Paypal steelt tegoeden van klanten

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Joke12345
Berichten: 36
Lid geworden op: 06 mei 2011 15:48

Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Joke12345 »

Ik heb een Paypal account geopend om makkelijk te kunnen betalen op Ebay. Dat is jaren goed gegaan. Tot ik een paar keer iets besteld had dat niet meer leverbaar bleek. De verkopers lieten netjes de betaling terugdraaien. Toen ineens was mijn Paypal account geblokkeerd. Wat raar! Na een aantal keer bellen kwam de aap uit de mouw: Paypal ziet teruggedraaide betalingen als inkomsten. Ze tellen die bij elkaar op en als ze in een jaar meer dan 2000 euro bedragen blokkeren ze je rekening omdat het bedrag volgens hun dan witwassen kan zijn. Dan moet je allerlei persoonlijke documenten gaan uploaden om je 'identiteit te verifiëren'. Maar het probleem is dat Paypal geen echte bank is en met platformmedewerkers en call centres werkt. Je paspoort, bankafschriften en energierekeningen komen dan bij een onbekende figuur in een ver land terecht voor de controle. Lekker veilig. En het stomme is: Paypal heeft het geld voor de aankopen van mijn geverifieerde credit card gehaald. Dus ze weten donders goed wie ik ben. Mijn gekoppelde bankrekening is ook geverifieerd, door een echte bank, die mijn paspoort heeft gescand toen ik bij hun op kantoor was. Dus Paypal hoeft niet nog eens opnieuw te gaan verifiëren. Daarbij was het zoals gezegd mijn eigen geld dat ik terugkreeg! Paypal is dus te lui om onderscheid te maken tussen teruggedraaide betalingen en echte inkomsten. Enig zoekwerk leerde dat ik niet de enige was met dit probleem. Honderden mensen zijn al hun geld kwijt door een blokkade. Want ook als je die papieren allemaal upload doet Paypal vaak niks. Je account is geblokkeerd en na enige tijd vervalt het saldo aan hun. Het lijken wel dieven. En ze blokkeren trouwens ook mensen om allerlei andere wazige redenen. Vaak kunnen ze niet eens uitleggen waarom iemand niet bij zijn geld kan. En als je een kamer huurt en geen eigen energierekening hebt ben je sowieso de pineut. Dus begin niet aan Paypal! Tenzij je alleen kleine dingetjes koopt en er nooit veel geld op je account staat.

juliomariner
Berichten: 1714
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door juliomariner »

Wat heeft een kamer huren en geen energierekening betalen hiermee te maken?
Ik heb al jaren paypal nog nooit zoiets gehad.
Maar als u de gevraagde info aan hen stuurt doen ze niks? Kan ik me eigenlijk niet voorstellen.
In het uiterste geval zou u trouwens ook nog naar de rechter kunnen

PietertjeTwee
Berichten: 588
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

Geen idee wat u onder een 'echte bank' verstaat, maar Paypal beschikt over een Luxemburgse bankvergunning. Zij staat ook onder toezicht van de Luxemburgse autoriteiten. Zie het register van de DNB.

Ik vind het ook bijzonder dat u Paypal wel het verrichten van uw betalingsverkeer toevertrouwt (zo te zien gaat het om duizenden euro's iop jaarbasis), maar niet met een kopie van uw identiteitsbewijs. Als u niet wilt dat uw gegevens in een 'ver land' (zo zou ik Luxemburg persoonlijk niet kwalificeren) terechtkomen, kunt u beter geen zaken meer doen met partijen die in dergelijke landen gevestigd zijn.

Overigens werken banken die in Nederland gevestigd zijn ook met call centers, en van de landen waar de partijen zijn gevestigd waar processen aan worden geoutsourced wordt u vermoedelijk ook niet vrolijk.

NeoDutchio
Berichten: 7547
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Voor meer dan €2.000 kopen wat weer terug gedraaid werd omdat het niet leverbaar is? Hoeveel betaald u dan met Pay Pal?
Ik snap helemaal waarom er een strenge controle is, zodra je uit de pas loopt loop je dus in de kijker. En met dergelijke bedragen kan je al bijna niet meer van een gewone/standaard consument spreken en zal je dus eerst doorgelicht moeten worden.

mh73
Berichten: 2221
Lid geworden op: 27 feb 2012 17:59

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door mh73 »

Ik als zakelijk gebruiker krijg niet eens zulke bedragen retour. Als er bij een grote bestelling iets niet op voorraad is, gaat het maximaal om een paar tientjes.
Dus ik heb wel begrip voor deze extra controle.

Bob Schurkjens
Berichten: 7781
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Typisch monopolistengedrag. Als je op eBay wil kopen kom je altijd bij Paypal uit. Zo schnabbelen ze er jaar in jaar uit miljoenen bij. Maak je maar geen zorgen.

advisora
Berichten: 17
Lid geworden op: 15 jul 2020 10:37

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door advisora »

Dus begin niet aan Paypal! Tenzij je alleen kleine dingetjes koopt en er nooit veel geld op je account staat.
Klopt, zo zie ik het ook voor kleine bedragen is het allemaal te doen. 5 eurocent vind ik altijd wel een leuk bedrag om daar te stallen.

E-bay en Paypal houden van elkaar, als je moet afrekenen kom je vanzelf bij Paypal uit.

juliomariner
Berichten: 1714
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door juliomariner »

Ebay en paypal gaan "uit elkaar" wordt gezegd, dwz paypal gaat op eigen benen verder.

Joke12345
Berichten: 36
Lid geworden op: 06 mei 2011 15:48

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Joke12345 »

Voor de duidelijkheid: het gaat zoals gezegd om een paar consumentenaankopen over de periode van een jaar. Opgeteld waren die meer dan 2000 euro. En dit is niet elk jaar hetzelfde natuurlijk. Toevallig had ik net dat ene jaar een paar apparaten stuk die vervangen moesten worden. Dan is dat bedrag niet zo raar. Bij anderen is hun Paypal trouwens om onduidelijke redenen geblokkeerd. Kan zomaar gebeuren. Je kunt heel makkelijk zeggen dat iemand 'niet uit de pas moet lopen' maar dat is natuurlijk raar. Zaak is: je kunt zomaar geblokkeerd raken en als je dan belt krijg je 15x een ander aan de lijn in 10 verschillende talen die allemaal wat anders zeggen. Je komt er niet doorheen. Dit is geen gewone bank! Het zijn platformmedewerkers in verre landen die jouw gegevens verwerken, ze zijn niet eens in dienst. Dat is toch echt wat anders dan de ING ofzo, ook als hebben ze een bankvergunning (die overigens nog stamt uit de tijd dat ze bij Ebay hoorden en het nog niet zo'n zootje was bij hun). En waarom ik mijn 'betalingen aan Paypal toevertrouwde'? Tja de eerst tig jaar ging het goed, toen wist ik nog niet van deze praktijken. Toen liep ik ook toevallig 'in de pas' blijkbaar. Overigens gaat het zo: Paypal betaalt de verkoper en haalt dan het bedrag van je credit card. Dus het is niet zo dat er geld op je account hoeft te staan. Ze zijn een soort tussenpersoon. Echter als een aankoop wordt terugbetaald gaat het niet terug naar je credit card maar zet Paypal het zelf op jouw account, waardoor het kunstmatig 'inkomsten' genereert. Wat betreft de kamer dat staat duidelijk vermeld. Ze eisen een kopie van je energierekening. Als je die niet hebt omdat je geen compleet huis huurt maar op kamers woont kom je sowieso niet meer bij je geld. Er zijn zo ook een heel aantal studenten gedupeerd. En de rechtbank kun je vergeten. Dan ben je al meer kwijt aan een advokaat. Het is namelijk internationaal recht omdat Paypal niet in Nederland gevestigd is. Victim blaming is makkelijk en geeft het fijne gevoel dat het jezelf niet kan overkomen, alleen maar anderen die zo stom zijn om 'uit de pas te lopen'. Maar onthoud deze zaak alstublieft. Ik kwam na jaren tevreden gebruik van Paypal plots voor dit probleem te staan en wil u graag waarschuwen. Let wel: vaak wordt ook geblokkeerd zonder duidelijke reden! Het kan iedereen overkomen. En je staat echt machteloos!

Lady1234
Berichten: 14070
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Dus een paar apparaten die betaald zijn en allemaal weer teruggaan? Beetje wonderlijk.

Bob Schurkjens
Berichten: 7781
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Wanneer u met creditcard betaalt en het bedrag komt terug vanwege niet-levering, dan zou het bedrag automatisch naar uw creditcard doorgestort moeten worden.

Dit is althans mijn ervaring. Het excuus van antiwitwassen is ridicuul. Paypal is ook helemaal geen bank maar een online betaalservice. Dat ze een bankvergunning hebben is niet relevant.

Joke12345
Berichten: 36
Lid geworden op: 06 mei 2011 15:48

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Joke12345 »

Als je betaalt met Paypal en je staat garant met je credit card dan halen ze het geld van je credit card maar storten het bij retour op je Paypaltegoed. Als je direct met credit card betaalt op Ebay, dan wordt dat ook door Paypal verwerkt maar gaat het bij een retour wèl terug naar je card. Dan heeft Paypal namelijk alleen de functie van betalingsverwerker. Nu ik dat weet doe ik het zo.

In Amerika wordt Paypal overigens niet als bank beschouwd, maar als depositohandelaar: "In fact, the FDIC considers PayPal a “Deposit Broker.” A deposit broker is a company that takes your money, combines it with other users’ money and invests it in other things. It makes money off the interest of those deposits. You make nothing. And PayPal charges you to invest your money in those ventures from which it makes money." Je geeft je geld formeel onverzekerd in bewaring bij hun waarop zij ermee mogen speculeren en de winst zelf mogen houden. Dat hadden we eerder moeten weten!

juliomariner
Berichten: 1714
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door juliomariner »

Dat met die kamers en energie rekening in verbinding met paypal snap ik nog steeds niet. Wat heeft Paypal met uw kamerhuur en afwezigheid van energierekening te maken?

Joke12345
Berichten: 36
Lid geworden op: 06 mei 2011 15:48

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Joke12345 »

Dat staat in de eerste post. Als Paypal je account blokkeert om een of andere reden vragen ze je om je paspoort, bankafschriften en energierekeningen te scannen en naar hun te sturen om 'je identiteit vast te kunnen stellen'. Als jij een kamer huurt betaal je aan een huisbaas en die betaalt de energierekeningen. Er zijn dan dus geen energierekeningen op jouw naam, dus dan kun je niet aan de eisen van Paypal voldoen.

PietertjeTwee
Berichten: 588
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

Joke12345 schreef:
30 jul 2020 22:22
In Amerika wordt Paypal overigens niet als bank beschouwd, maar als depositohandelaar: "In fact, the FDIC considers PayPal a “Deposit Broker.” A deposit broker is a company that takes your money, combines it with other users’ money and invests it in other things. It makes money off the interest of those deposits. You make nothing. And PayPal charges you to invest your money in those ventures from which it makes money." Je geeft je geld formeel onverzekerd in bewaring bij hun waarop zij ermee mogen speculeren en de winst zelf mogen houden. Dat hadden we eerder moeten weten!
- Vermoedelijk doe je zaken met Paypal Europe, niet met de Amerikaanse moedermaatschappij. Hoe de FIDC de moedermaatschappij kwalificeert is niet zo van belang.
- Wat is überhaupt je bron? Ik vermoed dat de zaken mbt wat je hier schrijft wel wat genuanceerder liggen dan je suggereert.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:11
Dat staat in de eerste post. Als Paypal je account blokkeert om een of andere reden vragen ze je om je paspoort, bankafschriften en energierekeningen te scannen en naar hun te sturen om 'je identiteit vast te kunnen stellen'. Als jij een kamer huurt betaal je aan een huisbaas en die betaalt de energierekeningen. Er zijn dan dus geen energierekeningen op jouw naam, dus dan kun je niet aan de eisen van Paypal voldoen.
Je kan natuurlijk ook prima op een andere wijze aantonen dat je op een bepaald adres woonachtig bent (bijv. door een uittreksel van het BRP te overleggen).

EDIT:
Nog een reactie op je stelling dat je je geld 'onverzekerd' bij PayPal stalt (waarmee je denk ik bedoelt dat het geld niet wordt gegarandeerd door de overheid). Dat klopt, maar PayPal wekt ook helemaal niet de indruk dat dat wel het geval zou zijn. Het volgende staat op de website:
Aangezien de service beperkt is tot e-geld, dat in het kader van deze wetgeving niet geldt als een stortings- of beleggingsservice, worden de klanten van PayPal niet beschermd door de stortingsgarantieplannen van de Association pour la Garantie des Dépôts Luxembourg (AGDL).
Netter kan niet. Wat je punt is ontgaat me volledig.

sylvesterb
Berichten: 4093
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door sylvesterb »

Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:11
Om je paspoort, bankafschriften en energierekeningen te scannen en naar hun te sturen om 'je identiteit vast te kunnen stellen'.
Het is bankafschift of enegerierekening. De situatie die u omschrijft is dus niet van toepassing.

Als je via het actiecentrum gewoon de gevraagde gegevens verstuurd is er geen enkel probleem om de blokkade te verwijderen, helaas hebben veel mensen er opeens moeite mee om Paypal, welke gewoon aan de Europese AVG moet voldoen, te vertrouwen.

Dat ze met externe call centers werken maakt niet dat u privacy niet gewaarborgd is. U denkt toch niet dat Paypal het risico wilt lopen op een enorme boete. De kans dat een medewerker van ING uw gegevens misbruikt is net zo aanwezig als dat bij Paypal, de kans hierop is echter zeer klein omdat de gevolgen voor het bedrijf maar ook de medewerker groot zijn. Vermoedelijk is Paypal beter verzekerd voor dit soort zaken dan de ING.

Paypal heeft 300 miljoen klanten, natuurlijk gaat er dan wel eens wat mis en u gaat nu incidenten van enkele klanten gebruiken en doen of het altijd zo is. Mensen die zonder problemen de blokkade laten verwijderen hoor je vrijwel niet.

PietertjeTwee
Berichten: 588
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

Joke12345 schreef:
30 jul 2020 21:49
Voor de duidelijkheid: het gaat zoals gezegd om een paar consumentenaankopen over de periode van een jaar. Opgeteld waren die meer dan 2000 euro. En dit is niet elk jaar hetzelfde natuurlijk. Toevallig had ik net dat ene jaar een paar apparaten stuk die vervangen moesten worden. Dan is dat bedrag niet zo raar. Bij anderen is hun Paypal trouwens om onduidelijke redenen geblokkeerd. Kan zomaar gebeuren. Je kunt heel makkelijk zeggen dat iemand 'niet uit de pas moet lopen' maar dat is natuurlijk raar. Zaak is: je kunt zomaar geblokkeerd raken en als je dan belt krijg je 15x een ander aan de lijn in 10 verschillende talen die allemaal wat anders zeggen. Je komt er niet doorheen. Dit is geen gewone bank! Het zijn platformmedewerkers in verre landen die jouw gegevens verwerken, ze zijn niet eens in dienst. Dat is toch echt wat anders dan de ING ofzo, ook als hebben ze een bankvergunning (die overigens nog stamt uit de tijd dat ze bij Ebay hoorden en het nog niet zo'n zootje was bij hun). En waarom ik mijn 'betalingen aan Paypal toevertrouwde'? Tja de eerst tig jaar ging het goed, toen wist ik nog niet van deze praktijken. Toen liep ik ook toevallig 'in de pas' blijkbaar. Overigens gaat het zo: Paypal betaalt de verkoper en haalt dan het bedrag van je credit card. Dus het is niet zo dat er geld op je account hoeft te staan. Ze zijn een soort tussenpersoon. Echter als een aankoop wordt terugbetaald gaat het niet terug naar je credit card maar zet Paypal het zelf op jouw account, waardoor het kunstmatig 'inkomsten' genereert. Wat betreft de kamer dat staat duidelijk vermeld. Ze eisen een kopie van je energierekening. Als je die niet hebt omdat je geen compleet huis huurt maar op kamers woont kom je sowieso niet meer bij je geld. Er zijn zo ook een heel aantal studenten gedupeerd. En de rechtbank kun je vergeten. Dan ben je al meer kwijt aan een advokaat. Het is namelijk internationaal recht omdat Paypal niet in Nederland gevestigd is. Victim blaming is makkelijk en geeft het fijne gevoel dat het jezelf niet kan overkomen, alleen maar anderen die zo stom zijn om 'uit de pas te lopen'. Maar onthoud deze zaak alstublieft. Ik kwam na jaren tevreden gebruik van Paypal plots voor dit probleem te staan en wil u graag waarschuwen. Let wel: vaak wordt ook geblokkeerd zonder duidelijke reden! Het kan iedereen overkomen. En je staat echt machteloos!
Oh, ik had deze post nog over het hoofd gezien.

Ten eerste: gebruik in godsnaam alinea's. Dit is echt totaal onleesbaar.

- Graag bronnen waaruit blijkt dat de rekeningen van gigantisch veel PayPal gebruikers worden geblokkeerd, zonder dat ze daar wat aan kunnen doen. Het is makkelijk zoiets te roepen, maar tot op heden blijkt het nergens uit. Ik verwacht overigens ook wel wat meer dan een aantal forumposts waarin een PayPal gebruiker wat zaken beweert.
- Het is toch duidelijk wat PayPal van je wil? Ze wil je identiteit vaststellen. Vreemd dat dat nu pas na een aantal jaar gebeurt, maar verder absoluut niet gek. Ook Nederlandse banken moeten gewoon weten wie hun klanten zijn. Logisch ook, want PayPal zal aan dezelfde anti-witwas wetgeving moeten voldoen. Wat de aanleiding is voor het nu opvragen van de gegevens is niet zo van belang.
- Ik geloof niet dat je weet wat de term internationaal recht inhoudt. Het internationaal privaatrecht bepaalt welk recht van toepassing is op een bepaalde relatie, en welke rechtbank bevoegd is om eventueel geschillen te beslechten. Het is dus niet alsof er speciale (materiële) wetgeving van toepassing is op grensoverschrijdende geschillen oid. Ik heb geen zin om me hier nu weer helemaal over in te lezen, maar als jij als Nederlandse consument een geschil hebt met PayPal (die haar activiteiten duidelijk ook op Nederland richt), denk ik dat de kans groot is dat het Nederlands recht van toepassing is en je PayPal voor de Nederlandse rechtbank kan dagen.
- Wat betreft je reactie op mijn opmerking dat je PayPal wel je geld hebt toevertrouwd: je begrijpt duidelijk het punt niet. Je vindt PayPal maar eng omdat het in Luxemburg is gevestigd (lol). Waarom heb je dan überhaupt besloten om er zaken mee te doen? Dat het jaren goed ging is natuurlijk geen argument, dat weet je pas op het moment dat je al lange tijd zaken met ze doet.

Joke12345
Berichten: 36
Lid geworden op: 06 mei 2011 15:48

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door Joke12345 »

bijvoorbeeld: https://elliott.org/blog/banned-from-pa ... mitations/
Ik ben hier niet recreatief aanwezig. Natuurlijk vermeld ik alleen feiten. Dat ze zo mindfuckingly onvoorstelbaar zijn heeft meer te maken met de gammele structuur van Paypal dan met mijn nuanceringsvermogen.

Paypal USA valt niet onder de Amerikaanse bankgarantie. Paypal Europa valt niet onder de Nederlandse bankgarantie. Dat het moederbedrijf van Paypal niet als bank wordt beschouwd zegt heel veel over het totale bedrijf. Ze gebruiken hetzelfde systeem voor de hele wereld. Dan zou dus een Europese 'bank' gebruik maken van een systeem van een niet-bank. Voldoet dat wel aan de eisen? Belangrijk is ook dat die bankvergunning dateert uit de tijd dat Paypal nog van Ebay was en een totaal andere structuur had. Het is als zwarte jopie die een notariskantoor overneemt. Dan duurt het even voordat er genoeg schandalen zijn.

Je kan inderdaad de dingen prima op andere wijze aantonen. Sterker nog: ik heb alles al aangetoond want er waren een geverifieerde credit card en geverifieerde bankrekening aan mijn Paypal account gekoppeld. Maar in het bericht dat je van hun krijgt staat een link waar je specifieke documenten moet uploaden, je kunt die niet zelf kiezen. En je inschrijving of wat dan ook aan persoonlijke documenten opsturen aan een bijjoepende scholier in een wazige shanty town vind ik sowieso niet verstandig. Als er dan mee gefraudeerd wordt heb je het zelf gedaan. Volgens mij is er een beetje teveel vertrouwen in die Paypal club. Wacht maar tot je zelf de sigaar bent. Dan begrijp je exact wat ik bedoel!

sylvesterb
Berichten: 4093
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door sylvesterb »

Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
bijvoorbeeld: https://elliott.org/blog/banned-from-pa ... mitations/
Ik ben hier niet recreatief aanwezig. Natuurlijk vermeld ik alleen feiten. Dat ze zo mindfuckingly onvoorstelbaar zijn heeft meer te maken met de gammele structuur van Paypal dan met mijn nuanceringsvermogen.
Ze houden zich gewoon aan Europese regelgeving omtrent witwassen. Met 300 miljoen gebruikers kun je niet spreken van een gammele structuur, echter als je bij z'n groot bedrijf buiten de reguliere procedures valt (wat bij jouw niet zo lijkt te zijn) zijn de processen gewoon optimaal.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Paypal USA valt niet onder de Amerikaanse bankgarantie. Paypal Europa valt niet onder de Nederlandse bankgarantie. Dat het moederbedrijf van Paypal niet als bank wordt beschouwd zegt heel veel over het totale bedrijf.
Dat zegt dat het bedrijf snapt dat je Europese wetgeving hebt waar je aan moet houden.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Ze gebruiken hetzelfde systeem voor de hele wereld. Dan zou dus een Europese 'bank' gebruik maken van een systeem van een niet-bank. Voldoet dat wel aan de eisen? Belangrijk is ook dat die bankvergunning dateert uit de tijd dat Paypal nog van Ebay was en een totaal andere structuur had. Het is als zwarte jopie die een notariskantoor overneemt. Dan duurt het even voordat er genoeg schandalen zijn.
Voor een bankvergunning moet je aan constante strenge eisen doen. Je vergelijking met een notariskantoor slaat echt nergens op.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Je kan inderdaad de dingen prima op andere wijze aantonen. Sterker nog: ik heb alles al aangetoond want er waren een geverifieerde credit card en geverifieerde bankrekening aan mijn Paypal account gekoppeld. Maar in het bericht dat je van hun krijgt staat een link waar je specifieke documenten moet uploaden, je kunt die niet zelf kiezen. En je inschrijving of wat dan ook aan persoonlijke documenten opsturen aan een bijjoepende scholier in een wazige shanty town vind ik sowieso niet verstandig. Als er dan mee gefraudeerd wordt heb je het zelf gedaan. Volgens mij is er een beetje teveel vertrouwen in die Paypal club. Wacht maar tot je zelf de sigaar bent. Dan begrijp je exact wat ik bedoel!
Dan doe je het niet dan zal je rekening niet gedeblokkeerd worden en kun je je voegen bij de andere klagers.

PietertjeTwee
Berichten: 588
Lid geworden op: 24 apr 2019 18:51

Re: Paypal steelt tegoeden van klanten

Ongelezen bericht door PietertjeTwee »

- Je realiseert me dat schrijver aangeeft dat de case die de direct aanleiding gaf tot het schrijven van het blog dat PayPal het hoogstwaarschijnlijk bij het rechte eind had?
- In de blog staat dat tegoeden 180 dagen bevroren worden. Jij hebt het in de titel over stelen. Dat is toch echt wat anders.
- De blog heeft betrekking op PayPal Inc, niet op PayPal Europe, en is dus überhaupt niet relevant.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Ik ben hier niet recreatief aanwezig. Natuurlijk vermeld ik alleen feiten. Dat ze zo mindfuckingly onvoorstelbaar zijn heeft meer te maken met de gammele structuur van Paypal dan met mijn nuanceringsvermogen.
Tja, dat denk je misschien, maar tot nu toe geef je er toch vooral blijk van niet zo goed te weten waar je het over hebt.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Paypal USA valt niet onder de Amerikaanse bankgarantie.
Zal best, maar niet relevant.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Paypal Europa valt niet onder de Nederlandse bankgarantie.
Klopt ook helemaal! Zou ook wel gek zijn als dat wel zo was. PayPal Europe beschikt immers niet over een Nederlandse bankvergunning.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Dat het moederbedrijf van Paypal niet als bank wordt beschouwd zegt heel veel over het totale bedrijf.
Je zal met 'het totale bedrijf' ook dochtermaatschappij PayPal Europe bedoelen. Nog las van het feit dat de activiteiten van een moedermaatschappij niet zoveel over de activiteiten van de dochtermaatschappij hoeven te zeggen; het is niet 1 bedrijf.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Ze gebruiken hetzelfde systeem voor de hele wereld. Dan zou dus een Europese 'bank' gebruik maken van een systeem van een niet-bank.
??? Wat bedoel je hiermee? Wat doet PayPal Europa precies wat mogelijk niet door de beugel kan?
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Voldoet dat wel aan de eisen?
Goede vraag voor de Luxemburgse toezichthouder.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Belangrijk is ook dat die bankvergunning dateert uit de tijd dat Paypal nog van Ebay was en een totaal andere structuur had. Het is als zwarte jopie die een notariskantoor overneemt. Dan duurt het even voordat er genoeg schandalen zijn.

Denk je daadwerkelijk dat dat zo werkt? Een toezichthouder verstrekt een vergunning, en kijkt er daarna niet meer naar om? Of zouden er voortduren controles plaatsvinden, zowel periodiek als naar aanleiding van bepaalde triggers (bijvoorbeeld een overname)? Zou het zelfs zo kunnen zijn dat een toezichthouder toestemming moet geven voor een overname?
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Je kan inderdaad de dingen prima op andere wijze aantonen. Sterker nog: ik heb alles al aangetoond want er waren een geverifieerde credit card en geverifieerde bankrekening aan mijn Paypal account gekoppeld.
Ah, je bedoelt dat PayPal kan zien dat je gebruikmaakt van (bijvoorbeeld) een ING rekening op naam van jezelf, en dat ze op basis daarvan dus al weet wat je identiteit is? Indien een dergelijke afgeleide identificatie al is toegestaan, is het probleem voor PayPal dat zij daarmee afhankelijk wordt van een derde partij (in dit geval de ING). Indien die derde partij haar zaakjes niet op orde heeft, lopen zij ook een risico. Ik snap heel goed dat zij dat risico niet wil nemen.
Joke12345 schreef:
30 jul 2020 23:45
Maar in het bericht dat je van hun krijgt staat een link waar je specifieke documenten moet uploaden, je kunt die niet zelf kiezen. En je inschrijving of wat dan ook aan persoonlijke documenten opsturen aan een bijjoepende scholier in een wazige shanty town vind ik sowieso niet verstandig. Als er dan mee gefraudeerd wordt heb je het zelf gedaan. Volgens mij is er een beetje teveel vertrouwen in die Paypal club. Wacht maar tot je zelf de sigaar bent. Dan begrijp je exact wat ik bedoel!
Ah ja, de beroemde shanty towns in Luxemburg

Zoals hierboven al meerdere malen staat aangegeven: je loopt echt niet meer risico bij het overleggen van documenten aan PayPal dan aan een Nederlandse bank.

Ook weer opmerkelijk dat je PayPal kennelijk wel vertrouwt met je geld, maar niet met je documentatie. Dat kan natuurlijk (wel een rare afweging), maar dan heb je kennelijk van te voren geaccepteerd dat ze er met je geld vandoor kunnen gaan (net zoals je er bang voor bent dat ze met je gegevens aan de haal gaan). Dan moet je ook niet gaan miepen als dat risico zich verwezenlijkt.

Plaats reactie