LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Fraude ECO Direct teakbelegging

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
PeterdenHaring
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 okt 2008 12:49

Fraude ECO Direct teakbelegging

Ongelezen bericht door PeterdenHaring »

Ooit, in 1999, belegde ik fl. 30.000 in een teakplantage in Costa Rica. Dat werd toen € 13.500 en ik kreeg mooie prospectussen toegestuurd. Tot 12 september jl, toen ik van de Arnhemse club out of the blue een brief kreeg, waarin ECO DIRECT mij onder de bizarre kop PERCEELTOEBEDELING liet weten dat mijn investering in Costa Rica bij nader inzien al sinds 2006 nagenoeg waardeloos was omdat er toen net op mijn stukje een storm gewoed had. Risico van de belegger natuurlijk. Vreemd was wel dat mij toen geen berichten van zo’n verwoestende storm bereikt hebben. Vreemd was ook dat er geruimd, gezaagd en weer herbeplant kon worden zonder dat ECO Direct kennelijk kennis had van die operatie. Ook was er al eerder verwarring over wijzingen van de naam van de plantage en de precieze perceelherkenning. Ik kreeg geen informatie over de datum waarop die stormschade ontstaan is, noch wanneer er geruimd was en wanneer herbeplant. Wat dat bleek te zijn gebeurd. Men bood me een afkoopsom aan van $ 7500, de tegenwaarde van het geruimde hout. Ik mag natuurlijk ook dat bedrag opnieuw beleggen. Om in 2011 het bericht te krijgen dat het al in 2009 omgewaaid was? Het ruikt naar fraude maar hoe krijg je dat boven tafel?

Zo. Er zijn vast meer mensen op deze wijze gedupeerd. Misschien willen die contact met mij opnemen via [email protected]?

Bor Komorovski
Berichten: 1718
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: Fraude ECO Direct teakbelegging

Ongelezen bericht door Bor Komorovski »

Je kan het beste de Arnhemse club opbellen of aanschrijven en zeggen dat je hun uitleg niet bevredigend vindt en meer informatie wenst. Tegelijkertijd zou je contact kunnen opnemen met andere investeerders.

Als ik jou was zou ik ook het prospectus en de beleggingsovereenkomst (subscription agreement, obligatie, o.i.d.) nakijken. Daar staat ongetwijfeld in onder welke voorwaarden je je geld terug kan krijgen of rechtsmaatregelen tegen de Arnhemse club kan nemen. Aan de ene kant is er een kans dat dat niet mogelijk is, aan de andere kant heb je minder dan 50,000 euro ingelegd en geniet je speciale bescherming van de effectenwetgeving.

Mocht je het idee hebben dat het niet goed zit dan zou je wellicht meerdere investeerders bijeen kunnen roepen en een actie tegen de uitgever starten. Doe dit altijd in samenwerking met een in effectenrecht gespecialiseerde advocaat.

Mocht je tot de conclusie komen dat de Arnhemse club wel ter goeder trouw was of dat de oplichting niet aan te tonen is, haal dan in ieder geval je geld uit deze club.

PeterdenHaring
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 okt 2008 12:49

Re: Fraude ECO Direct teakbelegging

Ongelezen bericht door PeterdenHaring »

De kunst IS vanzelf om in contact met andere benadeelden te komen. Ik hoop o.m. via RADAR zulke mensen te vinden.
Dank voor het meedenken.
Peter den Haring

Peter den Haring
Berichten: 5
Lid geworden op: 24 sep 2008 22:31

Re: Fraude ECO Direct teakbelegging

Ongelezen bericht door Peter den Haring »

Inmiddels heeft EcoDirect een nettere afhandeling voorgesteld aan de betrokken beleggers waarbij het verlies collectief wordt gespreid over de hele groep die een aandeel heeft in de bedreigde zogeheten COCOBOLO-plantage. Dat is eerlijker dan een paar mensen de Zwarte Piet toespelen, zoals men eerder geprobeerd heeft. Op 20 januari organiseert het bedrijf een hearing voor alle betrokkenen in Renkum. Dat schept weer vertrouwen, waar dat geheel verdwenen was.
Peter den Haring

Gesloten