LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] rechtsgeldigheid getekende offerte?

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
joyjoy
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 feb 2008 17:38

rechtsgeldigheid getekende offerte?

Ongelezen bericht door joyjoy » 29 feb 2008 17:55

Ik heb halverwege februari een computer besteld bij een computerwinkel. Deze heeft voor mij een offerte gemaakt, die ik vervolgens getekend heb en via de emial teruggestuurd heb. Hierop heb ik een bevestiging gehad dat men mijn computer zou bestellen.

Na 2 weken heb ik de status van mijn bestelling opgevraagd, toen kreeg ik via de telefoon te horen dat men een foutje had gemaakt. Op de website van de importeur stond de verkeerde prijs vermeld: dus op mijn offerte ook. De computer zou minimaal €150,- zijn, de medewerker gaf aan dat ze hem dus voor die prijs niet konden verkopen.

Hij stelde voor om een offerte voor iets vergelijkbaars op te sturen, evenals de juiste offerte voor de computer die ik wilde. Ik was wat overrompeld en heb hiermee ingestemd. Echter nu na 4 dagen nog geen nieuwe offerte mogen ontvangen. (niks per email of per reguliere post.

Hoe zit het eingelijk? als ik een getekende offerte heb met een verkeerde prijs: dient men die computer dan toch voor die prijs te leveren of, heeft de winkel in dit geval gelijk en mogen ze mij een nieuwe offerte doen toekomen met iets vergelijkbaars? Iets zegt mij dat de winkel mij die computer wel voor die prijs moet leveren omdat ik getekend heb.

kweenie
Berichten: 15391
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: rechtsgeldigheid getekende offerte?

Ongelezen bericht door kweenie » 29 feb 2008 19:18

Als ze een duidelijke typfout hebben gemaakt bij een aanbieding, bijvoorbeeld iets voor 100 euro aanbieden in plaats van voor 1000, dan hoeven ze dat niet te leveren. Dan was het ook voor jou duidelijk dat het een foutje was. Maar als ze een offerte voor dat bedrag hebben gemaakt en na jou ondertekening daarmee akkoord zijn gegaan, dan moeten ze dat volgens mij wel leveren.

En als ze een kleine fout hebben gemaakt, bijvoorbeeld 800 euro in plaats van 1000 euro, dan moeten ze sowieso voor die prijs leveren, omdat jij dan niet had kunnen weten dat de prijs verkeerd was.

joyjoy
Berichten: 4
Lid geworden op: 29 feb 2008 17:38

Re: rechtsgeldigheid getekende offerte?

Ongelezen bericht door joyjoy » 29 feb 2008 23:58

ik zie net dat ik een foutje gemaakt heb: de computer zou 150 euro duurder zijn dan de prijs op de offerte.

ik heb wel zitten googlen op het soort pc en inderdaad had ik wel gezien dat de prijs overal varieert. (ligt eraan waar je de pc koopt en wat erbij zit) maar dan nog had ik niet kunnen weten dat ie duurder was dan dat ze zeiden.

Baghera
Berichten: 34
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:33

Re: rechtsgeldigheid getekende offerte?

Ongelezen bericht door Baghera » 19 apr 2008 09:23

is gewoon een rechtsgeldige offerte inderdaad. Je had niet kunnen weten dat de prijs E 150 hoger hqad moeten zijn. Echter, nu de computer nog krijgen ook zal een hele klus zijn...

Gesloten