LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
arhaan
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 aug 2013 18:39

auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door arhaan »

Ik vraag me af of je mag auto leasen met een bkr registratie ? Ik heb een beetje lopen zoeken en kon niet precies weten of het mag want als het goed is mag je wel operational leasen maar de rest van de leasevormen mag niet heb ik gelijk of niet gelijk ?
Ik heb gekeken en zag dat bij bkrlease [link verwijderd door de Moderator] wel kan auto leasen

gerda1956
Berichten: 225
Lid geworden op: 28 sep 2005 21:22

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door gerda1956 »

Er zal vast wel een bedrijfje zijn die dit doet. Maar of het verstandig is? U betaalt gegarandeerd de hoofdprijs aan rente. Beter niet doen!

sjohie
Berichten: 11171
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door sjohie »

arhaan schreef:Ik vraag me af of je mag auto leasen met een bkr registratie ? Ik heb een beetje lopen zoeken en kon niet precies weten of het mag want als het goed is mag je wel operational leasen maar de rest van de leasevormen mag niet heb ik gelijk of niet gelijk ?
Ik heb gekeken en zag dat bij xxxx wel kan auto leasen
Dat is een oplossing voor bedrijven, en BKR is voor particulieren toch? Hoe zie je dat voor je?

gerda1956
Berichten: 225
Lid geworden op: 28 sep 2005 21:22

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door gerda1956 »

@sjohie, lease kan voor particulieren ook tegenwoordig. Net zoiets als huurkoop. Je betaalt je blauw aan rente en als de auto het begeeft of total loss is, heb jij nog jaren lang afbetaling.

bprosman
Berichten: 9935
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door bprosman »

en als de auto het begeeft of total loss is, heb jij nog jaren lang afbetaling.
Het gaat hier altijd om nieuwe auto's, ik neem aan dat je die All-risk verzekert (total loss).

langste adem
Berichten: 1258
Lid geworden op: 20 jan 2011 12:30

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door langste adem »

Ik begrijp dat het niet leuk is als je in die situatie zit. Maar de BKR notering is ook ter bescherming van jezelf.
Zaken doen met bedrijven die geen moeite hebben met een BKR notering, rekenen vaak hele hoge rentes.

En als je in de toekomst een achterstand in betaling krijgt loop je een risico dat je (in plaats van een aanmaning per post) te maken krijgt met van die onfrisse jongen aan de deur die je geld gaan opeisen....

arhaan
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 aug 2013 18:39

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door arhaan »

Ik heb een onderzoek gedaan voor mezelf en heb gemerkt dat het alleen mogelijk is om een operational te leasen een auto, want dan ben je geen eigenaar maar een huurder. Dus je betaalt per maand een x aantal bedrag en dan krijg je een auto met alles inbegrepen. Financial lease ben je de eigenaar dan kijken ze wel naar je bkr registratie maar als iemand ervaren is hiermee laat me weten aub

Toppy
Berichten: 164
Lid geworden op: 29 jan 2007 12:01

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door Toppy »

Tja,

Een BKR registratie krijg je niet zomaar aan de broek.
Om je dan in allerlei bochten te wringen om toch auto te kunnen rijden roept bij mij de vraag op of dit wel zo verstandig is.
Lijkt mij eerder verstandig om de 'tering naar de nering' te zetten en zorgen dat de BKR registratie zo snel mogelijk wordt opgeheven.

sjohie
Berichten: 11171
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door sjohie »

arhaan schreef:Ik heb een onderzoek gedaan voor mezelf en heb gemerkt dat het alleen mogelijk is om een operational te leasen een auto, want dan ben je geen eigenaar maar een huurder. Dus je betaalt per maand een x aantal bedrag en dan krijg je een auto met alles inbegrepen. Financial lease ben je de eigenaar dan kijken ze wel naar je bkr registratie maar als iemand ervaren is hiermee laat me weten aub
Ik weet niet wie je voor de gek denkt te houden, misschien je zelf, maar bij bijvoorbeeld bij de particuliere operational lease variant van Volkswagen staat duidelijk dat ze een BKR toets doen. Dat zullen de andere fabrikanten ook echt wel doen. Ik bedoel, waarom zouden banken het wel bij een PL/doorlopend krediet van 5 tot 10.000 euro doen, en autoleveranciers bij contracten van 20.000+ niet?

arhaan
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 aug 2013 18:39

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door arhaan »

maar als je rechtspersoon bent dan kijken leasebedrijven naar de financiële gezondheid van het bedrijf in plaats van jouw als persoon want je hebt gelijk particulier leasen kan helemaal niet maak niet uit welke leasevorm. Er zijn verscheidene bedrijven op internet die hun acceptatiecriteria op basis van het bedrijf hebben gehanteerd in plaats van de persoon zelf. Ik denk dat het wel kan kloppen maar ben nog wel bezig met het onderzoeken ervan trouwens als dat zo dan is er een kans voor mensen die bkr codering hebben. Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat wij mensen die bkr codering hebben gelijk met heel veel dingen aan de kant worden gezet terwijl we wel het beste ervan willen maken en ik vind dat het ook gegund moet worden en dat de overheid niet te strenge eisen moet gaan stellen in de bkr wereld wat vinden jullie ervan ?

thecure
Berichten: 2677
Lid geworden op: 05 apr 2011 16:21

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door thecure »

arhaan schreef:maar als je rechtspersoon bent dan kijken leasebedrijven naar de financiële gezondheid van het bedrijf in plaats van jouw als persoon want je hebt gelijk particulier leasen kan helemaal niet maak niet uit welke leasevorm. Er zijn verscheidene bedrijven op internet die hun acceptatiecriteria op basis van het bedrijf hebben gehanteerd in plaats van de persoon zelf. Ik denk dat het wel kan kloppen maar ben nog wel bezig met het onderzoeken ervan trouwens als dat zo dan is er een kans voor mensen die bkr codering hebben.
Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat wij mensen die bkr codering hebben gelijk met heel veel dingen aan de kant worden gezet terwijl we wel het beste ervan willen maken en ik vind dat het ook gegund moet worden en dat de overheid niet te strenge eisen moet gaan stellen in de bkr wereld wat vinden jullie ervan ?
Volgens mij heb je een notering toch echt aan jezelf te danken. En de bkr is dan bedoeld om mensen te beschermen tegen overkreditering.
Dus dat er danniets meer mogelijk is, is dan logisch

sjohie
Berichten: 11171
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door sjohie »

arhaan schreef:maar als je rechtspersoon bent dan kijken leasebedrijven naar de financiële gezondheid van het bedrijf in plaats van jouw als persoon want je hebt gelijk particulier leasen kan helemaal niet maak niet uit welke leasevorm. Er zijn verscheidene bedrijven op internet die hun acceptatiecriteria op basis van het bedrijf hebben gehanteerd in plaats van de persoon zelf. Ik denk dat het wel kan kloppen maar ben nog wel bezig met het onderzoeken ervan trouwens als dat zo dan is er een kans voor mensen die bkr codering hebben. Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat wij mensen die bkr codering hebben gelijk met heel veel dingen aan de kant worden gezet terwijl we wel het beste ervan willen maken en ik vind dat het ook gegund moet worden en dat de overheid niet te strenge eisen moet gaan stellen in de bkr wereld wat vinden jullie ervan ?
Ik vind het goed zo, immers je hebt al bewezen je financiële zaakjes niet op orde te kunnen houden. Maar jij wilt dus dat de overheid bedrijven dwingt tot zakendoen met mensen die bewezen hebben dat niet te kunnen betalen? Gewoon lekker die ezel een paar keer zichzelf aan dezelfde steen laten stoten, op kosten van de andere klanten van die bedrijven, of ultimo de belastingbetaler als men het zo bont maakt dat er schuldsanering volgt?

Maar als rechtspersoon, BV, NV etc, ben je normaliter niet bekend bij het BKR volgens mij, dat is voor particulieren?

kweenie
Berichten: 15874
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door kweenie »

Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat wij mensen die bkr codering hebben gelijk met heel veel dingen aan de kant worden gezet terwijl we wel het beste ervan willen maken en ik vind dat het ook gegund moet worden en dat de overheid niet te strenge eisen moet gaan stellen in de bkr wereld
Vind je dat niet een beetje de omgekeerde wereld? Mensen die er het beste van willen maken, zorgen ervoor dat ze geen bkr codering krijgen. Wie geen bkr codering heeft, heeft veel beter aangetoond dat hij zich niet te snel in de financiele problemen werkt.

Als je een langdurige financiële verplichting wil (kunnen) aangaan, is het dus veel beter om geen bkr te hebben. En als je wel bkr hebt, moet je eerst maar eens een tijd aantonen dat je met je huidige lasten uit de problemen blijft, voordat je nog eens extra verplichtingen zou moeten aangaan.

GJvdZ
Berichten: 7404
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door GJvdZ »

gerda1956 schreef:@sjohie, lease kan voor particulieren ook tegenwoordig. Net zoiets als huurkoop. Je betaalt je blauw aan rente en als de auto het begeeft of total loss is, heb jij nog jaren lang afbetaling.
In die constructies wordt "lease" gebruikt omdat het beter klinkt dan huurkoop of lening. Als je voor gewone full operational lease gaat valt het wel mee.

tenormin
Berichten: 6829
Lid geworden op: 31 okt 2011 21:29

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door tenormin »

Toppy schreef:Tja,

Een BKR registratie krijg je niet zomaar aan de broek.
Om je dan in allerlei bochten te wringen om toch auto te kunnen rijden roept bij mij de vraag op of dit wel zo verstandig is.
Lijkt mij eerder verstandig om de 'tering naar de nering' te zetten en zorgen dat de BKR registratie zo snel mogelijk wordt opgeheven.
Al heeft de TS alle schulden (af)betaald, die BKR notering blijft je toch minimaal 5 jaar achtervolgen. Dat aangaande is 'de tering naar de nering zetten' natuurlijk waar, schoon schip kunnen maken; dan pas gaat de 5 jaar in. Auto lease (op welke slimme manier ook ergens af te sluiten) lijkt me niet dat je dan snel uit de schulden komt. Maar neem aan dat de TS een volwassen iemand is, met wat gezond verstand zou iemand dat gewoon in de gegeven omstandigheden niet eens moeten overwegen.

arhaan
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 aug 2013 18:39

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door arhaan »

Ik heb gekeken als bkr geregistreerde kan je het beste een auto leasen met de leasevorm full operational lease, want hierbij huur je de auto en alles is dan inbegrepen. Voor andere leasevormen kom je niet in aanmerking maar je moet het zelf overwegen of je wel operational wilt leasen want de auto blijft dan uiteindelijk toch van de leasemaatschappij en jij zelf blijft de huurder.

Ad Verkaad
Berichten: 642
Lid geworden op: 23 jan 2009 14:09
Locatie: 51.926316, 4.450772

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door Ad Verkaad »

ALS je al zonder eventuele BKR-toetsing zou willen leasen, zou ik het in ieder geval niet doen bij het in het eerste bericht genoemde "bedrijf"; dat ziet er bepaald schimmig uit. Ze hebben niets op de site staan waar uit blijkt wie / welk bedrijf erachter zit, waar ze gevestigd zijn, KvK-nummer, voorwaarden etc. Kans dat je wordt opgelicht is dus groot.

arhaan
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 aug 2013 18:39

Re: auto leasen met bkr is dat mogelijk?

Ongelezen bericht door arhaan »

Hallo, Ik heb trouwens de adviseur gesproken van bkrlease [link verwijderd door de Moderator] nadat ik mijn cijfers had opgestuurd maar de adviseur heeft me laten weten dat mijn aanvraag is goedgekeurd alleen bij een aanbetaling van 20% van de aanschafwaarde van de auto. De adviseur heeft me verteld dat je als bedrijf alleen kan operational leasen, omdat je bkr geregistreerd bent. Dit is ook de reden dat het bedrijf de eigenaar van de auto blijft en jij de huurder van de auto en als er een wanbetaling plaatsvindt dan nemen we de auto gelijk in beslag omdat wij oorspronkelijk ook de eigenaar van de auto zijn. De risico is te groot voor het bedrijf om een startend ondernemer een auto te laten operational leasen, vandaar dat het bedrijf ook de risico wilt beperken door een aanbetaling van 20% van de aanschafwaarde. Ik heb zelf geen vermogen om een aanbetaling van 20% te betalen dus dit gaat voor mij niet lukken, maar buiten dat de adviseur heeft me goed geholpen en alles uitgelegd dus het is niet zo dat het een oplichterij is want ik had andere leasebedrijven ook gebeld en die gasten zeiden vul maar een aanvraag in en dan krijg je wel een reactie per mail dus dat vind ik persoonlijk niet netjes vooral als je vragen hebt maar ja voor mij zit het er niet in en dat wilde ik effe laten weten

Gesloten