LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] opzegtermijnen voor goede doelen

Andere onderwerpen over dieren
eyecandy
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 apr 2007 21:42

opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door eyecandy » 04 sep 2009 15:42

Hoi,

Ik ben al heel veel jaartjes donateur bij een goed doel NSHD. Op het moment dat ik destijds wegliep van de straatmarketeer had ik al een naar gevoel dat ik mij iets had laten aansmeren, maar ach, het was voor dieren en het bedrag is niet zo hoog. Ik vond het dus wel best zo en ik kreeg magazines thuis die mijn dochter met plezier las.

Nu is mijn inkomen zojuist veranderd en wil nu het een en ander gaan schuiven met uitgaven en vind dat de goede doelen maar even weer een tijdje moeten wachten tot betere tijden. Ik wil NSHD dus gaan opzeggen. Wat schets mijn verbazing....ik kan alleen maar 1x per jaar opzeggen en dan nog exact 3 maanden voor het moment van lidmaatschap :?
Ehh...horen dit soort voorwaarden niet gewoon bij een commercieel product? Kan iemand mij dit vertellen? Ik wil eigenlijk gewoon nu stoppen. Ik moet toch zelf kunnen bepalen of ik financieel barmhartig wil zijn of niet?

Soraya
Berichten: 501
Lid geworden op: 08 feb 2006 15:04

Re: opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door Soraya » 04 sep 2009 19:32

bij mijn weten zijn alle regels hiervoor aangepast door de regering, maar het hoe en wat dat kan ik je helaas niet zeggen. Maar ik dacht dat je het hele jaar door eigenlijk wel kon opzeggen. Echter niet dat je dan een bedeelte terug krijgt van het geld, maar dat er in ieder geval een notitie van is gemaakt zodat het dan ook netjes stopt als het is komen te vervallen.

Heidy
Berichten: 161
Lid geworden op: 15 sep 2003 15:42

Re: opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door Heidy » 23 sep 2009 20:02

Ik heb het rode kruis moeten opzeggen.
Ik heb opgebeld en het werd meteen geregeld.
Nu wordt er geen geld meer van mijn rekening gehaald.
Bij sommige goede doelen is dat wel goed geregeld.

J. Degrelle
Berichten: 272
Lid geworden op: 07 mar 2008 14:22
Locatie: Heilig Landstichting

Re: opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door J. Degrelle » 27 jun 2010 18:13

Volgens mij heb ik nog een lidmaatschap bij de AA lopen. Eens kijken of ik die met terugwerkende kracht kan opzeggen.

trudy81
Berichten: 630
Lid geworden op: 22 apr 2010 16:38

Re: opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door trudy81 » 27 jun 2010 18:34

Hai,

u valt onder de nieuwe opzeg regels, dat betekent dat als u een jaar contract getekent heeft (wat u waarschijnlijk hebt) dat elke maand mag opzeggen (u betaalt dan wel een maand door maar dus geen jaar)

dat is nu de wetgeving, en daar mag niemand aan voorbij, ik zou een brief schrijven, reageren ze daar niet correct of uberhaupt niet op een volgende brief en als u dan niet krijgt waar u recht op heeft,dan kunt u altijd nog naar het gerecht.

Trudy

Tis weer bijzonder
Berichten: 737
Lid geworden op: 30 mei 2010 21:26

Re: opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door Tis weer bijzonder » 27 jun 2010 22:24

Je kunt de schade misschien nog beperken door van onderstaande link gebruik te maken als je je bijdrage momenteel meer is dan (kennelijk het minimum) 4 euro per maand.
http://www.nshd.nl/index.php?option=com_forme&Itemid=8
Overigens, de leveringsvoorwaarden heb ik nergens kunnen vinden. :idea:
Zoekterm leveringsvoorwaarden
Totaal: 0 resultaten gevonden.

Hoe stop ik mijn steun aan de NSHD?
Natuurlijk zijn wij blij dat u ons als donateur steunt. Mocht u echter niet meer in de mogelijkheid zijn om ons te blijven steunen of andere redenen hebben om uw donateurschap op te zeggen, dan kunt u dit als volgt doen.
U kunt ons een brief sturen met daarop uw naam, adres, eventueel het correspondentienummer en de reden waarom u opzegt. Ook kunt u uw gegevens invullen op het formulier op deze site, te vinden onder het tabblad 'Donateurs' en vervolgens 'Opzeggen'.
Direct een mail sturen naar ons mailadres [email protected] Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Wegens kostenbesparing sturen wij u alleen een bevestiging toe als u hiernaar vraagt.
En ..... wegens vermeende desinteresse van de donateurs geen spontane inzage in de baten en lasten. :roll:
Hebben jullie ook een staat van baten en lasten?
In het blad Hulp aan Dieren wordt telkens beschreven hoe de NSHD zich heeft ingezet in de afgelopen periode. Hierin kunt u lezen hoe en waaraan de middelen zijn ingezet. Een staat van baten en lasten hebben wij hier niet in opgenomen, omdat de meeste mensen dit niet interesseert en wij de ruimte graag gebruiken voor teksten die de meeste mensen graag lezen. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de stichtingen die steun krijgen van de NSHD en hen vragen of zij tevreden zijn over deze stichting. Verder wordt in het blad altijd aangegeven welke stichtingen de NSHD heeft verwelkomd, welke acties de NSHD het afgelopen kwartaal heeft ondernomen en zijn bijvoorbeeld interviews opgenomen met mensen die steun ontvangen.
Tsja, een pdf-je ofzo van een jaarverslag op een website kost best wel veel ruimte.

petertt
Berichten: 10
Lid geworden op: 30 jul 2010 08:48
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door petertt » 30 jul 2010 13:16

Bel ze gewoon persoonlijk, 9 van de 10x kan er een alternatief geboden worden, en in de meeste gevallen zijn er wel regeltjes, maar uit ervaring kan er met 1 belletje veel voorkomen worden.

advies: bellen....

sophie123
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 nov 2012 18:57

Re: opzegtermijnen voor goede doelen

Ongelezen bericht door sophie123 » 16 nov 2012 19:14

ik was al een tijd donateur van nshd. ik kon het niet meer betalen en wilde opzeggen. dat ging heel erg moeilijk. mensen kijk uit het zijn grote zakkenvullers

Gesloten