Combinair een rampen ketel of niet?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
kooij014
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 feb 2010 20:36

Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door kooij014 » 23 feb 2010 20:44

Hallo allemaal,

In januari 2010 hebben wij onze nieuwe woning betrokken welke is uitgerust met een combinair ketel van Daalderop. De UHR ketel zou een 40% beter rendement hebben dan een HR ketel. In de praktijk komt hier helaas weinig tot niks van terecht en gebruikt de ketel veel meer energie dan de oude vaillant ketel in mijn oude huis.

Daarnaast maakt de warmte-pomp geweldig veel herrie, gelukkig is de ketel geplaatst in een goed geïsoleerde kast (geluids isolatie) en is de overlast acceptabel.

Wie heeft er ervaring met deze ketel en heeft voor mij een overzicht van het gebruik over langere tijd.

Gr. André

kean
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mar 2010 15:19

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door kean » 11 mar 2010 15:28

verbruik combinair voor huis ca.700m3 afgelopen jaar 1650kwh en 1435 m3 gas,
veel klachten met name geluid warmtepomp en storingen

Daniel M
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 feb 2011 13:22

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door Daniel M » 25 feb 2011 13:31

Wij hebben sinds 7 oktober 2010 de sleutel van onze nieuwbouw woning en zijn hier eind oktober 2010 ingetrokken. Vanaf de eerste dag problemen met de ketel. Ook de andere nieuwbouw huizen hebben dezelfde klachten. het gaat hier om de Combinair UHR van daalderop. s'nachts wordt je wakker met 25 graden op de slaapkamer terwijl hij op 16 graden staat. dit gebeurd overdag ook meerdere malen. we hebben nu alle radiatoren dicht staan en de thermostaat op vorstbeveiliging zodat het geen tropische omgeving word.
begin deze week heb ik de meterstand bekeken en heb vanaf oktober al 2800KW verbruikt en 1000m3 gas, belachelijk hoog naar mijn mening. gelijk naar een elektrowinkel om een verbruiksmeter te halen en deze op de ketel aangesloten. naar een dag ben ik gaan kijken en hard geschrokken, 15KW per dag verbruikt deze ketel maarliefst. en dan staat hij nog op vorst stand ook!!

Ik heb vandaag mijn verhaal gedaan bij onze instalateur en ik word volgende week terug gebeld!! ik hoop dat het verbruik hier mee opgelost wordt.
de ketel maakt overigens veel herrie maar staat ook bij ons in een dichte ruimte waardoor het redelijk gedempt word.

DrDre
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 mei 2011 11:36

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door DrDre » 24 mei 2011 11:44

Stookseizoen 2009 / 2010 = 1312 M3 gas en 592 KwH Elektra
Stookseizoen 2010 / 2011 = 1487 M3 gas en 713 KwH Elektra

Vrijstaand huis bj 2008 met 800 M3 inhoud. Volledig voorzien van vloerverwarming, ketel staat in de kelder met zeer korte afvoer / aanvoer naar buiten. Maakt wel veel herrie.
In het begin was de ketel niet aan de praat te krijgen, alle printplaten vervangen die er in zitten, sindsdien geen probleem meer.

gregor
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 jan 2012 09:49

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door gregor » 11 jan 2012 10:01

wij hebben een recent (medio 2011) gebouwd huis van 750 M3. Uitstekend geisoleerd. Alleen vloerverwarming (ltv). Bovenverdieping staat vloerverwarming uit. Dus feitelijk wordt de helft verwarmd. Ook direct problemen na installatie Combinair ketel (staat op zolder gekoppeld is met een zonneboiler). Veel geluidoverlast bij aanslaan compressor en ventilator. Alle printplaten zijn door Daalderop vervangen. Daarna is complexe installatie bij vloerverdelers geplaatst voor aansturing verschillende thermostaten met het advies om er vooral af te blijven. Verbruik is absurd hoog. In krap een half jaar circa 4500 Kwh verbruikt en ruim 700 m3 gas. In de woning was het aanvankelijk tropisch warm, na vervanging printplaten redelijk koud, terwijl de winter bijzonder zacht is. Het ultra hoge rendement zit dus niet in het energieverbruik. Eerder in de omzet van onze energieleverancier. Waardeloos apparaat dus.

pgl73
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 feb 2012 11:40

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door pgl73 » 08 feb 2012 12:14

Goedemiddag allen,

Ik ga mijn ervaringen :evil: uiteenzetten in een volgend bericht maar ben alvast benieuwd hoe jullie nu verder zijn gevaren met jullie Combinair.

Vriendelijke groet,
Patrick

brusm
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 apr 2012 19:47

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door brusm » 27 apr 2012 20:02

Hallo allemaal,

ook wij zijn ten einde raad. in 2008 is de combinair geplaatst omdat wij geen wtw wilden. (nieuwbouwhuis, 800m3, vloerverwarming op de benedenverdieping en badkamer. De slaapkamers hebben radiatoren en ook de kamers op zolder hebben radiatoren). Essent bevestigde vanmiddag wederom dat wij een erg hoog stroomverbruik hebben. Wij vermoeden dat de combinair daar de oorzaak van is. Daarnaast maakt de ketel inderdaad veel lawaai :(.
Onlangs een reparatie aan de ketel van meer dan 250euro (printplaat vervangen).
Heel graag zou ik willen weten wát we zouden kunnen ondernemen omdat de folder van Daalderop 'gouden bergen' belooft maar de realiteit is een energierekening van 230euro per maand (Essent). In die zin zou de folder mogelijk misleidend zijn. Onze buren hebben overigens ook dezelfde klachten.
Het lastige is dat we geen vergelijking kunnen maken met een vergelijkbare woning.

stofzuigertje

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 28 apr 2012 19:38

Vereninging Eigenhuis helpt beter met dit soort problemen.

Is deze ketel werkelijk slecht dan is gezamenlijk protest beter.

Maar foute installatie is niet uitgesloten.
Dus als eigenaar kun je beter VEH lid zijn en die hebben specialisten die jou kunnen adviseren.

gregor
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 jan 2012 09:49

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door gregor » 21 mei 2012 23:57

Wij hebben intussen onze energierekening gehad. Van 8 juni 2011 t/m 24 maart 2012 bijna 7000 kWh verbruikt en ruim 1600 m3 gas. Fors bijbetalen dus in ons gloednieuwe zwaargeïsoleerde huis. Onze oude, brakke, tochtende woning, die met een VR-gasketel een vergelijkbare inhoud verwarmde, was veel energiezuiniger! Intussen kregen we via aannemer, nota bene pas drie maanden na het bezoek van Daalderop, het verslag van Daalderop's bevindingen. Daalderop blijft stoicijns roepen dat de ketel 'uitstekend' functioneert (weliswaar binnen enkele maanden na opstart al een nieuwe warmtepomp en nieuwe printplaten geinstalleerd, maar het relaas blijft lyrisch). Installateur was wel even vergeten om de ruimtethermostaten correct aan te sluiten (dat verklaart dus het hoge energieverbruik). De geluidklachten wuift Daalderop weg met de mededeling dat haar medewerker met zijn geluidmetertje geen geluidbelasting in slaapkamers heeft kunnen vaststellen boven 30 dB(A). Sinds wanneer zijn de medewerkers van Daalderop ook geluidspecialisten, vragen wij ons af? Van warmtepompen heeft Daalderop al bar weinig verstand, maar van akoestische metingen heeft ze zeker geen kaas gegeten. Een medewerker met een geluidmeter door het huis laten zwaaien is onzin. Het geluid wordt niet via de lucht verplaatst, maar de trillingen van de warmtepomp verspreiden zich voornamelijk door de muur of vloer waaraan het apparataat hangt of waar het op staat. Dat geeft een ondraaglijke dreun. Wij voelen ons dan ook totaal niet serieus genomen, noch door de aannemer noch door Daalderop. We vragen ons af hoe het mogelijk is dat Daalderop zulke mooie praatjes kan blijven verkopen over deze monsterlijke ketel, die tot steeds meer gedupeerden leidt. Ze deinst bovendien niet terug om klachten ordinair met halve waarheden en ondeskundige oordelen weg te schrijven. Intussen blijf je als consument zitten met een grote schadepost, want de aanschafprijs van de ketel is hoog, de energierekening is hoog en je kunt in het slechtse geval (zoals bij ons) slaapkamers niet eens gebruiken. Maar zo lang consumenten hun krachten niet kunnen bundelen, lukt het Daalderop kennelijk om hiermee weg te komen.

Mdg81
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 dec 2012 21:00

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door Mdg81 » 08 dec 2012 21:08

Onze daalderop combinair is in ieder geval zeker een rampenketel. We hebben het ding nu inmiddels drie jaar en voor de derde keer geeft het apparaat storing op het moment dat het echt koud wordt. Het wordt hier beneden weer niet warmer dan 17 graden. En weer een weekendje wachten tot er een monteur van daalderop beschikbaar is want de installateurs weten er gewoon niet genoeg van.

Overigens geeft de ketel niet alleen storing als het koud wordt, maar eigenlijk heeft het nog geen half jaar achter elkaar gewerkt. In eerste instantie stond de temperatuurlijn niet goed ingesteld, daarna is het hele warmtepomp unit vervangen. Daarna hebben we nog een lekkage gehad waardoor de druk wegviel en de laatste keer is het ding gaan 'aanlopen' waardoor het zoveel herrie maakte alsof er een elektrische grasmaaier over de zolder heen aan het rijden was. Na heel veel gedoe uiteindelijk allemaal gemaakt. Echter ongelooflijk dat een huis verwarmen zo moeilijk blijkt anno 2012!

Raymond-D
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 dec 2012 12:41

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door Raymond-D » 31 dec 2012 13:23

Ja, de Daalderop Combinair is een rampketel.
In 2006 een huis gebouwd en op advies van vele instanties kon met deze cv ketel snel een
EPC (energie coëfficiënt) waarde van 0,8 worden gehaald. Dit was een van de eisen om een bouwvergunning te krijgen.

Korte samenvatting. De ketel komt niet meteen op temperatuur. Als je de thermostaat hoger zet dan duurt het minimaal een half uur voordat er warmte wordt geleverd. Daarnaast verstoort het lawaai van de compressor regelmatig de nachtrust.
Per jaar is er gemiddeld 3 keer een storing geweest die meestal kon worden gelost door stekkers van de printplaten (in de warmtepomp) te ontkoppelen en weer aan te sluiten. De waterpomp is kapot gegaan door lekkage van kleppen. De rubberen luchtbuizen (doorsnede 20cm) heb ik op advies van Daalderop vervangen door stalen buizen met isolatie om het gebrom te verminderen.
Na 2 jaar is er door een service monteur de software en stooklijn bijgesteld, maar na vele verzoeken aan Daalderop om eens met een echte oplossing te komen heb ik besloten om de warmte pomp uit te zetten. Op een van de forums is beschreven hoe je dat kunt doen.

Na precies een jaar zonder gebrom en storingen!! blijkt dat er 50 kuub gas meer is verbruikt. (Dat is ongeveer 40 euro). Daar in tegen is er 1500 Kwh aan energie bespaart ( dat is ongeveer 300 euro) .

Of te wel door de pomp uit te zetten besparen wij ruim 250 euro op jaar basis.
Ik geloof niet dat dit de bedoeling was van deze investering.

Al met al had ik beter een gewone HR ketel kunnen kopen die ongeveer een derde van de prijs zou zijn geweest. De kosten die nu zijn geïnvesteerd worden nooit meer terug verdiend.

Wat ik helemaal niet begrijp is dat er instanties zijn die deze ketel gekeurd hebben en daar een label aan toekennen dat deze energie zuinig is.

De komende weken ga ik er over nadenken wat ik hier mee wil gaan doen. Mochten je advies hebben dan hoor ik dat graag. Wellicht kan Radar zelf hier een onderwerp van maken.

Warme groet.

BJ69
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mar 2013 17:22

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door BJ69 » 20 mar 2013 17:36

Ons Amstelveense nieuwbouwhuis is uitgerust met een Daalderop Combinair ketel, CV en warmtepomp in een. We hebben ons huis en de ketel nu twee jaar en herkennen ons in de klachten. Veel herrie, hoog verbruik en storingsgevoelig. Huis is bij lichte vorst niet boven de 18 graden te verwarmen. De warmtepomp is na een half jaar al eens in zijn geheel vervangen. De buitentemperatuurmeter die de unit regelt geeft bij vorst een buitentemperatuur van 17 graden aan. Kortom een waardeloos toestel. Volgens de installateur zijn de problemen bekend bij de fabrikant maar er wordt niets ondernomen na afloop van de garantieperiode van 2 jaar.

Blijkbaar is Daalderop de negatieve publiciteit zat want de opvolger (die ongetwijfeld dezelfde wanprestaties levert) hebben ze uit marketingoverwegingen HP Coolcube genoemd.

Ik heb al geprobeerd de warmtepomp af te koppelen (de gele draad onderbroken) maar dit werkt helaas niet. Weet iemand hoe dit wel werkt? Ik heb verschillende fora bekeken maar krijg nergens echt uitsluitsel. Volgens de installateur is het meer werk dan alleen een draad onderbreken.

***Update 8 april 2013***

Op 22 maart is een monteur van Daalderop langs geweest na telefoontje van mij en het bericht op dit forum. Monteur heeft de regelunit vervangen en de ketel opnieuw afgesteld. Gevolg is dat de warmtepomp veel minder geluid maakt, als het goed is het KW verbruik daalt (en gas dus logischerwijs wat gaat stijgen) en het belangrijkste: dat de ketel nu doet waar hij voor besteld is,namelijk het huis verwarmen. Dat gaat tot nu toe goed. Er hebben zich geen storingen meer voorgedaan. Pluim dus voor Daalderop!

kooij014
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 feb 2010 20:36

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door kooij014 » 01 jan 2014 19:32

Laatste nieuws:

Sinds november 2013 is de ketel heerlijk stil, echter wat blijkt de warmtepomp is defect dus vandaar dat de ketel erg stil is.

Mijn besluit staat vast ik laat de ketel niet repareren. De vraag is nu met welke.

Al met al is deze ketel een hoge investering geweest met een record aan economische afschrijvingstijd.

Bleiswijk7
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 nov 2015 17:19

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door Bleiswijk7 » 30 nov 2015 17:33

Helaas herken ik ieder verhaal. Dit apparaat is een complete aanfluiting maar vooral de houding van de fabrikant is ronduit triestig. Een aanschafwaarde van e7.500 in 2010, 5 x stuk geweest, hoge energiekosten (electriciteit!) en vooral geen prestaties. Nu is de compressor stuk. Daalderop biedt aan dit "onder coulance" te verhelpen voor slechts e750, excl uren en excl BTW. Garantie verlopen, pech gehad.

Dit moet echt de ketel zijn met de hoogste afschrijfkosten in de geschiedenis van moderne verwarmingsketels. Maar hoe is het mogelijk dat zoiets wordt gelanceerd en gecertificeerd? Dit verdient echt nader onderzoek..

taksu
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 apr 2008 00:07

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door taksu » 01 dec 2016 06:58

Na 7 jaar ellende, 3x bijna alles vervangen, minimaal 30x monteur over de vloer door problemen ben ik helemaal klaar met dit ketel. Bij mij komt nooit meer daalderop erin. Raad iedereen ook sterk af om een daalderop ketel aan te schaffen. Klantenservice is ook uitermate slecht, ze geven gewoon niet toe dat ze slechte ketel op de markt hebben gebracht.

stofzuigertje

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 01 dec 2016 11:00

De Daalderop Boiler en Itho ventilatie waren goede producten.

Echter, deze dure ketel word maar door enkele verkocht en dat zegt genoeg.
Op papier een perfecte ketel maar ik hoef ze niet.
Als je een onderhoud bedrijf vraagt, een willekeurige Feenstra monteur of zo, dan hoor je welke je niet moet hebben en welke ze alleen maar hoeven schoon te maken.

Helaas, pleur deze ketel eruit en plaats een beter merk.
Wegens verdwijnen Boilers en de combinatie van Itho ventilatie een ramp.
Losse Warmte terug win kan op elke ketel en ketel en warmte terug win of warmte pomp is mogelijk.
Dit hoeft dus niet van zelfde merk te zijn!

Op de website kun je zien hoe weinig dealers er zijn en waar ze zitten als je toch door wilt gaan.
Die zijn meestal beter op de hoogte van afwijkende techniek en dan kan de Daalderop soms nog jarenlang goed werken, maar de afwijkende techniek en noodzakelijke bijscholing, vele problemen worden veroorzaakt door CVmonteurs die geen bijscholing van Itho/Daalderop kregen!

sjohie
Berichten: 8967
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door sjohie » 01 dec 2016 11:07

stofzuigertje schreef:De Daalderop Boiler en Itho ventilatie waren goede producten.

Echter, deze dure ketel word maar door enkele verkocht en dat zegt genoeg.
Op papier een perfecte ketel maar ik hoef ze niet.
Als je een onderhoud bedrijf vraagt, een willekeurige Feenstra monteur of zo, dan hoor je welke je niet moet hebben en welke ze alleen maar hoeven schoon te maken.

Helaas, pleur deze ketel eruit en plaats een beter merk.
Wegens verdwijnen Boilers en de combinatie van Itho ventilatie een ramp.
Losse Warmte terug win kan op elke ketel en ketel en warmte terug win of warmte pomp is mogelijk.
Dit hoeft dus niet van zelfde merk te zijn!

Op de website kun je zien hoe weinig dealers er zijn en waar ze zitten als je toch door wilt gaan.
Die zijn meestal beter op de hoogte van afwijkende techniek en dan kan de Daalderop soms nog jarenlang goed werken, maar de afwijkende techniek en noodzakelijke bijscholing, vele problemen worden veroorzaakt door CVmonteurs die geen bijscholing van Itho/Daalderop kregen!
Of noemen ze alleen de merken die zij plaatsen, en/of waar ze het meeste aan verdienen.. :wink: Mijn zwager, zelf installateur, en manager van een middelgrote onderhoudsafdeling van CV ketels, heeft recent bij hem zelf een Intergas ketel opgehangen. En hij kan elke ketel kopen of installeren, aangezien hij het kopen en installeren zelf doet. Dat zegt mij dan meer dan wat een medewerker van Feenstra zegt.

stofzuigertje

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 01 dec 2016 11:14

Intergas was 30 jaren terug een puinzooi, nu prima voordelige goede ketel.....
Mijn nooit meer Intergas, die uitspraak neem ik graag terug.

Marjolein F
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 apr 2017 14:02

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door Marjolein F » 04 apr 2017 14:10

Wij wonen sinds 2012 in een nieuwbouwwoning met een Combinair ketel van Itho Daalderop. In de afgelopen 4 jaar hebben wij, en de meeste andere bewoners veel storingen gehad aan de CV ketel. Deze zijn telkens opgelost door het installatiebedrijf en indien nodig door Daalderop zelf. In december 2016 heeft Itho Daalderop zelf onze CV ketel en die van 3 andere buren geïnspecteerd. Daarbij gaf de monteur van Itho Daalderop zelf aan dat bij onze CV ketels de "drifter" ontbrak. Dit is een soort afdekplaatje dat de printplaat zou moeten beschermen bij lekkage. Eerdere lekkages in onze ketels hebben inderdaad tot kortsluiting geleid en vervanging van de printplaat. Itho Daalderop verzwijgt nu echter dat dit onderdeel ontbreekt.
Ook de uitspraak van de monteur van Itho Daalderop, dat niet alle onderdelen meer op voorraad zijn, baart ons nog zorgen. Itho Daalderop communiceert alleen via installatiebedrijven, dus wij kunnen geen kant op met onze klachten....
Wat ons betreft dus zeker een rampenketel!

hänschen klein
Berichten: 2158
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Combinair een rampen ketel of niet?

Ongelezen bericht door hänschen klein » 04 apr 2017 15:00

De berichtinhoud van @Marjolein F van vandaag m.b.t. (niet meer geproduceerde) printplaten kan ik bevestigen, voorzover het andere Itho-apparaten betreft. Mogelijk wordt de voorraad printplaten 'achtergehouden' voor klanten met een bijgekochte garantieverlenging. Daarom is te verwachten dat het kùnnen vervangen toekomstig helemaal geen optie meer is. Ook mijn contact met Daalderop-Itho verliep zo moeilijk als aangegeven omdat de service op installateurs gefixeerd is en niet op eindgebruikers. Mijn installateur kreeg de mededeling dat printplaten niet meer leverbaar zijn en kon uiteindelijk alleen een nieuwkoop aanbieden.

Plaats reactie