LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Blij met een nieuwe regering!!!

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.

Blij met de val van het kabinet Balkenende

Peiling eindigde op 03 aug 2006 23:22

Ik ben erg blij dit duurde al veel te lang.
12
38%
Blij dat het mede door Verdonk is gevallen.
1
3%
Blij dat het is gevallen alleen jammer van Verdonk.
2
6%
Verdonk had van mij mogen blijven.
5
16%
Het wordt echt tijd voor een PvdA regering.
4
13%
Het mag elke coalitie worden zolang PvdA er maar niet bij zit.
8
25%
 
Totaal aantal stemmen: 32

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door Henrice »

er zitten hier memnsen die praten in de ene topic linksom en in deze topic rechtom
Zo'n iemand heet een realist opa.

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

Het nieuwe kabinet "Balki-3" zal het best uithouden tot 22 november. 8)

Jammer dat de hete zomer er nu overheenkomt. Er zal niets spannends gebeuren. :?

Hoewel ik het met Opa eens ben (overigens geniet van uw vakantie) ben ik het ook op veel fronten eens met Henrice en ik denk velen van jullie. De verschillen liggen ook met veel anderen niet zover uiteen. :)

Wijsheid voor de nieuw te vormen regering is om de financiële verschillen tussen de mensen zoveel mogelijk te miniseren. We pikken het niet meer dat hele groepen managers of grootaandeelhouders hun zakken vullen, reorganiseren en mensen op straat gedumpt worden met lege handen. Nederland is een rijk land en als je kijkt naar onze spaarzaamheid en zuinigheid, blijkt dat de financieel zwakkeren onder ons daar de dupe van zijn. Als mensen genoeg hebben om redelijk te kunnen leven, is dat voldoende en er is voldoende geld om dat op een juiste manier te dirigeren. Wil je echter meer dan zul je óf harder moeten werken of méér ambitie moeten hebben. Wellicht de kans pakken om voor jezelf te beginnen? :)

Dat mensen in het ene forum links zijn en in het andere rechts is vreemd en onbetrouwbaar. Ik hou van eerlijkheid. :roll:

Maar ook daar liggen soms vreemde grenzen, vanmiddag hoorde ik nog twee mensen van een natuurorganisatie van mening verschillen over de flora in de natuur, de één nam de stelling om de natuur zijn gang te laten gaan en de ander om het op degelijke manier te onderhouden en begeleiden. (Dus twee milieufreaken die bijna ruzie maken maar hetzelfde nastreven) :oops:

Echte democratie bestaat niet meer, in een land zoals Nederland zul je altijd mensen hebben die het ergens niet mee eens zijn. Je doet het nooit goed. Dat is naar mijn mening ook de reden dat we niet mee moeten willen doen met een verenigd Europa. Dan wordt er in Brussel beslist of we hier nog kraanwater mogen gebruiken om onze ramen te wassen. :!: :!: :!:

L.Rozenwater
Berichten: 599
Lid geworden op: 08 jun 2005 03:46

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door L.Rozenwater »

Soms vat ik het niet: In de Telegraaf staat een stukje over een dame, die 5 maanden in de kamer zit en daarna een wachtgeld van 170000 Euro mag toucheren.

De reacties van de gemiddelde lezer daar deed mij fronsen, daar de meeste reacties in de Telegraaf van "rechts" komen: Het toucheren van de behoorlijke bedragen aan wachtgeld door kamerleden en ministers werd veelal afgedaan als zakkenvullerij en/of een vorm van diefstal van de burger.

Als "rechts" dan zo "aanbeden" wordt door, vooral de mensen met een baan en een inkomen vanaf modaal, dan begrijp ik die uitspraken over zakkenvullerij niet !

Persoonlijk vind ik, dat gewezen kamerleden en ministers het gewone traject moeten doorlopen: WW en WWB met alle daaraan verbonden consequenties i.p. van de profiteur uit te hangen, zoals uitkeringsgerechtigden vaak (ten onrechte) worden betiteld. :shock:

yoram
Berichten: 50
Lid geworden op: 18 dec 2005 11:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door yoram »

Rechts, Links, of realistisch.

Waarom zou een "rechts" iemand wel het (ten onrechte) toucheren van belastinggeld door - lekker generaliserend- sommige uitkeringsgerechtenden an de kaak willen stellen en daarover zwijgen als het iemand uit het bedrijfsleven of de politiek betereft ? Dat is nou echt denken in hokjesgeesten. Er zijn (hopenlijk/waarschijnlijk) ook "linkse" mensen die iets meer willen doen aan het uit de situatie helpen van bijstandsfiguren dan het alleen maar verhogen van de uitkeringen. En er zijn ook wel "rechtse" mensen die een uitkering voor echt hopeloze gevallen niet willen afbreken maar zelfs wel zouden willen zien stijgen. Dat heet niet meewaaien met alle winden, maar per item voor jezelf nagaan wat jouw mening daarover is. En soms - ik spreek uit ervaring- kom je dan tot de conclusie dat je jezelf soms terugvindt in de boezem van de SP en soms in de armen van de LPF. .

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

L.Rozenwater
Persoonlijk vind ik, dat gewezen kamerleden en ministers het gewone traject moeten doorlopen: WW en WWB met alle daaraan verbonden consequenties i.p. van de profiteur uit te hangen, zoals uitkeringsgerechtigden vaak (ten onrechte) worden betiteld.
Ik vind dat we ons in deze kwestie niet moeten richten op Links of Rechts, evenmin op Mvr. Oudenallen of LPF of CDA of "what ever". :?

Ik ben het namelijk met bovenstaande Quote eens en had het niet beter kunnen verwoorden. Er moeten eens wetten worden aangenomen die deze oneigenlijke verrijking van goudzoekende pluche egoïsten onmogelijk maakt. Ook de zittende kamerleden kunnen blijkbaar zonder meer bepalen op te stappen wanneer ze willen en krijgen dan ook de wachtgeld regeling aangeboden. Moet je als normaal arbeider eens proberen. Ik zie Brinkhorst nog dat triomfantelijke gebaar maken, simpel met een wachtgeldregeling van vier jaar op basis van 80 %. Als dat in het bedrijfsleven mogelijk gemaakt zou worden kunnen gelijk de tent wel sluiten.

AFSCHAFFEN DIE CORRUPTE REGELINGEN!!! :evil: :evil:

De zwijgende meerderheid zal het wel weer niet met me eens zijn, maar ik ben blij dat ik dit even kwijt ben. 8) [/quote]

Aetron
Berichten: 19
Lid geworden op: 05 feb 2006 11:36

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door Aetron »

dat het kabinet viel heeft weinig effect gehad...

het toneelspelletje van Balkenende 3 is overduidelijk... (poppekasterij)

en dat heeft de oppositite snel en heel goed door..

Maar het debat waar het in feite om helemaal niks gaat (voor het NL volk was het paspoort van Ayaan zeer onbelangrijk)... en de hele zaak wordt erg opgeblazen door interne politieke geneuzel tussen de partijen....

...dat was zeker niet in het landsbelang, maar in feite alleen om ieders eigen politiek belang... het belang der partijen afzonderlijk....!!!

als je het geheel genuanceerd bekijkt... dan is het totaal beeld ...
gewoon een verkiezingsstunt.... niet meer en niet minder...

....alleen om die Verdonk te redden... wordt daarbij de zaak Ayaan als katalisator gebruikt....

en flink aangewakkerd... om er tevens een verkiezingsvoordeel uit te slepen....

Al met al heeft de vertegenwoordigers heel veel rendementloze energie gestoken en dat heeft de belastingbetaler veel belastinggeld gekost die in een rendementloze put is gegooid...

het is een door politiek Den Haag gecreëerde situatie, een algemene verkiezingscampagne der partijen...

waar we met ons allen hierdoor gedwongen zijn om via het belastinggeld hieraan mee te betalen...

dat had beter aan andere veel belangrijkere zaken kunnen worden besteedt ...

bijv. aandacht voor een betere leefbaarheid (veiligheid), grote fraude en armoe bestrijding en een eerlijker verdeling van de steeds groeiende zwaardere primaire lasten bij de burger ...

ik hoop dat bij de volgende verkiezingen niet weer van die slappe partijen als de VVD en het CDA de macht krijgen...

die dansen alleen maar naar de pijpen van de VS en de EU...!!

we nemen de keiharde levenswijze van de VS over. zorgsector, pensioen, enz... en dat kan alleen als je veel geld hebt om te besteden... de sociale draagkracht wordt namelijk verder ontmanteld...

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

Aetron
ik hoop dat bij de volgende verkiezingen niet weer van die slappe partijen als de VVD en het CDA de macht krijgen...
Kan je verhaal goed volgen ga er ook een eind in mee.

Maar als het geen VVD en het CDA moeten worden wie dan wel? PvdA?

Wie haalt de bezem er doorheen? GL of SP ?? toch PvdA ??

Overigens de hele poppenkast kost wezenlijk weinig en verkiezingen zouden er toch zowieso komen. Wat ik me wél af vraag is wie er nou uiteindelijk beter uit de bus gaat komen.


Justus4all

kiz
Berichten: 2257
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door kiz »

Er moeten eens wetten worden aangenomen die deze oneigenlijke verrijking van goudzoekende pluche egoïsten onmogelijk maakt.
helemaal mee eens justus... maarja, door wie worden wetten ook al weer aangenomen?? door:
goudzoekende pluche egoïsten
:cry:

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

kiz


Inderdaad de visieuze cirkel maar doe is een suggestie???
:roll:

Justus4all

kiz
Berichten: 2257
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door kiz »

burgeriniatief; d.m.v. het verzamelen van handtekeningen (het precieze aantal heb ik even niet voorhanden) kan men zaken op de Haagse agenda krijgen. Men bereikt dan in ieder geval dat iets besproken wordt, maar of het ook mogelijk is daar een wetsvoorstel uit te krijgen waag ik te betwijfelen (over de uitslag van de stemming in deze maak ik mezelf zelfs geen illusies)
Zou er überhaupt in Haagse kringen iemand te vinden zijn die vóór een verslechtering van (secundaire) arbeidsvoorwaarden is?

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

Lijkt me een interessante suggestie! Wat ik eigenlijk steeds gezegd heb als je de zwijgende minderheid meekrijgt heb je de overhand op de stemmende fanatiekelingen. :D

Ik vraag me overigens af of je als regering de secundaire arbeidsomstandigheden moet verslechteren? :? Ja hooguit die van de regeringsleiders en kamerleden zelf. Het goede voorbeeld geven is in ieder geval het minst dat ze kunnen doen. 8)

kiz
Berichten: 2257
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door kiz »

dat goede voorbeeld geven ze toch al met 'n salarisverhoging van geen 30 maar "slechts" 20%?? :lol:

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

kiz
dat goede voorbeeld geven ze toch al met 'n salarisverhoging van geen 30 maar "slechts" 20%??
Daarom zal ik blij zijn als er straks een échte nieuwe regering zit. De enigen die kunnen zorgen dat het beleid veranderd zijn de stemmers, dus jij, ik en al die anderen. De vraag is echter gaan ze stemmen of zijn ze zo gedemoraliseerd dat ze gewoon thuis blijven in de vorm van " 't maakt toch niets uit of je door de hond of de kat gebeten wordt" ! :twisted:

Justus4all

L.Rozenwater
Berichten: 599
Lid geworden op: 08 jun 2005 03:46

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door L.Rozenwater »

Rechts wordt ook niet bedankt voor de geweldige financiele bijdrages ten behoeve van de ouderen- en gehandicapten (thuis)zorg. Meerdere van de hulpverlenende instanties hebben een stop in moeten voeren omdat het budget gewoonweg niet toereikend is....
Ofwel: Laat ouderen en gehandicapten toch het gewoon lekker zelf uitzoeken ! :shock:

Toch maar een paar JSF's minder ? :lol:

kiz
Berichten: 2257
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door kiz »

@justus:
Men is waarschijnlijk al láng vergeten dat de vorige verkiezingsuitslag zich niet in de coalitie heeft vertaald; de toen grootste partij is door achterkamertjespolitiek van CDA en VVD handig buitenspel gemanoevreerd.

De gevestigde orde zal wel weer met "leuke dingen voor de mensen" komen onder 't mom dat dit allemaal bereikt is dankzij het huidige kabinet... om aldus zieltjes voor de volgende ronde te winnen.

@L.Rozenwater:
Doe maar 'n paar JSF's minder ja... anders vind je me binnenkort waarschijnlijk prominent aanwezig onder het kopje "reïntegratie"... ik werk in de zorg en deze stops zijn nog maar het begin, de échte ramp gaat nog komen na invoering van de WMO (= mooie afkorting voor het uitverkopen van de (thuis)zorg aan de "markt" -> de gemeentes moeten dit gaan aanbesteden op ongeveer dezelfde wijze als het openbaar vervoer)

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

@kiz
L.Rozenwater; de échte ramp gaat nog komen na invoering van de WMO
Ben het helemaal met je eens. Politiek is eigenlijk een smerig spel. :evil:

Wat de opmerkingen van @L.Rozenwater betreft; ook ik maak me ernstig zorgen over de invoering van de WMO. Zodra deze gezondheidszorg geprivatiseerd wordt, zul je zien dat de managersfunties en hun beloningen toenemen. Vervolgens dat ingekrompen gaat worden op het personeel wat weer slechte omstandigheden met zich meebrengt voor de mensen die juist sterk afhankelijk zijn van hun zorg. :evil:

De invoering van de WMO is al eens uitgesteld maar staat nu definitief voor 1 januari als invoering!! :evil:

Maar heel Nederland slaapt blijkbaar door!!! :shock:

Justus4all

kiz
Berichten: 2257
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door kiz »

Zodra deze gezondheidszorg geprivatiseerd wordt, zul je zien dat de managersfunties en hun beloningen toenemen.
"mijn" topmanager heeft al in de Quote gestaan ja :?
Intern verscheen uiteraard direct een memo dat dat allemaal niet klopte en hoe we het moesten zien...
Hij zal er volgend jaar wel weer in staan, want als we klaar zijn met fuseren en nog 's fuseren is de boel zó groot dat 'ie toch vast meent recht te moeten hebben op een marktconforme beloning gerelateerd aan de verantwoordelijkheid die hij draagt :shock:(mag ik ff een teiltje)

justus
Berichten: 111
Lid geworden op: 04 okt 2005 14:47

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door justus »

Net uit de krant kunnen vernemen dat er miljoenentekort is om de gezondheidszorg te kunnen betalen. :?

Wel zo handig van de huidige regering om de betaling daarvan dus over te hevelen naar de Gemeenten. Niet de Staatskas komt straks tekort maar de Gemeenten. :evil:

Dan kun je je wel voorstellen waar er bezuinigd gaat worden!! Juist aan de kant van het verzorgend personeel!! :evil: :evil:
Meneer Zalm is wel lekker bezig. :roll:Justus4all

stekel
Berichten: 298
Lid geworden op: 20 jun 2005 08:16

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door stekel »

In verpleeg- en verzorgingshuizen is voor de ondersteunde diensten al helemaal geen geld meer! Wel voor gouden handdrukken enzo!

kiz
Berichten: 2257
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Blij met een nieuwe regering!!!

Ongelezen bericht door kiz »

Sterker nog, de centen gaan op aan fusies en schaalvergroting, de verpleeg- en verzorgingshuizen maken steeds vaker deel uit van grote zorgorganisaties waar ook thuiszorg, maatschappelijk werk, jeugdzorg en ziekenhuizen deel van uitmaken.
Tevens worden er complete afdelingen aan het werk gehouden om aan alle administratieve verplichtingen te voldoen die het Rijk oplegt om subsidie (AWBZ) te kunnen verwerven, waar de zorg dus weer mee geleverd moet worden.

Dit kabinet, en ook voorgaande kabinetten, zijn er onder aanvoering van minister Zalm meester in om de publieke en collectieve voorzieningen uit te verkopen aan de markt, op Rijksbegrotingsniveau wordt het financiële straatje keurig schoongeveegd, en de financiële lijken uit de kast worden bij provincies en gemeenten gedumpt, die deze vervolgens weer verhalen op de burger.
Diezelfde burger die in november zijn stem mag uitbrengen, en zich hopelijk realiseert dat hij het "zoet" van Balkenende eerst al 3x bij dit kabinet heeft ingeleverd.

Gesloten