Wanneer heeft iemand recht op verjaring van de grond?

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
IlseJanssen
Berichten: 18
Lid geworden op: 29 apr 2020 21:02

Re: Wanneer heeft iemand recht op verjaring van de grond?

Ongelezen bericht door IlseJanssen »

Leuke case, net met mijn manlief besproken die werkt veel met het kadaster. Aangezien bewoner A in 2001 de woning al heeft gekocht van de WBV is zijn kavel ook conform de aanwijzing van de WBV gesplitst van het perceel met de huurwoningen. Samen met de WBV en de koper heeft de landmeter van het kadaster de grond opgemeten en opgenomen in de BRK (=Basis registratie kadaster) Dat is trouwens allemaal vastgelegd op een veldwerk en deze kun je tegen betaling opvragen bij het kadaster.

Bij verjaring moet je heel sterk staan en moet het e.e.a. goed duidelijk te onderbouwen zijn met (lucht)foto's etc etc. Alleen in dit geval is de grens al in 2001 opgenomen in het kadaster en die grens is en blijft de grens en niet anders. Met andere woorden verjaring is hier geen argument. Een onderzoek naar verjaring is trouwens vaak duurder dan de waarde van de paar meter grond.

Laatste tip! Doe dat alleen via de website van het kadaster.nl en nergens anders. Dat zijn alleen derden partijen die de informatie vervolgens weer bij het kadaster inkopen en duur aan jou verkopen.

Hawk-Eye
Berichten: 1147
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:46

Re: Wanneer heeft iemand recht op verjaring van de grond?

Ongelezen bericht door Hawk-Eye »

door verjaring is deze grond niet overgegaan, dat kan in dit geval pas na 20 jaar, de grond is dus nog van degeen waar het in eerste instantie bij hoorde....

Plaats reactie