LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] achterstallig loon

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
sonja koops
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jan 2008 10:30

achterstallig loon

Ongelezen bericht door sonja koops » 22 jan 2008 10:45

Best pannel,

sinds 1996 ben ik via een thuiszorg stichting als ziekenverzorgster werkzaam.Onlangs,op 11-01-08, heeft de stichting de bemiddeling voor mij per direkt
stop gezet omdat ik de euvele moed had te vragen naar declaraties die
ik nog moest krijgen vanaf november 2007. Ik had nog niet eens gevraagd naar mijn betaling die ook sinds nov niet meer zijn gedaan.
nu heb ik nog geld tegoed vanaf de laatste week nov tot en met de 2de week januarie . mijn vraag is :wat moet ik doen om mijn achterstallige loon te krijgen?

gr. sonja koops : :?:

kanovaarder
Berichten: 2890
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: achterstallig loon

Ongelezen bericht door kanovaarder » 22 jan 2008 16:43

vordering van achterstallig loon

Wanneer u geen lid bant van een vakbond maar wel schriftelijk kan bewijzen dat u nog recht heeft om een loonsom dan zult u eerst een vordering moeten instellen bij uw werkgever dmv een aangetekende brief met bericht van ontvangst waarin uw schriftelijke bewijzen.

Heeft uw vraag tevens het effekt gehad dat u ontslagen bent dan alsnog tegen dit ontslag protesteren.

Indien niet gereageerd wordt op uw brief, of negatief gereageerd neem dan contact op met [email protected] en vraag naar hun "laatste aanmaningsservice".

Verder zou ik bij ontslag ook vorderen dat uw dienstverband alsnog wordt hersteld.

Grootvader
die het hier maar even bij laat.

jaap2312
Berichten: 21
Lid geworden op: 14 dec 2007 08:31

Re: achterstallig loon

Ongelezen bericht door jaap2312 » 22 jan 2008 23:10

Even scherp zijn en "kanovaarder" zijn advies maar even terzijde leggen. Razendsnel naar het bureau voor Rechtshulp en je ontslag aanvechten. Zij kunnen je verder helpen; een club als DirectIncasso kan werkelijk niets voor jou betekenen.

De banden tussen "kanovaarder" en DirectIncasso zijn even tè innnig.

kiz
Berichten: 2233
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: achterstallig loon

Ongelezen bericht door kiz » 23 jan 2008 23:01

@sonja:
Ik mis iets belangrijks in je verhaal.
Heb je een arbeidsovereenkomst of werk je via een inhuurconstructie? Aangezien je zelf spreekt over "via een thuiszorg stichting".

In het geval van een inhuurconstructie is er namelijk geen arbeidsovereenkomst en in die zin dus ook geen sprake van "ontslag".

V.w.b. je niet-betaalde declaraties (zijn dit facturen of werklijsten?) zou ik contact opnemen met rechtsbijstand of juridisch loket en in het geval van facturen een aanmanings- en invorderingstraject starten.

Als je inderdaad via een inhuurconstructie werkzaam was kan het heel goed zijn dat de stichting waar je werkt een andere reden heeft om de samenwerking te beëindigen: de meeste instellingen sluiten 2007 namelijk met enorme verliezen af en kunnen zonder (harde) saneringsmaatregelen de begroting voor 2008 niet sluitend krijgen.

Gesloten