Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Hier vind je enquêtes van derden, bijvoorbeeld van studenten.
breien
Berichten: 2376
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door breien » 07 jun 2019 18:36

Spelen de aspecten gezond en caloriearm helemaal niet mee bij de keuze van broodbeleg? Daar let ik op..

Erthanax
Berichten: 2758
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Erthanax » 07 jun 2019 18:41

Glucose en fructose zijn net zulke echte suikers als sacharose/sucrose.

Bob Schurkjens
Berichten: 6449
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 07 jun 2019 22:21

Maar ze zijn van invloed op de kwaliteit van de jam. Consistentie is anders. Wellicht ook de structuur en smeerbaarheid. Bij goedkope jam krijg je na een tijd altijd een plasje vocht dat op de jam blijft staan in een aangebroken pot. Dat heb je volgens mij niet bij kristalsuiker/rietsuiker-jam.

breien
Berichten: 2376
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door breien » 07 jun 2019 22:26

Voor de personen die de potten te diep vinden is er al een oplossing.
Kleine cupjes met beleg voor een broodje.

witte angora
Berichten: 18905
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door witte angora » 07 jun 2019 22:31

Maar dat levert zoveel afval op...

moederslink
Berichten: 5074
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door moederslink » 07 jun 2019 22:42

En soms lastig te openen en er zit zo weinig in :(
En ook verhoudingsgewijs te duur natuurlijk.
Wel hygiënisch i.p.v dat gegraai in potten met soms afgelikte messen :oops:

Revoked
Berichten: 811
Lid geworden op: 28 nov 2017 00:45

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Revoked » 07 jun 2019 22:43

Bob Schurkjens schreef: . Dat heb je volgens mij niet bij kristalsuiker/rietsuiker-jam.
Gewoon blijven denken, maar het is quatsch. Pectine-gehalte.
"Dure" jam komt als eerste uit de batch, "goedkope" jam komt als laatste uit diezelfde batch. Vruchtenstukjes blijven namelijk bovenin hangen.
Da's inderdaad het enige verschil.

breien
Berichten: 2376
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door breien » 07 jun 2019 22:43

witte angora schreef:
07 jun 2019 22:31
Maar dat levert zoveel afval op...
Het is ook nooit goed. :mrgreen:

moederslink
Berichten: 5074
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door moederslink » 07 jun 2019 22:45

Smeerbaar beleg kan van alles zijn natuurlijk,
van chocopasta tot smeerkaas, selleriesalade, eiersalade, jam, leverpastei, filet Americain , pindakaas etc ...
Grappig dat er onderzoek wordt gedaan naar innovatieve smeersels met of zonder stukjes :?:

breien
Berichten: 2376
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door breien » 07 jun 2019 22:47

Voor eigengemaakte jam gebruikt men geleisuiker en geen kristalsuiker. Ooit wel eens een poging ondernomen. Eigengemaakte jam is echt heel duur. Kristalsuiker kun je de koffie mee verpesten.

Erthanax
Berichten: 2758
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Erthanax » 07 jun 2019 23:27

Eigengemaakte jam is vooral echt heel lekker.

Bob Schurkjens
Berichten: 6449
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 07 jun 2019 23:36

Geleisuiker is kristalsuiker met pectine. Inderdaad is zelfgemaakte jam de top. Ik kan me de bergvlierbessenjam nog herinneren van decennia terug. Heel bijzonder en niet te koop.

Erthanax
Berichten: 2758
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Erthanax » 07 jun 2019 23:57

Aardbeien, kersen, abrikozen, jamjam. En vooral kwetsen; jammer dat daar vrijwel niet meer aan te komen is.

Revoked
Berichten: 811
Lid geworden op: 28 nov 2017 00:45

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Revoked » 08 jun 2019 01:56

Erthanax schreef:
07 jun 2019 23:57
Aardbeien, kersen, abrikozen, jamjam. En vooral kwetsen; jammer dat daar vrijwel niet meer aan te komen is.
Gewoon te koop in die Heimat. Wellicht dat je daar weleens komt?
Afbeelding

kweenie
Berichten: 14443
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door kweenie » 08 jun 2019 10:30

grun schreef:
07 jun 2019 10:21
Jam zit vrijwel altijd in glazen potjes en ik hou meestal kleverig bestek over aan pogingen het onderste uit de verpakking te schrapen. Daarom heb ik liever afsluitbare ondiepe kuipjes.
Dat zal zijn vanwege de natuurlijke processen, zoals vergisting, in de jam en met het simpele feit dat jam nogal heet is bij het verpakken. Daarom zullen ze voor jam in de regel stevige (en warmtebestendige) verpakkingen met draaidop willen gebruiken.

BL2
Berichten: 2542
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door BL2 » 08 jun 2019 10:44

Altijd grappig te ontdekken dat je zo'n enquête zo vaak als je wilt kan invullen. Kan je mooi je verschillende interpretaties toepassen.
Ga er eens uitgebreid voor zitten, is toch geen strandweer.

Erthanax
Berichten: 2758
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Erthanax » 08 jun 2019 11:14

Revoked schreef:
08 jun 2019 01:56
Gewoon te koop in die Heimat. Wellicht dat je daar weleens komt?
Dank voor de tip! Een volgende keer ook maar even naar de supermarkt.

breien
Berichten: 2376
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door breien » 08 jun 2019 12:21

Revoked schreef:
08 jun 2019 01:56

Gewoon te koop in die Heimat. Wellicht dat je daar weleens komt?
Afbeelding
Dit staat niet in de schijf van vijf. Het bevat 59 gram suiker per 100 gram jam. 100 gram jam bevat 241 kCal.

Lady1234
Berichten: 8701
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door Lady1234 » 08 jun 2019 12:29

breien schreef:
08 jun 2019 12:21
Revoked schreef:
08 jun 2019 01:56

Gewoon te koop in die Heimat. Wellicht dat je daar weleens komt?
Afbeelding
Dit staat niet in de schijf van vijf. Het bevat 59 gram suiker per 100 gram jam. 100 gram jam bevat 241 kCal.
Ja, en? Daarom mag het ook jam heten. En wie smeert er 100 gram jam op zijn boterham?

witte angora
Berichten: 18905
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Korte vragenlijst: smeerbaar broodbeleg

Ongelezen bericht door witte angora » 08 jun 2019 12:32

Mijn moeder beklaagde zich er nogal eens over dat ik van mijn boterham een 'taartje' maakte. Niet dat het er zo dik op lag, het was meer om 'mee te kunnen doen' met anderen.

Maar kennelijk waren er in die tijd mensen die de bammetjes zeer dik besmeerden. Bij een 'taartje' denk ik inderdaad al gauw aan een kwart jampot.

Plaats reactie