LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Diefstal uit ziekenhuis

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Swom
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 nov 2007 21:17

Diefstal uit ziekenhuis

Ongelezen bericht door Swom » 19 nov 2007 21:36

Hallo allen,

Sinds vandaag zit ik met een dilemma. Ik ben co-assistent in een perifeer ziekenhuis in Nederland en dus ook een standaard student die het van de stufi moet hebben.
Tegenwoordig lijkt de criminaliteit overal toe te slaan, dus ook in het ziekenhuis.
Begin dit jaar is mijn portemonnee gestolen in een Rotterdams ziekenhuis. Hij stond in de artsenkamer, welke overigens niet op slot was. Ik was al gewaarschuwd, "let op je spullen want er wordt nogal eens gejat". Nou, voor ik het wist was ik slachtoffer hiervan en was mijn portemonnee kwijt. Eigen schuld dikke bult dacht ik, en heb ruim 150 euro opgehoest voor het aanvragen van rijbewijs, ov e.d. Maar een ezel stoot zich geen tweede keer....dacht ik!
Toen ik 3 weken geleden begon aan een andere co-schap in een ander ziekenhuis heb ik bij mijn inschrijving expliciet om een kluisje gevraagd met de reden dat ik al eens bestolen was. Er is in dit ziekenhuis een kamer met kluisjes voor co-assistenten. Ik kreeg helaas te horen dat alle kluisjes in gebruik waren dus ik kreeg er geen. Zomaar, er was geen andere optie aangeboden. Ik moest mijn spullen maar gewoon daar neerzetten...want zeiden zij en mijn andere collega's: voor zover ik me kan herinneren is hier nooit wat gestolen. Dus zet ik mijn tas en jas daar neer en 3 weken lang gaat dit goed. Tot ik vandaag tot mijn schrik bemerk dat mijn portemonnee weer gestolen is.

Maar wat krijg ik nu te horen: van de 55 kluisjes kunnen er maar 43 bezet zijn omdat er maar 43 co-assistenten rondlopen in dit ziekenhuis. Van de andere 12 kluisjes heeft het faciltair centrum geen sleutels omdat de andere co's deze nooit fatsoenlijk hebben ingeleverd. Dit was al een half jaar geleden bekend maar nog steeds zijn de sloten niet vervangen.
Ook is het zo dat de kamer automatisch in slot valt, maar om een of ander vaag reden wordt hij steeds opengehouden door een zwaar pak papier zodat iedereen 24 uur per dag er in en er uit kan.
Verder kreeg ik van de beveiliging te horen dat er vroeger zeker wel spullen werden gestolen uit de co-kleedkamer!

Dus mijn probleem: kan ik het ziekenhuis voor al mijn kosten aansprakelijk stellen? Zijn zij niet verplicht om voor een kluisje te zorgen? Of had ik er achteraan moeten gaan? Ik zie er financieel zwaar tegenop om weer 150 euro neer te tellen!

Kan iemand mij hiermee helpen?

Alvast bedankt!

antonh
Berichten: 976
Lid geworden op: 05 apr 2006 16:33

Re: Diefstal uit ziekenhuis

Ongelezen bericht door antonh » 11 jan 2008 21:16

@swom,
dat wordt gewoon uit eigen zak betalen hoor.
Je weet dat het risico er is en dan moet je je geld maar bij je houden zullen ze zeggen.
En aan een kant ook terecht hoor.
Ik zet anders mijn spullen ook maar ergens neer en stel mijn werkgever dan ook maar aansprakelijk.

Bor Komorovski
Berichten: 1719
Lid geworden op: 05 jul 2006 10:13

Re: Diefstal uit ziekenhuis

Ongelezen bericht door Bor Komorovski » 16 jan 2008 17:54

Inderdaad. Het lijkt me handiger om gewoon je portemonnaie in je zak te steken, dan kan hij bijna niet gestolen worden. Overal wordt gejat, laatst nog hebben wij op mijn werk een schoonmaakster de laan uitgestuurd omdat ze losse handjes had.

handelaar
Berichten: 123
Lid geworden op: 18 jan 2008 00:40

Re: Diefstal uit ziekenhuis

Ongelezen bericht door handelaar » 18 jan 2008 02:09

Je had zeker eerstens moeten blijven aandringen op een kluisje of een andere afsluitbare voorziening. Doordat jij uiteindelijk hebt besloten om je spullen niet afgesloten te plaatsen heb je bewust het risico genomen slachtoffer te worden van diefstal. Heel vervelend. Het gebeurt in een ziekenhuis...het gebeurt zelfs in een politiebureau. Ken je niet het gezegde 'de gelegenheid maakt de dief'. Laat het een goede les voor je zijn. Overigens heb ik wel met je te doen want ik gun het niemand om bestolen te worden.

Gesloten