LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Terreurbestrijding in Nederland

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door bprosman »

De kunst is overigens gelegen in het feit dat je niet iedereen persoonlijk hoeft te interviewen...als je weet wat je doet...
Volgens mij ben je nog nooit op Ben Gurion geweest want dat doen ze wel.
Joost zegt het ook : "Daarna wordt iedereen in de vertrekhal van Ben Gurion met camera’s bekeken en word je serieus ondervraagd door andere wachters".
Natuurlijk wil het publiek het. Met de trein auto of bus duurt een veelvoud en is veel duurder. Bovendien veiligheid voor alles.
Die drie uur waar ik naar refereerde is OP de luchthaven, daar komt trein/auto/bus nog bij.

Toen je nog je terugvlucht moest bevestigen (hoeft tegenwoordig niet meer) werd ik een keer door door "KLM" gebeld in mijn hotel of ik dat wilde doen. Dat bevestigde ik en toen ik vroeg hoe KLM wist in welk hotel ik zat was het antwoord "Dat weten wij gewoon meneer goedeavond".
Als ik al lees dat mensen hier gaan stuiteren als er een foto gemaakt word van hun nummerplaat in "hun straat" en al over privacy piepen moet je dat ook in overweging nemen natuurlijk.

Dan nog de instelling van El Al... (en de Israelische in het algemeen). Al ruim voor 9-11 (eigenlijk sinds 1972) gingen bij El-Al vluchten de (kogelvrije) cockpit deuren op slot. Mocht er een kaper de passagiers of cabinepersoneel onder schot houden dan is dat jammer voor de passagiers en het cabinepersoneel maar die deur gaat NIET open. Ben bang dat dit sort maatregelen bij de KLM vakbonden nogal op wat tegenstand kunnen rekenen.
Laatst gewijzigd door bprosman op 25 aug 2016 09:53, 2 keer totaal gewijzigd.

sjohie
Berichten: 9764
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door sjohie »

olaf79 schreef:
MichielFRL schreef:Tegen gekken doe je niks tot weinig.
Een land moet leefbaar zijn, een politiestaat hebben worden we niet beter van.
Laat je niet gek praten en doe gewoon de dingen die je wil doen!
Lees omtrent deze mening eens de column van Leon de Winter.

Klik hier

Totale beveiliging van de luchthaven is gewoon mogelijk, het is een kwestie van willen, geld en durf.
Vrind de Winter gaat wel erg gemakkelijk voorbij aan het feit dat Ben Gurion airport ~15 miljoen passagiers/jaar verwerkt, waar Schiphol 58 miljoen verwerkt, 4x zo veel mensen voor de vuist weg. Ook kan het op Ben Gurion gebeuren dat je zomaar een half uur geïnterviewd wordt door de security voordat je in mag checken. Sinds dat geintje, en het bijna missen van een zakenvlucht, heeft mijn vader een 2e (zaken)paspoort met daarin alle visa waar ze in Israël over struikelen. Ook is daar, gezien de omstandigheden heel wat minder publiek bezwaar tegen oa het gebruik van gezichtsherkenning, en vliegen een aantal maatschappijen niet vanaf Ben Gurion van/naar landen waaruit terroristen plegen te komen, waar dat hier wel zo is.

bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door bprosman »

Sinds dat geintje, en het bijna missen van een zakenvlucht, heeft mijn vader een 2e (zaken)paspoort met daarin alle visa waar ze in Israël over struikelen.
Andersom ook trouwens, met een Israelisch visum kom je ook Dubai niet meer in.

Brahms
Berichten: 3160
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door Brahms »

Binnen Schengen landen vliegen vanaf Schiphol zonder enige vorm van paspoort controlle. En dat in een tijd van extra waakzaamheid. Hoe is het mogelijk.....

olaf79
Berichten: 8273
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door olaf79 »

bprosman schreef:
Sinds dat geintje, en het bijna missen van een zakenvlucht, heeft mijn vader een 2e (zaken)paspoort met daarin alle visa waar ze in Israël over struikelen.
Andersom ook trouwens, met een Israelisch visum kom je ook Dubai niet meer in.
Klopt en dat geldt voor vrijwel alle Arabische landen. Daarom geeft Israel sinds kort altijd een digitaal visum. Een papiertje met een barcode komt in het paspoort en wordt bij het verlaten van het land weer ingenomen. Zo weet niemand dat je in Israel was (behalve de Israelische autoriteiten natuurlijk)

olaf79
Berichten: 8273
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door olaf79 »

sjohie schreef:Vrind de Winter gaat wel erg gemakkelijk voorbij aan het feit dat Ben Gurion airport ~15 miljoen passagiers/jaar verwerkt, waar Schiphol 58 miljoen verwerkt, 4x zo veel mensen voor de vuist weg.
Het gaat om het systeem, niet het aantal passagiers. Dat systeem maakt het mogelijk, en dat systeem is wereldwijd toepasbaar ongeacht het aantal passagiers dat een vliegveld verwerkt.
Ook kan het op Ben Gurion gebeuren dat je zomaar een half uur geïnterviewd wordt door de security voordat je in mag checken. Sinds dat geintje, en het bijna missen van een zakenvlucht, heeft mijn vader een 2e (zaken)paspoort met daarin alle visa waar ze in Israël over struikelen.
Dat is geen geintje maar bittere noodzaak. Als het niet nodig was zouden ze het niet doen, want het is niet de hobby van Israel om toeristen en zakenlieden die hard nodig zijn voor het land, het leven lastig te maken.
Ook is daar, gezien de omstandigheden heel wat minder publiek bezwaar tegen oa het gebruik van gezichtsherkenning, en vliegen een aantal maatschappijen niet vanaf Ben Gurion van/naar landen waaruit terroristen plegen te komen, waar dat hier wel zo is.
Ik denk dat dat publiek bezwaar in NL sterk is afgenomen. Veiligheid vinden mensen nu eenmaal veel belangrijker dan privacy. Wel zijn er Israel strenge wetten omtrent wie toegang heeft tot de data en wat daarmee gebeurd en hoe het beveiligd wordt.

sjohie
Berichten: 9764
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door sjohie »

Leuk om eens in te duiken, wat blijkt, de landing fees op Ben Gurion lijken grofweg 4x zo hoog te zijn als op Schiphol. (Ben Gurion pdf en Schiphol link.) Nou ben ik niet bijster goed thuis in de wereld van B2B kosten op een internationaal vliegveld, maar het is een serieus verschil. Als we, als BV Nederland, De internationale hub welke Schiphol is in stand willen houden, kunnen we dat soort dingen niet gaan doen. Met die fees zullen ze een groot deel van die security kosten betalen namelijk. Idem met die draconische veiligheidschecks, als we dat hier optuigen gaan veel reizigers wel via Parijs, Heathrow of Stuttgart.

Radar
Site Admin
Berichten: 4971
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door Radar »

Offtopic berichten door Moderator verwijderd. Bij herhaaldelijk plaatsen van offtopic reacties zal de Moderator overgaan tot het sluiten van het topic.

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Terreurbestrijding in Nederland

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Ik ben ook wel benieuwd naar de reacties van Nederlandse reizigers als ze op Schiphol net zo gaan controleren als op Ben Gurion. Bij een kleine oponthoud door de verkeerscontrole gingen passagiers al als kippen zonder kop over de vluchtstrook lopen. En als je dan ineens ook nog een half uur extra moet wachten bij de check-in en security dan is het aftellen tot de eerste berichten hier verschijnen over "compensatie" en "schadevergoeding".

Dat gezegd hebbende (en weer terug naar het onderwerp): er wordt al jaren geroepen dat het niet of maar wanneer is als het over een aanslag gaat in Nederland, maar vooralsnog wijst alles er op dat we het hier toch redelijk goed op orde hebben in vergelijking met de landen waar wel aanslagen worden gepleegd. We hadden de Hofstadgroep maar die zijn opgepakt en veroordeeld voordat ze iets konden doen. Een paar maanden terug zijn in Rotterdam zonder geweld een aantal mensen opgepakt (waar de Fransen in zo;'n geval waarschijnlijk met grof geweld de wijk waren binnengevallen met alle gevolgen van dien). Uiteraard kan je niets uitsluiten maar de feiten geven de Nederlandse aanpak tot nu toe het voordeel van de twijfel.

Gesloten