LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] koopontbinding aanvragen hdmg eindhoven

Andere onderwerpen over auto en vervoer
keramosa
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 dec 2007 14:31

koopontbinding aanvragen hdmg eindhoven

Ongelezen bericht door keramosa »

Hoi, Bijna 6 maanden geleden heb ik een fiat coupe gekocht bij hdmg eindhoven afdeling roc.met bovaggarantie
De auto had een verkoopprijs van 7995,00 , ik heb contant6750,00 betaald en mijn oude auto ingeruild.
Na 2 weken begon deze auto gebreken te vertonen en nu bijna 6 maanden later 5 x opgehaald staat hij nog steeds in de garage nu alweer 2 weken.Het vertrouwen in de auto is weg , ik heb het bedrijf aangeboden dat ik een andere auto wil met een meerwaarde van 6000,00 .
Ik heb al voor 1200,00 onkosten op deze auto gemaakt voor vervangend vervoer en vind dat hun mij een beetje tegemoet kunnen komen, echter willen hun dat ik 2500,00 extra bij betaal op de auto omdat ik al 5.1/2 maand de fiat bezit (met gebreken)
Tevens heeft het keuringsrapport en koopcontract verschillende kilometerstanden.( na hun aanbod zijn we daar pas achter gekomen)
Deze kilometerstand heeft een verschil van 6000 kilometer meer op het apk rapport.Ik neem aan dat het keuringsbureau dit niet fout heeft kunnen doen, en het bedrijf expres een te lage kilometerstand op de koopakte heeft geplaatst, kan ik overgaan op een koopontbinding ?

Ratz
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:56

Re: koopontbinding aanvragen hdmg eindhoven

Ongelezen bericht door Ratz »

BOVAGgarantie.
Neem eens contact op met de BOVAG.
Rij met die auto geen meter meer, is mijn advies, en ga met de bovag om de tafel zitten, als u geen andere vergelijkbare auto krijgt(ik zou trouwens het vertrouwen in dat bedrijf zijn kwijt geraakt).
Ik vind het trouwens vreemd dat u voor de kosten moet opdraaien(mits er niet meer aan de hand is).

n dit onderwerp staan alle bepalingen van de Bovaggarantiepas puntsgewijs beschreven, zoals deze op de site van de Bovag staan gepresenteerd. In de samenvatting onder aan deze lijst worden de punten in het kort uitgelegd, maar het komt er op neer dat u garantie krijgt op de auto zoals deze uit de fabriek is gekomen. Alle bijleveringen, dus wat niet vanaf fabriek onderdeel van de auto is, vallen buiten de garantie. Heeft u een geschil met de verkoper dan moet u er voor zorgen dat u binnen de bepaalde termijnen handelt anders verspeelt u uw rechten.1.
De garantie wordt door de verkoper verleend voor een periode van zes maanden na afgifte van dit bewijs. De garantie geldt voor de koper en niet voor opvolgende rechtverkrijgenden. Door de garantie worden de wettelijke rechten die de koper niet handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf uit dien hoofde heeft onverlet gelaten.

2.
De garantie betreft zowel het herstel van gebreken die ten tijde van de koop niet waarneembaar waren, als het herstel van gebreken die tijdens de garantieperiode ten gevolge van normaal gebruik zijn ontstaan. De kosten van herstel zijn geheel voor rekening van de verkoper.

3.
Reparaties of vervanging van onderdelen ter gelegenheid van normale gebruikelijke onderhoudsbeurten, voor zover niet voortvloeiend uit de gebrekkige uitvoering van de voor de aflevering door de verkoper verrichte onderhoudsbeurt, vallen niet onder de garantie.

BMS.Purmerend

Re: koopontbinding aanvragen hdmg eindhoven

Ongelezen bericht door BMS.Purmerend »

alles corect alleen een opmerking die vergeten is toe te voegen.
1.
De garantie wordt door de verkoper verleend voor een periode van zes maanden na afgifte van dit bewijs. De garantie geldt voor de koper en niet voor opvolgende rechtverkrijgenden. Door de garantie worden de wettelijke rechten die de koper niet handelend in de uitoefening van beroep of bedrijf uit dien hoofde heeft onverlet gelaten.
6 maanden garantie indien de aankoop van de auto de helft van de catalogus prijs is.

Gesloten