LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Aanschaffen Boxspring

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
PtRf
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 aug 2011 20:04

Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door PtRf »

Hallo allemaal,

Wij zijn al een tijdje op zoek naar een nieuw bed. Ons huidige bed bezorgt ons al tijden enorme rugpijn doordat de matras veel te ver doorzakt.

De keuze blijkt echter nog niet zo makkelijk en aangezien het om een behoorlijk bedrag gaat willen wij geen overhaaste beslissing nemen. Wij zijn ondertussen al bij een groot aantal winkels geweest waarbij we o.a. de merken Auping, Hastens, Karlsson, Swiss Sense en Sealy gehad hebben.

Wij zijn op zoek naar een boxspring met de afmetingen 180x200 of 210 en hebben onder andere de Auping Dublim Maximus (€2950,-) en de Sealy Vision R uitgeprobeerd (€2900,-). Reden voor deze keuze is dat deze ook 2-persoons matrassen leveren en wij meestal lepeltje lepeltje liggen.

Wij zijn beide fors gebouwd (120 en 100 kg) en zoeken dus ook een bed welke hierbij past. Uiteraard snappen wij dat deze keuze heel persoonlijk is niet op basis van gewicht gemaakt kan worden.

Deze vraag gaat dan ook meer over de kwaliteit en levensduur van het product. Aangezien wij een budget hebben van maximaal €3000,- is de keuze voor een kwalitatief goede boxspring vrij beperkt.

Kan iemand ons helpen een goede investering te doen?

Alvast bedankt!

jls63
Berichten: 86
Lid geworden op: 16 nov 2010 13:44

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door jls63 »

Keuze is erg simpel: Sealy !! Auping maakt geen matrassen voor mensen met een gewicht zoals u. (kleine lettertjes lezen bij Auping, gaat tot max. 100 kg.)
Sealy daarentegen gaat tot 300 kg p.p. !! Want tja, amerikanen zijn niet zo slank als ons.
Maar, de matras die u noemt, Vision R, wordt niet in 180 cm. breed gemaakt?! En dus ook niet in 210 lengte. Ook de matras is uit de collectie. Wel is mogelijk de opvolger maar 180 x 200 is maximaal.
Wel is de prijs voor boxen, matras en hoofdbord iets te hoog.

Wat betreft de Auping Dublin Maximus, dit is een instapmodel !! en mag, vooral voor wat de matrassen, absoluut niet vergeleken wordenmet de Sealy. Wilt u ongeveer dezelfde kwaliteit, neem dan minimaal de Cresto uitvoering. Maar het gewicht blijft dan een probleem.

PtRf
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 aug 2011 20:04

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door PtRf »

Hoi Jls63,

Bedankt voor je reactie. Het probleem met Sealy is dat er zeer weinig informatie over te verkrijgen is en een dealer vinden is al helemaal een probleem. Ik woon in het zuiden v/h land.

Ik snap dat het forum niet bedoelt is om reclame voor bepaalde firma's te maken, echter een adres in de buurt om te proefliggen zou wenselijk zijn!

Rinus M
Berichten: 45
Lid geworden op: 16 mar 2010 16:30

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door Rinus M »

In een eerder topic op dit forum zweer ik bij Hotel Bedding in Katwijk a/d Rijn.

Ben zelf rugpatient, heb 3 versleten tussenwerfelschijven met een acute hernia gehad. Aan het laatste ben ik direct geopereerd.
Zit nu in de IVA omdat ik voor 80% en meer arbeidsongeschikt ben.

Wij hebben diverse nieuwe bedden gekocht bij "goede beddenzaken" en het was niets. Zowel bed als service.

Ik heb Hotel Bedding gebeld en ben naar Katwijk a/d Rijn gereden met m'n vrouw. De medewerker dhr. van Diest durfde mij te vertellen dat als het niet goed was, hij net zolang doorging tot ik tevreden sliep. Meende dat het nu dik een jaar geleden is dat wij naar Katwijk a/d Rijn zijn geweest. Heb nu 3 verschillende matrassen gehad, waar ik nu op slaap is het matras wat bij mij past (deze heeft dhr. van Diest in de fabriek laten maken voor mij)

Alle matrassen zijn geruild, bezorgd en hoef hier niets voor te betalen.
Het enige wat ik zelf heb gedaan is gebak laten bezorgen bij Hotel Bedding, voor de hele goed SERVICE.

PtRf
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 aug 2011 20:04

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door PtRf »

jls63 schreef:Maar, de matras die u noemt, Vision R, wordt niet in 180 cm. breed gemaakt?! En dus ook niet in 210 lengte. Ook de matras is uit de collectie. Wel is mogelijk de opvolger maar 180 x 200 is maximaal.
Wel is de prijs voor boxen, matras en hoofdbord iets te hoog.
Welk model zou u aanbevelen dan. Aangegeven prijs is de enige welke ik in Nederland kan vinden, goedkopere mogelijkheden hoor ik graag.! Verder vind ik de modellen boxspring niet zo super van Sealy.

Informatie vinden over dit merk of proefliggen blijft zeer lastig.

jls63
Berichten: 86
Lid geworden op: 16 nov 2010 13:44

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door jls63 »

als u wenst, kunt u een nachtje "logeren" in Hotel des Indes in Den Haag. Daar hebben ze boxsprings van Sealy staan. Het is duidelijk dat als het meest prestigieuze hotel van Nederland met de boxsprings werkt, dat het uitmuntende kwaliteit is.

Ik heb het na gekeken en de dichtsbijzijnde Sealy dealer voor u is in Almelo. Ze leveren deze boxsprings door heel Benelux, Duitsland en Sandinavie. Dus ff Googlen.
Trouwens de cruiseschepen van de Holland-Amerikalijn en hotels (wereldwijd !!) van Sheraton, Crown PLaza, Fairmont, Disney Resorts enz. hebben standaard boxsprings van Sealy.

jsw
Berichten: 3
Lid geworden op: 17 aug 2011 12:19

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door jsw »

De cruise schepen van Holland Casino hebben ook oerhollandse kwaliteit aan boord.
Google of check... http://www.eastbornmarine.com/reference.htm

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door VioletPrue »

Even van de praktische kant bekeken: een bed van 210 cm is erg comfi, maar het vinden van matras(topper)hoezen is vaak moeilijk.
Dan kom je al snel bij de beddenwinkel uit en dan ben je aardig wat kwijt voor 1 hoes.
En je hebt er toch minimaal 4 nodig.
De Hema etc. hebben bijvoorbeeld enkel hoezen van 200 cm.
Mijn moeder heeft dat 'probleem' en ook al is ze wat langer en zweert ze bij haar 210 cm matras, ze baalt er wel van.
Misschien iets om te overwegen.

pghverhagen
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 sep 2011 16:46

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door pghverhagen »

Had veel last van rugpijn en merkte dat mijn boxspring geen ondersteuning gaf. Ben na wat zoeken terecht gekomen bij Dorsoo, een Belgische beddenfabrikant met een uniek bed gebaseerd op een hydraulisch systeem met dynamische ondersteuning van de wervelkolom. Hebben sinds kort een winkel in Maastricht. Voor mij is dit het eerste bed waar ik na een tijd geen rugpijn meer heb gedurende de nacht en bij opstaan. Uniek is ook dat je het bed 2 maanden mag uitproberen. Voor mij dus maar 1 advies: koop een bed met goede ondersteuning. Ik heb het idee dat Dorsoo het enige systeem is dat deze ondersteuning correct geeft.

maja_de_groot
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 sep 2011 15:19

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door maja_de_groot »

Als ik vorig jaar dit forum had gelezen, had ik zeker geen Swiss Sense 3500 gekocht!!! Veel te laat met afleveren, verkeerd afleveren, fout afkopen met kadobon en nu al 3x door het hoofdeinde gezakt. En iedere keer maar weer 3 weken wachten voordat de monteur kan komen! En dan repareren met een tie-rip!! Maar nu begrijp ik waarom die monteurs het zo druk hebben!! Dus mijn advies is: GEEN SWISS SENSE!! Er zijn genoeg andere goede merken! En informeer eens om je heen en kijk op internet!

pieterdeg
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 sep 2011 15:28

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door pieterdeg »

Hallo PtRf,
Net als Maja heb ik niet echt goede ervaringen bij Swiss Sense. Ik heb nu al een paar jaar een bed van hun en het bevalt niet. Daarom zelf net een nieuw bed gekocht en dat scheelt echt heel veel. Neem alle tijd en ga naar een winkel waar ze nog kennis hebben van slapen en niet winkels waar ze meer verstand hebben van reclame maken. Wij zijn uiteindelijk geslaagd bij SlaapkamerCentrum in Leiderdorp op de woonboulevard. Succes! Groet,
Pieter

bobber
Berichten: 34
Lid geworden op: 07 jul 2006 22:12

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door bobber »

Ook wij zijn voorzichtig aan het zoeken naar een nieuwe boxspring. Afgelopen jaar in een hotel aan de andere kant van de wereld zo lekker geslapen dat ik maar eens ben gaan zoeken welk boxspringmerk daar stond; Sealy.
Dat is dus zeker een merk wat ik wil gaan proberen.
Verder was Norma en Ikea een goede 2e dachten we. Helaas wel veel slechte recensie over norma, terwijl die kwalitatief goed lijken te zijn.
In Uden lijkt een groot slaapcentrum te zijn waar we wel eens wat bedden willen proberen, zie luxebedden.nl Hier staan veel merken op een rijtje.
Maar ik snap soms ook niet waar t prijs verschil inzit. Als er maar een goede matras op ligt, maakt de ombouw toch niet uit? Je kunt ook complete elektrische boxsprings voor 1500 euro kopen. Het blijft denk ik heel persoonlijk.

arjan040
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 dec 2011 10:19

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door arjan040 »

Beste alle,

Een bed uitzoeken is lastig. Ga naar een goede slaapspecialist. Gan niet uit van alle reactie,s die u op een forum leest.
Bedden van o.a. velda metropolitan is een nieuwe serie in alle hardheden te krijgen.
Als je ziet dat de webshops bedden voor € 4000,- aanbieden met een onherkenbaar label trap daar dus niet in. Koop een goed merk en een goed voorlichting.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door VioletPrue »

arjan040 schreef:Beste alle,

Een bed uitzoeken is lastig. Ga naar een goede slaapspecialist. Gan niet uit van alle reactie,s die u op een forum leest.
Bedden van o.a. velda metropolitan is een nieuwe serie in alle hardheden te krijgen.
Als je ziet dat de webshops bedden voor € 4000,- aanbieden met een onherkenbaar label trap daar dus niet in. Koop een goed merk en een goed voorlichting.
Een merklabel aan je bed/matras is anders niet zaligmakend.
Ook merkartikelen kunnen stukgaan of tegenvallen.
Ik heb een heel onbekend merk qua boxspring en slaap al een jaar of 4/5 heerlijk.
Goede voorlichting en duidelijke afspraken over matrassen proberen is denk ik van meer belang dan per sé een Hästens of Auping te kopen.

Evert Jaspers
Berichten: 24
Lid geworden op: 20 sep 2005 02:02
Contacteer:

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door Evert Jaspers »

Het uitzoeken van de voor u meest geschikte bed - matras en ondervering - is eenvoudig mits u dat doet met een spierspanningsmeting. Zie daarvoor de website van de Stichting Voorlichting Slaapcomfort www.beddenadvies.nl

Catharina71
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 mar 2012 12:01

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door Catharina71 »

.
Laatst gewijzigd door Catharina71 op 24 mar 2012 12:36, 1 keer totaal gewijzigd.

Linoge
Berichten: 392
Lid geworden op: 21 feb 2012 16:38

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door Linoge »

Ik zou nooit voor een boxspring kiezen. Ik krijg alleen maar rugklachten op die dingen.

Ik zweer bij een Nasa Traagschuim matras

http://www.medi-active.nl/

Evert Jaspers
Berichten: 24
Lid geworden op: 20 sep 2005 02:02
Contacteer:

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door Evert Jaspers »

Zonder spierspanningsmeting zou ik voor geen enkel type bed (matras met ondervering) kiezen!
Uit onderzoek is gebleken, dat men er op het "eigen gevoel" zeker niet uitkomt. In ons lichaam zitten geen "receptoren" of ontvangers die kunnen helpen om het juiste bed te kiezen. Door op bedden te gaan liggen kunt u heel kortstondig (ca. 8 seconden) verschillen waarnemen, maar die kortstondige waarneming van verschillen monden niet uit in een zekerheid om een keuze voor een bepaald type of merk te maken.
Geen enkel bekend merk of soort bed kan u goede slaap garanderen.
De oorzaak is simpel: elk mens is uniek en anders.
Het beste advies is laat u objectief meten met behulp van een spierspanningsmeting. Zie de website van de Stichting Voorlichting Slaapcomfort: www.beddenadvies.nl

Laura1971V
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jul 2012 15:38

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door Laura1971V »

Sinds Januari 2012 bezit ik een Hästens boxspring een 2 persoons met daarop een dikke topper, ik had verwacht prinsheerlijk te kunnen slapen maar helaas het bed is een drama. De topper verschuift soms wel 15 cm per nacht naar onder, volgens Hästens komt dit omdat wij de enige zijn die geen Hästens beddengoed gebruiken ( kort gezegd nooit heeft iemand hier last van gehad) het zou dus aan mijn dekbed/overtrekken lakens liggen, als ik alleen de topper gebruik zonder beddengoed laken of dekbed gebeurd exact hetzelfde, de dikke topper is zo glad dat je bij het omdraaien al een stukje naar onderen gaat met de topper. Ook voel je de naad tussen de 2 bedden verschrikkelijk, tegen elkaar aanliggen is geen doen of je moet samen op 1 bedgedeelte kruipen.
Ook dit was normaal gezien het uit 2 losse boxsprings bestaat, mijn zoon heeft een ikea boxspring na een jaar is de topper nog geen cm naar onderen gezakt, je voelt geen naad tussen de bedden en het bed ligt goddelijk en dit voor een bed wat 10x goedkoper was. Mijn zoon wil geeneens ruilen met mijn bed!
Maar schijnbaar is dit dus allemaal normaal bij een peperduur kwaliteitsbed. Dus bezint eer ge begint aan een Hästensbed.

Heeft iemand gelijke ervaringen? Of tips om dit te verhelpen?

nevermind
Berichten: 4662
Lid geworden op: 10 sep 2011 00:27

Re: Aanschaffen Boxspring

Ongelezen bericht door nevermind »

Ik heb sinds 2 weken een Halsings boxspring en ben heel tevreden.
Dat de Topper een beetje verschuift is normaal, want hij ligt los.
Waar heb je dan een naad tussen de bedden?
Zowel in de topper, als in het laken zit er toch geen naad?

Gesloten