Collectief voor Nederlandse Ondernemers (CVNO)

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
ReinaB
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 okt 2018 14:52

Collectief voor Nederlandse Ondernemers (CVNO)

Ongelezen bericht door ReinaB » 08 okt 2018 15:01

Ik kreeg vandaag een telefoontje van het Collectief voor Nederlandse Ondernemers. Een vriendelijke mw. vertelde mij dat ik als ondernemer recht heb om direct gekoppeld te zijn aan de producent van gas en elektra in de regio (Total in mijn geval). Hierdoor zou ik tot wel 14% korting krijgen op mijn energie. Als dan mijn huidige energiecontract was afgelopen werd ik automatisch aan Total gekoppeld. Toen ik vroeg hoe ik daar dan van af zou moeten komen had ze geen antwoord. Ze wilde alleen even met mij mijn gegevens doorlopen. Ze had inderdaad van alles van mij (of het leek zo), ik moest mijn geboortedatum en rekeningnummer noemen zodat ze alles kon verifieren. Naarmate het gesprek vorderde kreeg ik steeds meer een ongemakkelijk gevoel. Ze vertelde mij dat aan het einde van het gesprek ze een bandje zou starten zodat we alles officieel vast konden leggen. Toen ik vroeg of ik het eerst zwart op wit kon krijgen vertelde ze dat dit niet mogelijk was. Toen gaf ik aan dat ik zonder zwart op wit nergens toestemming voor wilde geven kreeg ik haar leidinggevende aan de telefoon. Volgens haar was mailen echt niet mogelijk, en was het telefonisch toestemming geven alleen maar voor mijn eigen veiligheid. Nogmaals aangegeven dat ik mail wilde, maar dat was echt niet mogelijk. Aangegeven dat ik er dan van af wilde zien, en het zelf eerst uit zou zoeken. Toen werd ze een beetje gepikeerd, want ze hadden tijd gestoken in het noteren van mijn gegevens. Mijn argument dat ik daar toch niet om had gevraagd werd wel geaccepteerd en het gesprek werd verbroken.

Meerdere ondernemers hiermee te maken gehad? Iemand bekend met het CVNO?

NeoDutchio
Berichten: 4483
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Collectief voor Nederlandse Ondernemers (CVNO)

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 08 okt 2018 17:32

Op een consumentenforum zal u weinig andere ondernemers tegenkomen. Maar het verhaal wat u schetst klopt met andere verhalen. Overigens is het een smoesje dat ze uw gegevens willen controleren. Als u een willekeurig bankrekeningnummer had opgegeven hadden ze ook gezegd dat het klopte. Het is een tructje om ondernemers te binden. Een consument wordt bij wet beschermd, een ondernemer niet. Roepen dat u 14% goedkoper uit zou zijn is leuk, maar hoe weten zij wat u nu betaald? Daarbij zit u, na een ja woord, voor 5 jaar vast met hoge afkoopsommen.

Elke ongevraagde verkoper (aan de telefoon, aan de deur, op straat en in winkels) staan er voor 1 doel: hun salaris. Niet om u te laten besparen, enkel voor hun eigen gewin. Om hun bonus te krijgen vertellen ze halve leugens en hele onwaarheden. Natuurlijk krijgt u ook niets op papier, dat is immers bewijs dat het iets anders is.

De volgende keer dit soort telefoontjes gewoon afkappen.

Lady1234
Berichten: 5942
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Collectief voor Nederlandse Ondernemers (CVNO)

Ongelezen bericht door Lady1234 » 08 okt 2018 20:34

U zou toch als ondernemer moeten weten dat dit colportage is en ook dat de consumentenbescherming bij colportage niet voor ondernemers geldt?

Dus voortaan uw “kop” niet zo ver in de strop steken, zodat hij haast aangehaald kan worden en u bungelt.

Nooit op telefonische aanbiedingen ingaan noch uw gegevens verstrekken. Zij bellen uiteraard alleen voor eigen gewin.

AnneBWS
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 nov 2018 14:52

Re: Collectief voor Nederlandse Ondernemers (CVNO)

Ongelezen bericht door AnneBWS » 09 nov 2018 15:06

Beste Reina,
Ook ik heb het telefoontje dat u beschrijft van het Collectief voor Nederlandse Ondernemers ontvangen en gesproken met ene Saskia. De verbinding was slecht waardoor ik haar niet kon goed kon verstaan en ik had er inderdaad ook geen goed gevoel bij.
Ik dacht ik maak mezelf er makkelijk vanaf door al gauw aan te geven dat ik geen interesse had. Zij reageerde hierop verbaasd en zei dat ze enkel wat vragen had en deze zouden worden opgenomen voor beider gebruik. Deze stelde zij suggestief als 'dit begrijpt u wel toch?' en dit waren puur feitelijke vragen. Vervolgens zei ze toch aan het eind van ons gesprek dat ik een contract op de mail zou krijgen en toen ik aangaf een aantal vragen hierover te hebben werd haar verbinding ineens erg slecht en hoorde ze mij niet meer en hing zij op.
Toch werd ik terug gebeld, door een anoniem nummer dit keer, en excuseerde zij zich en liet zij mij mijn vragen stellen. Ze gaf aan dat ik nergens aan vast zou zitten en me nergens zorgen over hoefde te maken, maar dit werd, zoals ik eerder aangaf, allemaal niet meer opgenomen.
Al met al: inderdaad een naar gevoel aan over gehouden en nu twee weken later toch een vaag contract op de mail.
Hierop heb ik contact gezocht met Total en zij gaven aan dat dit een derde partij is die acquisitie verzorgt voor Total: Quality Sales Solutions, wat weer is gekoppeld aan Collectief voor Nederlandse Ondernemers en waar geen info over te vinden is verder.

Mocht je het contract tóch op de mail krijgen Reina, dan kan je dit binnen 14 dagen annuleren via deze website: https://www.total-energie.nl/annuleren

Succes!

Lady1234
Berichten: 5942
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Collectief voor Nederlandse Ondernemers (CVNO)

Ongelezen bericht door Lady1234 » 09 nov 2018 15:35

Voortaan gesprek meteen beëindigen. Hoe moeilijk kan dat zijn?

Berendina8
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 nov 2018 15:25

Re: Collectief voor Nederlandse Ondernemers (CVNO)

Ongelezen bericht door Berendina8 » 12 nov 2018 15:28

Goededag,
een telefoontje van CVNO ontvangen over 21% korting op de tarieven door koppeling aan producent Total. Ik heb de beller gebombardeerd met vragen en wat schetst mijn verbazing, de verbinding werd verbroken.

Even een andere vraag los van CVNO is het een bestaande situatie om direct te koppelen met de producent en niet met de leverancier?

Ik zie graag een reactie tegemoet.

vriendelijke groeten Berendina

Plaats reactie