LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aanhoudende problemen met het UWV

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Shilka
Berichten: 7
Lid geworden op: 22 jun 2005 11:24

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door Shilka » 22 jun 2005 20:18

Hier is mijn verhaal met het UVW. Het is een lang verhaal dat zich afspeeld in het jaar dat het gak en guo etc samengevoegd zijn in het UVW. Hier beschrijf ik de bezwaarprocedure tegen het afwijzen van een ziektewet (ZW) uitkering. Ik heb het verhaal uit een topic op een ander forum geknipt waar ik het een tijd terug heb gepost, dus het kan op sommige punten niet helemaal actueel zijn. Lees en huiver:

Voorgeschiedenis

Na jarenlang zwaar werk tot 17 uur per dag (meubelmaker / bouwtimmerman / bouwrenovatie / grondwerker in de weg en waterbouw) werd ik overspannen. Ik had slechts een tijdelijk contract op dat moment, en toen het contract afliep en ik nog steeds overspannen was zou ik recht hebben op een ZW (ziektewet) - uitkering. Ik ben zowaar thuisgebleven op het uitdrukkelijk advies van de bedrijfsarts van het UVW-GUO. (naast natuurlijk op advies van eigen huisarts en specialist)

Aanvraag uitkering

Affijn, de directeur van mijn laatste werk (grontmij) was zo vriendelijk om persoonlijk mijn ZW-uitkering voor mij aan te vragen, Ik vulde alle papieren verder in en stuurde ze op, gesprekken gehad etc. Reactie van het UVW-GUO; afgewezen, u bent niet ziek maar heeft een arbeidsconflict met uw werkgever....
Aangezien hier helemaal geen sprake van was begin ik dus een officiele bezwaarprocedure.


Bezwaarprocedure

Ik dien volgens alle wettelijke richtlijnen een bezwaarprocedure in, en ik regel een (gratis) advocaat via de rechtswinkel etc.

Volgens de wet mag deze specifieke bezwaarprocedure maximaal 3 weken duren. Die termijn kan met 2 weken vanaf de zijde van het UVW schriftelijk worden verlengd. Daarna kan de procedure nogmaals met onbepaalde tijd verlengd worden, maar alleen met toestemming van alle belanghebbende partijen.

3 weken later....niets, geen schriftelijke verlenging, geen woord van het UVW. Veel gebel van zowel mij, rechtswinkel en advocaat halen niets uit.

Nog 2 weken later, nog niets. UVW heeft mij niet om toestemming gevraagd voor verdere verlenging, en geen teken van leven van het UVW. Mijn advocaat klaagt weer bij het UVW over het overtreden van de wet op bezwaarschrift, maar het UVW weet niet meer te vertellen dan dat ze personeelsgebrek heeft, jammer.

4 maanden(!) later krijg ik na veel gebel en geschrijf van mijn advocaat alsnog een uitnodiging voor een nieuw gesprek met een keuringsarts van het GUO. Deze komt vrij snel tot de conclusie dat er geen sprake is van een arbeidsconflict en dat ik inderdaad overspannen ben (surprise, surprise). Aan het einde van het gesprek weet de keuringsarts mij op mysterieuze wijze echter meteen te melden dat ik waarschijnlijk toch geen ZW-uitkering krijg, ondanks het feit dat hij net heeft vastgesteld dat ik wel 'ziek' ben.

Hierna volgt er weer een lange stilte. Mijn advocaat blijft het GUO aanmanen om meer vaart achter de zaak te zetten, maar er volgt wederom geen reactie. Omdat de bezwaarprocedure nu al een meer dan een half jaar loopt, besluiten mijn advocaat en ik om de rechter in te schakelen. Helaas valt er niet veel meer op tafel te brengen dan de eis aan het UVW-GUO om alsnog de bezwaarprocedure correct af te ronden. de rechtsspraak is ook niet echt de snelste gnoe van de kudde, dus meer maanden verstrijken voordat er inderdaad een rechterlijk bevel bij het UVW ligt.

Nu eindelijk, gesteund door de rechter, vraagt mijn advocaat om een hoorzitting (als onderdeel van de bezwaarprocedure), en nu de rechter in het spel is hebben we zowaar binnen 4 uur een reactie! Het UVW-GUO is bereid tot een hoorzitting, maar ALLEEN als wij de rechtszaak tegen het UVW laten vallen !!! Gelukkig is mijn advocaat niet echt te porren voor een potje chantage, en na drie dagen onderhandelen krijgen we dan toch de hoorzitting waar we recht op hebben. We vragen ook om de aanwezigheid van een arts bij de hoorzitting, en het UVW zegt ons toe dat er een arts aanwezig zal zijn, zelfs een arts die zich niet eerder met deze 'zaak' heeft bezig gehouden. De hoorzitting zal over een week plaats vinden.

Volgens de wet op bezwaarschrift moet het UVW-GUO de week voor de hoorzitting all van belang zijnde papieren en informatie beschikbaar stellen ter inzage. Helaas, zowel mijn advocaat en ikzelf slagen er niet om inzage te krijgen in alle documenten, u weet wel, personeelsgebrek etc....

De hoorzitting. Het eerste wat we te horen krijgen is dat de arts niet aanwezig kan zijn, hij wou een dagje eerder weg met vakantie. de volledige bezetting van de commissie van de hoorzitting bestaat uit maar liefst 1 man, een advocaat van het UVW-GUO.... Deze advocaat weet ons te melden dat, nu er geen arts bij de hoorzitting aanwezig is het ons niet toegestaan is om 'medische argumenten' naar voren te brengen, wat natuurlijk vrij belachelijk is aangezien het daar nou juist om draait.
Als enig overgebleven argument brengen wij dan maar naar voren dat het UVW-GUO op talloze artikelen de ziektewet en de wet op bezwaarschrift heeft overtreden. Als reactie krigen we een hoop gelach van de advocaat van het UVW-GUO, die vervolgens alles toegeeft, en zegt ; 'als jullie er een probleem mee hebben dan stap je maar naar de rechter'...... Einde hoorzitting.

16 uur later, na bijna een JAAR van bezwaarprocedure, ligt de beslissing op bezwaar in mijn brievenbus. De (8 pagina's lange) conclusie van het UVW-GUO; Ik ben inderdaad toch ziek, MAAR omdat het UVW geen duidelijke functieomschrijving van mijn laatste werkgever had, kon het niet beoordelen of ik wel geschikt was voor mijn laatste functie, en hiermee waren ze dus niet in staat om vast te stellen of ik recht heb op een ZW uitkering; dus alsnog geen ZW-uitkering...

Affijn, niet vergeten dat ik tijdens deze hele 'procedure' nog steeds zo overspannen als een deur ben. Mijn advocaat en ik trekken de rechtszaak in omdat het UVW-GUO alsnog aan de eis heeft voldaan (het afronden van de bezwaarprocedure), en de rechter oordeelt aangezien de bezwaarprocedure niet binnen 3 weken is afgerond (het UVW had immers niet schriftelijk verlengd), dat het UVW mijn kosten voor de rechtszaak moet vergoeden.

Een half jaar later krijg ik echter alsnog een rekening voor het restbedrag van de rechtszaak (ik had al een ingeschat voorschot betaald), het UVW-GUO heeft de kosten nooit vergoed.


Nu is (was toen) het volgens de ziektewet ook nog zo dat als de uitkering eerst op onterechte gronden word afgewezen, en vervolgens in een bezwaarprocedure om een -andere- reden word afgewezen, dat het UVW alsnog verplicht is uit te keren to het moment waarop de beslissing van bezwaar genomen is. Echter, aangezien dit moment in mijn geval een jaar later was (i.p.v 3 weken) had het UVW-GUO hier geen zin in, en dit is dus ook niet betaald. Mijn advocaat stelde een nieuwe rechtszaak voor, maar aangezien ik inmiddels overspannender was dan ooit besloot ik mijn verlies maar te nemen. Ik prefereerde mijn eigen gezondheid op dat moment boven nog jarenlang vechten met het UVW, ik was er meer dan spuugzat van.

Addendum

Ik heb nog een WW-uitkering aan proberen te vragen, maar die is afgewezen omdat ik ziek was en recht zou hebben op ZW.
Ik heb nog een bijstandsuitkering aangevraagd (mijn vrouw werkte toen maar 18 uur per week), maar die is afgwezen omdat ik ziek was en rech zou hebben op een ZW-uitkering, en anders wel een WW-uitkering.

Affijn, geen uitkering dus, mijn vrouw en ik komen inmiddels al drie jaar lang rond van 150 euro onder bijstandsniveau, en we weten zowaar zelfs nog wat geld te sparen.

Als kersje op het toetje nog het volgende. Nu drie en een half jaar later heeft het UVW mijn zorgverzekeraar laten weten dat mijn ZW uitkering per september 2004 is beindigd. Toch fijn om te weten dat er nu een einde is gekomen aan mijn uitkering die ik nooit gehad heb. Bravo UVW-GUO.

hirihiri123
Berichten: 28
Lid geworden op: 23 apr 2004 17:45

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door hirihiri123 » 26 jun 2005 16:22

Ik heb na ruim 4 jaar corresponderen, telefoneren met het zich nu noemende UWV, was voorheen Gak/Cadans/en weet ik wat nog meer,
het helemaal gehad.
Mijn gedonder begon in 1999 toen ik na, 19 maand . zeuren bij de specialist
geopereerd ben aan een herseninfarct.
Ik lag in het ziekenhuis, toen was er tot 4 keer over een controleur van de ziektewet aan de deur geweest, en had mij niet thuisgetroffen.
Ik maar ff gebeld , waar ze de gore moed voor hadden, om iemand die een zware operatie, berichten te sturen, als je dit en dat niet doet wordt je uitkering gestopt.
Verontschuldigingen. Ja, daar heb je wat aan, want dat zijn grote klaplopers ( waren ) die dat soort werk doen.
Het jaar daarop werd ik aan een hernia geopereerd die mislukte.
Op zich kon ik met een week naar huis, maar de gevolgen waren niet mis.Een zeer ernstige discitis. koste me 19 dagen in ziekenhuis, mocht niet geopereerd worden want er was een MSRA bacterie., dus ik mocht ook niet naar huis.
Het gedonder was dus ziektewet/ ww/ en of WAO.
Helaas werd ik voor 80-100% afgekeurd. Dus invalide, rolstoel etc.
aangepaste woning etc. Maar goed, het schijnt dus bij de UWV een rommeltje te zijn, had ik hier al eerder gepost,
Het UWV eiste van mij een bedrag van € 2000 (bijna op 4€ na ) terug,ik zou te veel ziektewet/ww/en WAO hebben gehad.
terwijl ik een WAO uitkering had.Ik had inmiddels al tig gevraagd aan de UWV om "gehoord "te worden, maar dat hebben ze drie jaar niet gedaan.
Op een gegeven moment werd ik het spuugzat en heb de rechtbank in Zwolle gebeld. Eerst bemiddeling via Mediation , kosten 37 E,Maar dat leverde ook niet zoveel op, alleen ik kon toen mijn gal spuwen over het UWV hoe die met de UITKERINGSGERECHTIGDEN omgingen en nog steeds omgaan.
!0 juni was de rechtzaak, en de rechter ( vrouwelijk ) vond het een schandaal dat de UWV hun clienten niet wilde horen. En smoezen van ja drukte, extern personeel inhuren, etc.
Maar de rechter heeft gezegd dat het UWV, de mensen DIE aangeven GEHOORD te willen worden, dit moet toestaan en niet met allerlei smoezen moet aankomen zetten.
Maar om een nog langer verhaal kort te houden, de rechter heeft mij "gehoord "en ik ben er wat het te betalen bedrag betreft goed uitgekomen.
Dus als iemand "gehoord "wil worden, bellen of schrijven is beter en houd er zelf een kopie van, dan MOET dat van de rechter. Dus je niet uit het veld laten slaan door de UWV, JIJ hebt het recht om JOUW verhaal te vertellen.
Ik had geen advokaat, geen juridische bijstand of iets dergelijks, ik heb mijn mondje geroerd en ik heb nu dus duidelijkheid.
Ik heb schriftelijk kontakten gehad met heer Kloren, Mevr Goedewaal, Mevr.Ozdemir ( jaja ze zitten overal hoor )rn deze mevr. heeft de fouten voor mij gemaakt.
Maar ja, die werkt er niet meer dus...........................

Tot overmaat van ramp zat in mijn dossier een paar stukken correspondentie van een naamgenoot van mij, en heel veel interne correspondentie vande UWV..Tegen de rechter gezegd, en dat was ook in mijn voordeel.De rechter had het trouwens zelf ook ontdekt.Had haar huiswerk dus goed gedaan.

Maar aan alle mensen die "gehoord "willen worden, gooi het voor de rechter, kosten € 37, is best veel geld, van een WAO uitkering, maar het is het waard. Het zal natuurlijk niet in alle gevallen goed aflopen, maar het is het proberen waard.
Succes en verder geniet van het mooie weer........................ :D

annemiekeh
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 jul 2005 10:16

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door annemiekeh » 20 jul 2005 11:34

Mensen,

dit heeft niets met dit kabinet te maken. Het UWV (nieuwe naam voor GAK) Nieuw naam, zelfde ellende. Dit instituut is log en functioneerd al jaren niet goed. Helaas wat jullie mee moeten maken is niet nieuw!!!
Zo "werkt" het UWV en ook het CWI (ook al een overbodige instanstantie) W staat voor werk en I voor Inkomen.Maar de realiteit is ze hebben geen werk en zorgen al helemaal niet voor inkomen.
Ook deze instantie "werkt"al vele jaren niet!!!!!! :twisted:

Het UWV/CWI is een overbodige instantie met incompente medewerkers
al vinden ze dat zelf niet, nee natuurlijk niet ze lobbien voor de eigen boeterham.
Opheffen die instanties, scheelt ons de burger veel onnodig belastinggled.

flepp
Berichten: 322
Lid geworden op: 12 jun 2005 21:34

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door flepp » 23 jul 2005 17:39

Waarom wil het uwv met bemiddelaars gaan werken, denk dat zij weten dat ze veel procedures zullen verliezen, en de tijdsdruk die er voor hen meegemoeid is om het plan op tijd te realiseren om de uitkeringen terug tedringen.
Denk dat iemand beter een officiele beroeps procdedure kan starten indien nodig i.p.v een zo genaamd onhafhankelijk bemiddelaar van het uvw te nemen.
Het zal vermoed ik meer het belang van het uwv zijn dan die van een uitkerings gerechtenden dat ze deze procedure willen volgen.
Zelf heb ik gelukkig niets van doen er mee maar wil gewoon een mening daar over geven.

wiewatwaar
Berichten: 95
Lid geworden op: 03 jul 2005 20:48

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door wiewatwaar » 23 jul 2005 18:52

aan allemaal,

ik heb jaren in de centrale ondernemers raad van een groot bedrijf gezeten.

ook jaren in de beoordelingscommissie van het gak,sociale zaken en
bestuur huurvereniging.

ik ben er uit gegaan omdat ik niet meer tegen het onrecht kon~!


ik zal geen zaken opnoemen ,want dan ben ik volgend jaar nog aan het tikken.

ook ben ik gevallen tegen gekomen ,waar het echt dikke bult eigen schuld was!

wat me opvalt heden tendage (ben al jaren uit de commissie's)
dat de jeugd moeiteloos rondhangt zonder duidelijke sollicitatie motieven! meestal zijn deze aan de drugs,is solliciteren nvt! hint!!!

het cwi en uwv is duidelijke toe aan opheffing idem soos van gemeenten.

ik kan helaas niet uit de school klappen ,omdat ik nog steeds aan geheimhouding ben verplicht!

waar ik op aan stuur is een proefproces uitlokken door gezamenlijk via jonge juristen ! een zaak te starten.

neem een zwaar geval en breng die met de jonge juristen tot een zaak via dagvaarding cwi /uzo/gak.

neem de tijd om alle namen,data gesprek etc etc uitvoerig te documenteren!

laat dan de jonge juristen de zaak in scene zetten ,waarvan zij zelf deel uitmaken! dus rechters advoaten griffiers etc etc.(toetsen)

neem daarvoor contact op met de juridische faculteit en maak een afspraak ! deze beoordelen de kans van slagen op hun merities!
men kan dan gelijk zien dat het ministerie ook fout zit met hun
verplichte oa dagloon ww wao en toeslagen (deze zijn vanaf 2000! niet meer berekend )

kortom maak een vuist ,en laat de cwi met name met de billen bloot gaan! ook nog contact opnemen met de nationale ombudsman!!

vrgr


wiewatwaar

marthaU
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 jul 2005 09:54

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door marthaU » 25 jul 2005 10:16

karr weet echt niet waar hij over praat er zijn ook mensen die ongewild met de uwv te maken krijgen zoals ik ben door mijn exwerkgever na een 1jarig contract ontslagen omdat het zogenaamd slecht ging met de zaken en de laatsten moesten er het eerste uit heb mij bij 8 uutzendbureau´s ingeschreven heb om omscholing gevraagd heb in 1 jaar tijd 187 sollicitaties geschreven maar overal hoor je mevrouwtje 40 jaar oud? laat me niet lachen je bent veel te oud dus te duur wij willen iwmand van 17 en dan nog het liefst met ervaring.sommige uitzendbureau´s schrijven je niet eens meer in. en alsof ik zo blij ben met het uwv als ik een telfoonnummer vergeet in te vullen bij mijn sollicitatieoverzicht krijg ik mijn briefje were teruggestuurt en duurt het nog 3 weken langer voor ik mijn geld krijg denk je dat ik het leuk vind zo te leven en dat alleenstaand met 3 kinderen net op de middelbare school denk toch eens na man en scheer niet iedereen over 1 kam

JH
Berichten: 2919
Lid geworden op: 30 aug 2003 14:37

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door JH » 25 jul 2005 22:13

het cwi en uwv is duidelijke toe aan opheffing idem soos van gemeenten
Er zijn momenteel al heel wat afdelingen sociale zaken bij vooral kleinere gemeenten opgegaan in een intergemeentelijke sociale dienst.
Ook grotere gemeenten volgen dit voorbeeld om efficienter en slagvaardiger te kunnen werken. De praktijk leert echter dat er ook een cultuuromslag plaats moet vinden. Diezelfde cultuuromslag heeft ook bij het UWV voorheen GAK nooit plaatsgevonden en daardoor werken al deze brave mensen langs elkaar heen en moet diegene die recht heeft op een uitkering veel te lang wachten alvorens deze wordt overgemaakt.

ga.vandijk
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 jul 2005 17:52

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door ga.vandijk » 26 jul 2005 18:31

Waar ik me gruwelijk aan geergerd heb is dat vorig jaar de uikering van de 13e iedere maand naarde 25e ging.
Dat zijn 12 dagen zonder centen.
Je kon een overbrugging aanvragen van 75 euro en die later terug betalen!
Als WAOer is het zowiezo al geen vetpot .
Mijn huur moet ik op de 13e betalen,(kunnen ze niet verschuiven)
Zo kom je noodgewongen in de problemen!


Uwv denkt met je mee!
Maar dan wel de verkeerde kant op! :x

L.Rozenwater
Berichten: 599
Lid geworden op: 08 jun 2005 03:46

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door L.Rozenwater » 27 jul 2005 01:36

Tsjonge, "adviseur" Karr-2 is zeker met vakantie....... Snel terug komen Karretje: Ik mis nu al je degenererende opmerkingen :shock:

nettie52
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 jul 2005 13:45

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door nettie52 » 27 jul 2005 13:50

Ik absoluut niet! :twisted:

J Hopman
Berichten: 268
Lid geworden op: 04 mei 2005 17:52

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door J Hopman » 01 aug 2005 12:03

Het is gewoon een hele grote rotzooi bij het UWV, en die keuringsartsen die er zitten krijgen gewoon op hun donder als ze er niet een bepaald aantal per week arbeidsgeschikt keuren.

Nu zijn ze ook nog van plan om artsen in te huren en arbeidsdeskundigen, hoe kun je die nu inhuren die hebben toch hun eigen werk? Maar mensen dat zijn zogenaamde Artsen en Arbeidsdeskundigen die nog van de hoed en de rand weten, en iedereen goedkeuren, want die hebben er totaal geen verstand van die kijken een mens aan en zeggen dan je kunt dit en dat en je krijgt nog een paar maanden een uitkering en dan kun je de WW in.

Dus wat krijg je het aantal WAO,ERS daalt en de WW stijgt en de mensen die naar de sociale dienst moeten stijgt, EN HET ERGSTE VAN ALLES IS DAT DIE DE GEUS LOOPT TE SCHREEWN KIJK EENS MIJN PLAN IS GELUKT IK HEB HET HET AANTAL WAO,ERS GOED NAAR BENEDEN GEKREGEN, DIT KABINET MOET GEWOON VALLEN. WANT DE MENSEN DIE IN DE WW KOMEN STIJGEN EN DIE NAAR DE SOCIALE DIENST MOETEN STIJGEN , MAAR DAAR HEEFT DIE DE GEUS HET NIET OVER EVEN ALS ZIJN COLLEGA ZALM, WAT EEN SLIMME JONGENS ZIJN DAT, ZE DENKEN DAT HET NOG GELD OPLEVERD OOK.

Weet u mensen wat er in NEDERLAND gaat gebeuren, denk daar maar eens goed overna, er zal veel en veel meer gestolen gaan worden, want niemand laat zijn kinderen en vrouw zonder eten en drinken zitten, maar dat bedrijpen de heren niet die het niet over een paar euro's hoeven te hebben.

Ik heb zelf een vriend die in het schuitje zit en echt niks meer kan en zijn hele leven 60-uur heeft gewerkt, en ze laten hem vallen als een baksteen, en weet je wat hij zei, moet je goed luisteren, eten en drinken doe ik altijd want dan haal ik een koe uit het land.

Dus DE GEUS EN ZALM laat nederland geen crimineel land worden, want zoveel agenten kun je ook al niet meer krijgen voor zo'n hongerloontje.

DRAAI ALLES TERUG HEREN, WANT ER ZIJN NOG GEEN DODEN GEVALLEN BIJ EEN KEURING, MAAR ALS IK DE MENSEN OM MIJ HEEN HOOR EN ZE WORDEN GOEDGEKEURD VOOR ÉÉN OF ANDER LULLIG BAANTJE EN GAAN EROP TERUG, ( WANT DIE BANEN WAAR ZE VOOR GOEDGEKEURD WORDEN ZIJN ER NIET, DAT IS NOG DE GROOTSTE LACHER EN BESODEMIETERIJ) DAN HEB JE DE POPPEN AAN HET DANSEN, WANT NIEMAND LAAT ZIJN GEZIN NAAR DE FILISTIJNEN GAAN, EN ZAL ER DAN ALLES AAN DOEN OM TE OVERLEVEN.

Oog
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 aug 2005 10:43

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door Oog » 04 aug 2005 15:02

:wink: Ach, ik ben ook "klant" van de UWV (WW en WAO). Het is een bende! En...........de buitenwereld begrijpt het niet. Dat blijkt maar weer uit bepaalde reacties. Het is bedroevend en ziekmakend
Oog

Frank V
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 feb 2005 20:14

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door Frank V » 25 aug 2005 14:44

Oorlog bij het UWV
Het is oorlog in de top van uitvoeringsinstantie UWV. Een met ontslag bedreigde directeur beschuldigt de raad van bestuur van malversaties, geldverspilling, witwaspraktijken, machtsmisbruik en vriendjespolitiek. De keiharde aantijgingen zijn vooral gericht aan het adres van UWV-bestuurder Pieter Cloo, die vorig jaar ook al onder vuur kwam te liggen in de ’gouden wc-affaire’.
Meer informatie:
- De Financiele Telegraaf
- Verweerschrift UWV-directeur Jan de Jonge

Lees vooral het 48 pagina's tellende verweerschrift. Dan kun je zien wat voor chaos het is bij het UWV.

kleintje
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 sep 2005 22:08

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door kleintje » 21 sep 2005 22:15

Wie kan mij uitleggen hoe het kan dat je na een dienstverband van bijna 40 jaar, niet in aanmerking komt voor een WW-uitkering? Ik ben benieuwd naar reacties en ervaringen van mensen die hier ervaringen mee hebben. Het is toch uit den boze dat wanneer je 40 jaar lang premies hebt afgedragen, gewoonweg niets krijgt! Inmiddels ben ik bijna 9 maanden met het UWV in conclaaf en zit ik dus ook sindsdien zonder inkomen.

SJZ
Berichten: 4084
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door SJZ » 21 sep 2005 22:42

Wie kan mij uitleggen hoe het kan dat je na een dienstverband van bijna 40 jaar, niet in aanmerking komt voor een WW-uitkering?
Met alleen de informatie die jij geeft kunnen we dat niet zeggen. Het kan bijvoorbeeld dat je zelf ontslag genomen hebt, dan heb je geen recht op WW.
Het is toch uit den boze dat wanneer je 40 jaar lang premies hebt afgedragen, gewoonweg niets krijgt!
Hoeveel jaar je betaald hebt maakt natuurlijk niks uit. Het is een verzekering. Als je huis nog maar 1 jaar verzekerd is, maar het brandt af krijg je gewoon de schade vergoed. Als je 40 jaar betaalt, maar je huis brandt nooit af, dan krijg je ook niks.

kleintje
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 sep 2005 22:08

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door kleintje » 22 sep 2005 19:13

Het dienstverband is via de kantonrechter beeindigd. Tussen de uitspraak en de daadwerkelijke ontbinding in ben ik ziek geworden. Het CWI gaf aan dat een WW-uitkering aanvragen geen zin had en daarom is direct een ZW-uitkering aangevraagd. Maar om een ZW-uitkering te krijgen, moet je of een werkgever hebben of een WW-uitkering hebben gehad. Hier zit het probleem. Na een halfjaar (!) kreeg ik alsnog recht op een WW-uitkering gedurende een paar dagen, gevolgd door een ZW-uitkering. Binnen een maand na uitbetaling met terugwerkende kracht, werd alles toch weer ingevorderd om onduidelijke redenen. Diverse bezwaarschriften heb ik ingediend. Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Vandaag heb ik maar weer eens gebeld. Men had een fout gemaakt. Blijkbaar is men er na ruim 9 maanden uit dat ik toch recht op een ZW-uitkering heb. Maar voor mij geldt eerst zien, dan geloven.

SJZ
Berichten: 4084
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door SJZ » 22 sep 2005 20:13

Oh, dus je hebt geen recht op een WW-uitkering OMDAT je een ZW-uitkering hebt. Nou, dat vind ik heel normaal. Had jij naast je ZW-uitkering OOK NOG WW willen hebben? Beetje overdreven hoor.

kleintje
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 sep 2005 22:08

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door kleintje » 26 sep 2005 18:36

Jij snapt er echt helemaal niets van! Misschien moet je een cursus begrijpend lezen volgen. Ik dacht dat dit een site was waar je elkaar kon helpen, maar goed laat maar. Ga jij eerst maar 40 jaar 60 uur per week werken en laat je dan lekker afdanken, kun je zelf ervaren wat het emotioneel en financieel (ik heb dus geen ZW en geen WW-uitkering) met je doet. Je zou bijna denken dat jij met je heldere verstand bij het UWV werkt. Ga vooral lekker zo door.

SJZ
Berichten: 4084
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door SJZ » 26 sep 2005 23:15

Ah gossie, je bent op je teentjes getrapt.

Maar goed: als je recht hebt op een ZW-uitkering dan krijg je geen WW-uitkering, zelfs niet na 100 jaar werken.

kleintje
Berichten: 4
Lid geworden op: 21 sep 2005 22:08

Re: Aanhoudende problemen met het UWV

Ongelezen bericht door kleintje » 27 sep 2005 20:47

Jij vindt je zelf echt heel geweldig. Laat me raden je komt uit een onopgeleid probleemgezin en je weet als geen ander wat het is om van een uitkering te genieten. Door dat soort gasten gaat deze hele samenleving naar de vervelend.

Ik heb er absoluut geen behoefte aan dat jij mij vertelt waar ik wel of geen recht op heb. Daar heb ik mijn advocaten voor.

Veel plezier zelf op deze site, blijkbaar heb jij er tijd voor om hier de gehele dag rond te neuzen en zoek jij je arbeidsvreugde in het narren van mensen. Zielige loser!

Gesloten