Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
MLossie
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2017 13:29

Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door MLossie »

WIj hebben een carport besteld bij Bulko Oldebroek. Prijs ongeveer 5000 Euro.
Wij komen zelf uit Limburg, dus is een stukje uit Oldebroek vandaan.

Er is ook een contract getekend, waarbij we 10% als aanbetaling moesten doen.
Daar hadden we geen probleem mee en is ook netjes gedaan.

Nu blijkt dat we contractueeel nog 80 % moeten betalen voordat ze bij ons komen plaatsen.
Bij plaatsing dan nog de resterende 10%

Mijn concrete vraag is uiteraard, wie heeft ervaringen met Bulko ?
Zo ja, wat zijn jullie ervaringen?
En verder zou ik willen weten of en in hoeverre dit kan en mag (de constructie van 80% betalen als er nog niets geplaatst is)

Sira
Berichten: 632
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door Sira »

Een aanbetaling kan ik mij voorstellen, zeker als dit een voor u op maat gemaakte product is.
Ik ken het bedrijf niet, enerzijds kunnen er kwade bedoelingen achter zitten, maar anderzijds kan het ook zijn dat zij vóór levering van de fabriek het volledige bedrag aan de fabrikant hebben moeten voldoen. Ik kom dit tegenwoordig steeds meer tegen bij fabrikanten (50% bij opdracht en 50% een dag voor levering) en de fabrikanten maakt geen onderscheid tussen een correcte betaler of een slechte betaler. En voor een bedrijf dat veel afneemt, is dat toch een hele investering wanneer dat allemaal voorgeschoten moet worden.
U kunt Bulko eventueel voorstellen dat u die 80% op de montage-dag à contant betaald.

NeoDutchio
Berichten: 10156
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Er was geen aanbieder dichter in uw buurt? Niet zo slim om eerst te kopen en dan pas naar regerenties gaan vragen/zoeken.
Nu dat u betaald heeft bent u akkoord gegaan met de 80% betaling. Hier kunt u nu niet meer onderuit.

Swantje
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mar 2018 21:25

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door Swantje »

Wij schrijven niet graag slechte recensies over bedrijven, maar na uitblijven van enige reactie van onze laatste mailtjes, moeten wij toch wat kwijt.

Bij het geven aan de opdracht ging alles met Bulko Nederland nog prima. Echter de bij het daadwerkelijke uitvoering heeft Bulko Nederland zeer gefaald.

Het begon bij de communicatie met de technisch tekenaar. Waar hij misschien wel heeft geluisterd naar onze wensen, maar deze totaal in de wind heeft geslagen. Het resultaat hiervan is dat de deur van het tuinkantoor aan de verkeerde kant open gaat. Hier konden ze helaas niets meer aan doen. Hiervoor kregen we het stukken gratis. Helaas zitten er nu al wat schuren in de stuk. (beetje een geval van: Dun op de muur. Dik op de factuur)

Communicatie met de uitvoerder was ook zeer jammerlijk. Ruim twee weken van te voren hebben wij meerdere telefoongesprekken gevoerd met de uitvoerder. Hierbij hebben wij aangegeven dat de oudere fundering nog al wat extra zorg nodig had en dat er niet zomaar even een gat ingeslagen kon worden. Dit was hem ook al duidelijk gemaakt door zijn eigen medewerkers. Het resultaat hiervan is dat er 5 uur een dure hijskraan heeft staan wachtten tot de nieuwe fundering er eindelijk lag en het tuinkantoor op zijn plek kon worden gehesen. Hierdoor werdt de afwerking in de ogen van Bulko Nederland en race tegen de klok. Gepaard met gescheld tegen elkaar over de telefoon.

De verder afwerking was nog meer een drama. Wij kregen hierbij echt het gevoel dat wij een projectje tussendoor waren. Bulko Nederland heeft hier alleen maar onderaannemers gestuurd en gingen qua afwerking zeer amateuristisch te werk. Resultaat zij moesten drie keer terugkomen om hun fouten te herstellen.

Ze waren ook de sleutel kwijt, waardoor er een nieuw slot in geboord moest worden. Kosten € 90,00. Deze hebben zij nooit betaald aan de sleutelmaker. Deze hebben wij uiteindelijk zelf maar betaald aan de sleutelmaker.

Hoofstuk: Vloer en vloerverwarming.

Graag wil ik een samenvatting geven wat er met de vloer is gebeurd:

1e laag:
Hier zijn eerst Variotherm kompaktplaten neergelegd waarin de verwarmingsbuizen in zijn gemonteerd, Hierna is de vulmassa eroverheen gestort. Echter kwamen de medewerkers er halverwege achter dat er te weinig zakken Variotherm waren en de specie in de hoeken wegliep. Hierdoor hebben ze het zo dun mogelijk op de vloer gelegd. Hierdoor werd de vloer niet egaal.
Nog een detail: Nadat de vloer gestort was, vonden ze bij ons in de woonkamer een rol dampdichte folie en randstrookisolatie. Deze producten dienen onder en aan de zijkant van de kompaktplaten te worden aangebracht. Als dit gebeurt was, was er niets weggelopen en was de vloer waarschijnlijk egaal en klaar

2e laag:
Hier is een soort cementspecie gebruikt. Echter kwamen ze er voor de tweede keer achter dat er te weinig cementzakken waren geleverd. Hierdoor hebben ze het laatste stuk een beetje afgeraffeld, waardoor de vloer aan de ene helft van het huis hoger ligt dan aan de andere kant.

3e laag:
Hier is egalisatiecement gebruikt. Na wat inlichtingen en wat gezocht te hebben. Is hier geen hechtingsmiddel (primer) gebruikt. Ook hadden wij een vloerstopcontact in onze vloer laten plaatsen. Echter de derde persoon die deze vloer kwam storten heeft ook het stopcontact vol laten lopen. Deze hebben wij er na vijf uur bikken eruit kunnen krijgen. Dat deze persoon geen schok heeft gekregen mag een wonder wezen. Nieuw stopcontact hebben wij helaas ook niet vergoed gekregen.

Het resultaat van dit handelen was dat na een week de hele vloer omhoog kwam. Opdat moment hadden we het eigelijk wel gehad met dit bedrijf en hebben we op onze eigen kosten de vloer laten verwijderen en opnieuw laten leggen. Bulko Nederland heeft nog wel aangeboden om het weer zelf te doen. Echter was ons vertrouwen dat dit goed zou aflopen tot 0% gedaald.

Op mailtjes dat wij toch wel enige financiële vergoeding wilde ontvangen is helaas nooit meer gereageerd.

Helaas

Dit dekt nog niet de helft van wat er nog niet helemaal netjes was afgewerkt maar de tekst is al zo lang.

Brandhaard
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 feb 2020 11:47

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door Brandhaard »

Beste mensen,

het is me inmiddels duidelijk dat ik als klant niet de uitzondering op de regel ben. Op mijn eigen bouwplaats hoorde ik al over vergelijkbare projecten elders en de ‘reviews’ van anderen, ook bij Google, liegen er niet om. Mijn verhaal is vergelijkbaar: slechte tekening, slechte initiële kosten inschatting, heel slechte communicatie en afstemming, nooit op de bouw, slechte werklieden, alles pas na drie keer in orde, chantage, eindeloze vertraging, schade. De enige manier om hier tegen op te treden is hier samen tegen op te treden. Ik weet zeker dat er nog meer mensen zijn die gedupeerd zijn door dit bedrijf. In het verleden of die nu een geschil hebben met Bulko.

Je zou denken dat in het huidige tijdperk van sociale media dit soort bedrijven snel tot hun einde komen maar blijkbaar is daar meer voor nodig. Als u de strijd niet alleen wilt voeren hoor ik het graag via dit medium.

Lady1234
Berichten: 19892
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Maar ook u hebt de reviews niet eerder gelezen blijkbaar.

Pootje
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2020 14:21

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door Pootje »

beste Brandhaard,

wij zouden graag met u in contact komen. Stuur ons een pb
Laatst gewijzigd door Radar op 20 feb 2020 15:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Telefoonnummer verwijderd

ZeerPrivé
Berichten: 2906
Lid geworden op: 27 feb 2017 14:50

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door ZeerPrivé »

Pootje schreef:
20 feb 2020 15:08
beste Brandhaard,

wij zouden graag met u in contact komen. Stuur ons een pb

Je kunt toch zelf een PB sturen aan die @brandhaard?

NeoDutchio
Berichten: 10156
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Brandhaard schreef:
02 feb 2020 12:09
De enige manier om hier tegen op te treden is hier samen tegen op te treden. Ik weet zeker dat er nog meer mensen zijn die gedupeerd zijn door dit bedrijf. In het verleden of die nu een geschil hebben met Bulko.
Hoe ziet u dat voor u? Elke zaak staat op zich. U kunt niet met meerdere verschillende klachten 1 zaak gaan starten.
Brandhaard schreef:
02 feb 2020 12:09
Je zou denken dat in het huidige tijdperk van sociale media dit soort bedrijven snel tot hun einde komen maar blijkbaar is daar meer voor nodig. Als u de strijd niet alleen wilt voeren hoor ik het graag via dit medium.
Je zou denken dat in het huidige tijdperk van sociale media mensen eerst naar reviews kijken voordat ze tot een keuze overgaan.
En nogmaals, samen de strijd aangaan heeft geen nut. Bij een mogelijke rechtszaak kan je niet aandragen dat Jantje, Pietje en Klaasje ook klachten hebben. Elke zaak staat op zich en elke zaak zal anders opgevat worden.

gedoe2020
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 mei 2020 11:54

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door gedoe2020 »

door Brandhaard » 02 feb 2020 12:09

Beste mensen,

het is me inmiddels duidelijk dat ik als klant niet de uitzondering op de regel ben. Op mijn eigen bouwplaats hoorde ik al over vergelijkbare projecten elders en de ‘reviews’ van anderen, ook bij Google, liegen er niet om. Mijn verhaal is vergelijkbaar: slechte tekening, slechte initiële kosten inschatting, heel slechte communicatie en afstemming, nooit op de bouw, slechte werklieden, alles pas na drie keer in orde, chantage, eindeloze vertraging, schade. De enige manier om hier tegen op te treden is hier samen tegen op te treden. Ik weet zeker dat er nog meer mensen zijn die gedupeerd zijn door dit bedrijf. In het verleden of die nu een geschil hebben met Bulko.
Dit klinkt allemaal zeer herkenbaar helaas. Ten eerste duurt alles eindeloos. In de eerste gesprekken pretenderen ze zeer snel te bouwen, maar als puntje bij paaltje komt treden er onverklaarbare vertragingen op. Maar als er eindelijk eens wat gebeurt is de kwaliteit gewoon slecht. De hele bouwplaats ziet er sowieso erg rommelig uit, maar ook de bouwkwaliteit is slecht, er wordt maar wat op los geimproviseerd lijkt het. Als je er wat van zegt bij Bulko zeggen ze, dat komt later wel goed. Maar het komt dus niet goed. En dan geven ze dus niet meer thuis: ze nemen de telefoon niet meer op, reageren niet op mails. En aangezien ze vooruitbetaling eisen sta je met lege handen en heb je geen drukmiddel om goed werk af te dwingen.
We hebben net als andere mensen uit de deze forumpost de reviews blijkbaar niet goed genoeg gechecked, en zijn blijkbaar te goed van vertrouwen geweest. Wij voelen er best wat voor om samen op te trekken....

Kae
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2021 17:42

Re: Ervaringen met Bulko Oldebroek?

Ongelezen bericht door Kae »

Ohhh, dit is allemaal zo herkenbaar. Een en al ellende met Bulko. Afspraken niet nakomen, mooie praatjes, leugens, geen of slechte adviezen, prutswerk door onderaannemers waardoor het soms drie keer over moest en nog niet goed was. W e konden de eerste twee jaar niet wonen in de woning door veel te hoge formaldehyde gehaltes (die kankerverwekkend zijn) uit de gebruikte materialen in de wanden en plafond bij warm weer. We wonen nu na vier jaar nog niet met comfort in de woning wonen door allerlei gebreken zoals onaangename luchtstroom, koude vloer etc.. We hebben allang geen contact meer met bulko omdat ze alle verantwoordelijkheid van zich afschoven en niet thuis gaven. In zee gaan met Hendrikus Wolf en Gerrit Steenbergen heeft zoveel stress en ellende gebracht, vreselijk. Ik ben benieuwd of iemand via de juridische weg nog iets heeft bereikt en wil anderen behoeden voor deze ellende.

Plaats reactie