LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Info over Organo Gold

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
brokkel
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 mar 2011 13:11

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door brokkel » 22 mei 2012 13:31

Deze ga ik is even ontleden, ik heb namelijk nogal wat vragen.
Jordo schreef:Het is uiteraard afhankelijk hoe productief jij hier zelf mee bezig bent.Zoals altijd het ligt dus aan jou of het wel of niet slaagt? De sky is de limit? Of ben je ook afhankelijk van alle factoren van de markt Waaronder het aantal potentiele klanten, het maximale gebruik van de klant en de prijs die een potentiele klant bereid is hiervoor te betalen? Het verkopen van het product en het aanmelden van nieuwe klanten helpt hierbij.In principe moet de verkoop van het product je omzet bepalen en niets anders. Zodra je praat over nieuwe klanten, bedoel je dan nieuwe verkopers onder jou of bedoel je echte klanten die bij jou het product kopen om te gebruiken? Het is ook niet zo dat je grote inversteringen moet doen om winst te maken. Tevens groei je door middel van je verkoop en aanmeldingen binnen het bedrijf.Weer hetzelfde, groei door middel van verkoop, oke. Dat is standaard in de detailhandel, hoe meer je omzet hoe hoger je korting en dus hoe hoger je marge en uiteindelijk winst. Maar aanmeldingen binnen het bedrijf, hier komt de vraag over? Hoezo groei jij door aanmeldingen binnen het bedrijf? Krijg jij een percentage van hun omzet? Dus ben jij gebaat bij het pushen van het product ookal hebben zij er eigenlijk geen klanten voor? Want dan kom je namelijk in de rode zone van het verantwoord zaken doen.

Ik kan je vertellen en laten zien dat ik er een leuke cent mee bij verdien en dat het wel mogelijk is. En wat is een leuke cent bijverdienen en hoeveel uur kost je dit. Dus wat is je inkomsten per uur?Er is op dit moment een team in de randstand bezig die elke dag groeit. Hoe groot is dat team en is er nog wel potentieel voor nieuwe verkopers om een gezonde markt te bereiken voor iedereen. Want elke markt is beperkt en kunnen er dus maar een beperkt aantal mensen in een team zitten totdat de markt verzadigt is en nieuwkomers of geen inkomen meer kan verdienen of inkomen moeten afsnoepen van teamleden die al langer bezig zijn. Er is geen oneindige groei mogelijk.Nieuwe mensen worden door hun opgevangen en begeleidt om dit product te verkopen.Wordt er dan ook een reëel beeld geschetst van de tijd die nodig is om voldoende klantenkring op te bouwen en te behouden en alle investeringen die nodig zijn om dit te doen? Want met alleen de inkoop van de (veel te dure) koffie ben je er nog niet. Je zal aan marketing moeten gaan doen, samples weggeven bijvoorbeeld, visitekaartjes laten maken, telefoneren, klanten bezoeken en ga zo maar door. Kosten die vaak genegeerd worden maar die in nagenoeg alle gevallen de inkomsten ver overstijgen. Of krijg je dit allemaal van Oregano Gold?
Ook die lezingen van Oregano, zijn die gratis voor jou als verkoper of moet jij betalen om je gasten uit te kunnen nodigen?
Dus wat moet je behalve dat proefpakket allemaal nog meer betalen om jou koffie te mogen verkopen?

kuklos
Berichten: 5481
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door kuklos » 22 mei 2012 13:59

Jordo schreef:Ik zal je vertellen waarom. Omdat ik merk dat het product in de randstad steeds meer bekent raakt onder de mensen. Dat is iets wat ik constateer.

Ik zie ook het aantal mensen groeien die zich aanmelden om dit product te gebruiken of wel te promoten/verkopen. Laatst ben ik namelijk bij een lezing van Organogold geweest.

Ik hoop dat dit de antwoord is op jouw vraag.
Nee, het is geen antwoord op mijn vraag. Jij herhaalt enkel wat je al gezegd hebt met de vermelding dat jij dit constateert. Nu counter ik weer met dat ik er werkelijk helemaal niets van merk. Dus wie heeft nu gelijk?
Zijn er onafhankelijke cijfers?

brokkel
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 mar 2011 13:11

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door brokkel » 22 mei 2012 20:37

Of ik heb iets gemist of er is nog steeds niets onderuit gehaald Antileugens. Ook zie ik nergens hier vermeld dat of ik of Kuklos uitkeringsgerechtigd is dus lijkt het dat je daarmee reageert op een oud bericht. En dat zo'n oud bericht weer naar boven wordt gehaald om aan te geven hoe goed het product wel niet zou zijn om vervolgens eigenlijk direct aan te geven dat je meer info kan krijgen via een PB is voor mij eigenlijk niets meer dan spam. Dus zijn ze op zoek naar nieuwe (slachtoffers) deelnemers.

Verder is jou post net zoveel zeggend als de meeste laatste posten van jou en dus niets meer dan een loze kreet.

Niels2010
Berichten: 502
Lid geworden op: 09 jan 2010 16:15

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door Niels2010 » 01 jun 2012 04:01

Anne T schreef:Aan Amarandus, ben hier nieuw, vond jullie via het Forum over Organo. Weet niet of je dit nog volgt. Maar kan je wellicht wat extra info geven over de laatste ontwikkelingen - volgens mij een vrij typische aanpak die snel vruchten afwerpt, moest de Amway niet geven wat je er van verwacht. Info over de pro's en cons kan geen kwaad, en ik heb al wel wat ervaringen opgedaan door 5 jaar Nu Skin/Pharmanex . anne at esperanto be
Als dit oprecht een aanbod aan Amarandus (inderdaad een actief MLM-er) had betroffen, had u dit toch ook aan hem kunnen sturen in een persoonlijk bericht? Dan was u ook al die beschuldigingen van 'spammen' misgelopen..

Tony Verheij
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 jun 2012 21:01

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door Tony Verheij » 01 jun 2012 21:56

Mijn naam is Tony Verheij en ik sta er bekend om dat ik 18 MLM systemen heb onderzocht op een aantal criteria zoals geloofwaardigheid, haalbaarheid, afhankelijkheid van het systeem, marketing, instapkosten etc.

Allereerst is het systeem van Multi Level Marketing niet verkeerd: jij hebt maar 24 uur in een dag, maar je kunt wel verdienen aan 1000 personen in je downline die allemaal 1 uur per dag werken. Netwerkmarketing, relatiemarketing wordt ook aanbevolen door slimme mensen als Robert Kiyosaki en Donald Trump.

Tot zover de theorie...

De praktijk is: als jij zojuist hebt geïnvesteerd en je hebt je helemaal enthousiast laten maken, dan is de kans groot dat jij jouw vrienden ook enthousiast maakt voor dit systeem, toch? En nadat je jouw vrienden en familie hebt afgewerkt - die soms alleen maar meedoen om jou een plezier te doen, om jouw droom te ondersteunen - krijg je trainingen om anderen over te halen om ook mee te doen. Sterker nog: jij ontdekt dat je financieel afhankelijk van anderen bent!

Bestaat de mogelijkheid dat er mensen zouden zijn die misschien niet helemaal eerlijk zijn over het systeem om op die manier hun eigen kas te spekken? Zou het mogelijk zijn dat je ondanks dat je weet dat het niet helemaal klopt, dat je toch doorgaat om je eigen investering er uit te halen? En dat je de mensen die je in het systeem hebt gebracht dat ook doen?

Het is bewezen dat de gemiddelde nieuweling in de eerste 3 weken moet scoren omdat deze anders de moed opgeeft, het enthousiasme verliest etc. Het is bewezen dat slechts 2% van alle mensen in een MLM een ruime boterham verdienen, 6% kan er aardig van leven en voor de rest is het een bijbaan of een nare ervaring.

Ik heb Organo Gold niet onderzocht, noch het verzoek gehad om het te onderzoeken. Wat mij wel opvalt bij Organo is de agressieve werkwijze, schreeuwende verkopers die je proberen in het systeem te trekken. Ik word erdoor belaagd op Facebook, een nieuwe strategie van sommigen: voeg iemand toe en na 3 dagen, - schijnbaar hebben ze daarvoor een script - gaan ze tegen je praten. Als ik uitleg dat het niet mogelijk is om passief inkomen te verdienen met MLM, het is technisch niet mogelijk, heb ik soms nog meer argumenten nodig of ik verwijs ze naar mijn blogs over passief inkomen en over MLM.

Als mijn broertjes bij mij komen om advies te vragen over een MLM systeem, wist ik meteen dat ze het over Organo hadden. Er was een dame geweest die helemaal enthousiast was over het systeem. Ze verdiende bakken met geld, ze schreef de ene na de andere nieuweling in maar had nog geen koffie verkocht.

HUH???

Maar daar gaat het toch om? Het verkopen van koffie? Nou, schijnbaar niet. De structuur van Organo zit er schijnbaar zo in elkaar dat het grote verdienen zit in het binnenhalen van mensen.

In de economie gaat het maar om 1 ding: WAAR wordt het geld verdiend? Als het geld niet aan het product wordt verdiend, maar aan de entree, dat mag, maar dan moet je daar wel helder over zijn. Meneer Madoff was daar wat heimelijker over. Maar hij kon door blijven gaan tot de bron van zijn geld opdroogde. Een sportschool heeft ook vaak 1000 leden terwijl er maar plek is voor 100 man. Voldoende mensen die de eerste 3 weken enthousiast zijn en later het koppie laten hangen, maar al wel betaald hebben. Maar een MLM kan oneindig groeien, ik verkocht Amway toen ik 12 was, 28 jaar geleden en het bestaat nog steeds. Maar de producten zijn verdomde goed. Herbalife, je wilde 20 jaar geleden al niet naast zo iemand op de verjaardag zitten, maar het systeem draait als een tierelier, de producten zijn verrekte goed.

Organo Gold: als het binnenhalen van mensen belangrijker is dan het verkopen van koffie, een product waarvan ik tot nu toe NIET gehoord heb dat het belachelijk goed is, lijkt het dat de mogelijkheid bestaat dat misschien wellicht het product een dekmantel is...

Ik geloof absoluut dat er mensen zijn die veel geld kunnen verdienen met MLM, ik ken dat soort mensen van dichtbij.

Maar als je een Senseo hebt gekocht bij de Blokker en die gaat na 3 maand stuk, waar ga je dan naar toe? Juist ja, jij gaat naar Blokker en gaat zeuren. Zo gaat dat ook met MLM: als je broers telefoonabonnement niet goed wordt omgezet, gaan mensen klagen bij jou, als het product niet deugt, gaan mensen klagen bij jou, als jouw hele familie geld heeft verloren vanwege jou, hoe lekker zit jij dan nog op verjaardagen de komende 5, 10 of 25 jaar?

TIP: als je gaat kijken naar een MLM: kijk dan eerst WAAR het geld wordt verdiend, aan het product of aan de instappers, als het product niet deugt, bij wie komen dan de boze mensen aan de deur?

Let er altijd op dat jij jouw nest niet bevuilt, dat gebeurt erg snel als iemand enthousiast wordt gemaakt, je gaat eerst de mensen benaderen die jij het gunt en de mensen die geen nee tegen jou zeggen.

Tot nu toe heb ik over Organo alleen nog maar gehoord over wat je er kunt verdienen en hoewel het mijn interesse heeft, het is notabene mijn gebied, wist ik de eerste 3 maanden niet eens dat het om koffie ging. Dat zegt volgens mij ERG veel over WAAR het geld wordt verdiend.

Laat mij maar huizen kopen zonder 1 cent investering, verhuren en 1500 overhouden per maand per woning. Ik heb tot nu toe alleen maar blije mensen om mij heen en nog nooit is er iemand geweest die tegen mij zei: Tony, ik heb geld verloren dankzij jou. Op mijn blogs leer ik mensen allerlei verdienmogelijkheden gratis omdat ik anderen wil behoeden voor de ellende die ik heb meegemaakt. Trouwens: "Een wijs mens rekent rijkdom nooooit alleen in harde valuta" ~TV~ En ja, ik verdien niet zoveel aan Bol.com, Expedia en internet in het algemeen, vorig jaar slechts 19.000 maar wel met alleen maar blije en steeds rijker wordende mensen om mij heen, dat heb ik liever dan dat ik afhankelijk ben van het systeem van een ander waarvan ik niet weet wanneer de bron opdroogt...

Want dat is het grootste gevaar van een MLM: jij hebt niet de controle, jij bent afhankelijk van het systeem van een ander en ALLES wat jij opbouwt (sommigen hebben dat jarenlang gedaan) doe je voor een ander. Residueel inkomen of niet, het is en blijft een bijbaan en je bent en blijft afhankelijk van een baas!

Mijn antwoord werd wat langer dan verwacht, als je daar van baalt, had je ook eerder op kunnen houden met lezen :mrgreen:

Tony Verheij

kuklos
Berichten: 5481
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door kuklos » 01 jun 2012 22:23

Tony Verheij schreef:en ik sta er bekend om dat ik 18 MLM systemen heb onderzocht
En, waar is dit onderzoek gepubliceerd?
Tony Verheij schreef:Netwerkmarketing, relatiemarketing wordt ook aanbevolen door slimme mensen als Robert Kiyosaki en Donald Trump.
Krijgen we deze weer. Doch beiden zijn zelf nooit ingestapt. Ze zijn o zo positief, maar Kyosaki verkoopt liever boeken en Trump ontwikkelt liever casino's, hotels en speelt mee in zijn eigen tv show. Frappant dan toch dat hun positieve mening over mlm zich niet heeft vertaald naar daadwerkelijk zelf distributeur worden.

Tony Verheij schreef:Het is bewezen dat slechts 2% van alle mensen in een MLM een ruime boterham verdienen, 6% kan er aardig van leven en voor de rest is het een bijbaan of een nare ervaring.
Nou, kom maar met het bewijs dan. 2% vind ik al fors, dus ik ben zeer benieuwd naar het bewijs wat jij blijkbaar hebt.
Tony Verheij schreef:Meneer Madoff was daar wat heimelijker over. Maar hij kon door blijven gaan tot de bron van zijn geld opdroogde.
Nee, hij kon door blijven gaan totdat de fraude volledig ontdekt en bekendgemaakt was. Zijn inleggers bleven nog steeds inleggen tot het bittere einde.
Tony Verheij schreef:TIP: als je gaat kijken naar een MLM: kijk dan eerst WAAR het geld wordt verdiend, aan het product of aan de instappers,
Goede tip, maar feitelijk zeg je, kijk of het geen piramidespel is.
Tony Verheij schreef:Laat mij maar huizen kopen zonder 1 cent investering, verhuren en 1500 overhouden per maand per woning.
Jij was toch mlm expert? Maar goed ook hier geldt dat dit heel leuk klinkt, maar dit soort uitspraken zonder onderbouwing en bewijs natuurlijk nul waarde heeft.
Tony Verheij schreef:Want dat is het grootste gevaar van een MLM: jij hebt niet de controle,
Ja, dat zal de reden zijn dat dit systeem maar niet doorbreekt. Het zal vast niets te maken hebben met economische wetmatigheden. Of dat mlm in de basis al fout is. Of al het andere wat deze methode zo bagger maakt.

sjohie
Berichten: 9185
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door sjohie » 01 aug 2012 09:47

Ik zie die black gold koffie op de site staan voor 24,75 per 30 zakjes. Die 30 zakjes tesamen zijn ~385g. Dat is dus ~65 euro/kg ex btw, dus ~77 euro/kg voor mij als consument, voor een soort van oploskoffie met wat gecultiveerde paddestoelen extract?

Dit terwijl ik ook online 90 pillen met paddenstoelen extract kan kopen voor 24,95, en voor 22euro/kg prachtige versgemalen Colombia La Claudina Mandarino kan kopen bij fascino?

Nee danku..

trail46
Berichten: 1075
Lid geworden op: 17 jul 2012 10:51

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door trail46 » 08 aug 2012 22:10

chocolate schreef:Iedere discussie over MLM is vrij simpel de juiste richting te geven

3. Binnen zijn eigen bandbreedte kan iedereen geld verdienen wanneer hij of zij gaat samenwerken met een solide bedrijf met de juiste strategie.1. als je aan tafel zit met iemand die niet binnen 2 minuten kan vertellen waar de kracht van MLM ligt, inpakken en wegwezen. Hij of zij begrijpt het niet en kan het jou dus ook niet vertellen.

Buiten dat je zult zien, mits goed gecoached, dat je jezelf op bijna ieder vlak enorm ontwikkelt als professional.
Ik kan het iedereen echt aanraden!
Het vetgedrukte is juist, richting uitgang!!

3. "Binnen zijn eigen bandbreedte'' weer zo een fijne nietszeggende marketingterm die nergens op slaat maar goed bekt.

Over dat laatste is al veel gezegd hier maar wat er niet in zit kan je er ook niet uithalen en de meeste mensen die met mlm beginnen hebben nu eenmaal weinig of geen zakelijk inzicht ( anders grepen ze niet naar strohalmen uiteraard ). Degene die dat namelijk wel hebben starten hun eigen mlm-bedrijf van de grond af en verdienen inderdaad kapitalen aan mlm-voetvolk.

chocolate
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 aug 2012 21:32

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door chocolate » 08 aug 2012 22:25

Je begrijpt waar het over gaat, maar toch weer niet.
Dat is jammer, waarschijnlijk ben je onderweg iemand tegen het lijf gelopen die een goed voorbeeld is van hoe MLM niet moet zijn.

Kom je de juiste mensen tegen, dan vertellen ze hoe de strategie werkt, waar het verdienmodel ligt, en dan heb ik het niet over het compensatieplan maar de strategie en coacht jou hoe je er mee aan de slag kunt gaan. Als ondernemer met een ondernemersmindset.

Dat er geld in verdiend wordt is helemaal niets mis mee. Of klaag jij in de supermarkt ook bij de kassa dat de supermarkteigenaar geld verdient aan het product dat jij bij hem koopt?

trail46
Berichten: 1075
Lid geworden op: 17 jul 2012 10:51

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door trail46 » 08 aug 2012 22:29

chocolate schreef:Je begrijpt waar het over gaat, maar toch weer niet.
Dat is jammer, waarschijnlijk ben je onderweg iemand tegen het lijf gelopen die een goed voorbeeld is van hoe MLM niet moet zijn.
Schei toch uit met die dooddoeners, probeer nu eerst eens de gedragsregels hier te lezen zodat niet morgen al je schrijfwerk voor niets was.

chocolate
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 aug 2012 21:32

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door chocolate » 08 aug 2012 22:58

Ok, een dooddoener is als ik geld kan verdienen kan jij het ook.
Ik ken je niet en heb geen enkel idee of jij geld kan verdienen. Dat is ook niet belangrijk.

Gaat erom dat je kritisch bent, bij alles wat je doet. Ook wanneer je wilt beginnen om geld te verdienen met een MLM strategie. Zeker wanneer je heel veel geld moet investeren en dit misschien wel je laatste spaargeld is. Of er zelfs voor moet lenen. Niet doen, begin hier al te denken als een ondernemer.

Meer advies wil ik niet geven!

sjohie
Berichten: 9185
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door sjohie » 09 aug 2012 10:41

chocolate schreef:Je begrijpt waar het over gaat, maar toch weer niet.
Dat is jammer, waarschijnlijk ben je onderweg iemand tegen het lijf gelopen die een goed voorbeeld is van hoe MLM niet moet zijn.

Kom je de juiste mensen tegen, dan vertellen ze hoe de strategie werkt, waar het verdienmodel ligt, en dan heb ik het niet over het compensatieplan maar de strategie en coacht jou hoe je er mee aan de slag kunt gaan. Als ondernemer met een ondernemersmindset.

Dat er geld in verdiend wordt is helemaal niets mis mee. Of klaag jij in de supermarkt ook bij de kassa dat de supermarkteigenaar geld verdient aan het product dat jij bij hem koopt?
En hoe passen objectieve omstandigheden zoals een recessie en veranderend bestedingspatroon van de consument/klant hier dan in? Zoals ik je verhaal lees, is er met de juiste coaching altijd geld te verdienen?

chocolate
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 aug 2012 21:32

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door chocolate » 09 aug 2012 11:10

Nee zeker niet, een goede coach is één, maar wel een noodzakelijke voorwaarde. De inzet waar jij voor kiest is net zo belangrijk. Binnen een MLM strategie kan iedereen zich ontwikkelen, maar het is belangrijk dat het zo transparant mogelijk voor je gemaakt worden.

Een voorbeeld te noemen: Cola Zero. Geweldige reclame, je neemt een slok en de mooie vrouwen slingeren aan touwen naar beneden en je hebt een geweldig leven.
Toch is er niemand die teleurgesteld, ok laten we zeggeneen normaal persoon, wanneer er zelfs na het drinken van liters Cola Light geen vrouwn naar beneden vallen (overigens liters Cola Light is natuurlijk niet gezond, ik zeg het hier maar vast). Niemand gelooft een verkoper die beweert dat het echt zo is en toch is Cola één van de meest verkochte consumptie goederen wereldwijd.

Een goede coach binnen MLM is transparant en zet jouw verwachtingspatroon in een juist perspectief en ondersteunt je bij het behalen van jouw doelstellingen. Als ik je vertel dat je binnen een jaar een goedsvermogen verdient met weinig doen, hoop ik dat je kritisch genoeg bent om te zeggen, en die vrouwen (of mannen) slingeren dan ook de hele dag door je huis.

Bijna alle MLM bedrijven hebben een Amerikaanse basis. Amerikanen zijn gek op ranks. Als je de Starbuck inloopt en je bent Platinum member schijnt de koffie lekkerder te zijn. Toch komt ie uit hetzelfde apparaat en zit er hetzelfde in. Maar tja Amerikanen zijn Amerikanen en hebben wel meer gekke dingen. Het maakt mij niet uit of ik kiezelsteen ben, het gaat mij erom dat mij uitgelegd wordt hoe ik geld verdien.

Als ik je vertel dat je in 5 jaar een bedrijf kunt opbouwen, waarbij je je zelf leert ontwikkelen en waarmee je een goed inkomen kunt opbouwen. En ik je bovendien daarbij nog coach hoe, dan wordt het tijd om te gaan zitten luisteren. Overigens het product moet je daarbij ook bekijken als ondernemer en niet als consument.

Recessie is hierin van ondergeschikt belang.

(Jongens van de negativiteitsbrigade is dit inhoudelijk genoeg :-))

Jolijn
Berichten: 6314
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door Jolijn » 09 aug 2012 11:15

chocolate schreef: Een goede coach binnen MLM is transparant en zet jouw verwachtingspatroon in een juist perspectief en ondersteunt je bij het behalen van jouw doelstellingen. Als ik je vertel dat je binnen een jaar een goedsvermogen verdient met weinig doen, hoop ik dat je kritisch genoeg bent om te zeggen, en die vrouwen (of mannen) slingeren dan ook de hele dag door je huis.


Als ik je vertel dat je in 5 jaar een bedrijf kunt opbouwen, waarbij je je zelf leert ontwikkelen en waarmee je een goed inkomen kunt opbouwen. En ik je bovendien daarbij nog coach hoe, dan wordt het tijd om te gaan zitten luisteren.
Dan hoef ik niet meer kritisch te zijn?

chocolate
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 aug 2012 21:32

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door chocolate » 09 aug 2012 11:25

Welnee, wees juist heel kritisch! Buiten gewoon kritisch. Je begint een bedrijf, je investeert en je loopt risico. Kritisch zijn is één van de belangrijkste eigenschappen van een goede ondernemer. Maar luisteren ook. Ik schreef niet voor niets dan wordt het tijd om te zitten luisteren en niet, om blind aan de slag te gaan.

Ga je investeren van je laatste geld, kijk dan heel erg goed uit dat het voor jouw gevoel aan alle kanten klopt en ga niet investeren in de dromen van iemand anders!

Je hoort dit vaak als argument op MLMmeetings, stop te investeren in dromen van CEO's in de corporate wereld. Trek dat ook door naar MLM. Investeer niet in de dromen van jouw coach en Upline. Investeer in jezelf en ontwikkel jezelf.

Jolijn
Berichten: 6314
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door Jolijn » 09 aug 2012 11:29

Investeer niet in de dromen van jouw coach en Upline. Investeer in jezelf en ontwikkel jezelf.

En als je dat goed doet, is dat ook gunstig voor je coach en upline.

chocolate
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 aug 2012 21:32

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door chocolate » 09 aug 2012 11:36

In een goed plan wordt je vooral beloond naar inzet.
Met andere woorden, doe ik niets, zal ik weinig verdienen.

Daarentegen stop ik veel tijd in het jou begeleiden en bijstaan, waarbij jouw bedrijf een succes wordt en ik verdien daardoor mee, mag dat geen probleem zijn.

Vergelijk dit met het bedrijfsleven. Veel bedrijven huren voor vermogens coaches en adviesburo's in en betalen per uur. Niet per resultaat.

Aan jou de vraag waar jouw voorkeur ligt? Reken je graag af naar resultaat of hoop je maar het beste van een gegeven advies?

chocolate
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 aug 2012 21:32

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door chocolate » 09 aug 2012 11:41

Jolijn, denk puur vanuit jouw eigen kracht. Haal ik mijn doelstellingen als ondernemer (financieel en emotioneel!). Waar ga ik naar toe en kan ik me hierin ontwikkelen.

Ik vind het leuk om met jou over dit topic te praten via internet. Dat mijn provider hieraan verdiend heb ik geen enkel probleem mee.

Jolijn
Berichten: 6314
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door Jolijn » 09 aug 2012 11:46

Als ik 'in de verkoop' zou gaan, zouden de producten voor me moeten werken.
Ik zou investeren in producten, niet in verkopers die dan ook weer moeten investeren in verkopers en die weer enz.

chocolate
Berichten: 22
Lid geworden op: 08 aug 2012 21:32

Re: Info over Organo Gold

Ongelezen bericht door chocolate » 09 aug 2012 12:01

Dat is één kant van de medaille. Als je uitsluitend wilt verkopen kijk je naar het product en de markt en ga je de retail in. Daar zit overigens een behoorlijk ondernemersrisico in en veel vaste investeringen.

Het leuke als MLM ondernemer is dat het veel meer kanten heeft. Commercie en verkoop is de ene kant. De andere kant is dat het een hele leuke uitdaging kan zijn om je te ontwikkelen als een goede coach met een commerciele inslag. De combinatie inspireren en motiveren van mensen, samen succes bouwen en toch commercieel slagvaardig leren denken vind je niet zo snel terug wanneer je start als retailer.

Gesloten