LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] nicorette spray

Andere onderwerpen over gezondheid en voeding
sjohie
Berichten: 11185
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: nicorette spray

Ongelezen bericht door sjohie »

snellie schreef:Mijn vriend is per 1 januari 2016 begonnen met de Nicorette spray om zo te kunnen stoppen met roken. De spray werkt prima, het neemt de zucht naar een sigaret meteen weg. Maar nu beginnen sinds een paar weken de tanden en kiezen uit zijn 1,5 jaar oude kunstgebit te vallen.
Wij vermoeden dat de spray, die je immers in je mond moet spuiten, op de een of andere manier de kunststof van zijn gebit aantast, want binnen 3 weken zijn we al 5 keer met problemen naar de kliniek gereden.

Heeft iemand ook deze ervaring? De spray is niet goedkoop en de reparaties aan het gebit ook niet.
Nicotine is basisch in pure vorm, en basen kunnen behoorlijk reactief zijn, soms nog erger dan zuren. Natronloog bijvoorbeeld is gevaarlijk spul, zeker vergelijkbaar met zwavelzuur qua risico's. Maar de dosis nicotine in zo'n spray is zo klein dat dat ingrediënt het haast niet kan zijn.

Als er in de afgelopen 1½ week niks veranderd is qua onderhoud van het kunstgebit, of in jullie eten en drinken, zou het mogelijk die spray kunnen zijn ja. Maar goed, daar zitten meer ingrediënten in, dus ik zou dit eerst even bij de tandarts vragen, en voorleggen aan de fabrikant via hun klantenservice.

Gesloten