LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] CBR keuring

Andere onderwerpen over auto en vervoer
avrijn
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 dec 2010 20:26

CBR keuring

Ongelezen bericht door avrijn » 13 dec 2010 21:08

Geldklopperij! Hoe bureaucratisch zijn ze weer in Nederland.

Ik heb mijn hele leven als beroepschauffeur gewerkt, (touringcarchauffeur) Met 62 ben ik in de prepensioen gegaan. Ik vond het leuk om af en toe nog een toerritje te rijden daarvoor heb ik mijn grote rijbewijs nodig en dit moest verlengd worden.
Omdat ik inmiddels 67 jaar oud ben moeten we gekeurd worden dit voor het grote rijbewijs.
Het kleine rijbewijs kunnen we nog zo verlengen tot ik 70 ben.
Ik ga bij de gemeente voorbij. Hier krijg ik de nodige papieren.
Ik moet een afspraak maken voor een keuring door de CBR aangewezen keuringsarts.

Prima deze keuring.
9 jaar geleden hebben ze mij gedotterd. Na een keuring toen mocht ik weer gaan rijden.
Ik heb dus rondgereden tot deze keuring.
Toevallig hebben we voor 5 weken een controle gehad door de cardioloog die mij toen der tijd behandelde. Compleet met fietstest, echo en cardiogram.
Er waren geen bijzonderheden!

Een paar dagen later naar de CBR arts (70Euro) weer een keuring uitgevoerd.
Deze papieren zijn opgestuurd naar het CBR.
Ik was in de veronderstelling dat het binnenkort gepiept was.

Wat schept mijn verbazing, ik krijg een bericht om maar even contact op te nemen met de specialist cardioloog voor weer een controle.

Omdat de cardioloog van mijn ziekenhuis niet in de lijst voorkomt moeten we naar de cardioloog die het CBR heeft aangewezen.

Dit is natuurlijk dubbel.

Ik heb nog een keuringskaart die 2 jaar geldig is en iedere touringcarchauffeur bij zich moet hebben.
Ik wordt ieder jaar gekeurd voor mijn vliegbrevet. (vliegen is mijn hobby)

Ik wordt gecontroleerd door mijn eigen cardioloog.

Ik wordt gekeurd door de CBR aangewezen arts.

En nu laten ze me nog eens een dikke prijs betalen voor nog een keuring

Fijn geregeld hier in Nederland.

Oh ja ik ben Nederlander!

Gr, Anton van Rijn.

SecuDriver
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 jan 2011 09:51

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door SecuDriver » 20 jan 2011 10:09

@avrijn,

Zelfde 2 jaar geleden meegemaakt na een long-embolie.
Keuring in een ander ziekenhuis....maar hiervoor heb ik geen extra kosten gemaakt.
Rijbewijzen keurig teruggekregen, maar nooit een rekening voor dit extra onderzoek gezien.
Ben ik dan een uitzondering?

putter1804
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 mar 2011 17:55

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door putter1804 » 06 mar 2011 18:20

hallo ik heb een rijbewijs die 3 jaar geldig is nu moet ik weer een eigen verklaring opsturen daar heb ik alles eerlijk ingevuld want je kan er wel over liegen mr het tog wel bekent bij het cbr mr ja er was geen vuiltje aan de lucht want ik heb al 5 jaar geen last meer gehad van spannings aanvallen wat ook al uit de vorige keuring bleek 3 jaar geleden dus toen zag de keurings arts geen enkel probleem dus ik denk toen geen probleem dan nu helemaal niet meer. mr ja eigen verklaring ingevult samen met een arts/ piychiater die geen enkele reden zag waarom ik niet zou mogen rijden. mr ja cbr wil tog op je verdienen dus ik moet nr een arts van het cbr flouwekul wat weet die beste man nou van mij ik denk dat mijn eigen arts mij tog wel beter kan beoordelen mr ja nu kunnen ze weer paar honderd euro op je verdienen echt schandalig. en dan nog wat over die eigen verklaring daar staat in heb je last of heb je last gehad dat zou ik dan mijnn hele leven met ja in moeten blijven vullen dus elke keer herkeuringen die vragen moeten ze apart van elkaar doen.heb mijn rijbewijs al dubbel en dwars betaald je wordt harder gestraft dan iemand met drank op ik ga het nu hoger op zoeken blijf niet geld geven voor die onzin

vanasselt
Berichten: 10
Lid geworden op: 20 aug 2009 19:44

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door vanasselt » 06 mar 2011 18:55

Vraag aan uw behandelend arts in dit geval een cardioloog of hij een verklaring op wil stellen dit kan heel kort zijn en stuur dit op naar het CBR ,maak er wel een copie van,ik had vorig jaar hetzelfde probleem met m,n ogen van de behandelend oogarts mocht ik wel rijden,hij heeft een korte verklaring opgemaakt en het CBR nam hier genoegen mee,niet geschoten is mis geschoten,succes

LeoWilens
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2011 21:37

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door LeoWilens » 11 apr 2011 21:59

Nou, ik zit ook in dit gammelle schuitje van CBR, en wel ivm. een hersenletsel, waarbij ik in 1995 epileptische aanvallen heb gehad, hierna noooit meer, maar zeggen ze, volgens de eigen verklaring.......hebt u het wel gehad !!....dus.... er is geld te verdienen voor het CBR.
Kan iemand mij zeggen wat een keuring bij bv. een neuroloog kost? is dit een vaste prijs, landelijk gezien, krijgt het CBR hier ook wat van mee of is het alleen voor de neuroloog,
Ik ben trouwens in januari nog gekeurd door een gewone huisarts (neutraal) die hier ter plaatse rijbewijskeuringen doet bij diab. en 70 plus mensen, maar het CBR komt na drie maand tot de conclusie dat deze arts (welke ze pers. niet kennen) niet terzake kundig is, en verwijst mij naar een specialist kosten ......200.00 euro, dank u.

Peterus
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 jun 2011 12:01

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door Peterus » 05 jun 2011 12:54

Zo als ik al zie ben ik niet de enige er worden al meer mensen uitgekleed door het CBR,ook ik moet mijn rijbewijs verlengen en loop tegen het zelfde probleem,als men bij het CBR de mensen gewoon hun eigen verklaring laten opsturen naar het CBR en dan beslist waar je gekeurd moet worden zijn we al een stuk beter opweg en bespaart een hoop kosten voor de mensen.
Eerst sturen ze je verplicht naar een ARBO dienst die mensen hebben geen bezwaar dan denk je dat het wel goed komt en dan krijg je een briefje waar gemeld wordt dat je naar een specalist moet om gekeurd te worden, dat ik nog werkzaam was moest ik zo snel mogelijk weer op de auto stappen om te werken en nu ik met pré pensioen ben ik een voor het CBR een gevaar op de weg. Maar ik mag wel met mijn kleine rijbewijs de snelweg op waar ook vrachtwagens rijden en als ik een fout maak dan zijn de gevolgen ook niet te overzien,maar dat mag. Dan nog dit een keuring is een moment opnamen je wordt gekeurd en alles is goed loopt het ziekenhuis uit en je kan dood neer vallen dat houd een keuring in.

Leo The Emperor
Berichten: 4631
Lid geworden op: 12 dec 2010 16:19

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door Leo The Emperor » 08 dec 2011 21:12

Rijden onder invloed kan niet zwaar genoeg bestraft worden.

Wees blij dat u uw rijbewijs nog terugkrijgt. Als ik het voor het zeggen had was dit een invordering voor het leven... :!:

cherokee
Berichten: 151
Lid geworden op: 29 jul 2007 17:15

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door cherokee » 09 dec 2011 13:26

Leo The Emperor schreef:Rijden onder invloed kan niet zwaar genoeg bestraft worden.

Wees blij dat u uw rijbewijs nog terugkrijgt. Als ik het voor het zeggen had was dit een invordering voor het leven... :!:

Waar heb je het over? Het gaat hier over groot rijbewijs keuringen, niet over rijden met drank op.

Leo The Emperor
Berichten: 4631
Lid geworden op: 12 dec 2010 16:19

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door Leo The Emperor » 09 dec 2011 16:30

Het bericht waar ik op reageerde is inmiddels door de moderators verwijderd vanwege driedubbele plaatsing.

Het bericht was van Neos, en betrof een klaagzang over de kosten en de tijd die het duurde om je rijbewijs terug te krijgen als dit was ingevorderd vanwege rijden onder invloed.

In dit topic staat de posting nog:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 2&t=108392

j bakker
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 mar 2012 17:28

Re: CBR keuring

Ongelezen bericht door j bakker » 13 mar 2012 18:00

eindelijk een stuk herkenning in de bovenstaande verhalen.
eind 2011 werdt bij mijn man een lekkende hartklep ontdekt, dus werden er allerlei vervolgonderzoeken gedaan door een cardioloog.
mijn man (vrachtwagenchauffeur van beroep) kreeg gelijk een algeheel rijverbod opgelegd(personenauto/vrachtwagen) oke als dat de regels zijn kunnen we daar vrede mee hebben!!
in januari dit jaar werden we bij onze eigen cardioloog verwacht voor een gesprek over hoe nu verder(behandeling)
het gesprek was voor ons een hele opluchting, want de hartkleplekkage was van dien aard dat er verder niets mee hoefde te gebeuren. wel blijft mijn man jaarlijks onder controle.
de cardioloog gaf dus groen licht om weer aan het werk te gaan
maar daar begonnen de problemen...............
na enkele weken kregen we eindelijk een brief van het CBR (wij helemaal blij)
mijn man kon zijn werk weer hervatten. maar helaas.
in de brief stond dat mijn man ook nog eens gekeurd moest worden door een onafhankelijk cardioloog, met alle onderzoeken en bijgaande kosten van dien.
dus maar een afspraak gemaakt in een ziekenhuis elders, alle onderzoeken nog eens opnieuw, maar goed als je daar door je rijbewijs terug gaat krijgen?
na een week of 2 het CBR gebeld over de uitslag...maar nee helaas nog niet binnen, wel kreeg mijn man de vraag waarom hij niet door zijn eigen cardioloog gekeurd was!!!
Na een week maar weer gebeld.....kregen we te horen of mijn man een werkgeversverklaring kon opsturen, dan zou alles snel in orde zijn.
dus vorige week donderdag heeft zijn werkgever aan die vraag voldaan, en zou het allemaal snel in orde zijn. maar helaas vandaag weer kontakt gehad. en de verklaring lag nog op de postkamer.......en moet nog worden verwerkt.
aan het eind van deze middag mocht mijn man terug bellen, of het al was verwerkt maar weer niet.................en dat was misschien wel de druppel voor mij om dit forum te bezoeken.
vanf 24 januari alles in het werk gesteld om weer op de vrachtwagen te kunnen rijden, het is nu 13 maart. en mijn man is nog steeds thuis.
hij werkt overigens wel een aantal dagen op het bedrijf, maar dat is niet zijn eigen werk. daar komt bij dat het bedrijf hier 30 km vandaan is, en hij dus is aangewezen op het openbaar vervoer.
als alles een beetje vlot was verlopen hadden we hier met zijn allen weer heel wat geld en stress op kunnen besparen!!

Gesloten