LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
Georg Lepsi
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 jun 2018 22:16

Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Georg Lepsi »

Ik heb jl. een keuring gehad bij het UWV. De arts die deze keuring deed was volgens mij voor ingenomen en nooit van plan om een eerlijke/ fair oordeel te geven!
Gesprek begon al meteen met u bent op u 53'ste wel erg jong om afgekeurd te worden, Terwijl ik helemaal niet om volledige afkeuring ging. Op alles wat ik vertelde over mijn ziektebeeld en de afgelopen jaren van ziekte werd op gereageerd van, zal wel allemaal meevallen. zal wel allemaal niet zo erg zijn geweest, zal wel iets anders zijn dan artsen, specialisten er van dachten en ga zo maart door! Opmerking van: ik bepaal of u wel/ niet afgekeurd gaat worden, ik maak geen fouten dus u kunt geen klacht indienen!!! Mijn gevoel/ mening, maar ook het gevoel/ mening van de getuige die samen met mij naar de keuring was gegaan, was ook van vooringenomenheid, mijn inbreng kwam niet tot uiting! (Arts heeft informatie huisarts opgevraagd en gekregen.) Van mijn ziekte, ongemakken en zelfs levens bedreigende situaties was niets terug te vinden in zijn rapportage? Dus in de rapportage die die arts aansluitend had gedaan was dus ook weinig tot niets van mijn inbreng terug te vinden en kreeg ik na gelang de ernst van mijn ziekte een veel te laag afkeuringspercentage! Natuurlijk heb ik bezwaar in gediend bij het UWV. maar ik vind de manier waarop deze keuring plaats vind ik zo vernederend en vooringenomen, dat er nooit een neutraal en eerlijk onderzoek heeft plaats gevonden, dito eerlijk/ neutraal oordeel is genomen! Ik vind dat een arts die moet oordelen of, (zwaar) zieke mensen nog moeten, (kunnen) gaan werken nooit en te nimmer op die manier zijn oordeel mag vellen en vraag mij af of een UWV. arts een berisping kan krijgen? Ik heb contact gehad met de tuchtcommissie, zij vonden dit geen klacht voor hen, ik moest maar bij het UWV. klagen. ( Heb ik gedaan), maar ben bang dat je het slager keur je eigen vlees... krijgt!
Is er een andere weg om deze arts op zijn hart te drukken dat ie zo niet met mensen om kan gaan, en dat ie op deze manier levens gevaarlijke, (voor patiënt) foute beslissingen kan maken/ maakt? Alvast bedankt voor u hulp en tips!
Laatst gewijzigd door Georg Lepsi op 18 jul 2018 20:55, 2 keer totaal gewijzigd.


Georg Lepsi
Berichten: 8
Lid geworden op: 15 jun 2018 22:16

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Georg Lepsi »

Lady1234 schreef:Misschien hebt u hier wat aan?

https://www.steungroep.nl/images/her_ke ... et_UWV.pdf

Dit is misschien ook nuttig.

https://www.sociaalverhaal.com/uwv-bezwaar-maken/
Top advies, dank u!!!

Erthanax
Berichten: 9617
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Erthanax »

Uw gevoel van de slager die zijn eigen vlees keurt, kan ik mij goed voorstellen, maar daarvan is gelukkig geen sprake. Een familielidvan mij maakte enige tijd geleden bezwaar en dat werd door de afdeling Bezwaar en Beroep zorgvuldig gewogen en gegrond verklaard. U bent dus niet bij voorbaat kansloos.

uwv_webcare
Berichten: 97
Lid geworden op: 22 dec 2010 12:59
Contacteer:

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door uwv_webcare »

Hallo Georg,

Ik lees dat je veel hebt meegemaakt als het gaat om je gezondheid. Tijdens het gesprek dat je met de arts had, voelde je je hierin niet gehoord. Dat is niet het gevoel dat je zou moeten hebben na zo’n gesprek.
Je mag ook verwachten dat de informatie in de rapportage compleet is. Als je er met de arts niet uitkomt, dan kun je dat zeker met een bezwaar aankaarten. Het zijn andere collega’s die dan opnieuw naar je situatie gaan kijken. Dit geldt ook voor de klacht die je hebt doorgegeven.

Ik wens je sterkte!

Met vriendelijke groet,
Nelleke
UWV Webcareteam

BreejKC
Berichten: 1816
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door BreejKC »

Beste Georg Lespi. Hoewel niet denigrerend bedoelt krijg ik de indruk dat u enigszins een verkeerde voorstelling van zaken heeft bij de keuring door een UWV arts.

Met wat u zelf schrijft: “Ik vind dat een arts die moet oordelen of, (zwaar) zieke mensen nog moeten, (kunnen) gaan werken”, slaat u echter de spijker op zijn kop. Een UWV keuringsarts bepaalt niet welk percentage u ziek bent, maar in hoeverre u, ondanks uw ziekte, nog wel voor arbeid ingezet kunt worden. Dat is een heel andere kijk op de zaken als u zich wellicht had voorgesteld.

Natuurlijk moet daarbij met uw ziekte en uw beperkingen rekening gehouden worden en moet dit in de rapportage van de keuringsarts terug te vinden zijn. Maar, wees ergens blij dat zo’n arts niet alleen maar kijkt naar wat u niet meer kunt, maar wat er, ondanks alles, bij u nog wel mogelijk is.

Volg de tips die UWV_webcare hiervoor gegeven heeft. Waarschijnlijk krijgt u dan een deskundigenoordeel aangeboden die nogmaals naar uw situatie kijkt. Maar, en dat geldt ook voor het deskundigenoordeel, ook hier wordt gekeken naar wat u nog wel kunt en de nadruk zal niet liggen op wat u niet meer kunt.

Klaas Jan
Berichten: 1696
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Klaas Jan »

Hallo Georg, met uw ervaringen naar een tuchtcommissie stappen heeft geen zin. Een verschil van inzicht over een beoordeling komt zoals u merkte niet in aanmerking voor behandeling https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... dheidszorg
Bovendien heeft het geen zin meer.
U kunt beter dit stuk verleden achter u laten en zich verder op een vervolg concentreren denk ik.

Dat is een bezwaarprocedure en eventueel nog een beroepsprocedure. Daarin wordt, zoals het UWV ook al aangeeft, door andere artsen en arbeidsdeskundigen geoordeeld over uw arbeidsvermogen.

Het belangrijkste is nu om deskundige hulp in te schakelen. Dat is echt onmisbaar in dergelijke situaties. Hebt u die al? Indien niet, bent u lid van een vakbond of hebt u een rechtsbijstandsverzekering? Juridisch Loket?

Het is zaak om zoveel mogelijk rapporten van artsen en deskundigen aan te leveren die uw gezondheidstoestand adequaat beschrijven en die uw mening hierover kunnen ondersteunen.

Ook van mij heel veel sterkte!

Cornelis7
Berichten: 435
Lid geworden op: 02 nov 2008 14:56

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Cornelis7 »

Erthanax schreef:Uw gevoel van de slager die zijn eigen vlees keurt, kan ik mij goed voorstellen, maar daarvan is gelukkig geen sprake.
Daar wordt hier anders over gedacht: https://www.dossierd.nl/ka_k8_9.html

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door sjohie »

Cornelis7 schreef:
Erthanax schreef:Uw gevoel van de slager die zijn eigen vlees keurt, kan ik mij goed voorstellen, maar daarvan is gelukkig geen sprake.
Daar wordt hier anders over gedacht: https://www.dossierd.nl/ka_k8_9.html
Dat gaat over een verzekeringsarts, en da's niet synoniem met een UWV keuringsarts. :wink:

Erthanax
Berichten: 9617
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Erthanax »

Als ik het zo snel goed zie, gaat het in dat geval om een klacht bij het tuchtcollege; dat is iets anders dan bezwaar of beroep bij het UWV.
De ervaring daarmee van mijn familielid was dat de klacht serieus en onafhankelijk werd beoordeeld. Dat was de portee van mijn opmerking. Vanzelfsprekend wordt niet elk bezwaar gegrond verklaard en het wil ook niet zeggen dat er nooit iets fout gaat.


stofzuigertje

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door stofzuigertje »

Keuringsarts?

Normaal krijg je Medische en daarna Arbeidsdeskundige die info tenminste 3 banen moet noemen die mogelijk zijn.
Daar tegen protesteren is mogelijk en staat ook op hun website als je het niet eens bent.

Na een UWV protest kun je nog naar rechtbank en verder.... alles staat bij hun online!
Wel is een matig geschreven rapport hun mening en die kan een rechtbank vernietigen als ze jou medisch dossier niet erbij gevraagd hebben.
Als jou specialist een andere verhaal heeft dan de medisch deskundige van UWV moeten ze alsnog doen wat jij wilt.

Wel is deze procedure gemaakt om minder afgekeurde te krijgen en zoveel mogelijk goed te keuren!
Dus niet de medische maar kaartenbak kant is hier van belang!
Ook bestaat de kans dat hun Arts word teruggeroepen door de leidinggevende... dus ook daar zit vaak een probleem.

atlas1302

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door atlas1302 »

Wat zijn uw klachten, ik wil ze niet weten hoor maar wellicht zijn hier forums voor ingericht en kunt u aansluiten bij de club. Daar komt alles aan bod over de ziekte en hoe er mee om te gaan en natuurlijk hoe een arts er mee omgaat, dan weet u in ieder geval al wat u kunt verwachten.

Dan een verwijs vragen aan uw huisarts naar specialist, als de dokter dat nodig acht. En zo gaan de weg uw ziekte goed onderbouwen met medische gegevens en hulp van desbetreffende oranisatie`s.

Ik kan u wel vertellen een UWV arts in de Randstad functioneert anders dan eentje in Brabant bijvoorbeeld, je krijgt net nog geen kopje koffie maar hebben een heel ander kijk op sommige zaken.

Verder is het een hele lange weg om te gaan, slopend en je voelt je er alleen maar zieker door, dus ik begrijp je en veel sterkte.

Henni1959
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 feb 2020 11:25

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Henni1959 »

Ik ben afgelopen weken gekeurd en gisteren een uitslag gekregen en ook een medische rapport . Daar stond ik erg van te kijken , namelijk ik heb artrose in mijn rug en handen en heb altijd pijn . nu staat er in mijn rapport dat ik 300 keer kan buigen en dat ik 4 uur kan lopen.
Omdat lopen niet goed meer gaat heb ik van de WVO een snorscooter beschikbaar gekregen , maar omdat ik nu met mijn handen zit is er een aanvraag voor een scootmobiel . Ik werd gekeurd door een keuringarts in opleiding ( ik weet iedereen moet leren) maar de eind beslissing lag bij een bevoegde arts die zijn rapport moest beoordelen . Zo kwam ik er ook achter dat het rapport hetzelfde was als 3 jaar terug terwijl mijn gezondheid achteruit gegaan is , wat de keuringsarts toen ook bevestigde . Maar ondanks dat werd mijn Wia met 10% vermindert . raar raar politiepet zeg maar . mocht de redactie dit oppakken ben ik berijd om het gehele rapport te sturen

moederslink
Berichten: 12013
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door moederslink »

Keuringsartsen hebben het liefst maar één opdracht en dat is zo snel en zovéél mogelijk mensen weer ( voor een deel ) goed te keuren. Daar worden ze op afgerekend wanneer ze niet het " quotum " bereiken.
Men gaat ervan uit wat iemand nog wél kan, niet wat iemand niet meer kan.
U kunt hiertegen in bezwaar gaan.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Als je een geen familie lid mee neemt naar de keuring is onterecht afwijs risico minder.

Deze mag luisteren, niets zeggen en alles horen, zowel vragen als jou antwoorden.
Een opname maken mag niet maar telefoon in zak is nauwelijks te controleren.

Een extra persoon mee mag, wel moet deze ook legitimatie tonen en dat mag.
Juist bij twijfel of je hebt iemand die jou met auto komt brengen mag gewoon erbij zitten.
De 2e persoon keuringen hebben minder foute onterechte afkeuringen wegens deze getuige.

Als het maar geen familie is!

Lady1234
Berichten: 26924
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Lady1234 »

U kunt in bezwaar gaan tegen de verlaging van de arbeidsongeschiktheid. Laat u bijstaan om u te helpen. Bond, rechtsbijstand, of het Juridisch Loket.

Obelix1
Berichten: 768
Lid geworden op: 23 apr 2019 17:59
Locatie: Africa

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Obelix1 »

nu staat er in mijn rapport dat ik 300 keer kan buigen en dat ik 4 uur kan lopen.
Goh ook toevallig, staat ook in mijn rapport Terwijl ik soms niet eens mijn stoel uit kan komen van de rugpijn, en na 15 minuten lopen heb ik last van mijn knieën.
Daarbij nog een aantal dingen, dus het lijstje is aardig lang.

Heb ook een persoon met kennis van zaken meegenomen, ik verzeker u... dat scheelt heel veel.

Heb nooit nagedacht om deze beste keuringsarts voor de tuchtcommissie te slepen, dus ik weet het niet. Wel heb ik 2 keer klachten ingediend met onderbouwende rapporten, en daar moesten ze een paar keer goed door het stof. Ik had ook een super begeleidster van het RIAGG, volgens mij bestaan ze niet meer maar ik dank hen nog steeds.

Halleluja,

Obelix1
Berichten: 768
Lid geworden op: 23 apr 2019 17:59
Locatie: Africa

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Obelix1 »

moederslink schreef:
04 feb 2020 13:39
Keuringsartsen hebben het liefst maar één opdracht en dat is zo snel en zovéél mogelijk mensen weer ( voor een deel ) goed te keuren. Daar worden ze op afgerekend wanneer ze niet het " quotum " bereiken.
Men gaat ervan uit wat iemand nog wél kan, niet wat iemand niet meer kan.
U kunt hiertegen in bezwaar gaan.
Absoluut doen, en hulp van een expert bij het opstellen hiervan. Ik was ervoor verhuisd om zelfs een andere deskundige aangewezen te krijgen.....tja een beetje ver gezocht maar de resultaten tellen.

Dit speelde wel 15 jaren terug en er is veel veranderd, maar keuringsartsen zijn geen heiligen hoor.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Kan een keuringsarts UWV. voor het tuchtcommissie??

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Voor 300x buigen krijg ik heel veel Paperclips.... en 4 uren lopen, daar heb ik Horloge voor.

Dus op die manier heeft de arts gelijk... maar hij heeft geen bewijs geleverd of je na 50x buigen eerst een uur pauze moet nemen en of die 4 uren lopen geen 16x kwartier zal worden.

Het probleem is het standaard formulier en kruisjes zetten, niet hun tekst maar of je het kan.
Als je de vragen vooraf weet, online te vinden, hun formulier weet je de juiste antwoorden.
" Ik deug niet" en of je nu wel of niet kan, het lijkt om de juiste antwoorden te gaan!

Gesloten