Onecoin

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
absent
Berichten: 318
Lid geworden op: 26 okt 2016 18:30

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door absent »

Dan raad ik je aan om alles nog eens te lezen. Er bestaat geen Wankoin. Nul. Ze zijn er niet , da's ook een beetje waarom ze "investeerders" zochten. Echte pecunia voor een "geweldig idee waar je superrijk van wordt". En daar blijft het bij.

Verwijderd

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Verwijderd »

absent schreef:Dan raad ik je aan om alles nog eens te lezen. Er bestaat geen Wankoin.
Dan zou ik als ik jou was ook alles nog eens lezen: ik weet dat het niet bestaat. Ik heb hier zelfs een lijst gepost met alle 708 cryptovaluta waar Wankoin niet op voor komt. Mijn oproep is dan ook enerzijds vooral aan de mensen die ondanks alle reacties hier nog steeds heilig geloven in hun 'investering' in OneCoin en anderzijds is mijn oproep bedoeld voor Fresh Catering, het enige bedrijf in Nederland die nog steeds op hun website heeft staan dat je daar met OneCoin kunt betalen. Mijn advies zou zijn om die 2 groepen eens bij elkaar te brengen.

Eduardcoin
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 nov 2016 02:58

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Eduardcoin »

Ik las dit topic en wil toch graag mijn mening delen om schade van toekomstige investeerders te beperken.

Onecoin is geen cryptocurrency. Bitcoin wel.

De reden waarom Bitcoin waarde heeft is door haar eigenschappen: open source, decentraal, unforgeable, blockchain technologie en double-spend prevention middels gesigneerde, cryptografische transacties. Dit noemt men cryptocurrency. Cryptocurrency is revolutionair. Gezien bijvoorbeeld zaken als het double spending probleem zijn nooit eerder opgelost. Er kan niet gesjoemeld worden met cijfers en , er is geen sprake van inflatie, alles is inzichtelijk.

Onecoin heeft dit niet, geen van deze eigenschappen.. Geen open ledger, centraal beheerd, bedrijfsmatig en closed source..

Het is niets anders dan Monopolygeld, en de blockchain die Onecoin beweerd te gebruiken is vergelijkbaar met een Excelsheet waarin het bedrijf bepaald wie welke waarde heeft, hoeveel coins er zijn, etc.

En PRECIES om die reden is Onecoin niet revolutionair, niet nodig, zit er geen toekomst in, kan je er niks mee, is het niet te vertrouwen en is het niks anders dan geldsystemen die allang bestaan. Zoals paypal, de bank, cadeaukaarten of online poker chips.

Onecoin beweert continue dat ze crypto zijn, dat is niet het geval, en dus zal het nooit wat waard worden.

Het is een beetje vergelijkbaar met roepen dat je miljarden knikkers gaat verkopen voor 7$ Per stuk, en elke 10 minuten komen er 100,000 knikkers bij, en dus vertegenwoordigen die knikkers een waarde van miljarden in marketcap..! Nee dus.

Er is per definitie niet veel mis met mlm als het om producten gaat. Maar Onecoin is geen product. Het is een leugen. Gezien het geen cryptocurrency is. Pas op waar je aan begint.

Bitcoin heeft een waarde die ergens op gebaseerd is. Onecoin niet. Verdiep je in de eigenschappen van cryptocurrencies om dit te begrijpen.

Suc6

zeitgeist88
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 nov 2016 11:35
Contacteer:

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door zeitgeist88 »

Dag allen, na een tijd onderzoek over Bitcoin kwam ik ook OneCoin tegen en ik zelfs iemand ontmoet die mij vroeg om in OneCoin te investeren. Ik heb eigenlijk nog nooit ergens een euro ingestopt met de bedoeling er rendement over te maken hoewel monetaire vraagstukken mij erg interesseren.
Gisteren was er een uitzending van het VPRO programma "Tegenlicht" over het bijdrukken van 80 miljard euro per maand door de ECB. Dit geld wordt uit het niets gecreeerd en heeft geen enkele dekking, bijvoorbeeld van goud zoals het voor de jaren 70 was. In de uitzending was te zien dat dit "geld" gewoon
kan bestaan omdat wij het vertrouwen geven aan de mensen van de ECB. Dit vertrouwen rust op de expertise van een voormalig Goldman Sachs bankier met de naam Mario Draghi. Hij heeft de macht om de koopkracht van de 2300 euro per maand die ik verdien te veranderen. Daarmee bedoel ik dat als hij zoveel miljarden per maand er bij schept mijn geld in waarde afneemt.
Na de financiele crisis van 2008 ben ik gaan onderzoeken over wat geld nou is en hoe het werkt. Ik wist dus ook niet dat commerciele banken zoals de ABNAMRO ook geld uit het niets creeren. Ik dacht altijd dat rijke mensen geld hun geld via de bank uitlenen aan mensen die geld willen lenen. Nee dus!!!
Banken hebben dus een monopolie om geld uit het niets te schapen en dus niet onze Nederlands overheid.

Toen ik eind 2013 hoorde van Bitcoin, een "internetmuntje" dat een bedrag van 1000 Dollar bereikte had ik zoiets van "Hoe kan het, dat een stukje code op internet z'on waarde heeft? "
Door mijn onderzoek naar banken en geld had ik al snel door waarom Bitcoin iets zal zijn wat voor heel veel verandering gaat zorgen en de macht van banken zal terug dringen.
Wat geeft Bitcoin nou zijn waarde?

Bitcoin is geld waarvan de afspraken van te voren bekend zijn en ze zijn schaars. Er komen 21 miljoen Bitcoins in omloop voor heel de wereld, momenteel zijn er 16 miljoen in omloop. De volgende 5 miljoen komen in omloop door het " minen",dat is het proces waarin duizenden computers over de hele wereld de Bitcoin blockchain runnen. Dit runnen oftewel uitvoeren van elke transactie laten we nu uitoefenen door computers van ons allemaal in plaats van de computers van banken. Hier zit een enorme kostenbesparing vergeleken met het banken systeem. De nieuw geschapen Bitcoins zullen in een vaste van te voren bekende snelheid in omloop worden gebracht, de komende 3.5 jaar zullen er dagelijks 1800 nieuwe Bitcoins bijkomen daarna 4 jaar lang 900 per dag daarna 4 jaar lang 450 daarna 4 jaar lang 225 enz.
Het decentrale systeem vergelijkbaar met peer to peer is ook een enorme innovatie dit betekend dat er een nieuwe manier van vertrouwen is ontstaan, daarmee bedoel ik dat we van een model waarin wij de banken vertrouwen om iets te verifieren we dit nu kunnen laten doen door dit "computervertrouwingssysteem". Wat het Bitcoin vertrouwingssyteem is voor geld zal in de toekomst bijvoorbeeld worden worden gebruikt voor stemmen voor de Tweede Kamer maar dan lekker vanaf thuis op de bank, of je mavo diploma voor altijd vastgelegd in dat decentrale computersysteem.

Vanaf januari 2014 ben ik aan het sparen in Bitcoin, elke maand spaar ik 100 euro in Bitcoin en ik ga hier mee door tot mijn pensioen. Wanneer dat is? Eerst was het 65 jaar en nu 67? Misschien tegen die tijd wel 71. Dit ook wel een mooie om aan te halen om het verschil tussen fiatgeld (euro,dollar,etc) en Bitcoin aan te tonen. Bij Bitcoin blijven het aantal eenheden gelijk en bij fiatgeld blijven deze eenheden er maar bijkomen (80 miljard van Draghi)
Het is een afspraak die zit vast in code en die code wordt constant geverifieerd door de grootste supercomputer ter wereld. Deze code is transparant en iedereen op de wereld kan in dit grootboek van transacties kijken.

Ok nou de OneCoin is een bedrijf die zegt dat ze in 2018 een computer aanzetten die dit OneCoin betalingssysteem zal activeren. Deze computer zal worden beheerd door alleen OneCoin dus heeft een centraal karakter. De in omloop gebrachte coins kunnen om geen enkele wijze worden ingezien door in het grootboek te kijken. Er was zelfs een dag dat bestaande OneCoin bezitters hun aantal verdubbeld kregen. De afspraken worden dus door de mensen van OneCoin zo op de een op andere dag veranderd. De CEO van OneCoin is afgetreden onlangs, vreemd.
Mijn advies is blijf van OneCoin af beste mensen, de belofte in gouden bergen omdat je de Bitcoinboot hebt gemist is hun moto en meer niet.

Wilt u echte innovatie op het gebied van sociale en economische vraagstukken, koop een stukje Bitcoin voor uw kinderen of kleinkinderen of spaar erin zoals ik doe. Bitcoin nu is vergelijkbaar met internet in 1994, ik denk dat we aan het begin staan van een stap in de goede richting om de macht van banken te doorbreken door deze voor een Nobelprijs genomineerde bedenker van de Bitcoin.

Groeten aan u allen

Mucha

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

newmikey
Berichten: 4424
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door newmikey »

zeitgeist88 schreef: Vanaf januari 2014 ben ik aan het sparen in Bitcoin, elke maand spaar ik 100 euro in Bitcoin en ik ga hier mee door tot mijn pensioen. Wanneer dat is? Eerst was het 65 jaar en nu 67? Misschien tegen die tijd wel 71.
Een stukje research laat zien dat u er dan na 35 maanden €3500 ingestoken heeft waardoor u nu om en nabij de 9 bitcoins heeft (met inachtneming van de variabele bitcoin koersen op de eerste van elke maand sinds januari 2014). Ondanks dat die er nu mooi bijstaan en een leuk rendement laten zien (ze ijn nu ongeveer €6500 waard) is dat positieve rendement slechts een momentopname. Over de volle periode van 35 maanden dat u bitcoins aan het kopen bent, waren die opgespaarde bitcoins slechts in 15 van die 35 maanden méér waard dan de door u betaalde euros, en dat eigenlijk vooral sinds eind 2015. Dat geeft aan dat het goed kàn uitpakken voor u maar dat het toch ook wel een beetje op een gokspelletje lijkt. Het gemiddeld rendement over die periode van 35 jaar lag op 0% en wordt eigenlijk alleen opgekrikt dor de laatste 11 maanden. Pas één jaar geleden zou uw ingelegde €2300 maar €2135 in omgezette bitcoins waard geweest zijn.

Ik zeg zeker niet dat daarmee bitcoins waardeloos zijn, verre van dat. Het is een leuke belegging voor geld wat je niet denkt nodig te hebben, een puur gokje in het casino dus. Dat kan zeker z'n waarde hebben.
Wilt u echte innovatie op het gebied van sociale en economische vraagstukken, koop een stukje Bitcoin voor uw kinderen of kleinkinderen of spaar erin zoals ik doe. Bitcoin nu is vergelijkbaar met internet in 1994,
Ik geloof niet dat de meeste mensen op zoek zijn naar "innovatie op het gebied van sociale en economische vraagstukken", ik ben op zoek naar rendement en bitcoin lijkt daarmee het karakter van een risicovolle belegging in aandelen te hebben - het kan vriezen maar ook heel erg dooien. Om bitcoin te vergelijken met internet in 1994 is wel héél erg appels met varkensstaarten vergelijken - het slaat nergens op eigenlijk.

Eduardcoin
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 nov 2016 02:58

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Eduardcoin »

newmikey schreef:
zeitgeist88 schreef: Vanaf januari 2014 ben ik aan het sparen in Bitcoin, elke maand spaar ik 100 euro in Bitcoin en ik ga hier mee door tot mijn pensioen. Wanneer dat is? Eerst was het 65 jaar en nu 67? Misschien tegen die tijd wel 71.
Een stukje research laat zien dat u er dan na 35 maanden €3500 ingestoken heeft waardoor u nu om en nabij de 9 bitcoins heeft (met inachtneming van de variabele bitcoin koersen op de eerste van elke maand sinds januari 2014). Ondanks dat die er nu mooi bijstaan en een leuk rendement laten zien (ze ijn nu ongeveer €6500 waard) is dat positieve rendement slechts een momentopname. Over de volle periode van 35 maanden dat u bitcoins aan het kopen bent, waren die opgespaarde bitcoins slechts in 15 van die 35 maanden méér waard dan de door u betaalde euros, en dat eigenlijk vooral sinds eind 2015. Dat geeft aan dat het goed kàn uitpakken voor u maar dat het toch ook wel een beetje op een gokspelletje lijkt. Het gemiddeld rendement over die periode van 35 jaar lag op 0% en wordt eigenlijk alleen opgekrikt dor de laatste 11 maanden. Pas één jaar geleden zou uw ingelegde €2300 maar €2135 in omgezette bitcoins waard geweest zijn.

Ik zeg zeker niet dat daarmee bitcoins waardeloos zijn, verre van dat. Het is een leuke belegging voor geld wat je niet denkt nodig te hebben, een puur gokje in het casino dus. Dat kan zeker z'n waarde hebben.
Wilt u echte innovatie op het gebied van sociale en economische vraagstukken, koop een stukje Bitcoin voor uw kinderen of kleinkinderen of spaar erin zoals ik doe. Bitcoin nu is vergelijkbaar met internet in 1994,
Ik geloof niet dat de meeste mensen op zoek zijn naar "innovatie op het gebied van sociale en economische vraagstukken", ik ben op zoek naar rendement en bitcoin lijkt daarmee het karakter van een risicovolle belegging in aandelen te hebben - het kan vriezen maar ook heel erg dooien. Om bitcoin te vergelijken met internet in 1994 is wel héél erg appels met varkensstaarten vergelijken - het slaat nergens op eigenlijk.
Jij heb echt geen flauw idee waar je het over heb.

Bitcoin is nieuw, en een lange termijn belegging voor velen. Dus op korte termijn roepen dat het tot zover geen rendement oplevert is simpelweg stom.

Bitcoin is zeker wel te vergelijken met technologien als het internet protocol. Bitcoin is immers ook een protocol. Net als SMTP, HTTP e.d.

Blockchain technologie (de tech achter bitcoin) is revolutionair te noemen, en zal de financiele wereld gaan veranderen. Het is niet voor niks dat de wereld banken zich vol bemoeien met de technologie:

https://en.wikipedia.org/wiki/R3_(company)

Verdiep je eerst eens daadwerkelijk in bitcoin voor dit soort dingen te roepen.

Eduardcoin
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 nov 2016 02:58

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Eduardcoin »

Mucha schreef:Een stukje Bitcoin kopen ?
Nee dank je. Ik heb er nog steeds geen vertrouwen in. Zolang ik er nog niet in de plaatselijke supermarkt mee kan betalen. Of in welke winkel dan ook in mijn buurt......Of Bol.com....Of noem maar op.
Misschien voor jou niet interessant maar voor de rest van de wereld wel (die meer transacties doen dan alleen melk halen bij de supermarkt).

https://blockchain.info/nl/charts/n-transactions

Bitcoin groeit nog steeds. Dat komt door de technologie. Niet door het gebrek aan acceptanten.

Kijk eens naar blockchain technologie:

https://www.youtube.com/watch?v=oSP-taqLWPQ

Verder:

Banken, universiteiten, en overige belanghebbende bemoeien zich met de technologie, omdat deze disruptive is en zaken oplost waar al eeuwen problemen voor zijn.

Kijk bijv maar eens naar het double spend probleen (een gigantisch probleem in de digitale wereld) wat bitcoin heeft opgelost:

https://en.wikipedia.org/wiki/Double-spending

Bitcoin gaat veel verder dan online geld wat je gewend bent bij de bank. Het is gebaseerd op cryptografie en consensus. In tegenstelling tot partijen die zelf de nummertjes invullen.

newmikey
Berichten: 4424
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door newmikey »

Eduardcoin schreef: Jij heb echt geen flauw idee waar je het over heb.
...
Verdiep je eerst eens daadwerkelijk in bitcoin voor dit soort dingen te roepen.
Altijd een goede manier om te reageren, meteen roepen dat de ander er niets van snapt. Discussieren met u is dus volslagen zinloos en ik laat het daar ook bij.

Julie4444
Berichten: 5027
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Julie4444 »

newmikey schreef:
Eduardcoin schreef: Jij heb echt geen flauw idee waar je het over heb.
...
Verdiep je eerst eens daadwerkelijk in bitcoin voor dit soort dingen te roepen.
Altijd een goede manier om te reageren, meteen roepen dat de ander er niets van snapt. Discussieren met u is dus volslagen zinloos en ik laat het daar ook bij.
Als toevoeging: De uitspraak van Eduardcoin is onjuist. Bitcoins is evengoed gokken.

Onecoin is niet gokken, maar een scam.

kuklos
Berichten: 6112
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kuklos »

@Eduardcoin, Bitcoin en Blockchain zijn twee verschillende dingen. Je praat over het een, haalt het ander aan, schakelt dan weer over op het een en gaat daarna weer terug naar het ander. Dat Blockchain de toekomst is, of in elk geval zou kunnen zijn, wil niet zeggen dat dit voor Bitcoin ook geldt. Bitcoin en Blockchain zijn niet hetzelfde.

Mucha

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

Eduardcoin
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 nov 2016 02:58

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Eduardcoin »

kuklos schreef:@Eduardcoin, Bitcoin en Blockchain zijn twee verschillende dingen. Je praat over het een, haalt het ander aan, schakelt dan weer over op het een en gaat daarna weer terug naar het ander. Dat Blockchain de toekomst is, of in elk geval zou kunnen zijn, wil niet zeggen dat dit voor Bitcoin ook geldt. Bitcoin en Blockchain zijn niet hetzelfde.
De 2 gaan hand in hand.

Er zit zo'n gigantisch netwerk achter de blockchain van bitcoin. Er zijn miljarden geinvesteerd door vele bedrijven en groeperingen. Het klakkenloos "gokken" noemen van vele op dit forum is echt niveautje 0. Ik zie daarom niet in waarom mijn intro anders is dan iets zonder argument "gokken" noemen.

Dat is het zelfde als roepen dat je auto aankoop een grote gok is omdat er een kans bestaat dat de motor total loss kan.

In jullie geval is je geld op de bank zetten ook gewoon "gokken". Denk nou maar niet dat je geld op je bankrekening ergens in een kluisje met je naam erop veilig is opgeslagen. Die tijd zijn we al voorbij.

For your information: de koers van bitcoin was voor een lange periode stabieler dan die van goud.

Goud is ook gokken?
Of de pond?
we zien zelfs de indian rupee kelderen..

Bitcoin is geen gok omdat er een hoop factoren zijn die voorspelbaar zijn. Bij gokken is dat niet het geval.

kweenie
Berichten: 15491
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kweenie »

Het is vrij simpel. Bitcoin heeft waarde zolang mensen er waarde aan hechten. Daarin is het niet heel afwijkend van bijvoorbeeld andere valuta. Groot verschil is dat andere valuta 'gekoppeld' zijn aan de economie van een bepaald land, of een groep landen. Bitcoin niet. Andere valuta hebben daarmee ook een directe koppeling met de/een reële economie en 'echte' dingen. Daarmee is er altijd de relatieve zekerheid dat je iets met je geld kunt doen.

Anderzijds noemen bitcoin-aanhangers deze koppeling met een bepaalde economie - en daarmee met het monetair beleid van een land of enkele landen - als nadeel. Het is dan immers zo dat de waarde van je geld mede afhankelijk is van het beleid van dat land, wat lastig wordt als dit beleid niet in overeenstemming is met jouw ideeën van hoe het zou moeten. Ook daar is iets voor te zeggen.

Zelf zie ik meer risico in bitcoin dan in andere valuta. Dat bitcoin, juist vanwege het niet-gekoppeld zijn aan een bepaalde reële economie, ook geen duidelijke reële waarde heeft, maar puur op vertrouwen, eigenlijk op lucht, gebaseerd is. Daarmee loop je meer risico dat mensen het vertrouwen erin verliezen en dat de waarde extreem instort. En daarmee zie ik dit dus meer als een gok dan andere valuta. Maar een ander kan het anders zien.

(In zekere zin heb je het zelfde trouwens met goud. Ware het niet dat goud nog wel 'nut' heeft. Zeker in de elektronische industrie, maar het heeft ook veel symbolische waarde, in bijvoorbeeld trouwringen en (religieuze) kunst. De opgeblazen prijs van goud zal daarom veel minder een gok zijn dan bv. bitcoin, maar veel meer dan andere valuta.)

Eduardcoin
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 nov 2016 02:58

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Eduardcoin »

kweenie schreef:Het is vrij simpel. Bitcoin heeft waarde zolang mensen er waarde aan hechten. Daarin is het niet heel afwijkend van bijvoorbeeld andere valuta. Groot verschil is dat andere valuta 'gekoppeld' zijn aan de economie van een bepaald land, of een groep landen. Bitcoin niet. Andere valuta hebben daarmee ook een directe koppeling met de/een reële economie en 'echte' dingen. Daarmee is er altijd de relatieve zekerheid dat je iets met je geld kunt doen.

Anderzijds noemen bitcoin-aanhangers deze koppeling met een bepaalde economie - en daarmee met het monetair beleid van een land of enkele landen - als nadeel. Het is dan immers zo dat de waarde van je geld mede afhankelijk is van het beleid van dat land, wat lastig wordt als dit beleid niet in overeenstemming is met jouw ideeën van hoe het zou moeten. Ook daar is iets voor te zeggen.

Zelf zie ik meer risico in bitcoin dan in andere valuta. Dat bitcoin, juist vanwege het niet-gekoppeld zijn aan een bepaalde reële economie, ook geen duidelijke reële waarde heeft, maar puur op vertrouwen, eigenlijk op lucht, gebaseerd is. Daarmee loop je meer risico dat mensen het vertrouwen erin verliezen en dat de waarde extreem instort. En daarmee zie ik dit dus meer als een gok dan andere valuta. Maar een ander kan het anders zien.

(In zekere zin heb je het zelfde trouwens met goud. Ware het niet dat goud nog wel 'nut' heeft. Zeker in de elektronische industrie, maar het heeft ook veel symbolische waarde, in bijvoorbeeld trouwringen en (religieuze) kunst. De opgeblazen prijs van goud zal daarom veel minder een gok zijn dan bv. bitcoin, maar veel meer dan andere valuta.)
Er zijn veel mensen die roepen dat bitcoin op lucht gebaseerd is. En eigelijk geen waarde heeft. Dat is een grote fout. Want de koers is niet op lucht gebaseerd.

Er zijn meerdere reden waar de prijs op gebaseerd is:

- De technologie van bitcoin. Censorship resistant. Dit alleen al, geeft een initiele, pop-up marktprijs. En reden om er mee te handelen. Net zoals dat goud een waarde heeft voor het maken van juwelen en electronica, heeft bitcoin ook een stukje waarde wat gebaseerd is op dat wat je er mee kan.

- Bitcoins kunnen dingen die andere commodities niet kunnen. Ze hebben dus een uniek karakter. Het is namelijk mogelijk om tussen twee of meerdere personen waarde over en weer te sturen via het internet zonder gebruik te maken van een derde partij. Deze eigenschap is revolutionair te noemen en geeft ook een stukje waarde.

- De code is openbaar, de regels zijn al bepaald. Bij huidige valuta is dat niet het geval. Deze regels vertegenwoordigen een stukje vertrouwen wat andere 'commodities' niet bieden. Dit bepaald ook een klein stukje waarde.

Je zou dus kunnen stellen, dat bitcoin initieel al waarde heeft en dus zeker niet lucht is. Je kan er daadwerkelijk iets mee. En als je ergens iets mee kan, dan heeft het al snel waarde. Dat de waarde van ruim 700$ op dit moment geen eerlijke waarde vertegenwoordigd, en dus deels lucht is, is misschien wel het geval. Maar het klakkenloos roepen dat bitcoin LUCHT is, is niet waar. Er is altijd een marktprijs, gezien de eigenschappen die bitcoin draagt.

Dat bitcoin geen of weinig acceptanten kent maakt hierin helemaal niets uit. Wie zegt dat dit nodig is?
Je ziet al gigantisch veel bedrijven die bitcoin enkel achter de schermen gebruiken om waarde over en weer te sturen. Dit zie je ook bij Bitpay, waarbij de acceptanten geen last hebben van de bitcoin koers en gewoon uitbetaald krijgen in euro's via BitPay.

Dat zelfde geld voor bijvoorbeeld ABRA. Een geldwisselbedrijf waarbij je gemakkelijk via een app euro's kan wisselen voor contant geld.
Om nog een voorbeeld te noemen: Bitpesa, een idee afgeleid van het grootste betaalsysteem in Afrika, MPesa. De afrikaanse gebruikers hebben echter helemaal niet in de gaten dat het om bitcoins gaat, en zien gewoon hun lokale valuta in hun app. Wat ze wel doorhebben is dat miljarden mensen in een keer beschikking hebben tot internationaal betaalverkeer.

Dat het achterliggende protocol Bitcoin is, heeft de consument niet eens door. En dat hoeft ook niet. Zo zijn er al geldautomaten waar je contant geld op kan nemen met creditcards welke gekoppeld zijn aan bitcoins. Ook in dit geval heeft de consument niet eens door dat bitcoins over en weer gestuurd worden tussen bedrijven.

Het verhaal van de weinige acceptanten gaat hier dus niet op.

newmikey
Berichten: 4424
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door newmikey »

Het simpele feit dat èchte cryptocurrencies zoals Bitcoin zich onttrekken aan toezicht en het witwassen van geld alsmede de financiering van misdaad en vooral terrorisme mogelijk maken doet vrezen voor de stabiliteit op de langere termijn. Het is heel goed mogelijk dat de aanmaak van- en de handel in- cryptocurrencies op termijn illegaal zullen worden. Daarmee zullen deze cryptocurrencies ondergronds gedreven worden en zal de handel erin en de waarde ervan kelderen.

Mucha

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

kweenie
Berichten: 15491
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kweenie »

Eduardcoin schreef: - De technologie van bitcoin. Censorship resistant. Dit alleen al, geeft een initiele, pop-up marktprijs. En reden om er mee te handelen. Net zoals dat goud een waarde heeft voor het maken van juwelen en electronica, heeft bitcoin ook een stukje waarde wat gebaseerd is op dat wat je er mee kan.
De technologie achter bitcoin vertegenwoordigt zeker waarde. Maar dat betekent niet dat daarmee bitcoins ook waarde hebben.
- Bitcoins kunnen dingen die andere commodities niet kunnen. Ze hebben dus een uniek karakter. Het is namelijk mogelijk om tussen twee of meerdere personen waarde over en weer te sturen via het internet zonder gebruik te maken van een derde partij. Deze eigenschap is revolutionair te noemen en geeft ook een stukje waarde.
Dan zie je bitcoin dus vooral als een moderne decentrale Western Union. Een methode om waarde over en weer te sturen staat in principe los van de eenheid waarin je dit doet.
Er is altijd een marktprijs, gezien de eigenschappen die bitcoin draagt.
Dat er een marktprijs is zegt niets over de vraag of het waarde heeft. Vraag maar aan Nina Brink... Of kijk naar de startup F/Rite Air.

De afrikaanse gebruikers hebben echter helemaal niet in de gaten dat het om bitcoins gaat, en zien gewoon hun lokale valuta in hun app. Wat ze wel doorhebben is dat miljarden mensen in een keer beschikking hebben tot internationaal betaalverkeer.

Dat het achterliggende protocol Bitcoin is, heeft de consument niet eens door. En dat hoeft ook niet.
Klopt, het is een mooi protocol of betaalsysteem. Maar dat maakt het nog niet tot een valuta. Net als dat bijvoorbeeld het Western Union systeem een mooi systeem is om waarde tussen twee mensen over te hevelen.

kuklos
Berichten: 6112
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kuklos »

Eduardcoin schreef:
kuklos schreef:@Eduardcoin, Bitcoin en Blockchain zijn twee verschillende dingen. Je praat over het een, haalt het ander aan, schakelt dan weer over op het een en gaat daarna weer terug naar het ander. Dat Blockchain de toekomst is, of in elk geval zou kunnen zijn, wil niet zeggen dat dit voor Bitcoin ook geldt. Bitcoin en Blockchain zijn niet hetzelfde.
De 2 gaan hand in hand.
Maar daarmee zijn ze nog niet hetzelfde. Blockchain is de technologie achter de bitcoin en exporteerbaar en op meerdere plekken toepasbaar.
Bitcoin is dat niet'.
Eduardcoin schreef:In jullie geval is je geld op de bank zetten ook gewoon "gokken". Denk nou maar niet dat je geld op je bankrekening ergens in een kluisje met je naam erop veilig is opgeslagen. Die tijd zijn we al voorbij.
Geld is tot zekere hoogte gegarandeerd en de bank is verzekerd voor de waarde in de kluis. Bitcoin is nergens gegarandeerd. Door niemand.
Wie zegt trouwens dat wij denken dat geld ergens is opgeslagen in een kluis? Hoe kom je daarbij?

Radar
Site Admin
Berichten: 4938
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Radar »

Eduardcoin schreef:
Er zijn veel mensen die roepen dat bitcoin op lucht gebaseerd is. En eigelijk geen waarde heeft. Dat is een grote fout. Want de koers is niet op lucht gebaseerd.

Er zijn meerdere reden waar de prijs op gebaseerd is:

[...]
Deze post is inderdaad off topic. We deze staan, maar gelieve de discussie nu wel weer on topic te vervolgen.

Plaats reactie