LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ervaring met in gebrekestelling verkoper huis?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
sillie.bos
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2008 18:41

ervaring met in gebrekestelling verkoper huis?

Ongelezen bericht door sillie.bos »

Hallo,

Wij hebben op 27 december het koopcontract van ons huis getekend. alles is geregeld financiering e.d. en we zouden morgen de 28e maart de overdracht hebben.
Nu kwam een week geleden de verkoper bij ons aan de deur met de mededeling dat er een probleem was, hij was "vergeten" dat er op het huis een 2e hypotheek rustte en had nu problemen met dit op te lossen. De verkoopsom was bij lange na niet genoeg en hij had gedacht dat hij wel gewoon kon blijven aflossen.
Of wij uitstel wilde verlenen. Omdat we niet wisten of hij die problemen wel op wist te lossen en na overleg met de notaris zijn we niet akkord gegaan. Vandaag bleek dat meneer een bedrag van rond de 50.000 euro te kort komt en niet veel er aan doet om dat op te lossen.
We gaan morgen in gebreke stellen maar ja eigenlijk willen we gewoon dat huis hebben!
Wie heeft er ervaring met dit soort problemen en hoe is dat toen opgelost of ging uiteindelijk de koop niet door en ging de 10% regeling in werking?
Hoe staan banken hier tegenover als je iets verkoopt dat niet van jou is?
Ik ben n.l.bang dat hij er gewoon blijft wonen en zijn hyptheek blijft betalen en dat wij moeten zoeken naar een ander huis en moeten knokken voor onze centen. ook de verkoop makelaar was niet op de hoogte.
Vast bedankt voor jullie reacties.

Gesloten