Telefonische misleiding door Improvers (Essent)

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
nebw
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 sep 2019 09:31

Re: Telefonische misleiding door Improvers (Essent)

Ongelezen bericht door nebw » 04 sep 2019 09:49

Het kan ook op een andere manier. Tot onze verbazing kreeg mijn schoonmoeder een aanmaning van Essent, terwijl wij niet beter wisten dan dat ze een energiecontract had bij Oxxio (had ik bij de verhuizing destijds zelf afgesloten) Oxxio gebeld en wat bleek, het contract was beëindigd. Ik heb mijn schoonmoeder gevraagd of ze iets had ondertekend bij Essent, maar dat was niet zo.

Wat blijkt....... Meneer Leo van Hemert van de firma Improvers is langs de deur geweest en heeft via de intercom met mijn schoonmoeder gesproken. Mijn schoonmoeder heeft gezegd, dat ze dat soort dingen overlaat aan haar kinderen en daarmee was het voor haar afgedaan. Maar niet voor meneer Van Hemert..... Die heeft mijn schoonmoeder ingeschreven bij Essent aan de hand van het naambordje bij de intercom (foute achternaam want mijn schoonmoeder gebruikt ook haar meisjenaam) en heeft de geboortedatum van mijn schoonvader ergens gevonden (waarschijnlijk via de netwerkbeheerder) en deze genoteerd. Onterecht natuurlijk, want mijn schoonvader is 4 jaar geleden overleden. De handtekening zal hij zelf hebben geplaatst, zodat het voor Essent akkoord is. Logischerwijze is er geen automatische incasso ingevuld, want zonder originele handtekening van mijn schoonmoeder komt deze niet door de check bij de desbetreffende bank.

Inmiddels contact gehad met Essent en de persoon die ik aan de lijn had kon mij vertellen, dat inmiddels het contract met Improvers was opgezegd. En dus werkte meneer Leo van Hemert niet meer namens Essent.

Tot mijn verbazing google ik de naam en kom op een reactie van iemand uit arnhem. Die heeft ook zo´n soort oplichting meegemaakt in 2017 met ja wel ´Leo van Hemert´ maar uit naam van Nuon.

Zo zie je maar weer wat een sluwe vos deze persoon is en het waarschijnlijk nooit zal leren om een eerlijk leven te leiden.

Mensen wees alert voor verkopers van de firma Improvers en dan vooral voor deze meneer Leo van Hemert.

Hopelijk voor ons zal Essent het allemaal oplossen en zullen ze leren van deze enorme fout, die ze begaan zijn met het uit handen geven van deze activiteiten aan Improvers. Al doende leert men, maar ja................´waar geld lonkt, zwijgt het geweten´

Plaats reactie