Ik ben niet blij met mijn advocaat

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Jirka.L
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 sep 2019 09:45

Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door Jirka.L » 05 sep 2019 09:55

ik ben niet blij met mijn advocaat, in mijn zaak! Een persoonlijk gesprek ziet ie niet zitten, en de telefonische gesprekken zijn steeds meer geïrriteerde gesprekken. Zo wil ik bv. de vrijwilliger van een hulp organisatie die bij begeleid heeft tijdens de bezoeken aan de tegenpartij tijdens onderzoeken. oproepen als getuige, omdat hij bij alle bezoeken en bezwaren aanwezig was. Mijn advocaat ziet dat niet zitten, zegt zelfs dat dit averechts werkt en de rechter waarschijnlijk boos zal worden op hem en op mij? Hij vertelde mij dat hij de zaak langs zich neerlegt mocht ik besluiten de getuige toch op te roepen. Hij zegt dat alleen berichten van medici ertoe doen en ik alleen dat aan hem mag melden! Ik heb het gevoel dat de advocaat niet veel heil ziet in mijn zaak en daarom ook niet het onderste uit de pan meer wilt halen! Bij ieder idee of aanvulling die ik inbreng krijg ik ze over mijn vervelend, want hij kan er niets mee zegt ie. hij zegt ook dat ie nog weinig heil ziet in de zaak, maar heeft de zaak eenmaal aangenomen dus ziet wel waar het schip strand. Ik wil graag van die advocaat af, maar hij wil gewoon de volledige betaling hebben. Al met al loopt de communicatie tussen ons alles behalve gesmeerd en zie ik op de manier dat ik de zaak ga verliezen. Ik weet dat ik naar een Deken van advocaten een klacht in kan dienen maar ja bewijs dan maar dat hij niet het onderste uit de kan haalt? Wat is wijsheid? Verder adviseert de advocaat om een medisch/ juridisch adviseur in te schakelen, maar dat kost mijn minimaal €1.300,- en dat kan ik helaas niet betalen, en is het dan nog evengoed afwachten of een rechter overtuigd kan worden? heeft u misschien tips op kent u personen die ik mijn euvel voor kan leggen? Alvast vriendelijk bedankt!

witte angora
Berichten: 20033
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door witte angora » 05 sep 2019 10:22

Tip: zoek een andere advocaat.

Moneyman
Berichten: 14027
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door Moneyman » 05 sep 2019 10:30

kortom: de adviezen die de advocaat geeft neem jij niet over, en wensen die jij hebt neemt de advocaat niet over. Tijd voor een ander - en misschien ook tijd om je af te vragen wie de professional is. Ik neem ook afscheid van mijn klanten als ze gaan vertellen hoe ik mijn werk moet doen. Irritatie komt van twee kanten, bedenk goed wat je eigen inbreng is, anders sta je met een nieuwe advocaat in no time op hetzelfde punt.

criticus2
Berichten: 571
Lid geworden op: 06 sep 2018 12:38

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door criticus2 » 05 sep 2019 10:32

u negeert adviezen van de advocaat, en denkt dat het ondanks dat een haalbare zaak is. Ik begrijp dat het gaat om medische kwestie(s).
Zijn altijd lastig.
Ga even terug naar het moment dat u de keuze voor deze advocaat maakte, en met name waarom dat was.
Ik proef dat u naar smaak van uw advocaat zich teveel bemoeit met de manier waarop hij de zaak wil voeren, en dat dan de zaak minder kans van slagen heeft dan wanneer u zijn lijn zou volgen.
maak voor u zelf uit wat u wilt: andere advocaat, met risico dat daar zich hetzelfde gaat afspelen wanneer u niet wilt doen wat naar mening advocaat zinvol is en juist wel wil doen wat in ervaring advocaat tegen u kan werken.
Of bij deze blijven en zijn lijn volgen. Waar heeft u anders een advocaat voor.

edit: eigenlijk zelfde strekking als wat moneyman zegt..

grun
Berichten: 1517
Lid geworden op: 11 jul 2011 15:23

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door grun » 05 sep 2019 10:39

TS is zo te lezen niet op z'n mondje gevallen en drukt zich prima uit. Gaat het om een zaak waarbij een advocaat verplicht is? Zo niet, dan zou ik adviseren om je eigen advocaat te zijn en zelf de zaak te bepleiten.

Har45
Berichten: 237
Lid geworden op: 24 dec 2010 13:59

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door Har45 » 05 sep 2019 10:45

Beste Jirka.L,

Ik neem aan dat uw geschil een letselschade zaak betreft.
Ik hoop dat u een advocaat heeft welke gespecialiseerd is in letselschadezaken , een "normale"advocaat mist de juiste expertise namelijk.
Bij letselschade zaken waarbij de schuld niet erkend wordt door de tegenpartij zal menig letselschade specialist/advocaat u eerst een haalbaarheidsonderzoek laten doen.
Dit is een duur onderzoek maar bij te weinig verdiensten kan uw advocaat hiervoor een lening/ subsidie aanvragen.
Het staat u altijd vrij om bij een andere letselschade advocaat/jurist een (gratis) second opinion aan te vragen, letwel hoe langer u hiermee wacht des te groter is de kans dat de ( foutieve) ingeslagen weg weer recht gebogen kan worden.
Hieronder een link over de subsidie aanvraag bij een haalbaarheidsonderzoek.
https://www.rechtsbijstand.nl/over-medi ... tselschade

Hawk-Eye
Berichten: 652
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:46

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door Hawk-Eye » 08 sep 2019 07:37

vraag een derde opinie, heb ik ook eens gedaan, gewoon een 2de advocaat vragen of deze eens naar de zaak kan kijken en wat zijn/haar advies zou zijn...

Komkommertijd
Berichten: 2760
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Rodeschool

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 08 sep 2019 09:42

Normaal is een gesprek met getuige voldoende en altijd erbij hoeft zelden.

Een goede advocaat weet of een getuige iets toevoegde of juist zijn verhaal onderuit gaat halen.
Als ik als getuige kom, erg creatief willen ze dat zelden!

En ik begrijp Moneyman zeer goed, als hij bij mijn beslag komt leggen,
terwijl ik pannenkoeken bakte zal hij dat beslag zeker weigeren! :mrgreen:

Seippie
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 okt 2011 15:51

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door Seippie » 08 sep 2019 11:38

Heeft u soms een advocaat toegewezen gekregen via een rechtsbijstand verzekering bijvoorbeeld DAS ?
Daar is laatst een uitzending over gemaakt, deze advocaten krijgen zo’n ontzettend klein bedrag van de verzekering, dat ze zeker hun best niet zullen doen. Als dat het geval is, zou ik gaan klagen bij deze verzekering en melden dat je de publiciteit zal zoeken om hun ‘service’ eens goed onder de aandacht te brengen. Wie weet ........

Kees2850
Berichten: 673
Lid geworden op: 19 dec 2018 05:41

Re: Ik ben niet blij met mijn advocaat

Ongelezen bericht door Kees2850 » 08 sep 2019 13:45

@jirka l. Ik kan uit uw eerste bericht niet opmaken over wat voor zaak het gaat. Het gaat wel over een medische zaak begrijp ik uit het advies een medisch adviseur in te schakelen.

Kunt u de case wat duidelijker beschrijven? Een getuige die er altijd bij was? Bij wat? En wat kan de getuige toevoegen?

Plaats reactie