LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Eikenhof
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 mar 2018 23:25

Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Eikenhof »

Onze hypotheek rentevast periode loopt af en we zijn benaderd door een hypotheek adviseur( bemiddelaar) om te kijken (aangezien de rente laag staat)door de hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker maandelijks goedkoper uit te kunnen zijn.
Deze heeft in zijn kennismakingsgesprek vertelt dat hij ons altijd een betere goedkopere oplossing kon bieden en kwam met het voorstel onze spaarhypotheek over te sluiten naar een annuïteiten hypotheek.
Hij vertelde dat we dan het opgebouwde spaardeel uitbetaald konden krijgen van onze huidige spaarhypotheek op onze rekening om daar vrij over te beschikken naar wens,hij gaf als advies om dan ook een lening af te lossen die wij nog hebben lopen en met het overige zouden we dan nog kunnen verbouwen.
Wij hebben na gezamenlijk overleg besloten hem de opdracht te geven ( tevens getekend daarvoor) om inderdaad te zoeken naar een goedkopere maandlast en hoe fijn dat we ook nog eens geld extra zouden hebben om onze lening af te lissen en te verbouwen.
Maar in het vervolg gesprek ( nadat we dus al hadden getekend om met hem in zee te gaan)
Vertelt hij dat we indien we het opgebouwde spaardeel niet gebruiken voor verbetering van ons huis je daar geen renteaftrek op krijgt.
Verder komt hij tot heden toe met hypotheek offertes waarin we niet goedkoper maar duurder per maand uit zijn.
Als hij nu niet kan zorgen voor een goedkopere maandlast ( wat steeds aannemelijker lijkt te zijn) en hij dus zijn belofte niet kan nakomen,kan he dan de overeenkomst ontbinden zonder advies kosten te moeten betalen( die overigs op zouden kunnen lopen tot bijna 3000 euro)
Tevens als wij de eerste keer een eerlijk verhaal hadden gehad omtrent dat opgebouwde spaarpolis en het niet kunnen aftrekken van de rentes indien het niet word gebruikt voor verbetering huis hadden we waarschijnlijk hem geen toestemming gegeven om naar andere opties te kijken Maar hadden we de oude hypotheek laten aanhobbelen.
Kan je dus op grond van verkeerd verkregen info een overeenkomst ontbinden en geen kosten hoeven te betalen?
Laatst gewijzigd door Radar op 17 mar 2018 13:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast omwille van de leesbaarheid

NeoDutchio
Berichten: 12273
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Zoals ik het zo lees lopen er 2 zaken door elkaar. De rente is laag, dus als u het openstaande bedrag elders zou wegzetten als hypotheek, dat zouden de maandlasten lager moeten zijn. U leent immers hetzelfde bedrag tegen lagere rente. Echter, als u ook nog een lening erbij neemt om af te lossen en nog andere zaken, dan wordt de hypotheek hoger, dus ook de maandlasten.
U moet nooit op een eerste gesprek afgaan. En als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo.

Eikenhof
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 mar 2018 23:25

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Eikenhof »

We nemen er geen lening bij,...hebben een lening al langer lopen die we met de vrijgekomen opgebouwde spaarpolis kunnen aflossen om zo ook die kosten in de maand kwijt te zijn.
Dus geen extra lening op de hypotheek dat blijft hetzelfde als voorheen alleen zijn de advieskosten,notariskosten,taxatiekosten daarin meegenomen.

Lady1234
Berichten: 26910
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Hele slechte adviezen geeft die persoon. Niet mee in zee gaan.

Moneyman
Berichten: 29868
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Moneyman »

Lady1234 schreef:Hele slechte adviezen geeft die persoon. Niet mee in zee gaan.
Moster na de maaltijd :wink:

Franskia
Berichten: 127
Lid geworden op: 09 jan 2015 17:18

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Franskia »

Op de website van o.a. Fiscalert.nl (u kunt vanaf € 1,00 lid worden) vind u heel veel informatie en tips over oversluiten etc.

Deheeroprecht
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 mar 2018 13:15

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Deheeroprecht »

Beste lezer, vaak staat in het dienstverleningsdocument beschreven wat de kosten zijn. U behoeft nooit het gehele bedrag te betalen, aangezien er een uitsplitsing is in advieskosten en bemiddelingskosten. Daarnaast zou ik uw verhaal per email kenbaar maken aan deze adviseur en dat u het niet eens bent met de gang van zaken. Wellicht heeft u een rechtsbijstandsverzekering welke u kan bijstaan, u kunt bij de Arag ook voor eenmalig 750 euro meteen lid worden mocht u geen rechtsbijstandsverzekering hebben. Wat belangrijk is, is een gespreksverslag van uw zijde aan de adviseur sturen en deze laten weten dat u ook het Kifid (klachten instituut) wilt inschakelen aangezien u gewoon fout bent voor gelicht. Belangrijk om alles per email aan deze adviseur te laten weten. Wellicht ook een idee om het niet naar hem te mailen maar naar het algemene email adres. Zijn leidinggevende zal het geheel gewoon terug draaien als blijkt dat hij niet goed functioneert.

Succes !

Lady1234
Berichten: 26910
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Franskia schreef:Op de website van o.a. Fiscalert.nl (u kunt vanaf € 1,00 lid worden) vind u heel veel informatie en tips over oversluiten etc.
U kunt niet vanaf € 1,00 lid worden, ten eerste is het een abonnement en geen vereniging en als u na één jaar niet een “normaal” bedrag betaalt, stopt de toezending van het blad.

marjangros
Berichten: 19
Lid geworden op: 13 dec 2006 21:48

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door marjangros »

Als ik het goed begrijp, heb je getekend voor een samenwerking met een adviseur. Dat betekent echter niet dat je daarmee verplicht bent om zijn adviezen op te volgen. Je zou het dus kunnen houden bij wat je nu hebt. Het enige is dat de adviseur je de kosten in rekening zou kunnen brengen voor de tijd die hij aan het advies heeft besteed. Dan komt het op de discussie of hij jullie onder heuze danwel onheuze voorwendselen aan zich heeft verbonden (Dus met een mooier verhaal binnengelokt dan de werkeijkheid). Mijn advies is om je punt eerst eens met hem te bespreken: hoe komt het dat het verhaal nu opeens zo anders uitziet dan hiervoor? Misschien dat eea dan duidelijker wordt. Als hij dat niet goed kan uitleggen, dan zou ik je gevoel delen dat je je misleid voelt door deze gang van zaken, en de samenwerking wil beëindigen. Een beetje professional zou geen kosten moeten rekenen voor iets waar de klant niet blij mee is. Doet hij dit toch en vind je de kosten onredelijk, bel dan eens met de juridische afdeling van Vereniging Eigen Huis (lidmaatschap is 15 euro geloof ik). Zij helpen snel en goed bij dit soort kwesties.

marjangros
Berichten: 19
Lid geworden op: 13 dec 2006 21:48

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door marjangros »

Lidmaatschap vereniging eigen huis is 27euro per jaar zie ik net.

Joepie Joepie
Berichten: 1170
Lid geworden op: 09 dec 2013 15:30

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Joepie Joepie »

Je hebt getekend obv verbale voorwaarden, die adviseur lijkt te onderschrijven.

Laat hem eerst die voorwaarden schriftelijk bevestigen, hij zou zijn eigen kosten terug verdienen.

Als hij dat heeft gedaan, dan netjes vragen of jullie dit hoofdstuk met gesloten beurs kunnen afsluiten.

Zo niet, dan klacht indienen met claim ter hoogte van ten minste zijn advieskosten (jullie tijd kost ook geld)

Succes!!!

En een vraag, is deze tussenpersoon ook degene die geholpen heeft bij afsluiten van de huidige hypotheek?

Fiesiekus
Berichten: 2342
Lid geworden op: 27 okt 2008 13:07

Re: Hypotheekadviseur geeft verkeerde info

Ongelezen bericht door Fiesiekus »

Welke hypotheek"adviseur" is dit?

Gesloten