Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
missteeq
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mar 2021 10:38

Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Ongelezen bericht door missteeq »

Goedemorgen,

Kort geleden hebben mijn man en ik samen een nieuwbouwwoning gekocht. De woning moet nog gerealiseerd worden en de bouw moet nog starten.

Nu is het zo dat er aan het niewbouwproject, zoals waarschijnlijk wel vaker voorkomt een partij is toegewezen om de keuken, badkamer en het tegelwerk te realiseren. Hier kan je vrijblijvend gebruik van maken. Omdat je vaak de hoofdprijs betaald via de aan het projectgebonden leverancier kiezen veel mensen ervoor om via een externe keukenleverancier de keuken te kopen.

Echter, in de koper optie/keuzelijst staat dat er 350 euro aan kosten wordt doorberekend als je met een externe partij in zee gaat. Reden? Het uitlezen van een bouwtekening kost extra tijd. Dit vind ik persoonlijk best bijzonder omdat de externe keukenleverancier een volledig uitgewerkte bouwtekening aanlevert incl. alle maatvoering als het gaat om de aanlsuitingen.

Wanneer je via de aan het project gebonden leverancier een aangepaste keuken uitkiest (dus anders dan standaard) maak je deze kosten niet. Op deze manier wordt er naar mijn idee bewust/selectief onderscheid gemaakt om indirect via de aan het project gebonden partij een keuken uit te kiezen.


Ik vraag mij dan ook af of dit juridisch legaal is/toegestaan is , om op deze wijze 350 euro te mogen doorrekenen? Zo voelt een vrije keuze toch iets minder vrij. :| Zie hieronder de omschrijving uit de optie/keuzelijst:


Coordinatie kosten installatie aanpassingen bij persoonlijke keukeninrichting
€ 350,00
Aanpassen keukeninstallaties conform meewerk opgave koper.
(Coördinatie en tekenkosten)

Nijogeth
Berichten: 5778
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Op zich niet zo gek. Het keukenbedrijf uit de brochure heeft waarschijnlijk een deal gesloten met het bouwbedrijf.

In mijn geval waren de keuken en de badkamer in de brochure heel erg goed geprijsd, maar heel erg karig. Voor andere dingen dan in de brochure moest ik veel meer bij betalen en waren andere bedrijven ineens een stuk goedkoper.

Echter moest ik me houden aan de de plaatsing van waterleiding en stopcontacten of anders deze na oplevering op eigen kosten aanpassen. In uw geval kunt u dit voor 350 euro laten oplossen. U kunt ze natuurlijk ook volgens plan kaal laten opleveren, maar dan zult u het alsnog allemaal zelf moeten laten doen. En geloof me, dat is echt verschrikkelijk vervelend om te doen. Je kunt de hele muur weer open halen om leidingen te verleggen, terwijl het bouwbedrijf dit direct goed kan doen. En dat voor 350 euro, ik zou het wel weten.

jhogaarts
Berichten: 101
Lid geworden op: 25 aug 2008 16:32

Re: Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Ongelezen bericht door jhogaarts »

Als wij onze keuken en badkamer toentertijd (2003) niet door een bij de aannemer aangesloten keuken / badkamerspecialist kregen wij een tegemoetkoming van €2.500 maar je kon ook een keuken uitzoeken bij die keukenboer.

KR1275
Berichten: 64
Lid geworden op: 12 mei 2006 19:55

Re: Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Ongelezen bericht door KR1275 »

350 euro voor aanpassen bouwtekeningen en aanpassen leidingwerk en stroompunten? Dat is echt niet duur.

PeterPeters1966
Berichten: 492
Lid geworden op: 06 jan 2021 22:51

Re: Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Ongelezen bericht door PeterPeters1966 »

KR1275 schreef:
31 mar 2021 17:12
350 euro voor aanpassen bouwtekeningen en aanpassen leidingwerk en stroompunten? Dat is echt niet duur.
Inderdaad. Ik denk dat heel veel mensen geen idee hebben wat "werk" kost. Ik maak het ook regelmatig mee op mijn werk dat sommige collega's van hun stoel vallen als ze zien wat ons externe uurtarief is waarvoor hun werk wordt verkocht. En dat terwijl er onder aan de streep dan net 30% bruto marge wordt gehaald voor die uren.

Mk
Berichten: 911
Lid geworden op: 01 aug 2005 19:51

Re: Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Ongelezen bericht door Mk »

Die 350 is zoals ik het lees alleen voor de ‘extra afstemming’. Kosten evt leidingen stopcontacten op andere plekken komen er dan nog bij.

Mag dit? Ik zou niet weten waarom niet. Misschien dat de projectleverancier dit indirect wel betaalt aan de ontwikkelaar in de hoop jou een dure keuken te verkopen.

gustavo-woltmann
Berichten: 21
Lid geworden op: 06 okt 2020 02:04

Re: Keuken via externe partij bij nieuwbouw

Ongelezen bericht door gustavo-woltmann »

Ik zou je aanraden om naar de juridische loket gaan.
Wens je alle beste.
- Gustavo Woltmann

Plaats reactie