Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Georg Lepsi
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 jun 2018 22:16

Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Georg Lepsi » 10 jul 2018 20:08

Ik heb jl. een keuring gehad bij het UWV. De arts die deze keuring deed was volgens mij voor ingenomen en nooit van plan om een eerlijke/ fair oordeel te geven!
Gesprek begon al meteen met u bent op u 53'ste wel erg jong om afgekeurd te worden, Terwijl ik helemaal niet om volledige afkeuring ging. Op alles wat ik vertelde over mijn ziektebeeld en de afgelopen jaren van ziekte werd op gereageerd van, zal wel allemaal meevallen. zal wel allemaal niet zo erg zijn geweest, zal wel iets anders zijn dan artsen, specialisten er van dachten en ga zo maart door! Opmerking van: ik bepaal of u wel/ niet afgekeurd gaat worden, ik maak geen fouten dus u kunt geen klacht indienen!!! Mijn gevoel/ mening, maar ook het gevoel/ mening van de getuige die samen met mij naar de keuring was gegaan, was ook van vooringenomenheid, mijn inbreng kwam niet tot uiting! (Arts heeft informatie huisarts opgevraagd en gekregen.) Van mijn ziekte, ongemakken en zelfs levens bedreigende situaties was niets terug te vinden in zijn rapportage? Dus in de rapportage die die arts aansluitend had gedaan was dus ook weinig tot niets van mijn inbreng terug te vinden en kreeg ik na gelang de ernst van mijn ziekte een veel te laag afkeuringspercentage! Natuurlijk heb ik bezwaar in gediend bij het UWV. maar ik vind de manier waarop deze keuring plaats vind ik zo vernederend en vooringenomen, dat er nooit een neutraal en eerlijk onderzoek heeft plaats gevonden, dito eerlijk/ neutraal oordeel is genomen! Ik vind dat een arts die moet oordelen of, (zwaar) zieke mensen nog moeten, (kunnen) gaan werken nooit en te nimmer op die manier zijn oordeel mag vellen en vraag mij af of een UWV. arts een berisping kan krijgen? Ik heb contact gehad met de tuchtcommissie, zij vonden dit geen klacht voor hen, ik moest maar bij het UWV. klagen. ( Heb ik gedaan), maar ben bang dat je het slager keur je eigen vlees... krijgt!
Is er een andere weg om deze arts op zijn hart te drukken dat ie zo niet met mensen om kan gaan, en dat ie op deze manier levens gevaarlijke, (voor patiënt) foute beslissingen kan maken/ maakt? Alvast bedankt voor u hulp en tips!
Laatst gewijzigd door Georg Lepsi op 18 jul 2018 20:55, 2 keer totaal gewijzigd.


Georg Lepsi
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 jun 2018 22:16

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Georg Lepsi » 10 jul 2018 20:21

Lady1234 schreef:Misschien hebt u hier wat aan?

https://www.steungroep.nl/images/her_ke ... et_UWV.pdf

Dit is misschien ook nuttig.

https://www.sociaalverhaal.com/uwv-bezwaar-maken/
Top advies, dank u!!!

Erthanax
Berichten: 3657
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Erthanax » 10 jul 2018 20:39

Uw gevoel van de slager die zijn eigen vlees keurt, kan ik mij goed voorstellen, maar daarvan is gelukkig geen sprake. Een familielidvan mij maakte enige tijd geleden bezwaar en dat werd door de afdeling Bezwaar en Beroep zorgvuldig gewogen en gegrond verklaard. U bent dus niet bij voorbaat kansloos.

uwv_webcare
Berichten: 96
Lid geworden op: 22 dec 2010 12:59
Contacteer:

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door uwv_webcare » 11 jul 2018 09:47

Hallo Georg,

Ik lees dat je veel hebt meegemaakt als het gaat om je gezondheid. Tijdens het gesprek dat je met de arts had, voelde je je hierin niet gehoord. Dat is niet het gevoel dat je zou moeten hebben na zo’n gesprek.
Je mag ook verwachten dat de informatie in de rapportage compleet is. Als je er met de arts niet uitkomt, dan kun je dat zeker met een bezwaar aankaarten. Het zijn andere collega’s die dan opnieuw naar je situatie gaan kijken. Dit geldt ook voor de klacht die je hebt doorgegeven.

Ik wens je sterkte!

Met vriendelijke groet,
Nelleke
UWV Webcareteam

BreejKC
Berichten: 1330
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door BreejKC » 11 jul 2018 10:39

Beste Georg Lespi. Hoewel niet denigrerend bedoelt krijg ik de indruk dat u enigszins een verkeerde voorstelling van zaken heeft bij de keuring door een UWV arts.

Met wat u zelf schrijft: “Ik vind dat een arts die moet oordelen of, (zwaar) zieke mensen nog moeten, (kunnen) gaan werken”, slaat u echter de spijker op zijn kop. Een UWV keuringsarts bepaalt niet welk percentage u ziek bent, maar in hoeverre u, ondanks uw ziekte, nog wel voor arbeid ingezet kunt worden. Dat is een heel andere kijk op de zaken als u zich wellicht had voorgesteld.

Natuurlijk moet daarbij met uw ziekte en uw beperkingen rekening gehouden worden en moet dit in de rapportage van de keuringsarts terug te vinden zijn. Maar, wees ergens blij dat zo’n arts niet alleen maar kijkt naar wat u niet meer kunt, maar wat er, ondanks alles, bij u nog wel mogelijk is.

Volg de tips die UWV_webcare hiervoor gegeven heeft. Waarschijnlijk krijgt u dan een deskundigenoordeel aangeboden die nogmaals naar uw situatie kijkt. Maar, en dat geldt ook voor het deskundigenoordeel, ook hier wordt gekeken naar wat u nog wel kunt en de nadruk zal niet liggen op wat u niet meer kunt.

Klaas Jan
Berichten: 1591
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Klaas Jan » 11 jul 2018 11:23

Hallo Georg, met uw ervaringen naar een tuchtcommissie stappen heeft geen zin. Een verschil van inzicht over een beoordeling komt zoals u merkte niet in aanmerking voor behandeling https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... dheidszorg
Bovendien heeft het geen zin meer.
U kunt beter dit stuk verleden achter u laten en zich verder op een vervolg concentreren denk ik.

Dat is een bezwaarprocedure en eventueel nog een beroepsprocedure. Daarin wordt, zoals het UWV ook al aangeeft, door andere artsen en arbeidsdeskundigen geoordeeld over uw arbeidsvermogen.

Het belangrijkste is nu om deskundige hulp in te schakelen. Dat is echt onmisbaar in dergelijke situaties. Hebt u die al? Indien niet, bent u lid van een vakbond of hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Juridisch Loket?

Het is zaak om zoveel mogelijk rapporten van artsen en deskundigen aan te leveren die uw gezondheidstoestand adequaat beschrijven en die uw mening hierover kunnen ondersteunen.

Ook van mij heel veel sterkte!

Cornelis7
Berichten: 314
Lid geworden op: 02 nov 2008 14:56

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Cornelis7 » 11 jul 2018 13:27

Erthanax schreef:Uw gevoel van de slager die zijn eigen vlees keurt, kan ik mij goed voorstellen, maar daarvan is gelukkig geen sprake.
Daar wordt hier anders over gedacht: https://www.dossierd.nl/ka_k8_9.html

sjohie
Berichten: 8967
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door sjohie » 11 jul 2018 13:48

Cornelis7 schreef:
Erthanax schreef:Uw gevoel van de slager die zijn eigen vlees keurt, kan ik mij goed voorstellen, maar daarvan is gelukkig geen sprake.
Daar wordt hier anders over gedacht: https://www.dossierd.nl/ka_k8_9.html
Dat gaat over een verzekeringsarts, en da's niet synoniem met een UWV keuringsarts. :wink:

Erthanax
Berichten: 3657
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Erthanax » 11 jul 2018 14:03

Als ik het zo snel goed zie, gaat het in dat geval om een klacht bij het tuchtcollege; dat is iets anders dan bezwaar of beroep bij het UWV.
De ervaring daarmee van mijn familielid was dat de klacht serieus en onafhankelijk werd beoordeeld. Dat was de portee van mijn opmerking. Vanzelfsprekend wordt niet elk bezwaar gegrond verklaard en het wil ook niet zeggen dat er nooit iets fout gaat.


stofzuigertje

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 12 jul 2018 09:13

Keuringsarts?

Normaal krijg je Medische en daarna Arbeidsdeskundige die info tenminste 3 banen moet noemen die mogelijk zijn.
Daar tegen protesteren is mogelijk en staat ook op hun website als je het niet eens bent.

Na een UWV protest kun je nog naar rechtbank en verder.... alles staat bij hun online!
Wel is een matig geschreven rapport hun mening en die kan een rechtbank vernietigen als ze jou medisch dossier niet erbij gevraagd hebben.
Als jou specialist een andere verhaal heeft dan de medisch deskundige van UWV moeten ze alsnog doen wat jij wilt.

Wel is deze procedure gemaakt om minder afgekeurde te krijgen en zoveel mogelijk goed te keuren!
Dus niet de medische maar kaartenbak kant is hier van belang!
Ook bestaat de kans dat hun Arts word teruggeroepen door de leidinggevende... dus ook daar zit vaak een probleem.

atlas1302

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door atlas1302 » 12 jul 2018 11:14

Wat zijn uw klachten, ik wil ze niet weten hoor maar wellicht zijn hier forums voor ingericht en kunt u aansluiten bij de club. Daar komt alles aan bod over de ziekte en hoe er mee om te gaan en natuurlijk hoe een arts er mee omgaat, dan weet u in ieder geval al wat u kunt verwachten.

Dan een verwijs vragen aan uw huisarts naar specialist, als de dokter dat nodig acht. En zo gaan de weg uw ziekte goed onderbouwen met medische gegevens en hulp van desbetreffende oranisatie`s.

Ik kan u wel vertellen een UWV arts in de Randstad functioneert anders dan eentje in Brabant bijvoorbeeld, je krijgt net nog geen kopje koffie maar hebben een heel ander kijk op sommige zaken.

Verder is het een hele lange weg om te gaan, slopend en je voelt je er alleen maar zieker door, dus ik begrijp je en veel sterkte.

Plaats reactie