LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wie is er verantwoordelijk bij lekkage in woning?

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Radar
Site Admin
Berichten: 5505
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Wie is er verantwoordelijk bij lekkage in woning?

Ongelezen bericht door Radar »

De verwarming van mevrouw Dunnewold gaat kapot en ze neemt contact op met de VVE van haar gebouw.

Via de reparatieafdeling van de vastgoedbeheerder die de apparatuur beheert komt er een reparateur. Alles lijkt weer goed maar na een weekendje weg geweest te zijn staat het washok blank. Na wat sleutelen wordt ook dit probleem opgelost.

Mevrouw Dunnewold blijft zitten met de gevolgschade: een natte vloer, opgekruld zeil en aangetast laminaat. De schade wordt door de MVGM getaxeerd op 2500 euro. Deze schade vergoed krijgen blijkt helaas een lastige klus.

Vanavond om 20.30 in Radar: Lekkage in woning: van het kastje naar de muur gestuurd | Radar checkt

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... -gestuurd/

MarcoVvE
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 mar 2021 21:07

Re: Wie is er verantwoordelijk bij lekkage in woning?

Ongelezen bericht door MarcoVvE »

Dit is wel erg kort door de bocht. Geen buitenstaander kan dit beoordelen zonder daadwerkelijke kennis. Dat jullie zelf geen onderzoek is jammer maar de advocaat zat in de basis al mis. Stap 1. Check de Akte van Splitsing om te concluderen of de installatie wel of niet in prive is. Daarna moet de oorzaak bepaald worden en de claim worden ingediend bij de opstalverzekering. Het Huishoudelijk Reglement is niet direct de uitleg van de routekaart
De VvE kan alleen aansprakelijk worden gesteld als zij ook daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de installatie. Let wel de eigenaren moeten dan de vergoeding betalen niet MVGM.
Zonder al deze info kunnen de kijkers echt geen oordeel geven. Het is alleen jammer dat het zo bij een ander wordt neergelegd.

Gj weijers
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 mar 2021 21:04

Re: Wie is er verantwoordelijk bij lekkage in woning?

Ongelezen bericht door Gj weijers »

Casus is heel simpel, het betreft gevolgschade van een een lekkage van een aan de waterleiding gekoppeld apparaat. En dus verzekerd als huurders/ eigenarenbelang op haar inboedelverzekering als het een goede polis is. Als het een koopflat is dan valt het op de VVE opstalverzekering, de meeste VVE polissen dekken minimaal 5.000,- aan eigenarenbelang. De verzekeraar kan vervolgens de schade verhalen indien ze denken dat het verhaalbaar is. Ik begrijp die advocaat echt niet, dit is zo simpel!

PeterPeters1966
Berichten: 1545
Lid geworden op: 06 jan 2021 22:51

Re: Wie is er verantwoordelijk bij lekkage in woning?

Ongelezen bericht door PeterPeters1966 »

MarcoVvE schreef:
15 mar 2021 21:15

De VvE kan alleen aansprakelijk worden gesteld als zij ook daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de installatie. Let wel de eigenaren moeten dan de vergoeding betalen niet MVGM.
Aansprakelijk stellen is eigenlijk niet de goede benaming. TS zelf is immers ook lid van de VVE. Beter is het om te zeggen dat op basis van de splitsingakte en/of HHR de schade moet worden betaald uit de reserves van de vereniging.

Gesloten