LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 14 jan 2012 17:51

kuklos schreef:
HW007 schreef: Mijn idee is dat de klantbenadering via MLM de beste is.
Nu is natuurlijk de vraag waarom je dit vindt. Je bent mlm-er, maar welke argumenten geven voor jou de doorslag voor de mlm methodiek?
Om hierop te kunnen antwoorden verzoek ik je om andere soorten klantbenadering te noemen, dan kan ik uitleggen waarom ik MLM de beste vind, en kan jij weer reageren waarom andere klantbenaderingen toch beter zijn.

Kijk ik maak liever eerst een stappenplan, alvorens zomaar het bos in te rennen, en maar zien wat er uit komt (kost veel meer energie en is voor lezers minder duidelijk, vind ik).

kuklos
Berichten: 5135
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door kuklos » 16 jan 2012 09:55

HW007 schreef:Om hierop te kunnen antwoorden verzoek ik je om andere soorten klantbenadering te noemen, dan kan ik uitleggen waarom ik MLM de beste vind, en kan jij weer reageren waarom andere klantbenaderingen toch beter zijn.

Kijk ik maak liever eerst een stappenplan, alvorens zomaar het bos in te rennen, en maar zien wat er uit komt (kost veel meer energie en is voor lezers minder duidelijk, vind ik).
Dit verbaast me. Aan het eind zeg je dat je eerst een stappenplan maakt en niet zomaar het bos inrent. Maar aan het begin wil je van mij weten welke methodes er allemaal zijn, zodat je een vergelijkingslijst hebt. Die had je toch al toen je eerst een stappenplan maakte?

Welke andere methodes? Dat is toch niet van belang voor een antwoord op de vraag? Je zal op bepaalde criteria hebben gekozen voor mlm, en nu is dus de vraag welke criteria dat zijn.
Daarbij is er geen goed of fout, omdat je hebt aangegeven dat voor jou mlm de beste methode is. Dat is iets wat heel persoonlijk is.
Maar goed om je terwille te zijn, welke andere methodes zijn er allemaal? De normale, reguliere methode die alle andere bedrijven gebruiken.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 16 jan 2012 10:22

@ Kuklos

Om te beginnen is alles relatief, vandaar dat ik graag weet waarnee jij zelf MLM-marketing zou vergelijken.

Ik begrijp dus dat je bedoelt marketing (producten en/of diensten) op de markt zetten in de vorm van reclame via media, distributie, groothandels winkels, personeel.

MLM werkt slechts met distributeurs/consultants die kennis van een beperkt aantal producten of diensten heeft, namelijk die van hun laverancier.

(Hierbij ga ik net als bij andere marketing uit van ervaren mensen).

Netwerk marketing (Multi Level Marketing) maakt gebruik van directe gerichte benadering van potentiële klanten, op basis van voorkennis. In geval van mijn eigen MLM de voorkennis dat "iedereen" gebruik maakt van telecom en energie, en dat naar mijn verwachting de meeste mensen kunnen besparen. Particulieren hebben vaak een meer emotionele keus en bedrijven een meer zakelijke keus. In beide gevallen is er een opening voor overleg en uitleg middels direct contact. Nadeel is dat MLM-diensten vaak nog onbekend zijn omdat de naamsbekendheid grotendeels via mond op mond reclame plaats vindt, en daardoor veel meer tijd nodig heeft dan bijvoorbeeld massale TV reclame. De producent of provider maakt echter pas kosten als de dienst een feit is, behalve wat administratieve en voorbereidende kosten. Doordat de diensten gemiddeld kosten besparend zijn, is er geen probleem voor de consultant om deze diensten zelf ook te gebruiken en daarmee uit eigen ervaring de klant kan informeren en dat is heel wat krachtiger dan een klant overtuigen dat hij wel iets moet nemen, wat je zelf niet gebruikt (Als je zelf een Fiat garage hebt, is het zakelijk handig als je zelf ook in een Fiat rijdt).

Mond op mond reclame maakt dat de reclame langzaam op gang komt, maar dat het zorgt voor verwarming van een koude markt. Iedereen beveelt een ander een goed boek aan, of een goede film, dus ook een goede dienst of product. De reclame wordt een doorgeef info kanaal via warme markt, waarbij elke belangstellende info krijgt van een gebruiker die tevreden is. Ontevreden gebruikers maken geen mnd op mond reclame, dus daar verlies je geen energie aan. Ook kies je de mensen die open minded zijn, want niet iedereen wil klant worden, ieder vanwege eigen motivatie, dus je selectie maakt dat acties hoog rendement hebben, tegen tijd investering, in beginsel je eigen tijd, later word je zelf meer en meer benaderd.

De keus van het productie bedrijf/provider is financieel gemotiveerd vanwege automatische klant/distributeur omzet met daarachter een klanten omzet. De distributeur/consultant beseft dat met lage investering snel winst gemaakt kan worden, maar afhankelijk van eigen capaciteit en moeite.

In deze crisistijd is naar mijn idee, sneller omzet te maken met MLM-marketing, dan als niet MLM, de hoge reclame kosten voor te financieren. Hierbij ga ik niet uit van ZZP-ers, maar van mensen die uiteindelijk meer omzet willen creëren dan een basis maandloon. MLM is dan ook eenvoudig parttime te starten, zonder de bestaande inkomsten achter te laten.

Mijn binnenkomst dat ik kan besparen opent veel deuren, en vervolgens ga ik rekenen aan de hand van de feitelijke cijfers, in combinatie met een met de klant gewenst gebruik. KPN netwerk is binnen Nederland het best dekkend en de 100% groene energie spreekt veel mensen aan. De diensten zijn dus goed, alleen is de naamsbekendheid een factor die mensen ondanks lagere lasten weerhoudt over te stappen. Sport sponsoring is daarvoor in mijn ogen een zeer welkome aanvulling, om de omzetsnelheid te verhogen, niet puur MLM, maar ondernemers hebben geen vastgeprikt protocol.

Jolijn
Berichten: 6321
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door Jolijn » 16 jan 2012 15:10

@HW007 De reclame wordt een doorgeef info kanaal via warme markt, waarbij elke belangstellende info krijgt van een gebruiker die tevreden is. Ontevreden gebruikers maken geen mnd op mond reclame, dus daar verlies je geen energie aan. Ook kies je de mensen die open minded zijn, want niet iedereen wil klant worden,
Wat bedoel je hiermee?
Ik zie niet hoe het tweede zinsdeel dmv 'want' een logisch verband zou moeten leggen met het eerste zinsdeel.

aardjee
Berichten: 571
Lid geworden op: 21 apr 2011 21:18

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door aardjee » 16 jan 2012 17:00

@HW007
je schrijft "De keus van het productie bedrijf/provider is financieel gemotiveerd vanwege automatische klant/distributeur omzet met daarachter een klanten omzet. De distributeur/consultant beseft dat met lage investering snel winst gemaakt kan worden, maar afhankelijk van eigen capaciteit en moeite."

Naar mijn bescheiden mening klopt dit niet. Het is mlm, waarbij je aangeeft dat je het moet hebben van mond tot mond reclame, dus mensen moeten erover praten. Ik heb nog nooit iemand over Euphony gehoord behalve hier op dit forum, dus vraag ik me af hoe die consultant dat kan weten dat er snel winst te behalen is. Ja die opdringerige mensen die je iets proberen aan te smeren die ken ik wel maar is dat mlm of direct sales.

"De producent of provider maakt echter pas kosten als de dienst een feit is, behalve wat administratieve en voorbereidende kosten

Is dat zo volgens mij niet er zijn allang kosten gemaakt door de producent op provider. Euphony verkoopt een dienst die zijzelf inkoopt bij een derde, deze heeft allang kosten gemaakt m.b.t. de infrastructuur en dergelijke. Datgene wat niet gebruikt wordt zit in de tarieven die ze hanteert. Koopt Euphony dit in, krijgt ze korting afhankelijk van de hoeveelheid. Euphony maakt dus al kosten voordat er iets verkocht is net als alle andere providers

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 16 jan 2012 22:10

Jolijn schreef:@HW007 De reclame wordt een doorgeef info kanaal via warme markt, waarbij elke belangstellende info krijgt van een gebruiker die tevreden is. Ontevreden gebruikers maken geen mnd op mond reclame, dus daar verlies je geen energie aan. Ook kies je de mensen die open minded zijn, want niet iedereen wil klant worden,
Wat bedoel je hiermee?
Ik zie niet hoe het tweede zinsdeel dmv 'want' een logisch verband zou moeten leggen met het eerste zinsdeel.Ik zal trachten uit te leggen wat ik bedoel.

1. Om iemand klant te maken kost energie (tijd, moeite, afspraken maken, bezoeken, berekeningen maken, etc), maar omdat er omzet uit komt, is het normaal dat je die inspanning doet.

2. In beginsel zie je niet wie wel of geen klant zouden kunnen worden en benader je iedereen, net als traditioneel reclame maken (advertentie plaatsen). Redelijk snel kom je er achter dat mensen "nee" zeggen op een gunstig voorstel voor hun....onbegrijpelijk, want je hebt alle moeite gedaan. Ze hebben hun eigen keus, etc. Wiskundig gezien zouden ze beter af zijn met overstappen (zelfde netwerk, minder kosten), maar ze doen het niet. Dan kom je in de sfeer van "wat werkt, dat werkt....niets aan veranderen". Er is angst, vanwege het onbekende. Deze mensen vind ik niet open minded. Na enige tijd herken je de mensen aan hun gedrag en levenswijze en vertel je wel dat je iets met besparingen doet, maar daar blijft het bij. van tevoren schat ik rendement in van wat ik aan moeite doe.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 16 jan 2012 22:29

@ Aardjee

1. Wat ik al zei is dat een provider administratieve en voorbereidende kosten maakt. Daarna pas kosten bij afsluiten. Pas als ik een energioe contract afsluit wordt bij Greenchoice een contract afgesloten. er is dus geen sprake van inkoop en doorverkoop, maar commissie.

2. Het mond op mond reclame verhaal ontstaat nadat een distributeur de theorie en het eigen gebruik van de dienst uit eigen ervaring kent. Afgelopen weekeinde heb ik bijvoorbeel 10 programma's gelijktijdig opgenomen, terwijl de meeste mensen max 1 programma per recorder op kunnen nemen. Ik vind het geweldig omdat er op bepaalde tijdstippen, op een of andere manier, iedereen wat interessants uit zendt. Ik praat er dan ook graag over omdat ik het zelf meemaak. Het uiteindelijke doel van MLM is om de diensten op de markt te zetten. Het zelfgebruik door consultants is de eerste stap. De goedkope lasten plus de uitgekeerde commissie maakt een eigen dienst goedkoper dan eender welke andere aanbieder. Elke consultant weet dan ook van theorie en praktijk.

3. Je hebt buiten het forum niet van Euphony gehoord. Je bent lang niet de enige. Dat is een reden waarom Euphony kiest voor een mix van oude-MLM-techniek en versnelde naamsbekendheid in de vorm van sport sponsoring. Ik ben er blij mee, want ik kan mensen naar de Jupiter league verwijzen op vrijdag avond. Iemand die je lastig valt, kun je wegsturen. Elke avond dat zwarte schaap wegzippen kost veel meer energie. MLM-diensten zijn alleen via een MLM distributeur te verkrijgen, dus daarmee kun je checken of je een MLM tegen gekomen bent , of een directe verkoper.

kuklos
Berichten: 5135
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door kuklos » 16 jan 2012 22:36

Ik lees het al. Als je geen behoefte hebt aan mlm dan ben je niet open minded. Als je niet mlm-t dan snap je het niet. Ik kan nog wel een aantal van die standaard mlm reacties noemen hier, maar het blijft hier wel altijd op uitdraaien he? Altijd weer een ander veroordelen. Wat een walgelijke instelling is dat toch bij de mlm. Bah.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 16 jan 2012 22:44

kuklos schreef:Ik lees het al. Als je geen behoefte hebt aan mlm dan ben je niet open minded. Als je niet mlm-t dan snap je het niet. Ik kan nog wel een aantal van die standaard mlm reacties noemen hier, maar het blijft hier wel altijd op uitdraaien he? Altijd weer een ander veroordelen. Wat een walgelijke instelling is dat toch bij de mlm. Bah.
Wat ben je weer kort door de bocht beste Kuklos.

Er staat als mensen tegen lagere betalingen, toch duurder willen blijven betalen, dan zijn ze voor mij niet open minded. Ik zeg hier niets over wel/geen MLM. Lees svp wat exacter, alvorens "bah"te roepen.

Veroordelen doe ik helemaal niemand ! Als ik in mensen geen klant zie, zie ik geen motivatie om met die mensen een zakelijk traject op te starten. Ik mag toch zeker wel zelf bepalen hoe ik mijn zaken inschat. Dat hoeft toch niet volgens jouw normen ?

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door trebelski » 16 jan 2012 22:55

HW007 schreef: Als ik in mensen geen klant zie, zie ik geen motivatie om met die mensen een zakelijk traject op te starten.
Tjonge, wat een grote woorden weer voor een telefoon/internet-abbo'tje.
De grote zakenman wiens verdienste het is op een forum als dit het aantal reacties te tellen. :mrgreen: Mag van mij hoor, als je haar maar goed zit toch?

kuklos
Berichten: 5135
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door kuklos » 16 jan 2012 23:07

HW007 schreef:Ik mag toch zeker wel zelf bepalen hoe ik mijn zaken inschat. Dat hoeft toch niet volgens jouw normen ?
Lees zelf eens wat beter. Niemand hier zegt met wie jij wel en geen zaken moet doen. Maar als mensen geen zaken met je willen doen en jij ze vervolgens veroordeelt als niet open-minded dan is wat wel degelijk bah en walgelijk.

aardjee
Berichten: 571
Lid geworden op: 21 apr 2011 21:18

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door aardjee » 16 jan 2012 23:08

@HW007 voor telefonie en internet etc koop je gewoon in bij een provider die kosten maak je wel van te voren en Green Choice ja dat is een club die zegt 100% groene energie te leveren, nou dat geloof jezelf toch niet het komt allemaal op hetzelfde net dus mensen die overtuigd groene stroom willen zullen hun eigen zonnepanelen moeten aanschaffen

Jolijn
Berichten: 6321
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door Jolijn » 16 jan 2012 23:20

HW007 schreef:
Jolijn schreef:@HW007 De reclame wordt een doorgeef info kanaal via warme markt, waarbij elke belangstellende info krijgt van een gebruiker die tevreden is. Ontevreden gebruikers maken geen mnd op mond reclame, dus daar verlies je geen energie aan. Ook kies je de mensen die open minded zijn, want niet iedereen wil klant worden,
Wat bedoel je hiermee?
Ik zie niet hoe het tweede zinsdeel dmv 'want' een logisch verband zou moeten leggen met het eerste zinsdeel.Ik zal trachten uit te leggen wat ik bedoel.

1. Om iemand klant te maken kost energie (tijd, moeite, afspraken maken, bezoeken, berekeningen maken, etc), maar omdat er omzet uit komt, is het normaal dat je die inspanning doet.

2. In beginsel zie je niet wie wel of geen klant zouden kunnen worden en benader je iedereen, net als traditioneel reclame maken (advertentie plaatsen). Redelijk snel kom je er achter dat mensen "nee" zeggen op een gunstig voorstel voor hun....onbegrijpelijk, want je hebt alle moeite gedaan. Ze hebben hun eigen keus, etc.
Wiskundig gezien zouden ze beter af zijn met overstappen (zelfde netwerk, minder kosten), maar ze doen het niet. Dan kom je in de sfeer van "wat werkt, dat werkt....niets aan veranderen". Er is angst, vanwege het onbekende. Deze mensen vind ik niet open minded. Na enige tijd herken je de mensen aan hun gedrag en levenswijze en vertel je wel dat je iets met besparingen doet, maar daar blijft het bij. van tevoren schat ik rendement in van wat ik aan moeite doe.

Jij hebt moeite gedaan, dus moeten ze 'JA' zeggen?!
Tja, gaan ze niet over tot Euphony, zijn ze dus niet open minded.
Ik had al zo'n vermoeden.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 17 jan 2012 00:28

trebelski schreef:
HW007 schreef: Als ik in mensen geen klant zie, zie ik geen motivatie om met die mensen een zakelijk traject op te starten.
Tjonge, wat een grote woorden weer voor een telefoon/internet-abbo'tje.
De grote zakenman wiens verdienste het is op een forum als dit het aantal reacties te tellen. :mrgreen: Mag van mij hoor, als je haar maar goed zit toch?
Helemaal Top. Ik tel reacties en jij geeft reacties. :D :D :D

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 17 jan 2012 00:32

@ Jolijn

Jij hebt moeite gedaan, dus moeten ze 'JA' zeggen?!
Tja, gaan ze niet over tot Euphony, zijn ze dus niet open minded.
Ik had al zo'n vermoeden.


1. Niemand MOET ja zeggen.
2. Neen, Euphony heeft hiermee niets uit te staan. Wat ik zeg is dat mensen die duurder blijven betalen voor dezelfde kwaliteit, voor mij niet open minded zijn.
3. Je hebt een vermoeden over je eigen conclusie, niet over wat ik schrijf.

Maar lees gerust zoals je het wilt begrijpen. Jouw beleving, prima toch.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 17 jan 2012 00:34

aardjee schreef:@HW007 voor telefonie en internet etc koop je gewoon in bij een provider die kosten maak je wel van te voren en Green Choice ja dat is een club die zegt 100% groene energie te leveren, nou dat geloof jezelf toch niet het komt allemaal op hetzelfde net dus mensen die overtuigd groene stroom willen zullen hun eigen zonnepanelen moeten aanschaffen

100% groen betekent dat de investering op groene energie gedaan wordt. De netwerkbeheerder mixt het dan, waardoor je grijze energie ontvangt, maar je betaling komt ten goede aan groene productie. That is all.

En ook voor jou, trek je eigen conclusies, prima, maar doe niet alsof ik iets zeg dat ik niet schrijf. Dank je.

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 17 jan 2012 00:40

kuklos schreef:
HW007 schreef:Ik mag toch zeker wel zelf bepalen hoe ik mijn zaken inschat. Dat hoeft toch niet volgens jouw normen ?
Lees zelf eens wat beter. Niemand hier zegt met wie jij wel en geen zaken moet doen. Maar als mensen geen zaken met je willen doen en jij ze vervolgens veroordeelt als niet open-minded dan is wat wel degelijk bah en walgelijk.
Waarom moet ik bij jou alles 3x uitleggen ?
Heel kort door de bocht om mensen als veroordeeld te beschouwen met wie ik geen zaken wil doen. Ik heb inmiddels afgeleerd om zakelijke moeite te doen voor mensen die het zakelijk niet waard zijn voor mij. Daarom kunnen het nog best vrienden of familileden zijn hoor.

Heb dat "veroordelen" speciaal ingevoerd om een kilo extra modder te gooien ? Is bij geen respect voor de vrije keus van anderen, door het maar te betitelen als "veroordelen" ? Lijkt wel alsof je dingen die ik tracht uit te leggen, uit bereidwilligheid, bewust wilt vertalen op een verkeerde wijze. Waarom ?

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 17 jan 2012 00:42

@ trebelski

Jij hebt het over de grote zakenman, terwijl ik het heb over zaken doen.

Wat is jouw intentie om mij als de grote zakenman te betitelen ?

aardjee
Berichten: 571
Lid geworden op: 21 apr 2011 21:18

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door aardjee » 17 jan 2012 01:08

@HW007 dus jij beweert dat Euphony voor telefonie en internet geen investering heeft moeten doen. Je maakt toch gebruik van de infrastructuur van een ander ik denk KPN gezien de aandeelhouder maar dan moet je capaciteit inkopen en dat is niet achteraf op basis van een nieuwe klant

HW007
Berichten: 898
Lid geworden op: 07 sep 2011 09:48

Re: Frauduleuze vacatures of gewoon toegestaan?

Ongelezen bericht door HW007 » 17 jan 2012 05:17

@ aardjee

Dus...ik beweer niet wat jij vermeldt. Als je mij citeert, citeer dan exact en geen eigen versie svp.

Gesloten