feb 2016 03:35

Deze oplichting is inmiddels al 10-tallen jaren bekend en ook nog eens bij wet verboden.
Doe maar geen link geven

kuklos
Berichten: 5123
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door kuklos » 10 feb 2016 23:36

wim.bosboom schreef:Deze oplichting is inmiddels al 10-tallen jaren bekend en ook nog eens bij wet verboden.
Mlm is NIET verboden. Piramidespellen wel. De scheidslijn is soms dun, maar ze is er wel.

newmikey
Berichten: 4423
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door newmikey » 11 feb 2016 00:16

kuklos schreef:Mlm is NIET verboden. Piramidespellen wel. De scheidslijn is soms dun, maar ze is er wel.
Sommigen mogen dan wel niet verboden zijn, allen zijn zonder enige uitzondering voor hun verkopers tenminste tot falen gedoemd. Voor de eigenaar niet, die wandelt weg met miljoenen. Het is al eerder gezegd hier: het werkelijke product van elk MLM bedrijf zijn de duizenden verkopers die, nadat ze kaalgeplukt zijn, gedumpt worden. Een mlm-product is altijd bijzaak.

Dat wordt ook netjes op de aangehaalde site weergegeven: "99.7% of people will lose money in network marketing. So for every 1,000 people who join a network marketing team, 3 will earn more money than they spend. So if I want to have 5 successful people in my first down line, I have to recruit 1,665 new members, so that 5 of them will be successful."

Draai het om en er staat: als u meedoet aan een MLM is de kans dat u deel uit maakt van die 99.7% zo veel groter dan dat de kans dat u er ook op den duur zelfs maar quitte mee speelt, dat u beter elke maand een staatslot kunt kopen - winkansen daar, hoe klein ook, zijn véél groter dan die van een MLM.

Tegen de tijd dat u trouwens 1665 mensen hebt gerecruteerd waarvan er maar 5 succesvol zijn, bent u gescheiden, zit u zonder vrienden en is elke kans op een baan in de toekomst verkeken. Als uw naam ook maar ergens op facebook of linkedin opduikt in verband met een mlm-bedrijf, kunt u een behoorlijke baan voor de rest van uw leven wel vergeten en als ZZP'er zult u ook nog levenslang door het mlm-stigma achtervolgd worden. Tip: HR afdelingen alsmede wervingsburo's kijken ècht iemand even na op internet voor ze hem/haar op gesprek laten komen.

(Kleine herinnering, onze mede-forummer van een jaar of wat geleden, Hans/HW007 van dat geweldige mlm-telecombedrijfje runt nu als zzp'er een financieel adviesburo na al een keer eerder failliet te zijn gegaan. Zou u financieel advies accepteren van een brekebeen op financieel gebied die zich heeft ingelaten met dit soort scams?)

kweenie
Berichten: 14726
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door kweenie » 11 feb 2016 07:48

MLM is in prinvipe ook geen losse manier om een inkomen te genereren, maar een manier om je bedrijf in te richten. Er is op zich niets op tegen om via een MLM-structuur een bedrijf op te zetten, waarbij je gewoon je producten of diensten verkoopt en waarbij je als 'hogere' in de piramide een deel van de omzet ontvangt. In feite is dat gewoon ook een uitbreiding van hoe een normale franchise-onderneming kan zijn ingericht.

Het 'probleem' is enerzijds dat de nadruk wordt gelegd op de MLM-structuur in plaats van op het product of de dienst. Anderzijds is een probleem dat de illusie wordt gegeven dat je met een relatief kleine klantengroep en met een product (of dienst) dat je relatief weinig gebruikt (en waarin de omzet dus laag is), toch een hoog inkomen zou kunnen genereren.

newmikey
Berichten: 4423
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door newmikey » 11 feb 2016 10:27

kweenie schreef:MLM is in prinvipe ook geen losse manier om een inkomen te genereren, maar een manier om je bedrijf in te richten.
Niemand zal ontkennen dat de scammers zèlf er een leuk centje aan over houden. Propageert u nu om mensen hun eigen MLM te laten opzetten?
Er is op zich niets op tegen om via een MLM-structuur een bedrijf op te zetten, waarbij je gewoon je producten of diensten verkoopt en waarbij je als 'hogere' in de piramide een deel van de omzet ontvangt. In feite is dat gewoon ook een uitbreiding van hoe een normale franchise-onderneming kan zijn ingericht.
Het wordt zo langzamerhand een oud deuntje. MLM en gewone franchise hebben hoegenaamd géén noemenswaardige overeenkomsten. Eén en ander ligt ondermeer aan de verdeling van het financiele risico en de interpretatie van "ondernemerschap" maar het is al zo vaak herhaald dat ik dat hier nioet nòg eens ga doen.
Het 'probleem' is enerzijds dat de nadruk wordt gelegd op de MLM-structuur in plaats van op het product of de dienst.
Dat is slechts een deel van het probleem. Het andere deel is dat 99.9% van de MLM bedrijven ook zich toelegt op een intrinsiek waardeloos product wat vervolgens, in een poging de prijs op te schroeven, onwaarschijnlijke kwaliteiten wordt toegeschreven.
Anderzijds is een probleem dat de illusie wordt gegeven dat je met een relatief kleine klantengroep en met een product (of dienst) dat je relatief weinig gebruikt (en waarin de omzet dus laag is), toch een hoog inkomen zou kunnen genereren.
Tsja, in die illussie grossieren de meeste scams en het is daarom ook niet vreemd dat ze vooral door lager geschoolden niet doorzien wordt. Het zijn toch vrijwel altijd de sociaal zwakkeren en kapitaal-armen die naar dit soort opzetjes getrokken worden als motten naar het licht. De correlatie is ècht onwaarschijnlijk groot tussen losers en mlm'ers.

kweenie
Berichten: 14726
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door kweenie » 11 feb 2016 10:41

newmikey schreef:
kweenie schreef:MLM is in prinvipe ook geen losse manier om een inkomen te genereren, maar een manier om je bedrijf in te richten.
Niemand zal ontkennen dat de scammers zèlf er een leuk centje aan over houden. Propageert u nu om mensen hun eigen MLM te laten opzetten?
Nee, absoluut niet. Maar op het moment dat een multinational zijn onderneming heeft opgedeeld in divisies per werelddeel, waaronder weer ondernemingen in verschillende landen hangen, waar dan weer aparte bedrijven onder hangen voor de diverse activiteiten van de onderneming en waar dan weer winkels oid. onder hangen, kun je in feite ook over een multi level onderneming spreken. Mijn punt, wat ik ook verder in mijn posting schreef, is dat die manier van inrichten los staat van hoe succesvol of winstgevend een onderneming is. Hoofdzaak bij een onderneming moet zijn welk product of welke dienst je levert.

Even kort door de bocht, als je, zoals bij deze MLM's, je 'klandizie' niet vanuit het product haalt maar vanuit de manier waarop je je bedrijf inricht, geef je impliciet al aan dat het product zelf waarschijnlijk niet noemenswaardig interessant is en kun je er beter niet aan beginnen.

brokkel
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 mar 2011 13:11

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door brokkel » 11 feb 2016 13:03

kweenie schreef: Maar op het moment dat een multinational zijn onderneming heeft opgedeeld in divisies per werelddeel, waaronder weer ondernemingen in verschillende landen hangen, waar dan weer aparte bedrijven onder hangen voor de diverse activiteiten van de onderneming en waar dan weer winkels oid. onder hangen, kun je in feite ook over een multi level onderneming spreken.
Totaal geen enkele overeenkomst. Als eerste omdat de divisies een afgebakende markt hebben. De divisie EMEA doet geen zaken in de US of Azië. Als 2e hebben de aparte bedrijven onder de divisie allemaal weer een eigen functie (productgroep, klantenkring, uitvoerende werkzaamheden) en als laatste is dan uiteindelijk het doel van de constructie en dat is overzicht en niet het oprichten (werven) van nieuwe ondernemingen die exact hetzelfde doen.

Een multinational is opgebouwd zoals ook een "traditioneel" bedrijf is opgebouwd, met lagen en afdelingen die allemaal een andere functie hebben.

In een MLM heeft iedereen uiteindelijk dezelfde functie en hetzelfde doel. Nog meer mensen vinden om exact hetzelfde te doen.

kuklos
Berichten: 5123
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door kuklos » 11 feb 2016 19:20

newmikey schreef:Sommigen mogen dan wel niet verboden zijn, allen zijn zonder enige uitzondering voor hun verkopers tenminste tot falen gedoemd.
Volledig mee eens.
newmikey schreef:Zou u financieel advies accepteren van een brekebeen op financieel gebied die zich heeft ingelaten met dit soort scams?)
Dit is niet helemaal fair. Iemand die failliet is gegaan kan daar prima lessen uit geleerd hebben. Maar je inlaten met mlm is mijns inziens wel een doodzonde voor een financieel adviseur.

igen
Berichten: 259
Lid geworden op: 29 aug 2015 00:38

Re: Een aantal mlm's met elkaar vergeleken

Ongelezen bericht door igen » 11 feb 2016 20:22

Maar als het financiële advies niet verder reikt dan "u moet een flinke downline maken" dan denk ik toch dat de zzper geen inkomen heeft.

Gesloten