Kapotte traplift

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
ikke1948
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 jan 2021 15:31

Kapotte traplift

Ongelezen bericht door ikke1948 »

Goedemorgen.
Op deze manier wil ik U graag mijn probleem voorleggen. Het computeren gaat soms wel eens fout, weet dan niet hoe het moet.
Ik ben Dineke. Ben chronisch patient. Ernstig. Ben 72 jaar en 5 jaar weduwe. Na een huwelijk van 48 jaar en 2 dagen. Mijn man was binnen 6 weken overleden aan alvleesklierkanker.
We woonden, en ik nog steeds, al 60 jaar in een aangepaste woning, waaronder een traplift, naar de boven verdieping. Hier sliepen mijn man en ik altijd. Beneden is een slaapkamertje van 14 .m2 en woonkamer van 20 m2 . dus klein.
Nu was tijdens de laatste paar weken van de ziekte van mijn man de lift kapot. Veel daarvan is aan mij voorbij gegaan, omdat ik veel in het ziekenhuis heb gelegen. O.a. ketamine-infuuskuren van 96 uur als pijn bestrijding. 3 weken na het overlijden van mijn man bericht van de WMO> gemeente Wijhe, bericht, dat de lift uit coulance aan mij is over gedaan. Maar de lift schijnt al die jaren op naam van mijn man te hebben gestaan, terwijl die voor mij bestemd was, even als de hele woning aanpassing.

Een brief er bij, met de mededeling dat de lift stuk was, en de te repareren kosten bijna 1200 euro zouden zijn, aangezien ik van die periode me weinig kan herinneren, heeft mijn dochter met haar toenmalige partner, alles geregeld.
Er is getekend voor overname. Maar of ik dat zelf heb gedaan, ik weet het niet. Mijn handtekening is al eerder vervalst.

Telkens contact op genomen met de WMO. Maar geen respons. Ik ben een vervelend mens. Wel weer een monteur erbij geweest van de leverancies van de traplift. Mevrouw, de traplift is al jaren uit de handel. Niet meer te leveren of te repareren. Geen onderdelen meer voor. Wel de rekening, ik moest 220 euro betalen. Gedaan.

Lift stond nu toch op mijn naam? Thuiszorg heeft ism met mijn ergotherapeute een nieuwe aan gevraagd. Veel achteraan geweest, niets aan te doen, moest een onafhankelijke arts bij komen in opdracht van de WMO. Om te kijken of ik wel ziek was, of spullen van boven naar de woon en slaapkamer beneden verplaatst konden worden. Paar keer geweigerd.
Werd gedwongen dit toe te staan, anders werd alles stop gezet. Dus toe gestaan. Gaf aan dat beide kamers klein waren, Mijn pc, printer, postcros spullen, onze eigen slaapkamer, kleding kasten, kamer door mijn man ingericht vlak voor zijn overlijden , met heel dierbare spullen van hem, hij was postduiven liefhebber, en behoorde tot de kampioene. Vaak zaten we s'avonds boven hij achter de pc en ik te postcrossen ik ook veel overdag, met contacten over de hele wereld.
we luisterden dan haast altijd naar onze muziek. Wat een emoties. Het mag niet meer van de WMO.

Er is mij door een medewerkster gezegd, Mevrouw, Uw man is dood. U hebt boven niets meer te zoeken. U hebt alles, beneden, doe het daar maar, mijn hele leven is mij hierdoor afgepakt.
Nu is de nieuwe lift aangevraagd, afgewezen, krijg hem niet.
WMO houd zich aan regels dat alles naar beneden moet. Maar woon meer dan 60 jaar in deze woning. En kan bijna niet meer naar boven vanwege de lift, dus geen hobby,s meer. Niet meer slapen in mijn eigen bed. Niets meer, niet meer de dagen samen met mijn man herhalen.
Ook een onder rijdbaar aanrecht sinds 1992. Afgekeurd, krijg geen nieuw, zit niet in rolstoel beneden. Nee, nog nooit gedaan, wel in trippelstoel voor keuken en aan recht. Afgewezen. Badkamer aan gepast, halve badkamer nieuwe tegels, de andere helft de tegels er nog in van 60 jaar geleden. Ben wel verplicht 3,1% huurverhoging te betalen.
Wordt niets aan gedaan, 24 juli 2019 gereden met scootmobiel die onderweg raar ging doen, dan hard, dan zacht, getuigen bij. Die dag was het 38 graden op een gegeven moment ineens de scoot hard rijden, getuigen, ik er afgezwiept.
Scoot boven op me gevallen, schouder kapot, bovenarm gebroken linker kant lichaam nog pijn letselschade specialist in geschakeld, nu geeft men aan we kunnen niets vinden, begin dec bericht, scoot was kapot voor on geluk, zaak loopt nog, niets aan te doen,
Er is zelfs genoteerd bij artsen dat ik geen trappen mag en kan lopen.

Mijn vraag aan U , kunt U nog iets voor me betekenen wat hulp in deze betreft? Heb in twijfel gestaan, maar naar mijn man te gaan, is men, en ik, van de problemen af, Thuiszorg, fysio, arts pijnpolie alles helpt me. En weet overal vanaf, WMO beslist, Nee, ga het huis maar uit. En dat wil ik niet, heb geweldige buren, men helpt me waar ze kunnen. Maar ik ben bij de voeten afgeknapt, en weet het niet meer. U misschien? Met heel veel dank voor het lezen. En mijn excuus voor het lange verhaal. Met vriendelijke groet uit Dineke.

Jablan
Berichten: 2577
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door Jablan »

Samenvatting:

Gemeente Wijhe weigert voorzieningen aan de huurwoning te vernieuwen. Wat is de snelste route om
1. de traplift te vervangen?
2. scootmobiel te vervangen?
3. voorzieningen voor keuken en badkamer voor elkaar te krijgen?

Het argument van de gemeente 'u bent alleen, u heeft voldoende aan de benedenverdieping'.

sake1987
Berichten: 1349
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door sake1987 »

Als ik u een tip mag geven, zoek een woning, alles gelijk Vloers waar u nog een tijdje gemakkelijk kunt wonen.
Geen dure traplift meer nodig.
Uw grotere woning kan dan door een gezin worden bewoond.

ikke1948
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 jan 2021 15:31

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door ikke1948 »

Goedenavond. SAKE 1987. Mag ik aub nog even een reactie geven??? Ik ben reeds wezen kijken naar 2 appartementen, maar voel me daar niet thuis. het huis waar het over gaat, is een huis gebouwd in 1928. dus klein. en aardig gedateerd. Het is in de lengte gebouwd, dus aardig lang. maar van binnen klein. Boven op de slaapkamers, zijn er 2 kamers met aan elke kant 1 schuine kant van plafond tot aan de grond. Onze eigen slaapkamer is zo klein dat de ruimte achter het bed en het raam, waar je omheen moet lopen, slechts een 30 a 40 cm is dus je moet schuin achter het bed langs lopen. Het is dus beslist geen grote woning. Alleen ik woon hier met heel veel plezier. Mag dat?????? De traplift is meer dan 20 jaar oud, en was allang afgeschreven. moest dus vervangen worden. vooral omdat de lift uit de handel was, en er geen onderdelen meer leverbaar waren. Ik, wij,,,,, hebben en hadden vaak Familie te logeren van de andere kant van Nederland. krijg ik geen lift, is dat ook afgelopen. het bezoek kan de trap op. maar ik niet in mijn eigen huis waar ik al 60 jaar woon. Hopende op UW begrip in deze. De scootmobiel is na het ongeluk vervangen voor een leen scoot. inmiddels een andere scoot. het probleem is echter dat nu aangegeven wordt dat de scoot al stuk was voor ik het ongeluk er mee kreeg. er zijn getuigen. die erbij waren dat de scoot raar deed. de letselschade specialist is er sinds 24 /07/ 2019 mee bezig, het schijnt zo te zijn dat mij een kapotte scoot is gegeven. ik weet het niet, ik heb er echt geen verstand van. wil het graag op een normale manier op lossen, maar het lukt me niet. sorry.

NeoDutchio
Berichten: 8678
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Aan de ene kant kan ik uw standpunt goed begrijpen. U wilt graag vasthouden aan hoe het was. Echter, het standpunt van de gemeente is ook niet vreemd te noemen. U hebt een slaapkamer beneden, er is dus een mogelijkheid om zonder aanpassingen te blijven wonen.
U vindt 14m2 voor een slaapkamer aan de krappe kant. Maar als ik vervolgens lees hoe krap het boven is (30cm ruimte naast het bed), dan is het beneden een stuk ruimer. Bij de meeste sociale huurhuizen zijn de slaapkamers 3x3 of 3x4. Qua oppervlakte zit u daar nog boven.
Idem voor de woonkamer. U bent nu alleen, daar moet toch iets te doen in zijn.
Het enige dat ik mis in het verhaal is de badkamer, is die beneden of boven?

Het klinkt inderdaad hard vanuit de gemeente, u bent alleen en u moet door. Vasthouden aan het oude geeft u vastigheid, maar geeft ook een hoop kosten. Gezien uw hele topic, is het wellicht niet een idee om te gaan praten met bv een psycholoog of een maatje/buddy? Wellicht kan dat u uit uw huidige situatie halen en dat u weer in de toekomst kan en durft te gaan kijken. Hoe moeilijk dat ook is nu.

riddert
Berichten: 1635
Lid geworden op: 22 okt 2010 08:52

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door riddert »

@ikke48,

Als de traplift defect is en u wilt graag blijven wonen, dan is een gebruikte traplift een prima optie voor u. Het is niet verplicht om een traplift via de WMO te regelen.
U kunt zelf prima een lift aanschaffen. Als u googled kunt u diverse aanbieders snel benaderen.
Dat is altijd een goedkopere optie dan verhuizen, voor een 1500/2000 euro heeft u een gebruikte traplift en is het probleem opgelost. Een appartement stofferen, verhuizen en even schilderen kost meer.

Bob Schurkjens
Berichten: 8647
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Een tweedehands traplift gaat niet zomaar. Daarom is dit ook zo'n problematisch onderwerp:

https://www.trouw.nl/nieuws/peperdure-t ... ~b7575d27/

riddert
Berichten: 1635
Lid geworden op: 22 okt 2010 08:52

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door riddert »

Je kunt misschien beter in mogelijkheden denken, bijvoorbeeld;
https://www.smienktrapliften.nl/?gclid= ... sEQAvD_BwE
en zo zijn er tal van aanbieders.

sake1987
Berichten: 1349
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door sake1987 »

Heb het verhaal nog eens gelezen, u bent 72 jaar en woont al 60 jaar in deze woning. Dus u bent er op 12 jarige leeftijd komen wonen.
De traplift stond op naam van uw man.
Er is gekeken naar uw situatie en door de instanties besloten dat u beneden alles kan doen.
De opmerking , uw man is overleden ( 5 jaar geleden) is wat cru maar wel terecht.
U kunt dus , in uw huis blijven wonen, alles is zoals ik kan lezen beneden, dus u hoeft niet naar boven.
Moet dan de WMO een traplift financieren zodat u boven nostalgie kan snuiven?
Denk dat dit geld wel aan anderen besteed kan worden.
Voor uw doelgroep zijn hele mooie aanleun woningen waar u de ruimte en de zorg kan krijgen die u nodig hebt.
Wilt u toch in dit huis blijven, is ook prima maar dan op eigen kosten een traplift of beneden blijven.

ikke1948
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 jan 2021 15:31

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door ikke1948 »

Dag Sake. Toch maar even een reactie van mij. Ik heb het gevoel dat de hele situatie niet goed tot U doordringt. inderdaad de traplift stond op naam van mijn man. Maar was bestemd voor MIJ>>>> was kapot. afgeschreven, uit de handel, en geen onderdelen meer. dus moest er een lift vervangen worden, wat niet is gedaan. aangezien dat de hobby kamers van zowel mijn man als van mij boven zijn, wil ik ook nu heel graag daar gebruik van maken. gewoonweg omdat beneden te klein daarvoor is. Mag ik mijn eigen leven blijven leiden, of moet ik me gedwongen voelen om dit huis uit te gaan? Ik ben en blijf zolang het mogelijk is, mijn eigen baas. en dat ik geen eigen traplift aan kan schaffen, heeft een reden, die bekent is bij de gemeente. had het gekund, had ik er allang 1 aan geschaft. maar die mogelijkheid is er helaas niet. Ik betaal huur voor een HELE woning, en mag daar bij de wet vast gelegd gebruik van blijven maken. mijn kleding kasten, alles is boven. beneden geen plaats voor vast gesteld door artsen en bureaus. , gebruik van maken. pc. printer, verven alles is boven en ga echt wat U ook zegt, mijn huis niet uit, omdat ik medisch geen trap kan en mag lopen. laat me voor U hopen dat U nooit zoiets over komt.

sake1987
Berichten: 1349
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door sake1987 »

O ik heb u heel goed begrepen en snap u helemaal.
Maar als er duidelijk wordt aangegeven dat u alles op de begane grond kan doen, waarom moeten wij als gemeenschap dan een lift voor u betalen?
Dus makkelijk zat, u kan alles beneden doen en kan in uw huis blijven wonen.
U wilt naar boven, dan zelf betalen.

En ik hoop ook dat het mij nooit overkomt, maar zeg al jaren tegen mijn vrouw, als we niet meer boven kunnen komen, gaat de boel in de verkoop.

NeoDutchio
Berichten: 8678
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

ikke1948 schreef:
04 feb 2021 17:26
Mag ik mijn eigen leven blijven leiden, of moet ik me gedwongen voelen om dit huis uit te gaan? Ik ben en blijf zolang het mogelijk is, mijn eigen baas.
Natuurlijk mag iedereen zijn eigen leven leiden, maar wel binnen de mogelijkheden die iemand heeft. Het liefst zou ik de komende dagen op de schaatsen willen gaan staan, maar dat zit er niet meer in. Dan kan ik heel boos worden en treuren om wat niet meer kan, maar ik kan wel met de slee en de kinderen op stap. Denken in mogelijkheden geeft vooruitgang.

U vindt het beneden te klein, maar zoals ik eerder al heb aangegeven is de ruimte groter dan menig huurhuis.

Ik_weet_niet_alles
Berichten: 104
Lid geworden op: 18 sep 2020 14:49

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door Ik_weet_niet_alles »

Is dit nu een forum om mensen compleet af te zeuren of om mensen raad te geven? Ik lees maar een paar reacties waar TS iets aan heeft.

In eerste instantie zou ik bezwaar aantekenen tegen de beslissing van de gemeente. Daarnaast zou ik tevens de huisarts en behandelende specialisten betrekken in de WMO aanvraag.
U kunt uw vraag ook voor leggen aan ANBO (www.anbo.nl).
Als u een rechtsbijstandverzekering hebt zou u deze ook in kunnen schakelen.

NeoDutchio
Berichten: 8678
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Ik_weet_niet_alles schreef:
04 feb 2021 18:53
Is dit nu een forum om mensen compleet af te zeuren of om mensen raad te geven? Ik lees maar een paar reacties waar TS iets aan heeft.
Gelukkig kan TS voor haarzelf de raad eruit halen. En dat hoeft niet alleen te zijn om bezwaar aantekenen, verhuizen of een andere indeling van het huis is ook een goed advies.

sake1987
Berichten: 1349
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door sake1987 »

Ik_weet_niet_alles schreef:
04 feb 2021 18:53
Is dit nu een forum om mensen compleet af te zeuren of om mensen raad te geven? Ik lees maar een paar reacties waar TS iets aan heeft.

In eerste instantie zou ik bezwaar aantekenen tegen de beslissing van de gemeente. Daarnaast zou ik tevens de huisarts en behandelende specialisten betrekken in de WMO aanvraag.
U kunt uw vraag ook voor leggen aan ANBO (www.anbo.nl).
Als u een rechtsbijstandverzekering hebt zou u deze ook in kunnen schakelen.
Het is maar wat je onder zeuren verstaat.
TS heeft alles al gedaan wat je adviseert en heeft nul op haar request gekregen.
Is het hier niet mee eens en probeert hier sympathie op te wekken en gelijk te krijgen.
Lees alles nog maar eens goed door dan zie je dat ze goede advies heeft gekregen, alleen is het niet het advies wat ze horen wil.
TS wil horen dat er op kosten van de gemeenschap een traplift naar boven komt, terwijl alle instanties hebben aangegeven dat ze alles op de begane grond kan doen.

moederslink
Berichten: 9202
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door moederslink »

De badkamer is ook boven, de hobby kamer ook , de pc ruimte ook .
TS is " pas " 72 , dus nog geen 90 of zo.
Ik kan goed begrijpen dat je niet alles beneden in die ene slaapkamer kunt proppen en bovendien ....het badkamerprobleem blijft.
Een ander huurhuis ligt ook niet voor het oprapen en ik ga er maar even van uit dat mevrouw zich nog niet ergens heeft ingeschreven en op je 72e naar een verzorgingshuis gaat m ook niet worden.
Wel weet ik dat ik een jaar of wat geleden zomaar een scootmobiel kon ' krijgen ' , zonder problemen en niet eens echt nodig. Deze heb ik dus ook afgewezen.
Door bezuinigingen links en rechts zijn gemeentes zuunig geworden en moeten goed budgetteren.

TS : probeer een lift te regelen mbv familie en vrienden en bespreek het sowieso nogmaals met de gemeente.
Zij weten ook wel dat er niet 123 een ander huis beschikbaar is én verhuizen kost ook klauwen met geld.
Een appartement voor senioren heeft ook vaak maar 1 slaapkamer , dus qua ruimte ga je er ook op achteruit dan.
Aan de andere kant komt zo.n gezinshuis dan vrij voor een gezin.

sake1987
Berichten: 1349
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door sake1987 »

moederslink schreef:
04 feb 2021 22:04
De badkamer is ook boven, de hobby kamer ook , de pc ruimte ook .
TS is " pas " 72 , dus nog geen 90 of zo.
Ik kan goed begrijpen dat je niet alles beneden in die ene slaapkamer kunt proppen en bovendien ....het badkamerprobleem blijft.
Een ander huurhuis ligt ook niet voor het oprapen en ik ga er maar even van uit dat mevrouw zich nog niet ergens heeft ingeschreven en op je 72e naar een verzorgingshuis gaat m ook niet worden.
Wel weet ik dat ik een jaar of wat geleden zomaar een scootmobiel kon ' krijgen ' , zonder problemen en niet eens echt nodig. Deze heb ik dus ook afgewezen.
Door bezuinigingen links en rechts zijn gemeentes zuunig geworden en moeten goed budgetteren.

TS : probeer een lift te regelen mbv familie en vrienden en bespreek het sowieso nogmaals met de gemeente.
Zij weten ook wel dat er niet 123 een ander huis beschikbaar is én verhuizen kost ook klauwen met geld.
Een appartement voor senioren heeft ook vaak maar 1 slaapkamer , dus qua ruimte ga je er ook op achteruit dan.
Aan de andere kant komt zo.n gezinshuis dan vrij voor een gezin.
Ik lees toch echt dat alles beneden is op 2 slaapkamers na en dat dit de reden is dat een traplift is afgewezen.

Verhuizen kost TS geld, de traplift de gemeenschap.

moederslink
Berichten: 9202
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door moederslink »

Ik lees niet dat de badkamer beneden is.
Dus dat probleem hou je.
En boven heeft ze haar hobby/ pc spullen +kledingkasten ook.
Lastig om dat beneden in die ene slaapkamer beneden te proppen allemaal.
Enfin, ik bekijk het graag van 2 kanten. Ik begrijp TS wel.

NeoDutchio
Berichten: 8678
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

moederslink schreef:
04 feb 2021 22:31
Ik lees niet dat de badkamer beneden is.
Dus dat probleem hou je.
En boven heeft ze haar hobby/ pc spullen +kledingkasten ook.
Lastig om dat beneden in die ene slaapkamer beneden te proppen allemaal.
Enfin, ik bekijk het graag van 2 kanten. Ik begrijp TS wel.
Op de vraag waar de badkamer is komt geen antwoord, dat blijft dus een raadsel.
In een slaapkamer van 14m2 hoef je niet veel te proppen hoor. In het vierkant meer dan 3x4 meter. Boven is maar 30cm ruimte langs het bed, hier is dan een zee van ruimte. Een hele kastenwand is ook niet nodig, er zou dus zelfs nog een bureau in kunnen passen als TS dat niet in de woonkamer kan of wil zetten.

sake1987
Berichten: 1349
Lid geworden op: 02 jun 2018 14:32

Re: Kapotte traplift

Ongelezen bericht door sake1987 »

moederslink schreef:
04 feb 2021 22:31
Ik lees niet dat de badkamer beneden is.
Dus dat probleem hou je.
En boven heeft ze haar hobby/ pc spullen +kledingkasten ook.
Lastig om dat beneden in die ene slaapkamer beneden te proppen allemaal.
Enfin, ik bekijk het graag van 2 kanten. Ik begrijp TS wel.
Het is ook niet dat ik TS niet begrijp of haar uit haar huis wil hebben, wat mij ergert, is het er maar vanuit gaan dat de WMO maar even een traplift moet betalen.
TS schrijft duidelijk dat WMO en arts van WMO aangeeft dat het voor TS niet nodig is om naar boven te gaan dat alles beneden kan worden gedaan.
Dus zelf betalen die lift en kan dat niet, opruimen en inkrimpen.

Plaats reactie