BVA auctions

Hier vind je enquêtes van derden, bijvoorbeeld van studenten.
Relax84
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 sep 2018 20:12

BVA auctions

Ongelezen bericht door Relax84 » 11 sep 2018 20:19

Beste lezer,

Ik heb jongstleden geboden op een auto die ter veiling werd aangeboden. Wat ik vaker doe voor de hobby.

Aangezien er nog een aantal dagen tot de veiling de tijd was heb ik het 1 en ander uit gezocht.

Zo heb ik de marktwaarde en onvoorziene kosten voor mezelf op geschreven.

De voorwaarde van BVA nog eens goed doorgenomen!

En uiteindelijk 2 x een bod gedaan en helaas. Er werd over mijn bod heen geboden.

Nu word ik door BVA gebeld, met de vraag of ik nog interesse heb. Want ik was de voorlaatste bieder. Ik vroeg nog wat de rede hiervan was. BVA gaf aan dat de hoogte bieder het geld niet kon opbrengen.

Dit is erg raar gezien de voorwaarden! Wetende dat ik in het verleden ook eens een probleem met een bod heb gehad en ik gewoon mocht betalen.

Nu is het mooie dat ik via een andere veiling waar ik bij aanwezig was. ik een ex werknemer van BVA heb leren kennen. En deze ex werknemer geeft aan dat BVA werknemers mee laat bieden om de prijs op te drijven.

Mijn vraag is nu wie zich hierin herkent of ook is terug gebeld nadat hij overbied was op een kavel.

NeoDutchio
Berichten: 7123
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: BVA auctions

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 12 sep 2018 10:17

Dit komt vaker voor. Zo is er vaak een grote veiling in laminaat. Bieders worden overboden en een maand later staat hetzelfde laminaat weer in een nieuwe veiling.
Als ik u was, niet op ingaan en als de auto opnieuw voorbij komt eenmalig bieden. Mocht u 1 keer overboden worden niet verder gaan, wie weet bellen ze u weer en heeft u de auto goedkoper. Maar de auto’s die op veilingen staan zijn meestal niet de beste.

crazyme
Berichten: 7655
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: BVA auctions

Ongelezen bericht door crazyme » 12 sep 2018 10:23

NeoDutchio schreef:
12 sep 2018 10:17
Maar de auto’s die op veilingen staan zijn meestal niet de beste.
Precies. Voor een schappelijke prijs is een auto op de gewone automarkt zo verkocht. Vraag je dus af waarom dat via een veiling moet. Dat is meestal om de garantie te voorkomen, ook is kijken vaak heel beperkt mogelijk.

Ivo.w
Berichten: 709
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: BVA auctions

Ongelezen bericht door Ivo.w » 12 sep 2018 19:07

Nog niet meegemaakt, maar ik heb al wel gezien dat sommige auto's en ook andere consumentengoederen een week na sluiting van de veiling plots weer online staan.

Niet elk geveild item gaat dus automatisch naar de hoogste bieder.

Bob Schurkjens
Berichten: 7507
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: BVA auctions

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 22 sep 2018 04:04

Er is al iemand op dit forum geweest die meldde bij BVA te hebben gewerkt en dat werknemers daar op BVA kavels bieden. Niet te controleren natuurlijk deze bewering, maar toch. Ik zou mijn handen er van af trekken.

Speedy123
Berichten: 666
Lid geworden op: 21 dec 2014 03:07

Re: BVA auctions

Ongelezen bericht door Speedy123 » 22 sep 2018 06:29

Ik heb niet meegemaakt dat ik gebeld werd door BVA. Wel heb ik diverse keren gezien dat ik overboden werd op een kavel waarna ik af haakte. Het viel me op dat dat enkele weken later hetzelfde kavel opnieuw aangeboden werd op BVA. Kennelijk komt het wel vaker voor dat iemand zijn bod niet waar kan of wil maken.

Uiteraard stelt BVA dat iemand zijn bieding bindend is maar ja, het is en blijft internet waarbij een bieder niet vooraf geverifieerd is. Voor BVA is het nog niet zo eenvoudig om de persoon achter een bod te achterhalen, laat staan om te incasseren als iemand niet wil betalen of simpelweg niet op komt dagen om het kavel af te halen en ter plaatse te betalen.

Of BVA zelf meebied om de prijs op te drijven, dat durf ik niet te zeggen. Maar dat er op de BVA veilingen regelmatig onverklaarbaar bied gedrag te vinden is, dat durf ik wel de beamen. Regelmatig wordt er op de tweedehands producten zonder garantie prijzen geboden die gelijk zijn of zelfs hoger zijn dan de prijs van het product bij internet winkels, waar je een nieuw product met garantie koopt. Ik kan me haast niet voorstellen dat dat soort biedingen van echte klanten afkomstig zijn, het lijkt me dat iedereen de prijs van een product eerst toch eerst even op internet controleert voordat hij of zij een bod uitbrengt?

Maar bewijzen dat BVA soms vals speelt, dat kan ik niet. Het is tenslotte ook goed mogelijk dat potentiele kopers het bied spelletje koste wat kost willen winnen en daarin zichzelf verliezen waardoor ze uiteindelijk veel te veel betalen.

Ivo.w
Berichten: 709
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: BVA auctions

Ongelezen bericht door Ivo.w » 22 sep 2018 08:32

Vergis je niet in dat bied-gedrag van consumenten. Je ziet het ook bij soms bij bijvoorbeeld Vakantieveilingen.nl.

Lekker tegen elkaar opbieden en de werkelijkheid uit het oog verliezen. Ook de daar aangeboden producten en tickets gaan regelmatig weg voor prijzen die hoger zijn dan reguliere aanbiedingen die je via Google kunt vinden.

Daar tegenover staat dat je soms ook spotgoedkoop uit kunt zijn. Mijn nieuwe Whirlpool inductiekookplaat met geopende verpakking kostte me via BVA inclusief BTW en veilingkosten slechts 160 euro. Een andere kookplaat van Siemens ging op dezelfde veiling weg voor 260 euro. Beiden ver onder de reguliere prijs en met garantie, de verkoper was immers handelaar in nieuwe producten met optische beschadigingen en ontbrekende verpakkingen.

Plaats reactie