LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wie is aansprakelijk bij kwijtraken post

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Lady1234
Berichten: 27102
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Wie is aansprakelijk bij kwijtraken post

Ongelezen bericht door Lady1234 »

@eerde

Waar heeft u het allemaal over? De Ts stelt dat zij een prijs gemaakt geeft inclusief verzenden. Er staats niet over de wensen van de koper.

En wie ontkent dat dat hij niet weet wat aangetekend is? Dubbele ontkenning trouwens.

De Ts was geen particuliere verkoper.

ElleFlowers
Berichten: 563
Lid geworden op: 03 dec 2018 05:21

Re: Wie is aansprakelijk bij kwijtraken post

Ongelezen bericht door ElleFlowers »

De vraag is hier of een puur sec een koopovereenkomst is gesloten trouwens. Het lijkt er wel op maar het lijkt ook op een hobby activiteit waarbij de TS iets heeft gemaakt. Is er iets afgesproken over de titel van het geldbedrag?

Het lijkt weliswaar op een koop maar staat dat ergens? Indien een hobbyactiviteit is en voor laag bedrag, kostendekkend bijvoorbeeld? Het kan worden betwist maar wordt lastig.

De verzender is normaliter wel aansprakelijk voor de verzending, maar er is een uitzondering indien de koper er zelf voor heeft gekozen. bij een particuliere koop is het vaak ook gebruikelijk om iets op te halen en is het niet perse zo dat de verzender aansprakelijk is. De koper heeft hier overigens de verkoper zelf benaderd en het is dus lastig te stellen of verkoper deze verzendoptie zelf aanbood (ze is geen webshop met voorwaarden en opties) Het is wat genuanceerder bij particuliere koop en ligt aan de afspraken en de omstandigheden van het geval. Indien er niets is afgesproken lijkt me dat degene die begint over: stuur maar naar...de aansprakelijkheid draagt. Mocht koper verwachten dat het per gewone post verstuurd zou worden? Was het een prijzig iets?

meelaansyl
Berichten: 54
Lid geworden op: 05 dec 2006 14:22

Re: Wie is aansprakelijk bij kwijtraken post

Ongelezen bericht door meelaansyl »

Aangetekend zegt ook weinig. Mijn ervaring is dat de post ook aangetekende stukken afgeeft bij buren of er zelf voor tekent wanneer het in de brievenbus past.... ook wordt er bij een afhaalpunt vaak niet om legitimatie gevraagd helaas. Dus dan weet je nig niet of het wel of niet bij de juiste ontvanger is aangekomen.

Alledagenzon
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 jun 2019 10:59

Re: Wie is aansprakelijk bij kwijtraken post

Ongelezen bericht door Alledagenzon »

Het gebeurt regelmatig dat ontvangers beweren dat ze niets hebben ontvangen. De meeste mensen storten het bedrag dan terug en de post krijgt een slechte naam. Deze mensen zijn gewoon ordinaire oplichters.

Gesloten