Bekocht door Rentokil?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
RJK1971
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jul 2021 19:11

Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door RJK1971 »

Enige tijd geleden een offerte geaccepteerd voor houtworm bestrijding van onze stolpboerderij (€3249,- ex BTW).
In eerste instantie nogal geschrokken van de offerte en dit ook aangegeven. Hierop kwam er een aangepaste offerte van €500 lager (2749,- ex BTW)
Nog steeds een fiks bedrag maar ok, gedoe met ladders, schoonmaken, moeilijk bereikbare kap van de stolp, voorrijkosten, manuren, materiaal...... Tijdens de inspectie en voor het uitbrengen van de offerte werden de werkzaamheden ingeschat op 1 á 1,5 dag werk.
Op de afgesproken dag kwamen er 2 busjes met totaal 2 medewerkers om 08:10 ter plaatse en om 11:15 vertrokken ze weer, de klus zat erop!

Ik heb diezelfde dag nog een mail gestuurd met de vraag of de factuur gespecificeerd kon worden want 3 uur werk voor 2 man en daarvoor ruim €3300,- moeten betalen geeft me toch te denken. Of de klus is niet naar behoren uitgevoerd of ze berekenen een veel te hoog bedrag. Het antwoord was nietszeggend en niet gespecificeerd.
Na ontvangst van de factuur heb ik wederom gevraagd om een specificatie en houdt in afwachting van een bevredigend antwoord betaling nog even achter.

Moet ik eerst betalen en dan officieel melden dat het betalen onder protest is? Daarna protest aantekenen via aangetekende brief?
Kan ik de betaling nog even opschorten? Want ik heb wel recht op een specificatie van de gemaakte kosten.

Weet iemand waar ik met klachten terecht kan? Is er een geschillencommissie voor bedrijven in ongediertebestrijding?
Facebook Twitter Mail

NeoDutchio
Berichten: 9852
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

U hebt een bedrag op papier gekregen waar een bepaalde klus tegenover staat. En kan wel een inschatting vooraf komen van de uren, maar dat staat los van het totaal bedrag. Dan had u de klus moeten uitbesteden op basis van werkelijke uren. Maar dan was weer de kans groot geweest dat de staan te rekken om zo geld binnen te halen.

Lady1234
Berichten: 18831
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Maar bij één bedrijf een offerte gevraagd?

Seinhuis
Berichten: 907
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Je hebt de offerte geaccepteerd. Daarmee is een overeenkomst gesloten dat hun werkzaamheden uitvoeren voor een X bedrag. Deze overeenkomst moet beide partijen uitvoeren.

Met andere woorden, je bent verplicht om de rekening te betalen. Indien je niet eens was met de offerte dan had je voor akkoord moeten aangeven.

Alleen indien de klus niet goed uitgevoerd is, dan kan je klagen. Zie https://www.consuwijzer.nl/garantie-rep ... an-ik-doen wat je kunt doen.

Er is geen geschillencommissie, wel kan je naar de kantonrechter. Indien het klus goed gedaan is, kan je beter de kosten accepteren.

Morganlefay
Berichten: 762
Lid geworden op: 23 dec 2016 14:53

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door Morganlefay »

"Weet iemand waar ik met klachten terecht kan? Is er een geschillencommissie voor bedrijven in ongediertebestrijding?
Facebook Twitter Mail"
U bent akkoord gegaan met de offerte dan houdt het op
Alleen klagen op FB of Twitter?????
Nee de gewone kanalen gebruiken en ver van FB oid blijven.
O ja een reactie terug op dit forum wordt op prijs gesteld.

snuffel1
Berichten: 4231
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door snuffel1 »

Ts krijgt niet de antwoorden die Ts wenst maar terzijde. In dit geval heeft Ts Rentokil benaderd om de aanwezige houtworm met de daarvoor bedoelde middelen te bestrijden tegen een totaal prijs van 2749,- ex BTW en is met die prijs akkoord gegaan. Als er één werknemer op de werkzaamheden gezet zou worden zou het binnen één dag met een uitloop van een halve dag kunnen duren voordat de klus geklaard zou zijn. Rentokil heeft twee werknemers op de klus gezet die effectief 3 uur werkzaamheden hebben verricht dus 3 uur per werknemer maakt 6 uur in het totaal. Als de reistijd van de werknemers ook meegenomen wordt zou het totaal op 7 uur uitkomen en maakt dat klus binnen één dag geklaard is. Ts is met Rentokil een prijsafspraak overeengekomen en dan maakt het niet uit hoelang de werkzaamheden in beslag nemen maar het gewenste doel namelijk het bestrijden van de aanwezige houtworm is behaald. Het valt me wel op dat als een werknemer te lang bezig is geweest de klant klaagt maar als het een keer sneller dan verwacht gaat de klant ook klaagt en denkt bekocht te zijn i.p.v. blij te zijn dat het zo snel is gegaan.

sjj
Berichten: 22
Lid geworden op: 23 jul 2008 14:25

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door sjj »

U hebt maar 1 offerte opgevraagd? Eigen schuld dikke bult zal de rechter u in het oor fluisteren.
En houtworm laten verwijderd in stolpkap woonboerderij.
Bij houtworm met vakkundig personeel en een goed milieu vriendelijk verdelgingsmiddel zijn er meer uren nodig en mag de ruimte min 4 uur niet betreden worden.
Bij een betrouwbaar bedrijf geven ze tevens 10 jaar garantie op de werkzaamheden.
U had helaas meerdere offertes aan moeten vragen bij bedrijven die in houtworm bestrijden op boerderij en andere oude gebouwen was gespecialiseerd.
Klagen op Facebook en Twitter en weet ik wat nog meer voor onsympathieke kanalen is niet netjes u zult uw gram moeten halen bij het bedrijf wat de werkzaamheden heeft uitgevoerd en aantonen dat de werkzaamheden niet goed zijn verricht, maar u bent helaas zelf akkoord gegaan dus waarom klagen over de prijs als u de handtekening al geplaatst heeft.

Dirkie
Berichten: 2482
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door Dirkie »

RJK1971 schreef:
31 jul 2021 21:29
Enige tijd geleden een offerte geaccepteerd voor houtworm bestrijding van onze stolpboerderij (€3249,- ex BTW).
In eerste instantie nogal geschrokken van de offerte en dit ook aangegeven. Hierop kwam er een aangepaste offerte van €500 lager (2749,- ex BTW)
Dan zou ik denken als er zo simpel € 500 af kan waarom zou er dan niet meer af kunnen. Met andere woorden is de tweede offerte ook niet te duur? Kortom alarmbellen en tijd om nog een offerte aan te vragen volgens mij.

Lady1234
Berichten: 18831
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Klus is al gedaan.

Hawk-Eye
Berichten: 1315
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:46

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door Hawk-Eye »

u heeft wel voorwaarden ontvangen neem ik aan met daarin de aangegeven garantie?

offerte voor een particulier moet gegeven worden MET btw trouwens....

is niet duidelijk welk bedrag de offerte is incluis btw mag u bedrag overmaken welk u geofreerd is zonder btw, staat de btw wel op de offerte en op de rekening moet u totaalbedrag overmaken, let wel, kreeg u offerte zonder btw dan maakt u dat bedrag over!!!!

rienenik
Berichten: 36
Lid geworden op: 18 dec 2009 17:58

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door rienenik »

De worm op de foto is geen houtworm, maar een boktor.De bestrijding van de boktor is vele malen duurder dan van de houtworm,

rienenik
Berichten: 36
Lid geworden op: 18 dec 2009 17:58

Re: Bekocht door Rentokil?

Ongelezen bericht door rienenik »

€ 2750 ex is een redelijke prijs voor de bestrijding van de boktor. Is zwaar vergif en je mag 2 dagen niet in je huis en daarna nog 2 dagen goed luchten of je wordt zelf ziek. Een rijtjeshuis is goedkoper

Plaats reactie