LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] advies gevraagd over herinnering en aanmaning directpay

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
mijmij2000
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 mei 2007 18:35

advies gevraagd over herinnering en aanmaning directpay

Ongelezen bericht door mijmij2000 »

Ik zou graag advies willen over onderstaande.

Eind december online iets besteld van 8 euro. Na twee weken DirectPay op mijn dak met een incasso van €16,91 (administratiekosten +rente). Datum herinnering 6 januari 2009.

Omdat er helemaal niets in stond over een termijn of datum waarop het binnen moest zijn heb ik het op 23 januari betaald. Op 24 januari, met een dagtekening van 23 januari, ontvang ik een aanmaning met nog eens €5,04 extra en het verzoek dit binnen 7 dagen te voldoen.

Ik heb ze gemaild met een screenshot van mijn betaling en de vraag of het zo was afgehandeld, maar 6 mailtjes later heb ik nog steeds geen fatsoenlijk antwoord op mijn vraag. Enkel het dreigement dat het binnen 5 dagen (in de brief staat dus 7) (inmiddels zijn er 4 na de aanmaning verstreken) het uit handen gegeven wordt aan een incassobureau. Tevens zeggen zij het geld van 23 januari nog niet binnen te hebben. (giro naar bank)

Moet ik die aanmaning nu betalen of niet? Ik wil niet dat ik straks 30 euro extra aan een incassobureau moet betalen, maar ik weet niet wat mijn rechten zijn en contact met hen leidt nergens toe!

wie kan me helpen?

mvg

Ik wil niet

Gesloten