Kwaliteit en garantie buitenlamp Philips Dunetop

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
harmkrui
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2019 10:12

Kwaliteit en garantie buitenlamp Philips Dunetop

Ongelezen bericht door harmkrui » 10 nov 2019 10:37

Ik heb acht Philips Dunetop lampen in mijn tuin (vijf staande en drie muur lampen). Na drie jaar vertonen zeven van de acht ernstige corrosie. (De coating wordt bobbelig alsof er vocht onder gekomen is). De lampen werden indertijd aangeprezen als speciaal geschikt voor buiten, https://www.p4c.philips.com/files/1/162 ... _nldbe.pdf
1 lamp is helemaal stuk en die willen ze vervangen (omdat Led module vijf jaar garantie heeft) door een heel andere lamp. Daar heb ik natuurlijk niks aan want dat is geen gezicht 1 andere tussen 7 Dunetops.

Een klacht bij de klantenservice van Philips levert de reactie op 'valt niet onder de garantie want die is twee jaar'. Daarbij gaan ze voorbij aan het feit dat ik toch mag verwachten dat zo'n lamp meer dan twee jaar meegaat. Zeker met zo'n lovende tekst in de flyer. En op mijn verzoek om een coulant aanbod met bijbetaling gaat de medewerker van de klantenservice tot heden niet in.

Wie heeft dezelfde Dunetop lampen en dezelfde ervaring met de kwaliteit van de Dunetop én de klantenservice van Philips? En heb je een beter resultaat weten te bereiken. Hoe?
Laatst gewijzigd door Radar op 10 nov 2019 22:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ten behoeve van duidelijkheid / leesbaarheid.

NeoDutchio
Berichten: 6382
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Kwaliteit en garantie buitenlamp Philips Dunetop

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 11 nov 2019 08:09

Het is aan u om aan te tonen dat de laklaag niet voldoende is geweest om de lamp buiten te kunnen gebruiken. Corrosie ontstaat door beschadigingen in het lakwerk. Echter heeft het weer hier ook invloed op. Een houten kozijn of schutting kan je ook niet oneindig buiten gebruiken.

Cro
Berichten: 769
Lid geworden op: 21 sep 2017 23:58

Re: Kwaliteit en garantie buitenlamp Philips Dunetop

Ongelezen bericht door Cro » 11 nov 2019 08:18

Waar zijn deze lampen gekocht? Is Philips ook de verkoper? Als je zaken wil claimen op basis van de verwachtingen die je er als koper van mocht hebben zul je immers dat bij de verkoper moeten doen, niet bij de fabrikant. De fabrikant mag zich gewoon houden aan de termijn voor fabrieksgarantie die hier 2 jaar lijkt zijn.

Als je deze lampen dus niet direct bij Philips hebt gekocht, richt je dan tot de verkoper.

berndv
Berichten: 7517
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Kwaliteit en garantie buitenlamp Philips Dunetop

Ongelezen bericht door berndv » 11 nov 2019 08:43

bewijslast ligt na 6 maand bij de koper en niet bij de verkoper. Het is dus aan u om aan te tonen dat deze lampen ondeugdelijk zijn. En dat doet u niet bij de fabrikant, maar bij de verkoper, tenzij u ze rechtstreeks bij Philips gekocht heeft.

Daarnaast gelden voor het behoud van deze lampen en het ontstaan van corrosie ook zaken mee als de plek waar u bijvoorbeeld woont. In de regio nabij de zee zullen lampen eerder gaan roesten door de inwerking van zout. Geen idee of dit voor u van toepassing kan zijn hoor.

Plaats reactie